desember 2010

Nyttårsforsetter:

- Stalke minst én kjendis.

- Lære å holde pusten lenge under vann.

- Ikke bli syk.

- Skape fred på jord.

- Slutte å tenke fortid og heller tenke fremtid.

- Lese masse bøker.

- Oppleve nye steder.

- Forhindre sult i verden.

- Bli astronaut eller musikalstjerne.

- Dra på safari.

- Lære å svare på spørsmål med hele setninger.

- Få rolle i Glee.

- Gifte meg med Matthew Lewis.

- Gro vinger.

- Kidnappe Russell Brand og Noel Fielding.

- Spise masse sjokolade.

- Skrive bok.

- Fly i helikopter.

- Besøke The Wizarding World of Harry Potter i Florida.

- Tilbringe mest mulig tid ved havet.

- Ta en ny tatovering, eller kanskje to.

- Bli kjendis.

- Reise til England.

- Skrive fanbrev til kjendiser og bloggere.

- Unngå å bli drept av stalkere.

- Fokusere på blogg fordi blogg betyr alt.

- Reise alene for å jobbe med skriving og få inspirasjon.

Der fikk dere den, alle som skal "spise sunnere, begynne å trene og bli flinkere på skolen"! Kos dere i 2011 med sånne kjedelige ting dere, så skal jeg kose meg med alt annet. God nyttår da! :-)- Hva er dine nyttårsforsetter?

Dere kan forresten beskrive meg med 3 ord her hvis dere vil :-)

Mitt møte med 2011

2009 var et fint år, men det var en ting jeg virkelig savnet. Å være en del av noe. I 2010 ble jeg det. Jeg skal ikke påstå at jeg ikke hadde noen venner i 2009, men jeg vil påstå at jeg ikke kjente noen godt nok til å være den jeg ville være. 2010 ga meg muligheten til å bli mye bedre kjent med de vennene jeg hadde og bli kjent med nye mennesker. Jeg er ganske sikker på at 2010 er et av de beste årene jeg har hatt. Derfor er det litt mismodig å si farvel til dette året. Det er rart å skulle gå inn i et helt nytt år. Man føler på en måte at man starter på nytt, selv om forandringen fra livet mitt i dag og til i morgen sannsynligvis er veldig liten.

Jeg føler at jeg har større muligheter i møtet med 2011. Da jeg skrev et innlegg som dette i fjor, var det fylt av tanken om å ikke ha for høre forhåpninger. Jeg turte verken å håpe på kjærlighet eller vennskap. Jeg var redd for å forvente noe. Redd for å forvente for mye. Jeg ønsket å være åpen i møtet med det nye året, men i bunn og grunn var jeg negativ. I dag tenker jeg litt annerledes. Jeg håper og tror at 2011 skal bli bedre eller like bra som 2010. Jeg håper at jeg skal lære å være mer meg selv. Jeg håper at jeg vil møte mange nye mennesker som vil gjøre livet enda mer verdt å leve. Jeg håper at jeg finner ut av akkurat hva jeg vil gjøre med resten av livet mitt. Jeg håper på nye opplevelser, nye sorger og nye gleder.- Hvordan møter du 2011?

Ben Barnes

2010.no

Årets drikk

Jeg er ikke avhengig altså... Bare tørst.

Årets mest mislykkede fest

Håret mitt var nesten hundre prosent perfekt, men russeballet var ikke akkurat noe å skryte av. Grusom musikk, dårlig underholdning og generelt ganske mislykket stemning. Russe10d<3

Årets bursdag

19 år ble feiret med overraskelsesbesøk fra Hogwarts. Verdens fineste venner var også der og jeg fant min plass... på kjøkkenet. Kvelden var helt super uansett!

Årets London-tur

Verdens beste by og verdens beste BFFF. Vi dro til London i februar og møtte alt som kryper og går av kjendiser på et museum. Rart at alle var der samtidig som oss! Vi flyttet nesten inn på Oxford Street og ble supergode på å ta t-bane.

Årets bekymring

Hvordan skal man liksom bestemme hva man skal gjøre resten av livet?

Årets klipp

En dag i mars dro jeg til frisøren og klippet av meg nesten alt håret. Plutselig ville folk gifte seg med håret mitt!

Årets møte med pressen

Google kjørte forbi huset mitt TO GANGER og jeg ble kjendis...nesten.

Årets tid


Sånn helt plutselig var det russe10d og vi begynte å krabbe rundt på bakken og kjøre rundt i handlevogner. Jeg trodde at russetiden var oppskrytt, men hvis man blander inn gode venner, Harry Potter, kjærlighet og null alkohol så blir det faktisk helt perfekt!

Årets kjærleik

Jeg ble forelsket og alt var fint og sommerfugler og kjærlighet på pinne. Dessverre tar sånne fine ting slutt noen ganger, men det betyr ikke at det ikke er viktig for love never ends også videre og jeg hadde ikke hatt et like bra år uten.

Årets beste kjøp

Tom MacBook er min beste venn og beste sønn og han er bare best. Aldri mer pc sier jeg!

Årets sted

I sommer og i høst har jeg gått flere turer i skogen enn jeg kan telle. Aller helst skulle jeg ha flyttet inn der, men så synes jeg det er så skummelt når det er mørkt.

Årets sko

Disse skoene har fulgt meg trofast siden jeg dro på klassetur til London i 10. klasse. I sommer ble skadene så store at jeg måtte ta farvel. Nå ligger de ute i snøen og fryser og er ensomme.

