oktober 2010

Et liv til sjøs

livet går
i bølger
opp og ned
opp og
ned
kontrolleres kun
av tilfeldighet
og vind
en dag rolig
neste storm
uforutsigbart
uovervinnelig
og litt
rart


Her

Kjære dagbok

d

Mine d-er står for:

d for drømmer
Det beste jeg vet er å våkne midt i eller i slutten av en drøm. Akkurat i det øyeblikket når du husker alt som skjedde i drømme. Drømmer kan inneholde alt og man kan glemme at det finnes en vond verden utenfor hodet og hjertet vårt.

d for Disney
Alt av Disney har en stor plass i hjertet mitt. Det finnes ingenting som er like fint som gamle Disney klassikere og man kan se dem uendelig mange ganger uten å bli lei.

d for Dan Brown
Dan Brown er uten tvil en av favorittforfatterne mine. Det arbeidet som ligger bak hver og en av bøkene hans er utrolig imponerende. Det er på grunn av hans bøker at jeg er interessert i historie og symboler.

d for dagbok
Jeg har skrevet dagbok siden jeg var liten, men det er vel først de siste årene at jeg virkelig har hatt glede av det. Når man skriver ned tanker, følelser og hendelser hver eneste dag er det mye lettere å huske alt det fine og vonde som har skjedd deg.

d for David Thewlis

Favorittskuespilleren min etter Johnny Depp. Ikke bare fordi han er britisk, men fordi jeg synes han er fantastisk flink. Se filmen Naked hvis du ikke skjønner hva jeg snakker om.

d for Den store reisen
Jeg er veldig interessert i fremmede kulturer og sosialantropologi og sånne ting og Den store reisen er dermed midt i blinken for meg. Koser meg like mye hver lørdag og har veldig lyst til å prøve det samme som de norske familiene en dag.

d for Daniel Radcliffe
Mange mener at han har tolket Harry Potter feil, men jeg er faktisk veldig uenig. Før var jeg ikke så glad i han, men de siste årene har jeg sett flere intervjuer og flere filmer med han og synes egentlig at han er et helt utrolig menneske.

d for Dirty Dancing
Tidenes mest romantiske film? Ja, uten tvil!

d for Deathly Hallows
Dette symbolet skal pryde armen min om ikke så altfor lenge. Det er hentet fra den siste Harry Potter boka og er for meg et symbol på serien som forandret livet mitt.

- Hva står dine d-er for?

Å være seg selv

I år kler jeg meg bare ut som meg selv og i utgangspunktet er vel det skummelt nok.

Å være seg selv altså.

Hjerter og korkonsert


I dag vet dere, så våknet jeg og var helt våken og opplagt og visste at jeg hadde fri. Jeg var så glad at det lyste hjerter rundt meg! Neida, jeg har redigert bildet...


Etter en ganske treg morgen, dro jeg og resten av slekta for å møte verdens søteste søster som skulle ha konsert sammen med koret sitt.


Korjentene var slitne etter en lang dag med øving og maste om mat, men til slutt stilte de seg opp klar til konsert.


Vi satte oss blant publikum og så nesten ingenting. Hurra. 


Så begynte konserten med superflinke sangere. 


Koret klarer til og med å danse bittelitt.

I kveld har jeg spist deilig pizza med pepperoni fordi pappa lagde lam og jeg er prinsipielt imot å spise lam fordi jeg er rar. (lang setning!) Nå skal jeg spise bamsemums og kose meg med Den Store Reisen. Ha en fin lørdagskveld!

- Hva har du gjort i dag?

