desember 2011

2011 i bilder

Advarsel: Dette innlegget inneholder _mange_ bilder. Noen av favorittbildene mine i 2011. Synes også det beskriver året mitt ganske bra, men skal nok oppsummere det med ord også i løpet av januar en gang. 

- Hvordan var ditt 2011?

Jeg vet ikke, men jeg tror det er sånn

It's true

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am

But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true... I was made for you.

(foto: privat, tekst: Brandi Carlile)

Come with me

If you want to view paradise
Simply look around and view itAnything you want to, do it
Want to change the world?
There's nothing to it

There is no life I know
To compare with your imagination


(tekst: 
Willy Wonka and The Chocolate Factory Soundtrack, foto: linket)

Kveldens modcloth-favoritterHater når det svir i lommeboka når jeg prøver å spare penger. Litt teit å ønske seg masse etter jul, men hva kan man gjøre? Er ikke så lenge til bursdagen min da... (alt kan kjøpes her)

Syk og sånn

Jeg ble plutselig syk mandag kveld og ble liggende med feber hele natta. Sov kanskje to timer til sammen og sto opp rundt klokka fem for å legge meg på sofaen og synes synd på meg selv. Jeg er fortsatt ikke helt frisk, hodet dundrer og det gjør vondt å svelge, men jeg er heldigvis mye bedre enn i går. Jeg har i hvert fall store planer om å være frisk i morgen når jeg får besøk av en viss bestevenn! - Har du vært syk i jula?

The best time of the year when everyone comes homeRomjula er alltid like koselig med sløve dager foran tv-skjermen og selskap sammen med familien. I dag blir det middagsselskap med familie, hvis vi kommer oss frem i kaoset på Romerike i dag. Kan jo hende det ligger trær i veien...

- Hva skal du gjøre i dag?

Årets julegaver


House sesong 1 og 2 fra (tante) Marianne, Ole-Hugo og kusinene mine Henriette og Janne.


Dirty Dancing og Dear John på dvd og masse sjokoladenisser fra verdens beste lillesøster. 


Bøkene Heartstone og Atonement, melkehjerter og 150 kroner fra tante Ellen.


Boka -Jeg lever, pappa (som jeg grugleder meg veldig til å lese), I rampelyset, Paris 36 og Nick and Norah's Infinite Playlist på dvd, to mummiglass, en mummisaks, pysjbukse og 40 pund av mamma og pappa!


To mummiglass, bøkene Animal Farm, Mengele Zoo, 1984 og Winter's Bone, mummiskål, kosesokker, pyntefigur med fugler, melkehjerter og kjærlighet på pinne av mormor og bestefar. 

Føler meg utrolig heldig (og bortskjemt) og jeg er veldig fornøyd med alt jeg har fått. Tusen takk! 

- Hva fikk du til jul i år?

Julaften i bilder


hahahaha ok


kveldens høydepunkt: bobleplast <33Julaften var superfin med supergod mat. Som vanlig var det altfor mange gaver og for meg stikker det litt i hjertet å tenke på alle de som ikke har noe som helst, men selvfølgelig er jeg kjempeglad for alt jeg fikk! <3

- Hvordan var deres julaften?

God jul!

Endelig var dagen her. I dag blir det bare kos fra morgen til kveld. Håper dere får en fantastisk dag!

Have yourself a merry little christmasNå er treet pyntet og her i huset er vi klare for en fin kvelden før kvelden! Kos dere masse!

- Har dere pyntet treet?

A love story at it's peak

honey i told you
that these things never last
and one of these days now
you`ll start dreaming of the past

when life was once too short for all the things we`d do and the shots we'd call
and endless summer without a fall
when promises were meant to keep
and nighttime wasn`t meant for sleep
a love story at it's peak

doesn't it feel good
to know that you've been loved
and doesn`t it make you
laugh when you think of

the day when we all got lost on the old mans farm
just trying to get across 
it was only then i knew what love was
sunday mornings that never ended and hangovers that never mended
a love story at it's peak

(tekst: Thomas Dybdahl, foto: linket)

Hvordan ta gode bilder:

Merk; jeg er fullstendig selvlært og dette innlegget er kun basert på mine egne erfaringer. 

Vær kresen. Det er viktig at man ikke kun knipser et bilde og er fornøyd med det. Hvis du virkelig vil ha et godt bilde, må du ta flere bilder av akkurat det samme. Jeg tar alt fra 10 til 50 bilder av samme motiv og får da kanskje 1-2 bilder jeg er fornøyd med. Noen ganger blir jeg ikke fornøyd med et eneste et og sletter alle sammen. 

Velg et motiv og gå så nærme som mulig. Personlig liker jeg bedre nærbilder enn avstandsbilder, fordi man da slipper uromomenter samtidig som man får flere detaljer. Det er vanskelig å få gode bilder hvis du ikke har et bestemt motiv, men tar bilde av mye forskjellig samtidig. Slik bilder blir som regel bare rotete. 