Årets depresjon


Jeg kom opp i muntlig engelsk og var helt sikker på at jeg skulle dø. Mitt siste måltid besto av skolebrød, jordbær og masse sjokolade. Jeg overlevde eksamen, men jeg sliter fortsatt med traumene jeg opplevde i eksamensprosessen.

Årets reise

Alle sier at Frankrike er helt megafantastisk og derfor måtte jeg jo dra med meg familien på tur dit. Det var ikke like bra som England, men jeg storkoste meg! Hadde hatt det enda bedre hvis jeg forsto halvparten av det folkene der sa...

Årets bok

Det finnes ikke noe bedre enn en bok som du sluker i løpet av rekordtid bare fordi det er den beste du har lest på kjempelenge.

Årets kortvarige glede

Det var moro så lenge det varte, sies det, og det var det også. Å flytte hjemmefra var stort, men ganske ensomt og det kan virkelig bli for mye av det gode. Spesielt når man finner ut at man har valgt feil studie.

Årets nær-døden-opplevelse

Å bo i Halden var som å være på safari hver dag. Jeg ble nesten spist av edderkopper som var så store at jeg kunne høre at de gikk på gulvet. Trodde et øyeblikk det var Aragog, men det var det ikke så jeg drepte den med en bok.

Årets bomkjøp

Jeg var flink student og kjøpte student-pc til over 9000 kroner. Så sluttet jeg på skolen og hadde plutselig en maskin for mye og masse lån som måtte tilbakebetales til Lånekassa. Heldigvis har jeg forretningssans og solgte PCen med profitt på finn.no. 11000 rett i lomma (til Lånekassa).

Årets tidsfordriv

Webcamkjærleik.

Årets høydepunkt

Sammen med min kjære BFFF merket jeg meg for livet. Jeg er superfornøyd og man skal ikke se bortifra at det blir flere merker i løpet av 2011 og 2012 og alle årene som følger.

Årets julesmil

Julekos og julesmil. Hurra, nå er året snart omme og alt er bra!

- Hva har skjedd med deg i året som har gått?

"It does not do to dwell on dreams and forget to live."

- Albus Dumbledore

Jeg er så sliten at jeg aller helst bare vil sove. De siste dagene har vært konstant jobbing og jeg har vondt i hele kroppen. Nå ser jeg frem mot tre fridager fylt med lesing, sjokolade og nyttårsfeiring med gode venner. Jeg ser frem mot 2011 med et optimistisk smil. 2010 har vært et fint år og jeg har tro på at 2011 kan bli bedre. Harry Potter-filmene går mot slutten. Jeg skal jobbe, jobbe, jobbe. Jeg skal bestemme meg for studie og begynne på skolen igjen. Forhåpentligvis får jeg mange fine dager med gode venner og familien. 2011 - bare kom!Kilde

- Er du klar for 2011?

Flåklypa

I dag har jeg kjøpt Flåklypa-spill til DS-en min. Jeg skal spille hele kvelden og hele natten helt til jeg må på jobb for jeg har ikke noe bedre å gjøre.

Å fly

 
Noen ganger drømmer jeg ikke om annet enn at noen skal ta hånden min og fly meg til en annen verden. Neverland eller Narnia eller et helt annet sted. Et sted uten bekymring og tanker. Et sted hvor man bare kan fly rundt i evigheten og le og være til. Et sted hvor ingen dømmes, hvor alle settes pris på. Et sted hvor alt er et eventyr. En verden hvor alt er fint og ingenting er vondt. Everything was beautiful and nothing hurt.

Bildene er linket til kilder.

Mer

Det finnes mer mellom himmel og jord enn vi alle tror.


Foto og tekst: privat

So this is Christmas...


Endelig var det julaften og familien kom seg til slutt inn i finstasen. Bortsett fra fuglen da, som alltid er fin.


Treet ble nesten usynlig på grunn av alle gavene. Vi spiste verdens beste mat og dessert og koste oss helt til de minste ikke klarte å vente på gavene lengre.


Vi hadde kanskje tusen gaver og det tok sikkert fire timer å åpne alle. Jeg ble litt lei etter hvert, men jeg slapp heldigvis å sitte i ro hele tiden for jeg ble søppelansvarlig.


Av mormor og bestefar fikk jeg Glee(!), to mummikopper (<3), melkehjerter og sokker!


Av (tante) Marianne, mannen hennes og de to kusinene mine fikk jeg The OC sesong 1. 


Av tante Ellen fikk jeg Regines bok pluss godteri og penger.


Av mamma og pappa fikk jeg The Sims 3: Drømmejobben, pluss:


Veske, joggebukse og sokker!


Sist, men ikke minst, fikk jeg gave av min kjære BFFF. Regines bok, Lost sesong 6, sløyfe, skjerf, BFFF-hjerte og BFFF-julekort! <3

- Hva fikk du til jul?
- Hva var det beste med julaften?

Friday

Fredag er den beste dagen i uka. Det er deilig å vite at man har en hel helg foran seg og bare kan slenge seg ned på sofaen når man kommer hjem. Selvfølgelig kan man møte venner eller dra ut på byen i stede, men jeg er så sær at jeg foretrekker en rolig kveld foran tv-en. Noen fredager er likevel spesielle, sånn som i dag, og da kan man pynte seg med fine kjoler og bare kose seg i hjel.


Glee - The Most Wonderful Day of the Year

Kvelden før kvelden

Tenn lys,
pynt treet,
hør på musikk,
syng,
spis,
lek,
vent,
nyt

det er kvelden før kvelden i kveld.