Stuck in a moment
I'm not afraid
Of anything in this world
There's nothing you can throw at me
That I haven't already heard
I'm just trying to find
A decent melody
A song that I can sing
In my own company

I never thought you were a fool
But darling, look at you.
You gotta stand up straight, carry your own weight
'Cause tears are going nowhere baby

You've got to get yourself together
You've got stuck in a moment
And now you can't get out of it
Don't say that later will be better
Now you're stuck in a moment
And you can't get out of it.
- U2

De ligger ved bananene

Kjendis: Hei, jeg skal ha dette.
Altså Dagbladet og vann.
Meg: Ja, det blir 44 kroner. (tror jeg, husker ikke helt nøyaktig)
Kjendis: Ja, jeg tar det på kort.
Meg: Okei.
Så tastet jeg på bankkort-knappen.
Kjendis: Har dere servietter?
Meg: Ja, de ligger ved bananene!
Kjendis: Takk!

Jeg har en sånn greie med kjendiser. Vi blir bestiser med en gang liksom. Dette skjedde på jobb i går, men jeg kan ikke si hvilken kjendis det var, for jeg har skrevet under på en taushetpliktserklæring og greier. Dere kan jo gjette hvem det var og den som gjetter riktig skal få heder og ære! Kan i hvert fall røpe at det sannsynligvis blir flere møter med norske kjendiser i fremtiden for kjendiser reiser jo som kjent en del og de fleste kjendiser liker å lese om seg selv i VG og Dagbladet.

- Har du møtt mange kjendiser?

Ti på fem

Gjett når jeg sto opp i dag tidlig! 04.50! Ti på fem på morgenen! Det er sikkert flere som står opp så tidlig til vanlig eller i hvert fall en gang i blant, men det var ganske tøft å stå opp når jeg den siste måneden har sovet til 10-11. Jeg kom meg uansett på jobb og klarte å kjøre til jobb uten å sovne bak rattet. Tjohei! Da kan jeg plage dere mer gjennom uinteressante blogginnlegg. Livet er bra, dere! I kveld skal jeg forresten i bursdag, så da blir dette dagens siste og første blogginnlegg. Håper dere får en flott fredags kveld og at dere sover godt i natt!- Hva skal du i kveld?

Jeg lengter

Photobucket
Link

London. London. London. London. London. London.
Jeg tuller ikke når jeg sier at London er favorittbyen min. Jeg tror kanskje jeg har nevnt det før... Alt i alt har jeg vært i London rundt 6-7 ganger (kommet ut av tellingen, hoho) og dere tenker kanskje "nå er hun vel lei", men neida! Drar gjerne tilbake 6-7 ganger til, jeg! Dessverre ser jeg ingen Londontur i nærmeste fremtid. Sukk. Sukk. Hjertesukk. Kanskje flytter jeg dit en gang. Kanskje når jeg er pensjonist. Ja, bestemor i London! Det skal jeg bli; London-bestemor.

- Hvilket sted liker du aller aller best i hele verden?

Jobb, jobb og atter jobb!

Da var plutselig den andre dagen med opplæring overstått og jeg er fullstendig utslått. Føler egentlig at jeg har jobbet konstant siden klokka ett i går. Kanskje ikke så rart med tanke på at jeg var hjemme ved ti-tida i går kveld og dro igjen rundt klokka sju i dag tidlig. Skal tilbake på jobb klokka halv sju i morgen tidlig, så her ligger vi ikke akkurat på latsida! Jeg skal ikke skryte på meg at det bare er enkelt å begynne rett i 100% stilling etter å aldri ha jobbet før, men det går seg til. Gradvis kommer jeg inn i rutiner også og jeg merker at jeg er kjempefornøyd med jobben så langt. Den er verken for lett eller for vanskelig og selv om det av og til ikke skjer noe som helst er det alltid litt å gjøre eller litt tid til å slappe av. Skal heller ikke klage på å få billig brus og mat! Jeg tror dette var nok jobbprat for nå (kan jeg få si ordet jobb én gang til?), skal prøve å komme med noe litt bedre i løpet av de neste dagene. Har fri helga. Hurra!

- Er du mye på Gardermoen?