Sørg for at bildet er skarpt. Motivet bør alltid være i fokus og det bør alltid være lett å se hva du har tatt bilde av. 

Ikke bruk blits. Mange er kanskje uenige med meg på dette punktet, men min erfaring er at de dårligste bildene er de man bruker blits på. Bilder tatt med blits blir ofte kunstige og rare og i mine øyne er det ikke verdt det. Dropper du blitsen slipper du dessuten røde øyne eller lysrefleksjon i for eksempel speil eller vinduer. 

Tenk på lyset. Prøv for eksempel å unnga å ta bilder i motlys. Det viktigste er at det er nok lys. Mørke bilder blir sjelden spesielt bra og det derfor viktig at du bruker lyset for alt det er verdt. 

Finn noe nytt og spennende. Hvis du vil ha unike bilder er det lurt å finne motiver som ikke så mange har brukt før deg. Prøv deg frem og ta bilder av alt. Med digitale kameraer kan man heldigvis slette alt man ikke liker og man trenger derfor ikke å være redd for å kaste bort film. Du kan også arrangere motivet selv ved å plassere det du vil ta bilde av et sted det ikke hører hjemme, det kan det bli spennende bilder av!

Ikke legg alt ansvaret på kameraet ditt. Ja, det er lettere å ta gode bilder med et godt kamera, men de virkelig gode bildene krever noe fra deg også. Du må tenke på hva du kan gjøre for at bilde blir best mulig. Det nytter ikke å bare trykke på en knapp og håpe på det beste. 

Prøv nye vinkler hele tiden. Ta et bilde ovenfra og ned eller nedenfra og opp eller på skrå eller noe helt annet. Alle bildene dine trenger ikke å være rett frem, prøv noe nytt! 

Prøv, prøv og prøv igjen. Ingen blir mesterfotograf over natta. Å bli flink i noe krever mye prøving og feiling.

Jeg vet, jeg vet at jeg ikke bør tenke på det mer

Jeg måtte plutselig jobbe i dag og har derfor vært våken siden halv seks. Dagen gikk heldigvis fort og NÅ har jeg virkelig juleferie! Nå hører jeg på Siri Nilsen og Mumford & Sons og leser Dette er mine gamle dager av Tore Renberg. Jeg har brukt altfor lang tid på denne boka og nå skal jeg for en gangs skyld lukke datamaskinen og bare lese. Planen er å ligge rett ut på sofaen resten av kvelden og sove i hele morgen. Nå er jula så nærme at jeg nesten kan lukte den!

- Hva har du gjort i dag?

How can you say that your truth is better than ours?

Noen ganger lukker jeg øynene og holder pusten. Holder pusten og venter på at et øyeblikk skal være over. At en tanke skal forsvinne. I etterkant lurer jeg ofte på hvorfor jeg gjør det. Kanskje er det fordi jeg er redd uten å helt vite hva jeg er redd for. Kanskje er det for å slippe unna det som er vanskelig. Mest av alt tror jeg det er for å utsette noe. Utsette noe jeg ikke er helt klar for. Problemet er at jeg aldri vet når jeg er klar. Det finnes grenser for hvor lenge jeg klarer å holde pusten. Det finnes grenser for hvor lenge ting kan utsettes. Men hvor går egentlig grensen og hva skjer hvis man krysser den?

+

Photobucket

Fortsett, bare fortsett, ikke stopp opp for å tenkeI dag har jeg følt meg slapp og sløv og jeg har null motivasjon til å skrive noe som helst. Jeg har drukket kakao med masse marshmallows og spilt sims 3 og prøvd å pakke noen av tingene mine ned i pappesker. Jeg har også hørt på julemusikk og sett den første narnia-filmen. Førjulstida er utrolig fin egentlig. 

- Hva har du gjort i dag?

It's choice - not chance - that determines your destiny

Enda en listeMin bestevenn er en jeg kan si alt til og stole 100% på. 

Når jeg pusser tennene forsvinner jeg ofte så mye i tankene mine at jeg glemmer hva jeg holder på med. Har flere ganger opplevd å pusse tenner i tjue minutter fordi jeg tenker på noe annet. 

Når jeg lager mat irriterer jeg meg over hvor lang tid alt mulig tar. Jeg irriterer meg også over hvor dårlig maten jeg lager blir og at jeg like gjerne kunne bestilt mat et sted. 

Jeg er redd for å miste en jeg er glad i. Det gjelder både frykt for at noen skal dø og frykt for at noen bare skal slutte å være en del av livet mitt. 

Den verste følelsen er når man føler at man ikke er bra nok. 

Den beste følelsen er å være så nyforelsket at det kribler i magen bare du tenker på han.Jeg er best på
 å skrive tekster om nesten hva som helst. 

Jeg er dårligst på å snakke om problemene mine. 

Jeg hører på musikk så ofte som mulig, helst musikk som inspirerer meg eller gjør meg glad. 