Thursday

Torsdager er dagen før den beste dagen. Den er ofte litt for lang og litt for slitsom, men veldig deilig når den går mot kvelden. På torsdager hvor man drar på skole/jobb før sola står opp og kommer hjem etter at den har gått ned, kan man ha på seg en tjukk genser og jeans sammen med et godt skjerf og fine sko. På kvelden kan man kanskje kose seg litt ekstra med en liten sjokolade eller en klementin.


- Hva synes du om torsdager?

Wednesday

Onsdag har lenge vært en dag jeg har vært veldig glad i. Da ser man endelig lys i enden av tunnelen fordi det ikke er så altfor lenge til fredag. I tillegg har dagen for min del ofte vært rekordkort samtidig som man får gjort alt man liker. På kroppen kan man gjerne ha noe som er både behagelig og superfint. Strømpebukser med mønster passer perfekt på en onsdag. Før var onsdager Lost-dag, men det er det ikke nå lenger og akkurat det er kanskje litt trist.


- Hva synes du om onsdager?

Vinterdesignet på plass

Det ble like enkelt som det forrige, men jeg liker det så godt at det gjør ingenting. Det enkle er ofte det beste.

Fra


Til


- Hva synes dere?

Tuesday

Tirsdag er for de aller fleste en helt vanlig ukedag. Det er dagen da du drar på skole eller jobb og kommer hjem til kjøttkaker på bordet. I hvert fall nesten. Tirsdagen er ofte veldig lang, men når den endelig er over er det deilig å tenke at det ikke er så veldig lenge igjen til fredag. På kroppen kan man gjerne ha litt ekstra varme klær, spesielt nå som det er vinter, og helst mange lag. Det beste med tirsdager er at favorittlegene mine er på tv!


- Hva synes du om tirsdager?

f

f for Frank Kjosås

Jeg mener helt ærlig at Frank Kjosås har Norges best stemme. Han synger som en gud og er i tillegg en fantastisk flink skuespiller. Jeg har sett han som både Peter Pan og Judas og synes at han tolket begge rollene kjempebra. Hvis dere ikke vet hvem dette er, SHAME ON YOU.

f for forelskelse
Den beste og rareste følelsen i hele verden.

f for Fanny
Den fineste hunden i universet, uten tvil. Finnes ikke noe bedre enn å våkne med tærne på magen til denne lille krabaten.

f for førerkort
Jeg hater egentlig å kjøre bil, men det finnes ikke mye jeg elsker mer enn førerkortet mitt. Det er en utrolig deilig følelse å bare kunne sette seg i bilen og dra hvor man vil. Det er faktisk mer befriende enn jeg trodde det ville være.

f for formspring
Jeg elsker å svare på spørsmål og derfor er formspring perfekt for meg. Still meg spørsmål her da!

f for familie
Jeg er så heldig at jeg har verdens beste familie. Det er ikke verst, eller hva? Vi ler sammen og vi gråter sammen og vi kjefter og vi krangler og vi har det så bra at vi nesten koser oss i hjel, i hvert fall av og til.

f for film
Går det an å ikke like å se på film? Jeg elsker det i hvert fall og kan godt se på sju filmer uten å reise meg fra sofaen.

f for fugler
Jeg har hatt undulat minst halvparten av livet mitt og det anbefales virkelig på det sterkeste. Akkurat nå har vi to undulater hjemme som krangler og sloss og koser om hverandre.

f for foreldrefellen
Denne filmen kan jeg se igjen og igjen og igjen. Den skriker barndom og er like morsom hver gang.

f for fanfiction
Når man er så Harry Potter-nerd som meg, får man aldri nok av å lese om J. K. Rowlings univers. Fanfiction er kanskje ikke skrevet av forfatteren selv, men noen er så gode at de godt kunne vært det.

- Hva står dine f-er for?

Pssst, bildene som ikke er mine er linket til kilden sin.

DrømmenDrømmen er å flytte inn på en liten bondegård like ved en skog. Der skal jeg ha 200 geiter, 100 høner og 50 katter og bo helt for meg selv. Bort fra alt mas og fjas. Jeg skal selvfølgelig ha internettilgang sånn at jeg kan snike meg inn her og oppdatere dere om geitekillinger og høner som legger egg. Det beste med denne drømmen er at jeg aldri trenger å tenke på noe annet enn å ta vare på dyrene og meg selv. Også får jeg helt sikkert supermye tid til å skrive bøker!- Hva drømmer du om?

Monday

Mandag er den dagen man våkner og har lyst til å slå hodet i veggen eller skrike. Alt går mye saktere enn vanlig og det er vanskelig å konsentrere seg fordi man er trøtt. Jeg hater mandager mer enn noen annen dag i uka. På mandager kan man ta på seg noe som er behagelig men samtidig fint og tenke at tirsdagen ikke er så langt unna og da går det fort til helga.

- Hva synes du om mandager?

Sunday

Søndag er den dagen i uka hvor man aller helst ikke vil ta av seg pysjen og klatre inn i ordentlige klær. Man kan sitte hele dagen uten å gjøre noe som helst annet enn å drikke kakao eller rester fra lørdagen. Alt er rolig og deilig. Utover kvelden blir man gjerne litt trist og lei fordi det snart er mandag, men så kan man trøste seg med en god søndagsmiddag. Det verste med søndager er egentlig at man aldri får sove selv om man legger seg tidlig og det kommer dårlig med når man skal opp halv fem på mandag.


- Synes du om søndager?

Tilfluktsrommet

Det endte med et skudd. Rett i panna. Pang.  Game over.

Så våknet jeg brått. Svett og skjelven. Bare en drøm, tenkte jeg, bare en fuckings drøm. Jeg løftet bena ut av senga og ble sittende på sengekanten en stund. Det var fortsatt mørkt ute. Klokka kunne ikke være stort mer enn 3. Egentlig skulle jeg ikke opp før om fire timer, men når jeg først var våken... Jeg strøk en hånd over panna der kulen hadde truffet. Ingenting. Ikke noe blod, ikke noe merke. Ingenting.