Første dag

I dag har jeg første dag i opplæring. Skal få uniform og greier, så håper at det blir bra. Våknet nok en gang med vondt i hodet og magen og bittelitt kvalme. Håper det gir seg innen jeg kaster meg på bussen og at dagen blir så bra som mulig. Skal virkelig bli spennende å komme i gang, samtidig som det er litt (kjempe)skummelt. Nå regner det ute og jeg merker at jeg virkelig savner været for rundt to uker siden. Begynner å hate vinteren allerede. Dette lover bra! Jeg beklager forresten kjedelig blogging i det siste, men det virker ikke som om dere har noe imot det, for lesertallet stiger stadig :-)


Jeg savner å kunne gå ute uten å fryse av meg fingrene. Sukk.

- Hva liker du best av høst og vinter?

Flystøy og verneutstyr

Etter fire timer med datakurs på Gardermoen kan jeg nå alt om flystøy, verneutstyr og ID-kort. Føler meg meget opplyst og besto faktisk alle de fire kursene med god margin på tross av hodepine og litt kvalme! Så nå har jeg altså jobb på Gardermoen for dere som enda ikke har fått det med dere. I morgen skal jeg ha min første dag i opplæring og så blir det jobb fem dager i uka fremover. Hurra, nå blir det penger i banken og greier. Forresten, jeg er IKKE gravid. Det er jeg 100% sikker på :-)- Har du jobb?

Dette var mandag

Jeg er veldig sjelden syk. I går våknet jeg av at jeg var kvalm og hadde vondt i magen. Etter kort tid kastet jeg opp for første gang på kanskje ti år. Å kaste opp er kanskje det verste jeg vet og det ble ikke bedre av at jeg nesten svimte av i dusjen. Resten av dagen lå jeg på sofaen og trodde jeg skulle dø. Hele kroppen verket og etter hvert fikk jeg feber. Alt gjorde vondt, jeg var kvalm og ingenting hjalp. En stund var jeg for dårlig til å i det hele tatt se på tv og jeg kunne ikke reise meg uten å kaste opp. Det verste var egentlig at det var sinnsykt dårlig timing. I dag skal jeg nemlig signere arbeidskontrakt og jeg var kjemperedd for å våkne like syk. Heldigvis er jeg bedre i dag. Jeg er ikke kvalm og dermed kan jeg fint leve med hodepinen og magekrampene. Må bare på butikken og kjøpe smertestillende før jeg stikker på Gardermoen. Det er nå jeg er glad for at jeg aldri er ordentlig syk i mer enn én dag om gangen.- Er du mye syk?

Husk

Husk å støtte tv-aksjonen ved å gi penger til bøssebærerne som er ute og går fra klokka 3 i dag. Støtten går til Flyktinghjelpen og vil være til stor hjelp for mennesker på flukt. I dag er dagen hvor du bør tenke på andre enn deg selv og hva du ønsker deg til jul. Jeg skal i hvert fall ut med bøsse. Snakkes senere! Mer informasjon finner du her.

Stolthet og fordom


Bildene er linket!

Kanskje en av de vakreste filmene i verden. Den er kanskje ikke akkurat som boka, men jeg synes den er utrolig bra laget uansett. Alt er så fint og historien er den beste selv om små detaljer mangler. Hvis du ikke har sett den, gjør det nå med en gang!

- Liker du Stolhet og Fordom?

The scream


Jeg har lyst til å skrike og jeg vet ikke hvorfor. Verden er rar og jeg passer ikke inn. Æsj. (ps. tegningen er linket)

Noen ganger har jeg mest lyst til å:


♥ sitte i vinduskarmen og bare lese i hundre og tjue dager.


♥ flytte inn på verdens fineste hytte og glemme at det finnes en verden bortenfor Hurdalsjøen.


♥ plukke kanskje tusen blomster og plassere minst hundre blomster i alle rom.


♥ gå uendelig lange turer med musikk i ørene, helst i skogen.


♥ faktisk flytte inn i skogen fordi det er så fint og fredlig der og fordi ingen maser om noe som helst.