Jeg snakker ofte usammenhengende og uklart og jeg må ofte gjenta meg. 

Jeg liker hvaler, jordbær, pepsi max, latter, dyr, bøker, skog, pizza, fugler, havet, krøller, organisert rot, kakao, filmer, kart og mye mye mer.Kjærlighet er det som gjør alt det vonde i verden verdt det. Vi er alle avhengige av å bli elsket og kjærlighet er det sterkeste vi har. 

I sommer vil jeg reise cirka hver dag, men vet at jeg må jobbe litt også for å få råd til det. 

Sist jeg gråt var jeg lei av det aller meste. 

Når jeg vil tenke stenger jeg verden ute og snakker ikke med noen. Jeg forsvinner gjerne ut på tur med hundene, helst i skogen.

Når jeg baker er jeg i begynnelsen i godt humør, men humøret synker som regel i takt med hvor mye klissete deig jeg får på fingrene. Akkurat nå tenker jeg på at det bare er en liten uke igjen til julaften og hvor fort de siste ukene har gått. 

I dag har jeg sovet lenge og handlet med mamma.

I kveld skal jeg se Jul i Blåfjell på Folketeateret i Oslo sammen med mamma, lillesøster og en venninne av mamma. 

I morgen kommer jeg til å slappe av mest mulig og kanskje pakke noen av tingene mine ned i pappesker. 

Min mobiltelefon er det som kanskje irriterer meg mest daglig. Den er aldri der jeg tror den er og mangler nesten alltid batteri. Dessuten insisterer den på å bli oppdatert hele tiden og det har jeg ikke tålmodighet. 

Når jeg våkner om morgenen er jeg som regel i veldig dårlig humør. Jeg er veldig morgengretten og hater å stå opp om morgenen, spesielt hvis det er før klokka ni. 

Om jeg var ett dyr skulle jeg vært en kattunge. Søt og nysgjerrig!


Liste kopiert fra CamillaD.  

Svar på spørsmålsrunde, del 3Fineste Disney filmen?
Løvenes Konge eller Skjønnheten og Udyret. 

Har du noe juleønsket?
Jeg ønsker at så mange som mulig skal få en god jul og at alle husker å tenke på de som ikke har det så bra i jula. 

Favorittpotetgull?
Proviant med baconsmak

Det beste med deg selv? (Ikke svar tull, du har så mange fine sider!)
Staheten min. Jeg elsker at jeg er for sta til å forandre meg og gjøre som alle andre. 

Det beste å gjøre på en lørdags kveld?
Jeg elsker filmkvelder, enten alene eller med familie eller med venner. En bra kveld for meg er fylt med gode filmer, masse sjokolade og fine mennesker å dele det med. 

Hvilke bøker og filmer liker du?
Bøker: The Road av Cormac McCarthy, Harry Potter-bøkene selvfølgelig, alle bøkene til Tore Renberg, alle bøkene til Trudi Canavan, Lord of the Flies av William Golding, alle bøkene til Dan Brown, The Hunger Games-trilogien av Suzanne Collins og Ringenes Herre av J. R. R. Tolkien ++
Filmer: What's Eating Gilbert Grape, Never let me go, Finding Neverland, Harry Potter-filmene, Pirates of the Caribbean-filmene, Driving Lessons, Get him to the Greek, Arthur, Love Actually, Little miss Sunshine, Pride and Prejudice, P. S. I love you, Easy A, Prinsesse på prøve, Kongens tale, Rango, Shrek, Istid, 10 ting jeg hater med deg, Tim Burton-filmer, A single man, Atonement, 500 Days of Summer, An Education ++


Hva skal til for at du faller for noen?
Ekstremt lite. Jeg blir veldig lett forelsket og faller for noen bare de er snille eller morsomme eller har langt hår eller krøller eller tatoveringer. 

Nevn tre ting som irriterer deg med jenter.
1. Konstant baksnakking av andre jenter. Jeg hater når jenter baksnakker, spesielt når det handler om ting de ikke vet noe om eller ikke har noe med. Sladring og hvisking er så typisk jenter og jeg hater det. 
2. Sminkebruken. Jeg irriterer meg over jenter som alltid har et tykt lag med sminke og ser ned på jenter som ikke er opptatt av å se perfekte ut hele tiden. 
3. Jenter som hele tiden har behov for bekreftelse. Blir irritert på jenter som hele tiden vil at kjæresten skal si at de ser bra ut eller som hele tiden vil høre hvor glad noen er i dem. Det er enda mer irriterende når de ikke godtar et ærlig svar; hvorfor spør dere om en kjole er fin når dere ikke godtar nei som svar?

Drømmer du om et stort, hvitt, bryllup med masse gjester, eller et enkelt et med dine nærmeste?
Jeg drømmer om et lite bryllup på en strand i et fjernt land sammen med bare han og noen vitner. Hadde nok gått med på å ha en fest med familie og venner også, men ikke noe stort og helst ikke i kirken. 