En drøm. En drøm. En drøm.

Det var tomt for kaffe, selvfølgelig. Jeg vet ikke hva jeg egentlig hadde forventet. At kaffen skulle komme inn i leiligheten på magisk vis i løpet av natta?  Jeg stilte meg ved vinduet og strakk meg. Det var ingen å se ute på den mørke gata, men jeg visste at noen lett kunne skjule seg bak trærne i parken. Et sekund trodde jeg at jeg så en skygge, i det neste viste det seg å være en katt. Jeg sukket. Når skulle det ta slutt?

Brødet var tørt. Faen i helvete. Jeg spiste to skiver likevel. To skiver med gammel gulost midt på natta.  Det slår meg når jeg sitter der. Hvor lenge er det siden jeg sist sov på denne tiden? Det måtte være flere uker. Måneder kanskje. Det var akkurat som om en indre alarm vekket meg når det ble for mørkt ute. Jeg sov godt når sola sto høyt på himmelen, men når mørket kom var det akkurat som om søvn var unødvendig. Som om det var en million ting som var viktigere.

Jeg helte smulene i vasken og satte tallerkenen i oppvaskmaskinen. Den hadde sluttet å virke for flere uker siden, men jeg hadde lovet meg selv å fikse den i dag. Det var derfor jeg hadde hatt planer om å stå opp klokka sju. Nå som jeg allerede var oppe og lys våken tenkte jeg at jeg like gjerne kunne finne verktøyet med en gang. Det er godt med alt som er gjort, sies det. Verktøykassa lå i skapet på soverommet. Under skittentøyet. Under deler av boksamlingen. Jeg dro den ut og dro samtidig møkkete truser og bøker om andre verdenskrig utover hele gulvet. I noen sekunder ble jeg stående og stirre på rotet. Bannet lavt for meg selv. Så snudde jeg ryggen til det og bar med meg verktøyet ut på stua.

Jeg kom aldri så langt som til kjøkkenet for det eneste bilde jeg hadde på veggen stjal oppmerksomheten min. Jeg slapp verktøykassa ned på gulvet og ble stående midt i stua og stirre på bildet. Hvor lenge var det siden det ble tatt? Det måtte være ti år. Minst. Likevel smilte vi like bredt. Han og jeg. På blomsterengen i Sverige. Det var rart å tenke på at jenta på bildet og jeg var den samme. Samtidig visste jeg at vi ikke var den samme. Alt var forandret siden den gang. Jeg dro bildet ned fra kroken det hang på. Bannet. Det var over. Alt det var over. Ingenting kunne bli det samme igjen.

Jeg løftet bilde og verktøykassa med samme hånd. På kjøkkenet gjorde jeg mitt beste for å presse bildet ned i søppelkassa som allerede var overfylt. Når hadde jeg sist vært ute og tømt den? Det var kanskje ikke rart at hele kjøkkenet stinket. Jeg lukket skapdøren og stanken forsvant litt. Så åpnet jeg oppvaskmaskinen. Kikket inn mellom de møkkete glassene og tallerkenene. Holdt pusten for å ikke kjenne lukten av mugg og råtne matrester. Det var ikke vanskelig å se hva som var galt, jeg hadde ikke trengt verktøyet engang. Hele bunnen på maskinen var dekket av matrester. Vannet kom seg ikke gjennom. Den var tett.

Jeg hentet en pose og begynte å rive løs matrestene. Da jeg var halvveis var jeg i ferd med å gi opp. Vurderte å lukke maskinen og vaske alt for hånd de neste ukene. Jeg visste at jeg ikke kom til å gjøre det. Det ville bare ende med en vask full av møkkete kjøkkenutstyr. Dermed fortsatte jeg. Fjernet alt i løpet av en kort halvtime og var mer enn fornøyd med meg selv. Det slo meg at jeg ikke hadde tenkt på drømmen eller skyggen mens jeg hadde arbeidet. Jeg fikk plutselig vondt i hodet og småløp bort til vinduet. Hvem hadde holdt øye med meg da jeg ikke fulgte med? Som vanlig var det ingen å se, men jeg visste at det var gode til å gjemme seg. De var gode på å gjøre seg usynlige.

Jeg satte meg ned i sofaen med et høylytt sukk. Så ringte det på døra.


Tekst: privat, foto: Air and Water

What's Eating Gilbert Grape


Kilde

Verdens fineste film som jeg har sett flere ganger enn jeg kan telle på fingrene. Fantastiske skuespillere og vakker historie.

- Har du sett den?

Saturday

Lørdag er kosedag. Det er den dagen i uka hvor man kan gjøre akkurat som man vil. Man kan spise et lastebillass med godteri eller se på ti filmer. Man kan også dra på overfylte sentere og handle julegaver. På kroppen kan man for eksempel ha en varm genser og jeans og sko som er akkurat varme nok. På kvelden er det ofte kjempegod mat og fin stemning. Lørdag er uten tvil den nest beste dagen i uka. 


- Liker du lørdager?

Hvorfor skriving er viktig for meg:

Jeg er et kreativt menneske, men jeg kan ikke tegne eller male eller spille et instrument. Det eneste talentet jeg har er å kunne forme setninger og sette sammen historier. Hvis jeg føler at jeg er i ferd med å begynne å gråte, skriver jeg en historie. Hvis jeg er så glad at jeg bare vil skrike, skriver jeg en historie. Skriving er min måte å uttrykke meg på. Det er gjennom skrivingen at jeg forteller verden hvem jeg egentlig er. Det er bare når jeg skriver at jeg selv vet hvem jeg er og hva jeg står for. Noen tror kanskje jeg overdriver, men skriving er alt jeg er.