♥ reise til et land hvor jeg kan ta bilde av store slott hver eneste dag i et år.


♥ plukke jordbær i et fjernt land og spise dem i skjul.


♥ ta fugletatovering på armen og late som om jeg kan fly.


♥ låse meg inne på rommet mitt og overhøre alt mas om at jeg være mer sosial.

- Hva har du mest lyst til å gjøre?

Frykt

leve med en evig
klump i halsen
frykt for det
ukjente
uventede
uvisse
redsel selv i det
kjente
frykt og kvalme
svak og alene
ubrukelig
uten noen spesiell
verdi
ensom og redd
men kanskje ikke alltid


Tekst og bilde: privat

Jeg tror på:

Jeg tror kanskje ikke på Gud, men jeg tror på mange andre ting.

Jeg tror at verden er god og at livet er bra og at vi må gjøre det beste ut av det vi har.

- Hva tror du på?

Chicken Run

I kveld skal jeg for en gangs skyld ikke tilbringe fredagskvelden foran tv-skjermen. Det er dermed med litt blandede følelser at jeg går glipp av både x-faktor og nytt på nytt og senkveld. Neida. Joda. Uansett! I dag startet jeg dagen med Flukten fra Hønsegården. Føler meg ganske slapp fortsatt, men humøret blir nok bedre utover dagen!


Her

- Hva skal du i kveld?

Ikke gå, høst

Kjære høst, ikke gå din vei, vær så snill. Jeg har blitt så glad i deg, men jeg har kjent deg i så kort tid. Ikke gå enda. Kan vi ikke nyte gule og oransje blader i noen uker til? Kan vi ikke nyte solfylte formiddager og regntunge ettermiddager litt til? Kjære høst, ikke slipp Herr Vinter til enda. Han og jeg er uvenner og jeg vil ikke krangle med han helt enda. Bli litt til, kjære høst, ikke slipp inn minusgradene og snøen. Jeg trenger deg i et par uker til. Vær så snill.

Forfulgt, kapittel 15

Holden sto ved vinduet på kontoret sitt med en hånd på pannen. Han stirret utover byen som hadde vært hjemmet hans i over femten år. Gjennom sine mange år i politiet hadde han opplevd mye forskjellig og det var ikke sjelden at sakene hans hadde fått en tragisk avslutning. Han hadde opplevd å få mennene sine skutt og han hadde blitt skutt selv. Han hadde sett fedre ta livet av barna og konene sine. Han hadde snakket med unge ranere som ville skaffe penger til strenge foreldre. Han hadde arrestert utallige biltyver og ranere. Han hadde løst mordgåter og skaffet hjelp til psykisk syke mordere. Det han derimot aldri hadde opplevd tidligere, var det han nå gikk gjennom. En direkte, personlig trussel mot en av sine ansatte.

I de første timene hadde han taklet situasjonen profesjonelt, men etter hvert som tiden gikk følte han seg mer og mer personlig involvert. Han hadde kjent Jørgen helt siden han startet på stasjonen for mange år siden og hadde møtt både Anja og lille Laura flere ganger. Tanken på at noe skulle ødelegge den lille familien gjorde han vondt og han tok seg selv i å tenke på sin egen familie hjemme i Danmark. Uten å tenke seg om plukket han mobiltelefonen opp fra lomma og slo nummeret til ekskona. Etter bare noen sekunder svarte hun i den andre enden.

"August?"

"Ja, det er meg..."

"Det var lenge siden..."

"Hvordan går det med ungene?"

"Jo... de har det bra. Annelise har begynt på ungdomsskolen og Aksel går i fjerde... de... hvorfor ringer du, August? Du har ikke gitt lyd fra deg på over fire år."

"Jeg... jeg ville bare høre stemmen din."

"Jeg legger på nå, August."

"Nei, vær så snill, la meg få snakke med barna, jeg vil bare høre stemmen deres."