Liker du deg best alene eller med venner?
Det kommer veldig an på humøret mitt. Noen dager vil jeg bare isolere meg helt, mens andre dager vil jeg være sammen med noen. 

Kan du skrive et lite innlegg om fotografering og dine tips?
Det skal jeg nok få til, men husk at jeg egentlig ikke har peiling!

Hva er det verste som har skjedd i livet ditt?
Det verste jeg har opplevd er å miste venner jeg trodde jeg skulle ha livet ut. Jeg vet selvfølgelig at man ofte vokser fra hverandre, men det var måten det skjedde på som såret meg mest. Det er ingen god følelse å føle at man blir byttet ut fordi man ikke er kul nok. 

Kan du nevne noe bøker jeg bare MÅ lese?
Hvis du liker fantasy og leser på engelsk, MÅ du lese bøkene til Trudi Canavan. 
Hvis du vil lese på norsk anbefaler jeg bøkene om Jarle Klepp av Tore Renberg.

Hvordan var det å reise til London alene? Er det noe du anbefaler?
Det var veldig skummelt, men samtidig veldig spennende. Det føltes veldig befriende å kunne vandre rundt i London uten forpliktelser eller noe. Jeg anbefaler på det sterkeste å reise alene, ikke nødvendigvis til London, hvis det er noe man har lyst til og drømmer om. Det er deilig å føle at man kan klare seg på egenhånd og jeg tror man lærer mye av å være helt alene på fremmede steder. Er det noe personlig interesser som du kunne tenke deg å bruke i jobbsammenheng?
Jeg vil gjerne bruke interessen min for skriving og bøker til noe, men jeg vet ikke hva. 

Noe tips hvordan man kan bli flinkere til å skrive lengre tekster, eventuelt blogginnlegg.
Jeg skal lage et eget innlegg om dette så fort som mulig.  

Hva synes du om de tre øverste på topplisten?
Har absolutt ingen forhold til dem. Har bare vært innom en av dem før. De er sikkert flinke, men jeg føler ikke helt at jeg er målgruppen til bloggene på topplisten. Jeg leser veldig få blogger som handler om sminke og klær og det er det jeg opplever at disse bloggene handler om. 

Favorittfag? Engelsk
Favorittmat? Tikka masala
Favorittundertøy? Hm, har egentlig ikke noe favoritt ;-)
G-streng eller bokser? Bokser
G-streng eller truse? Truse
Eier du noe sexleketøy? Nei
Beste minne? Hm, vanskelig, men kanskje den dagen søsteren min ble født? 
Verste frykt? 
Å miste noen jeg er glad i. 

Hvilke tv-serier følger du med på?
Glee, Misfits, Grey's Anatomy, Skins, Supernatural, Lost, Game of Thrones, Medium, Privat Praksis, House ++

Hva savner du mest i livet ditt akkurat nå?
For å være ærlig så savner jeg romantikk og kjærlighet. Jeg savner å være forelsket. Jeg savner å ha én spesiell i tankene hele tiden. Jeg savner en som liker meg for den jeg er og er villig til å kjempe litt for at vi skal være sammen. 

Hvem gir best julegaver?
Alle jeg får gaver av gir alltid supre gaver. Jeg får nesten alltid akkurat det jeg har ønsket meg. 

Ser du på Nissene over skog og hei?
Ja, det gjør jeg! 

Hvordan ser romjula di ut?
Den ser veldig fin ut! Jeg skal i diverse familieselskap og jeg skal ha besøk av min beste venn i mange dager. 

Hvordan feirer du jul?
Jeg feirer jul med familien. Vi spiser god mat og bruker omtrent hele kvelden på å åpne gaver. Stemningen er som regel god og når jeg legger meg til å sove, er det med et smil :-)

Hva ser du mest fram til i 2012?
Jeg ser frem til å oppfylle noen av drømmene mine. Jeg håper jeg skal kunne krysse av noen av punktene på denne lista i løpet av 2012. 

- Fikk du svar på det du lurte på?

The Wizarding World of Harry Potter

Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive et innlegg om The Wizarding World of Harry Potter og det gjør jeg selvfølgelig mer enn gjerne!The Wizarding World of Harry Potter er en del av Universal Studios i Orlando, Florida. Det er altså ikke en helt egen park, men er en liten del av en større park.