Kaos

Hvordan kan jeg best beskrive dagen i dag med ett ord? K-a-o-s.

Det startet med at jeg kom på jobb klokka åtte og fant ut at alle flyene var forsinket. Forsinkelser betyr alltid mer jobb for oss som jobber i kioskene og på matstedene på Gardermoen. Ventende mennesker er sultne mennesker. Dessuten vet vel alle hvor kjedelig det er å vente på noe som er forsinket. Da ender man som regel opp med å surre rundt i det som finnes i nærheten. I over en time var det konstant kø gjennom hele kiosken. Brusskapet ble tømt og ingenting lå der det skulle. I tillegg fikk vi to paller med varer som måtte . Da jeg var ferdig på jobb klokka halv fire var jeg så sliten at jeg nesten var på gråten.

Trodde dere at det ble bedre etter jobb? Absolutt ikke. Da jeg satte meg i bilen fant jeg ut at det var tomt for spylevæske. Alle som har vært ute og kjørt på Østlandet i dag, vet at det ikke er veldig lett å kjøre på motorveien uten spylevæske i dag. Dermed måtte jeg innom bensinstasjonen... Der ble jeg stående og klø meg i hodet i tre kvarter. Så lang tid tok det meg å åpne lokket* på bilen og fylle på spylevæska. Kan ikke si at jeg er handywoman altså...

Denne dagen hadde jeg lett byttet mot eksamensstress og tannlegetime! Nå har jeg mest lyst til å flytte ut i skogen og aldri komme tilbake, men det er så mørkt at jeg ikke tørr.- Hvordan har dagen din vært?

* I følge pappa heter det panser. Herregud, samma det.

Fakta

Det finnes dumme spørsmål

Dere vet hvordan man sier "det finnes ingen dumme spørsmål, så bare spør!"? Kan jeg bare få fastslå en gang for alle at dette er en helt feil påstand? Selvfølgelig finnes det dumme spørsmål. Det finnes tusenvis dumme spørsmål. Det er for eksempel dumt å spørre "har dere pølser?" når du kommer inn i en liten kiosk hvor du verken kan se eller lukte noe til en eneste pølse. Likevel får jeg akkurat det spørsmålet sikkert ti ganger hver eneste dag. Altså, det jeg vil komme frem til er at det finnes en haug av dumme spørsmål, men det betyr ikke at man ikke kan stille dem. Lurer man på noe kan man jo spørre, men man kan ikke gå ut ifra at det ikke er dumt bare fordi noen påstår at det ikke finnes dumme spørsmål. Skjønner?


Jeg vet at dere savner ansiktet mitt.

- Stiller du mange dumme spørsmål?

Sannheten

en historie
uten koder
og dobbeltbetydninger
den ene sanne
som sjelden fortelles
til andre enn deg selv
historien du holder
skjult
en hemmelighet
eller to
deler av deg selv
som ingen andre
kjenner


Foto: cellophanesoul, tekst: privat

Jeg savner å ikke fryse

Jeg savner ukene da det var rekordvarmt og ikke rekordkaldt. Jeg savner følelsen av å ville bade med alle klærne på eller sovne i gresset med solbriller. Jeg savner lyden av gresshopper og alle mulige fugler. Jeg savner følelsen av å ikke ønske seg noe annet enn en svak vindpust.

- Hva savner du?

Svar, answers, respuestas

Hva skjedde med deg og kjæresten din?
Det var vel egentlig ingenting som skjedde og kanskje var det akkurat det som var problemet. Det var flere grunner til at det ble slutt, men en av dem var at jeg følte at vi hadde sklidd fra hverandre. Mer enn det vil jeg ikke skrive om her på bloggen.

Hvis du måtte velge å fryse ihjel, brenne, drukne, bli hengt eller spist .. hva hadde du valgt? haha, ja sært.. men jeg og noen venner diskuterte dette for litt siden.. jeg syns det er litt fascinerende å se hva folk velger.
Jeg ville nok fryst ihjel. Ikke fordi jeg er spesielt glad i å fryse, men jeg har lest et sted at det er nesten som å sovne. Dessuten har jeg angst for flammer, vann og å ha ting rundt halsen. Kan ikke si jeg har veldig lyst til å bli spist heller.

Hva ønsker du deg mest til jul?
Glee, sesong 1, kanskje? Eller mummikopper eller flybillett til London eller et speilreflekskamera.

Fortell hvilke kjendiser du har møtt på jobben? :D hihi
Truls!!! <3 Pluss Jan Thomas, Trond Viggo Torgersen, Per Sundnes, Aksel Hennie, Anne Kat Hærland, Robert Stoltenberg, Katrine Sørland, Sven Nordin, Liv Signe Navarsete, Trond Giske, Egor Filipenko og sikkert noen som jeg har glemt! Har kjendiser i kiosken nesten hver dag, faktisk! Gleder meg til Gaute Ormåsen eller Håvard Bakke stikker innom, da er livet mitt komplett.

Hva syns du om jobben din?
Jeg synes at det er en helt grei jobb. Det er ikke verdens morsomste jobb, men jeg lærer veldig mye og føler at jeg får til ting. Det er en grei måte å tjene penger på, i alle fall!

Ville du ønsket å dratt inn i militæret?
Før var jeg helt antimilitær, men etter å ha fulgt med på bloggen til Supermarie en stund er jeg ikke så negativ. Jeg tror ikke at jeg hadde taklet det fysiske eller å ha våpen i hånda, men jeg tror at mange har veldig godt av et år eller to i militæret. Jeg har uansett aldri ønsket å være i militæret og kommer nok aldri til å gjøre det.

Hvordan er juleaften? Hva gjør du fra du står opp til du legger deg?
Jeg står som regel opp ganske tidlig og setter meg foran tv-en. Der blir jeg som regel sittende en stund. Vanligvis drar jeg til kirken, men tror nok ikke jeg gjør det i år. Etterpå blir det pynting både av meg selv og det siste i huset pluss litt mer tv-titting. Så kommer familien og vi plasserer alle gavene under treet. Det tar som regel litt tid før maten er klar og når den endelig er det, sitter vi ofte og spiser lenge, lenge. Til slutt blir de minste (og noen av de største) så utålmodige at vi går løs på pakkene. Åpning av pakker tar mange timer, alt avhengig av hvor mange vi er. Til slutt er det kaker og godteri og alt annet godt og småprating til gjester drar hjem. Etter det går vi enten og legger oss eller ser en film.

Bruker du mye penger på julegaver?
Jeg er nok ikke blant de som bruker mest. Jeg kjøper nesten ingen julegaver, i år gir jeg til bestevennen min og foreldrene mine.

Hva ønsker du deg til jul?
Vil dere ha ønskelista mi? Ja, det vil dere! 
- Lost, sesong 6
- The OC, sesong 1-4
- Grey's Anatomy, 3-5
- Disneyklassikere
- Dear John (dvd)
- Robin Hood (dvd)
- Glee, sesong 1
- Supernatural, sesong 5
- House, sesong 1-5
- Toy Story 3
- Sherlock Holmes
- Dr Who, sesong 1-4
- Fish Tank (dvd)
- An Education (dvd)
- The Last Templar (dvd)
- Regines bok
- Brethren og Requiem av Robyn Young
- The Sanctuary av Raymond Khoury
- 14,000 things to be happy about (bok)   
- The Last Song og A Walk To Remember av Nicholas Sparks
- Naiv. Super. av Erlend Loe 
- Atonement av Ian McEwan
- Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug
- Bridget Jones' Diary av Helen Fielding
- Alice in Wonderland av Lewis Caroll
- Mannen som elsket Yngve av Tore Renberg
- Priestess of the White av Trudi Canavan   
- 1984 av George Orwell- PS, I love you av Cecelia Ahern
- The picture of Dorian Gray av Oscar Wilde
- Juliet, Naked av Nick Hornby
- Tube skjerf
- Mummikopper
- Speilreflekskamera
- The Sims 3: Drømmejobben og The Sims 3: Helaften
- Lave Converse (lilla)
- McFly CDer
- Øretelefoner til iPod
- Skrivebøker

Hvis du skal velge en fra HP som du liker veldig godt, hvem er det da? Du får ikke lov til å velge tvillingene Wiltersen.
Remus Lupin er favorittkarakteren over alle favorittkarakterer, men hvis vi skal snakke om noen i min egen "aldersgruppe" må jeg si Neville Longbottom eller Ron Weasley eller Draco Malfoy.Trives du der du bor?
Ja, det gjør jeg. Skedsmo er ikke verdens navle, men jeg synes det er koselig her, jeg.

Liker du snøen, eller vil du bare få den bort så fort som mulig?
Bort, bort, bort!

Den siste drømmen du drømte? (som du husker, altså)
Jeg tror kanskje jeg har verdensrekord i rare drømmer og jeg husker nesten alltid drømmene mine! Natt til i dag drømte jeg at jeg møtte Håvard Bakke. Han og kona hadde en datter på 3-4 år som hadde forsvunnet. I drømmen var jeg med på å lete etter henne og trøste Håvard. Vi fant datteren til slutt og alle var glade!

Hva ønsker du deg alleraller mest til jul? (og ikke si fred på jord, her snakker vi materialisme!)
Et speilreflekskamera. Jeg vet det er litt teit å ville ha speilrefleks når man ikke er/vil bli fotograf, men jeg er så lei av dårlige bilder. Ønsker meg Canon EOS 550D eller Canon Powershot G12. Tror dessverre ikke det er håp for å få dette under treet, men det er heldigvis ikke lenge til bursdagen min! :-)

Oooog hva slags kjole skal du feire julaften med? :)
Aner ikke! Jeg har planer om å kjøpe en ny en og har måtte vente til nå fordi jeg ikke fikk lønning før 10.

Hva får jeg til jul? :D
Servietter og telys.

Hva spiser du på julaften?
Ribbe og julepølse med poteter og saus :-) Pluss en haug med godteri og sånt.

Og hva spiser du på nyttårsaften?
Jeg har vokst opp med kalkun på nyttårsaften, men jeg skal feire med venner i år og jeg vet ikke helt hva vi skal spise.

Ser du på hovmesteren og grevinnen hvert år lille julaften?
Jeg har sett på det omtrent hvert år, ja, men det er ikke den største juletradisjonen.

Skal du søke skole i Mars?
Ja, det er i hvert fall planen! Jeg må bare finne ut hva jeg egentlig vil. Akkurat nå vurderer jeg litt forskjellige ting, har tenkt på psykologi (i så fall årsstudium fordi jeg er litt usikker på det), bibliotekar, sosialantropologi og litt annet. Det eneste jeg vet er at jeg heller vil begynne på skolen enn å jobbe i kiosk et ekstra år. Begynner jeg ikke til høsten, kommer jeg meg sannsynligvis aldri tilbake til skolen.