Selve Wizarding World består av to hoveddeler; Hogsmeade/Galtvang og Hogwarts/Galtvort. Når du går inn i parken møtes du Hogwarts Express/Galtvortekspressen på høyre side og de første butikkene på venstre side. Foran deg har du en lang gate som fører frem mot Hogwarts/Galtvort. Langs denne gata finner du alle de kjente butikkene fra bøkene (f.eks. Zonkos, Honeydukes) i tillegg til puben The Three Broomsticks/Tre sopelimer. Utenfor noen av butikkene står det også vogner hvor du kan kjøpe butterbeer/smørterøl eller tryllestaver. Det første som slo meg da jeg kom inn i parken, var hvor gjennomført det hele var. Det var som å gå inn i en annen verden; Harry Potters verden og man kunne ikke gjøre annet enn å smile. På hustakene lå det tykk snø selv om det var kanskje tretti grader ute og rundt i gatene vandret ansatte kledd i Hogwarts/Galtvort uniformer. Av og til var det underholdning i form av sang eller små rollespill og alle som jobbet der gikk hundre prosent inn for rollene sine.

I butikkene kunne man kjøpe alle mulige slags Harry Potter relaterte ting. I Zonkos hadde de alle mulige morosaker, som f.eks. Pygmy Puffs, Sneakoskop, ulike t-skjorter og mye annet. På Honeydukes har de alt mulig slags godteri, f.eks. allsmaksbønner, sjokoladefrosker og Sherbet Lemon sukkertøy. På Dervish and Banges kan du kjøpe din egen skoleuniform eller en t-skjorte med hussymbolet ditt på. Hos Ollivander kan du kjøpe din egen tryllestav. Kort sagt kan du få kjøpt alt du kan tenke deg som har med Harry Potter å gjøre. Det var i hvert fall ingenting jeg savnet når jeg gikk rundt og kjøpte alt jeg hadde lyst på (i hvert fall nesten!)Som i alle andre parker, har også the Wizarding World of Harry Potter andre attraksjoner enn butikker og spisesteder. De har tre forskjellige "karuseller": Harry Potter and the Forbidden Journey, Dragon Challenge og Flight of the Hippogriff. Jeg fikk bare tatt den første, så kan egentlig ikke si så mye om de andre, men Harry Potter and the Forbidden Journey var helt klart verdt de timene vi sto i kø. I den får du gå i gangene på Hogwarts/Galtvort og møte flere av karakterene før du blir tatt med på et virtuelt eventyr sammen med Harry, Ron og Hermione. Hele turen virker hundre prosent ekte og alt er utrolig bra laget. Jeg er sikker på at de andre attraksjonene er like bra, hvis man bare har nok tålmodighet til å stå i kø.

Kø var nemlig et stort problem i parken. Parken var stappfull av mennesker og man kunne knapt gå en meter uten å måtte vente på at noen skulle flytte seg. Personlig synes jeg det ødela noe av opplevelsen. Inne i butikkene kunne man ikke gå rolig rundt og se på alle tingene, man måtte holde et visst tempo fordi man gikk i kø. Køene til kassene var dessuten lange og selv om betjeningen var rask, tok det lang tid og mange var sure og utålmodige. Jeg husker ikke hvor mange timer vi sto i kø til Harry Potter and the Forbidden Journey, men det var nok godt over to timer - køen var kjempelang! Selv om parken er liten, rekker man ikke å gjøre alt i løpet av en dag på grunn av de lange køene. Mengden var som på bildet under hele tiden

På tross av lang køtid vil jeg absolutt anbefale alle å ta en tur. Parken er så bra laget at det er en unik opplevelse i seg selv bare å se den. Det man burde tenke på når man er der, er å ta seg god tid. Jeg ble litt stresset av å ha en litt uinteressert bror på slep og sto dermed ikke i kø til alt jeg ville, men har man med seg de rette menneskene (eller er alene!) er nok det aller meste verdt de timene man står i kø. 


Noe av det jeg er mest glad for at jeg kjøpte er uniformene og tryllestavene; verdt hver krone!

Vil du vite mer enn det jeg har skrevet her, anbefaler jeg parkens egen hjemmeside og den finner du her. Ps: bildene i dette innlegget tilhører meg. 

Jag glömmer aldrig dina hemligheter

Del tre av spørsmålsrunden blir utsatt til i morgen. I dag har jeg vært på årets siste juleshopping og er ferdig med alle julegavene! Nå er planen å bare nyte de siste dagene før jul med å småpakke til flytting og spise masse sjokolade. Jeg skal også prøve å skrive og lese en del. Førjulstida er utrolig deilig når man ikke har noe man gjøre. 

- Hva skal du gjøre den siste uka før jul?

Everything


All I want for Christmas
All I want for christmas... is you. 

Svar på spørsmålsrunde, del 2

Ja... Beklager den dårlige kvaliteten av og til der, kameraet mitt ville ikke fokusere når jeg satt nærme... men det er kanskje like greit. 

- Hva synes du om videoen?
- Fikk du svar på spørsmålet ditt?

(del 3 kommer i morgen eller på torsdag)

Svar på spørsmålsrunde, del 1Er du singel? Hvor lenge har du vært singel?
Ja, det er jeg og jeg har vært det i 1 år. 