Hva er det beste med singeltilværelsen?
Å kunne se på/stalke gutter/menn man anser som attraktive med god samvittighet, kanskje.

Hva kommer du til å se etter i en ny gutt/jente? (okey, vet d er litt tidlig, men hey! hadde spurt de andre om d samme)
Langt mørkt hår og masse tatoveringer!  Neida. Joda....... Jeg har egentlig ingen oppskrift, for de guttene som har vært viktige i livet mitt har vært ganske forskjellige. Jeg faller i hvert fall veldig lett for outsidere. Sånne som skiller seg litt ut, ikke nødvendigvis på grunn av klærne de har på seg eller fargen på håret, men måten de er på. Personlighet og omtenksomhet står veldig sentralt i mine øyne. Også humor da, jeg elsker å le!

Har du noen gang kysset ei jente? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Nei, aldri. Har aldri egentlig skjønt hvorfor folk gjør det hvis de ikke er lesbiske/forelska. Jeg kunne aldri ha kysset noen jeg ikke har sterke følelser for. Sånn sett er jeg kanskje litt gammeldags.

Hvordan ser det nye rommet ditt ut? Og hvordan ser det gamle ut nå som søstra di bor der?
Det ser ikke ut! Neida... Joda. Altså det er bittelite, så det er stort sett bare en seng, et klesskap og en overfylt bokhylle, samt enormt mye rot på gulvet. Det gamle rommet mitt er fullstendig kaos med leker, fiskebolle, fuglebur og en haug bøker.

Får du gjort noe annet enn å jobbe på fritida?
Nei, egentlig ikke. Etter jobb er jeg ofte for sliten til å finne på noe og før jobb sover jeg. Jeg får litt ut av fridagene mine da, men det blir mye tid foran dataskjermen eller med en bok. Ikke at jeg klager: jeg trives som fisk i vann, jeg :-)

Hva ønsker du deg til jul?
Det har jeg allerede svart på, hvis du løfter blikket litt :-)

Tror du at du kommer til å gå raskt inn i et nytt forhold eller vil du vente?
Det er veldig vanskelig å svare på. Jeg går ikke inn for å finne en ny i løpet av neste uke, men hvis jeg møter Mr. Right er ikke jeg den som sier at "nei, jeg kom nettopp ut av et forhold så jeg er ikke interessert i et nytt." Livet er for kort til å vente flere år mellom hvert forhold, men det kommer nok uansett til å gå litt tid. Jeg kan ikke påstå at jeg er verdens mest ettertraktede.

Er du uvenn med eksen? Ble det slutt fordi dere kranglet?
Nei, vi er ikke uvenner og vi har ikke kranglet. 

Hva er adressen til tumblr-en din?
deterikkedinsak.tumblr.com! ......eller egentlig ikke, men jeg vil ikke gi adressen til hele verden. 

Skal du ha flere tatoveringer?
Helt klart! Jeg elsker tatoveringer! Jeg har lyst på nakketatovering og en på skulderen og kanskje flere på armene.Hva slags julekalender har du?
Smarties- og flaxkalenderen. Flaxkalenderen ble skrapt av seg selv mens jeg sov (heelt sant!) og jeg vant 20 kroner. 

Hvor mange filmer og bøker har du?
Dvd-er: ca. 79
Seriebokser: 19
Bøker: 97

Får du tid til å skrive nå som du jobber?
Ikke like mye som når jeg ikke jobbet, men nå er det vel omtrent som da jeg gikk på skole. Jeg skriver når jeg har tid. Uansett får jeg alt fra 5 til 50 ideer hver eneste dag og jeg skriver ofte ned stikkordslister til senere tider.

Hvilken karakter i Harry Potter synes du selv at du er mest lik?
Han her:

Hvor lenge var du og eksen sammen?
Nesten 7 måneder.

Jeg lurer på om du drømmer om å gi ut det du skriver i bokform noen gang? Eller skriver du bare for deg selv?
Ja, drømmen er å gi ut bok og leve av å være forfatter. Har faktisk sendt inn et manus, men fikk avslag.

- Fikk du svar på alt du lurte på eller har du flere spørsmål? Hvis du lurer på noe mer kan du skrive det i kommentarfeltet, så oppdaterer jeg bare dette innlegget ;-)

Jorden snurrer rundt seg selv

stille senker natten seg, over deg og over meg
snøen faller, alt er hvitt se så vakkert alt er blitt.
snart er julen her på ny, i hver bygd og i hver by.nissen kommer hit og ser, gaver har han også med.
en til far og en til mor, en til alle barn på jord.
engler svever høyt i sky, over hav og land og by.jorden snurrer rundt seg selv, lys blir mørke, dag blir kveld.
rekk meg hånden kjære venn, la ditt øye gli igjen.


Tekst: Odd Norstoga, foto: privat

Å klare det umulige

Noen ting er sånt som man tenker at man aldri vil klare. Noen avgjørelser tror man at er umulige å ta. Noen ganger gjør det så vondt eller er så vanskelig at du bare vil gi opp. Likevel fortsetter vi å prøve. Igjen og igjen og igjen. Vi er jo mennesker. Det er sånt vi gjør. Noen ganger klarer man det umulige, men noen ganger er ikke det umulige like bra som man skulle tro. Noen ganger sårer man både seg selv og andre. Alt er mulig hvis man bare tror på det, men det blir vanskelig hvis man ikke kan tro at alt ordner seg. Det er menneskelig å ikke ville såre noen, men man gjør det likevel. Igjen og igjen og igjen. Det er nesten umulig å være menneske.


Foto: dører og vinduer, tekst: privat

Husk at dere fortsatt kan stille spørsmål her.

Spørsmål, frågor, questions, preguntas

Lesertallene mine går i berger og daler, men jeg tror noen av dere er nye, og uansett er det en stund siden forrige spørsmålsrunde. Derfor har dere nå sjansen til å spørre meg om hva som helst; juletradisjoner, uvaner, venner, uvenner, gode minner, dårlige minner, følelser, tanker, meninger, ideer, fortid, nåtid, fremtid, tv & film, musikk - ja, alt mulig! (skriv gjerne mange, mange spørsmål for jeg har egentlig ikke noe bedre å gjøre enn å svare på spørsmålene deres! :-) )- Så, hva lurer du på?

Fireworks

So this is the end, of you and me
we had a good run, and I'm setting you free
to do as you want, to do as you please 
without me.

Remember when, you were my boat
and I was your sea
together we'd float, so delicately.

But that was back when we could talk about
anything.

Cuz I don't know, who I am when you're
running circles in my head
And I don't know, just who you are


tekst: You Me At Six, foto: privat

Nå er jeg singel. Livet er rart, men jeg tror det er riktig. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg har så gode venner som støtter meg uansett og som viser at de bryr seg. Dette er det vanskeligste jeg noengang har gjort.

Hvis vi kunne fly

Jeg har lyst til å fly. Ikke med en stor maskin fra arbeidsplassen min, men med vinger på ryggen og vind i ørene. Egentlig tror jeg det kan være litt ubehagelig, for jeg tror det er kaldt hvis man flyr høyt oppe og jeg har ingen fjær til å beskytte kroppen. Jeg lurer på om det er mulig å fly med boblejakke. I så fall ville jeg tatt til vingene og flydd til Afrika eller New Zealand eller Kina. Så ville jeg svevd over alle stedene jeg alltid har hatt lyst til å se og studert de bittesmå flekkene som beveger seg rundt og som egentlig er mennesker. Jeg ville kanskje skreket litt og smilt bredt når noen kikket opp på meg og ble redde. Det eneste jeg egentlig ønsker meg til jul er vinger, for da kan jeg slippe unna akkurat som fuglene som flyr sørover når det blir kaldt.

Sløyfekjærleik

Jeg elsker sløyfer nesten mer enn jeg elsker Converse og ullsokker og Marte lager verdens fineste sløyfer. Jeg har en fra før av, men jeg har så kjempelyst på en til. Linken til konkurransen finner du her.

Et liv bak masker

Vi tar på oss masker og later som om alt er bra selv når ingenting er det.

Når dagene blir lange og kulda setter inn.

Dagene er lange, nettene er lengre. 
Det er fortsatt bitende kaldt.
Jeg er sliten av å vente.

Edit: Hadde det enda vært julen jeg venter på... Jeg skal oppdatere dere om dette når tiden er inne.

Impulsiv

Før:Etter:I går, da jeg var i Sverige, bestemte jeg meg plutselig for å kjøpe hårfarge. Så i går kveld ble håret mitt plutselig mørkere og mer rødlig. Det ble ikke akkurat særlig likt bildet på pakka, men jeg liker det uansett. Føler at det lyser opp litt selv om det er mørkere.

- Hva synes du?

Glee
Kilde: gleesubs.tumblr.com

Glee er det fineste og morsomste jeg vet om for tiden. Jeg blir helt varm inni meg av hver eneste episode og jeg bryr meg ikke om at noe noen ganger er litt teit. Favorittkarakterene mine er Rachel og Kurt fordi de er sterke og unike.

- Liker du Glee?

Skal jeg?- Skal jeg?

Headaches

Dag 18 - Hva tror du på?

Hopper over dag 17 og sparer den til etter nyttår, jeg :-)

Jeg tror på fremtiden.

Jeg tror at fremtiden blir bra og at alt ordner seg til slutt.

Jeg tror at verden er fantastisk og at vi ikke vet nok om den til å si noe annet.

Jeg tror det finnes noe godt i alle.

Jeg tror at det er mulig å være lykkelig.- Hva tror du på?

Åh

Jeg blir så sliten av å stå opp klokka 5 to dager på rad.
Det ble ikke bedre av å stå opp klokka 6 på tirsdag.
Eller at jeg må opp rundt halv 7 i morgen.
Også har fuglen min skadet seg, så jeg er litt redd.
Gleder meg til helg og Sverigetur! 
Trenger pustepause fra hverdagen igjen.

Dag 16 - Populærmusikk/listepop

Hurra for kjedelig punkt....

Jeg hører minst mulig på radio og har en lei tendens til å like sanger som var hit-er i fjor eller forfjor eller for tjue år siden. Jeg hører ikke på en bestemt sang eller et band eller en artist fordi det er populært, jeg gjør det fordi jeg liker musikken. For meg spiller det ingen rolle om musikken jeg liker står øverst eller nederst på popularitetslista.- Hva slags musikk hører du på?

Hei desember!

Kom desember like plutselig på dere som på meg? Jeg føler at november bare fløy forbi sammen med flyene utenfor vinduet ved kiosken jeg jobber i. Dagene har bare forsvunnet og jeg har bare såvidt begynt med å kjøpe julegaver. Nå er det under en måned til jul og jeg merker at jeg blir stressa av tanken. Det er ikke det at jeg skal kjøpe så veldig mange gaver i år, men mer enn nok til at jeg blir nervøs. Heldigvis tikker det snart inn en ny lønning!- Overrasket desember deg i år?

Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

21, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Evig pessimist. Liker hvaler og bøker. Blogger om alt i livet som ikke gir mening.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Lille Frøken Norge

Kategorier

Arkiv

hits