Hva vil du jobbe med i fremtiden?
Jeg aner helt ærlig ikke. Jeg har mange drømmer og ønsker, men om noen av dem blir virkelig er veldig usikkert. Min største drøm er å skrive bøker og den drømmen kommer jeg nok aldri til å gi opp. I tillegg har jeg lyst til å jobbe med bistand eller barn eller åpne en egen bokhandel eller altmuligbutikk. 

Hva vil du gjøre akkurat nå?
Sove!  

Jeg lurer på hvilken film som er din yndlings? :)
What's Eating Gilbert Grape har vært favoritten min i mange år og jeg har enda ikke sett en film jeg liker bedre.  

Hva studerer du?
Jeg tar bachelor i sosialantropologi.

Hva var det siste du drømte?
Jeg drømte at jeg så på at Tom Felton danset og plutselig var James Phelps der........ Aner ikke hvorfor og jeg var veldig forvirret da jeg våknet. 

Når var sist gang du var så glad at det kriblet i magen?
Første desember da jeg gikk ut av eksamenslokalet og visste at min lengste juleferie noensinne var i gang. 

Hva er favorittfilmen din?
What's Eating Gilbert Grape, men jeg liker også Never let me go, Finding Neverland, Harry Potter-filmene, Pirates of the Caribbean-filmene, Driving Lessons, Get him to the Greek, Arthur, Love Actually, Little miss Sunshine, Pride and Prejudice, P. S. I love you, Easy A, Prinsesse på prøve, Kongens tale, Rango, Shrek, Istid, 10 ting jeg hater med deg, Tim Burton-filmer, A single man, Atonement og sikkert mange flere! Jeg er veldig glad i film...

Favorittbok/bøker?
Jeg har veldig mange favoritter og det er vanskelig å velge bare én, så glad for at du skriver bok/bøker! Jeg liker The Road av Cormac McCarthy, Harry Potter-bøkene selvfølgelig, alle bøkene til Tore Renberg, alle bøkene til Trudi Canavan, Lord of the Flies av William Golding, alle bøkene til Dan Brown, The Hunger Games-trilogien av Suzanne Collins og Ringenes Herre av J. R. R. Tolkien. 

Hvilken vg gikk du på?
Lillestrøm videregående skole. 

Hvor ser du for deg at du er om 10 år?
Jeg synes det er vanskelig å se så langt frem i tid for å være ærlig. Jeg håper at jeg er lykkelig forelsket og at jeg har minst et barn. Jeg håper at jeg bor i et hus og at jeg har en jobb jeg trives med. 

Er du forelsket?
Nei, det er jeg ikke.

Hva ønsker du deg aller mest akkuratt nå?

Eventuelt til et annet spennende sted som India eller Egypt eller Australia eller New Zealand. 

Hva er det beste du gjør på fritiden?
Slapper av foran tv-en sammen med familien eller med venner. Jeg elsker også å sitte helt alene og lese eller skrive. 

Har du noen hobbyer?
Jeg skriver og leser, men ellers gjør jeg ikke noe spesielt. Har drevet litt med klatring, men nå har jeg ikke klatret på et år eller noe, så kan ikke akkurat skryte av det lenger. 

Noen spesielle ønsker til jul?
Ønsker meg en del dvd-er og bøker og mummikopper, men ellers ikke noe spesielt. Burde sikkert ha ønsket meg en del praktiske ting siden jeg skal flytte ut, men jeg er usikker på hva jeg har og gidder ikke å klatre opp på loftet for å sjekke. 

Hei Julie! :) Har fulgt bloggen din lenge! Du er en så herlig jente og i bloggen din kan man virkelig drømme seg bort. Tusen takk for at du legger ut tankene dine her!
Dette er vel egentlig ikke et spørsmål, men jeg tar det med likevel. Tusen, tusen takk! Jeg hadde sluttet med blogg for lenge siden hvis jeg ikke hadde lesere som deg!

Hva er det tidligste du husker/ditt første minne?
Jeg husker at jeg hadde latterkrampe en hel dag i barnehagen. Jeg husker ikke hvorfor jeg lo, men jeg husker at jeg og hun jeg var sammen med lo og lo og klarte ikke å slutte. Vet ikke om det er det første minnet mitt, men jeg synes det er vanskelig å huske hva som skjedde når i barndommen. 

Hva i livet ditt er det du aldri i verden kunne gitt bort/byttet bort? (utenom familiemedlemmer og venner)
Spesialutgaven min av The Tales of Beedle the Bard av J. K. Rowling. James og Oliver Phelps har signert den og den er veldig spesiell for meg. Ellers ville jeg aldri byttet bort bildene/filmene fra jeg var liten. 

Trives du med å være singel?
Både og. Jeg liker å slippe å føle meg bundet til noen, men savner veldig det å ha noen (bortsett fra mamma) som kan holde rundt meg. Jeg savner også å være ordentlig forelsket. 

Har du noen i "kikkerten" akkurat nå?
Kanskje. 

Hva har du lyst til å gjøre i 2012?
Jeg har lyst til å reise, masse! I tillegg vil jeg være mer med venner enn jeg har vært i år, få nye venner og forelske meg i en jeg vil dele resten av livet med. 

(del 2 kommer i morgen eller på onsdag)

- Hva synes du om svarene mine?

Min dag:Kan ikke si jeg var spesielt fornøyd da jeg kom ut i dag tidlig og så at bilen var dekket av et så tykt lag med is at jeg ikke fikk opp døra. Etter å ha stresset, vekket mamma og pappa og skrapt for livet, kom jeg meg avgårde på jobb. Da jeg ankom flyplassen klokka 06.00 var allerede en haug fly forsinket eller kansellert. Det tok ikke lang tid før det ble kunngjort over høytaleren at flyplassen var stengt på ubestemt tid på grunn av været. Heldigvis ble det ikke så ille som det kunne ha blitt. Vi hadde det overraskende rolig i kiosken. Tror kanskje det hadde noe med den eviglange køen i serviceskranken å gjøre... Folk var i hvert fall stort sett blide og det settes veldig pris på. God å se at de fleste har folkeskikk og skjønner at ingen kan kontrollere været! Nå skal jeg sannsynligvis ikke jobbe mer før jul, så nå har jeg endelig ordentlig feriefølelse. Resten av dagene før jul skal bare nytes.

- Har du vært værfast i dag?

Preview

I dag har jeg jobbet  og slitt i kiosken og har vondt i cirka hver eneste kroppsdel. Etter jobb dro jeg og hele familien til hybelen min. Vi var bare en rask tur innom for å se og det er fortsatt helt tomt der. Jeg filmet litt og har stooore planer om å lage en videoblogg i løpet av uka fordi flere har spurt om jeg kan gjøre det. Kommer til å svare på deler av spørsmålsrunden i den samme videoen, men de fleste spørsmålene blir nok besvart skriftlig. Under får dere et lite glimt av hybelen, bildet er tatt fra inngangsdøra :-)- Hvordan synes du hybelen ser ut?
- Hva har du gjort i dag? 

Laugh as much as you breathe, love as long as you live

Whatever makes you happyI dag har jeg vært sosial for første gang på... ganske lenge. Det var ganske deilig å komme seg ut av huset, selv om jeg nesten forsvant i en snøstorm på vei til bussen... Denne helga skal jeg jobbe både lørdag og søndag, så blir ikke stort annet som skjer enn det. I morgen ettermiddag skal jeg på julekonsert med koret til søsteren min. Julekonsertene deres er alltid så fine og man er garantert julestemning (ta turen hvis du kan! Lillestrøm kirke kl. 17.00). Tusen takk for alle de fine spørsmålene dere har stilt til spørsmålsrunden! Dere kan fortsatt stille spørsmål hvis dere vil, jeg får sannsynligvis ikke tid til å svare før på mandag. 

- Hva skal du gjøre i helga?

Spørsmålsrunde, desember 2011Spør meg om hva som helst, jeg svarer i løpet av helga/neste uke :-)

+

Det er rart når du føler at du ikke lever, bare eksisterer. 

<3-kommentarer tas imot med takk, jeg trenger dem.

Experience is the name everyone gives to their mistakes

I don't even wish for snow

De siste dagene har jeg vært forkjøla og litt smådårlig. I går lå jeg i senga hele dagen og syntes synd på meg selv. I dag hadde jeg planer om å gjøre litt annet også, men så våknet jeg med dundrende hodepine og det ser ikke ut som at den har tenkt jeg noe sted... I går kom snøen også, så jeg prøver å holde meg unna nettet mest mulig for å slippe å være den eneste som ikke liker snø. Tror rett og slett jeg skal begrave meg i tv-serier til jeg føler meg hundre prosent i form igjen.

- Er du syk?
- Liker du snø? 

Før jeg dør

bygge hytte av tepper og sove i den

skrive noe i en avis eller et magasin

sove under åpen himmel

lære tegnspråk

svømme med havskilpadder

farge håret rødt igjen

møte johnny depp

skrive en bok

ri på en elefant

gå på den kinesiske murbo i et annet land

møte 'den rette'

fotografere tusen forskjellige dyr

jobbe i en disneypark

reise til india

gå på maskeradeball

overnatte i et slott

holde en ape

besøke verdens syv nye naturlige underverker

møte dianna agrontørre å hoppe i fallskjerm

lære meg å skyte med pil og bue

være statist i en film

kjøre bil gjennom hele usa

klappe en løve

besøke leavesden studios

jobbe med noe jeg brenner for

se en hval

reise til alle verdensdelene

se pyramider

+++

Hva vil du gjøre før du dør?

A girl without freckles is like a night without stars


kilde

Jeg har alltid ønsket meg fregner. Det er så utrolig fint. 

- Hva har du alltid ønsket deg?

Pessimisme

- Hva er du flink til?

Så har vi juksa litt...Hjemme hos meg er det nesten mer tradisjon å skrape hele kalenderen i begynnelsen av desember enn å skrape en luke hver dag. Jeg vant faktisk 150 kroner, så jeg er storfornøyd!

- Har du flaxkalender?

Life is never easy for those who dream

The Rescue

Denise og sønnen hennes Kyle er på vei hjem da de plutselig er midt i en av de mest voldsomme stormene i Nord-Carolinas historie. I uværet mister Denise kontroll over bilen og det ender med at hun krasjer. Når brannmannen Taylor McAden finner henne, er hun bevisstløs og hardt skadet og når hun våkner oppdager hun at hennes verste frykt har blitt virkelighet: Kyle er borte. Historien er enkel og til tider forutsigbar, men den er samtidig rørende og ekte. Man kan ikke gjøre annet enn å fullstendig forelske seg i bøkene til Nicholas Sparks. Alle historiene hans handler om kjærlighet og denne boka er ikke et unntak. Jeg synes likevel denne boka skiller seg ut fra de jeg har lest tidligere, fordi den går inn på hvor vanskelig det kan være å stole på noen og hvor lite som skal til for at kjærlighet ikke er nok. Jeg vil absolutt anbefale å lese boka. Noen vil kanskje synes at den er for klisjé og enkel, men jeg tror mange vil røres av den. Jeg fikk et nytt håp i livet mitt etter at jeg hadde lest den. Jeg har en stund mistet litt troen på ekte kjærlighet, men denne boka fikk meg til å begynne å tro igjen. Den har inspirert meg til å tro at jeg en dag vil møte den rette. 

 

"People come, people go- they'll drift in and out of your life, almost like characters in a favorite book. When you finally close the cover, the characters have told their story and you start up again with another book, complete with new characters and adventures. Then you find yourself focusing on the new ones, not the ones from the past." 
- Nicholas Sparks 

 

 

- Har du lest The Rescue? Hvis ja, hva synes du om den?

How to marry a prince


Ønsker meg denne til jul sammen med cirka alt annet på denne siden. 

- Hva synes du om t-skjorta?

Alle snakker sant

hvor skal du gå 
når alle veier fører til en vegg 
og i den veggen er et lite søkk 
fra gamle møter med ditt hode? 
hvem hører du på 
når alle snakker sant og sier hør 
og du har hørt det tusen ganger før? 
og du lurer på 
hvor skal du gå? 
du trenger en ny vei nå 

togene går 
og andre mennesker klarer fint 
riktig tog til riktig tid 
du våkner alltid opp i feil by 
hvor lenge holder et håp 
når du tror at du skal klare deg 
men beina bare vil en vei? 
og du lurer på 
hvor skal du gå? 
du trenger en ny vei nå 

(tekst: Siri Nilsen, foto: thechemicalkid)

November 2011:

Jeg lurer egentlig veldig på hvor november ble av. Husker egentlig ikke at november kom og plutselig er hele måneden over. Jeg brukte den for det meste til å lese til eksamen, men var også i tre familiebursdager og hadde litt vondt i hjertet. Jeg hadde mange dager hvor jeg følte meg helt tom, men samtidig dager som føltes bra. I løpet av november fikk jeg tilbud om hybel og det sa jeg naturligvis ja til. I november tok jeg nesten ingen bilder og jeg skrev nesten ikke. Til og med bloggen ble nedprioritert. Jeg er egentlig veldig glad for at november er over. 

 - Hva gjorde du i november?

Glede:Noe av det jeg gleder meg mest til med å flytte for meg selv, er å ha denne plakaten på veggen. 

Hei, ho, må denne dagen bli god

I dag hadde jeg årets siste eksamen og da jeg gikk ut av eksamenslokalet følte jeg meg veldig sånn her:

Photobucket

Jeg forlot da Blindern og dro ned til Oslo sentrum hvor jeg møtte pappa som ble med meg til st. Hanshaugen. Der hentet jeg nøkkelen til hybelen min. Føler egentlig at hybelen min er veldig som en lugar på danskebåten, den har til og med samme type nøkkelkort, men jeg har bare gode minner fra danskebåten så skal nok klare meg fint med det. Kommer uansett ikke til å flytte inn der på ordentlig før i januar, men gleder meg egentlig ganske mye til det.  

Photobucket

Nå har jeg juleferie frem til 16. januar. I desember skal jeg blogge, lese, skrive og jobbe. Gleder meg veldig til å ikke måtte sitte time etter time med pensum, kjenner virkelig at jeg trenger noen uker uten studier nå. Akkurat nå er jeg bare veldig glad og lettet. Jeg er ferdig med eksamen, jeg har hybel, jeg har inspirasjon, jeg har gode venner og gode bøker. Nå er det snart jul!

Photobucket

- Når får du juleferie?

Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

21, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Evig pessimist. Liker hvaler og bøker. Blogger om alt i livet som ikke gir mening.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Lille Frøken Norge

Kategorier

Arkiv

hits