Det var første gang han hørte barna snakke på over fire år og verken de eller han visste hva de skulle si. Samtalene ble derfor korte og etter at Aksel hadde sagt farvel, ble røret lagt på. Holden sukket og dro en hånd over hodet. Han ble stående ved vinduet en stund uten å røre seg. Utenfor vinduet gikk livet sin vante gang og viste ingen tegn til at en liten jente og moren hennes var borte. Trikken gikk som vanlig og små jenter og gutter var på vei til skolen uten foreldrenes tilsyn. Ingen ofret en tanke til kidnappere eller savnede mødre.

Det banket på kontordøra.

"Holden, vi har et spor."

Holden vendte blikket fra vinduet og over på politimannen som nettopp hadde kommet inn døra. Samtalen som fulgte var kort og sammenfattet. De hadde funnet en bil som svarte til vitnebeskrivelsen og de var i ferd med å søke gjennom den.

"Det er en ting til," sa politimannen til slutt.

"Ja?"

"Jørgen er borte han også."

Holden stirret på kollegaen og kunne ikke tro ordene han sa.

"Hva med Mikkel? Han som var sammen med han. Dere har forsøkt å ringe begges telefoner?"

Politimannen nikket.

"Vi sendte en bil til leiligheten for å ta med Jørgen hit, som du ga ordre om, men leiligheten var tom da vi kom dit."

"Noen grunn til å tro at... at han ble tatt?"

"Personlig tror jeg ikke det," sa politimannen, "Jørgens bil er også borte."

Holden bannet.

"Han har tenkt til å finne dem på egenhånd."

Oi

Nå skal jeg ut og vandre i skog og mark med fine tanker i hodet og et lettet hjerte. Jeg har nettopp snakket med Gardermoen og har fått tilbudt en hundre prosent stilling i kiosk. Allerede på tirsdag skal jeg ned dit for å signere kontrakt og få diverse kurs. Det føles som om ti kilo er løftet fra skuldrene mine. Nå slipper jeg forhåpentligvis flere jobbsøknader og jobbintervjuer på en god stund.

I dag blir forresten verdens fineste nitten år! Hurra for deg, Jørgen! ♥

- Har det skjedd noe fint hos deg i dag?

20.10.2010

I dag var jeg på nok et jobbintervju. På Gardermoen lufthavn, faktisk. Intervjuet gikk greit, så nå håper jeg på å bli ansatt der. Kryss fingrene for meg da.


I posten fikk jeg to nye dvd-er og dermed vokste dvd-samlingen min enda litt mer. Jeg har sett begge filmene før, men det er noe helt annet å ha dem på dvd, selvfølgelig!


Etter intervjuet dro jeg en tur til Lillestrøm før jeg dro hjem for å lage middag. Nå har jeg kuttet opp alle grønnsakene og pølsene og har begynt å koke selve suppevannet. Jeg hater virkelig å lage mat! Nå er dessuten ingen hjemme til å spise maten jeg lager, så det blir enten veldig mye suppe på meg ellers kommer noen hjem i tide...

- Liker du grønnsakssuppe?

En lilla genser

I løpet av kort tid har ti unge mennesker tatt sitt eget liv fordi de ikke fikk være seg selv. Aiyisha (19), Chloe (18), Asher (13), Seth (13), Billy (15), Raymond (19), Tyler (18), Caleb (14), Felix (17) og Cody (17) tok sitt eget liv fordi de ikke ble godtatt. De var alle homofile/lesbiske. Dagen i dag er satt av til å minne disse ti ungdommene og alle andre som har gått gjennom noe lignende. Hvis du støtter homofile og deres rettigheter og mener at de har lik rett til å leve som alle andre, kan du i dag ta på deg noe lilla. Mange vil kanskje si at det ikke hjelper å kle seg i lilla. Det vil ikke bli mindre homofobi eller færre selvmord fordi noen tar på seg en lilla genser. Ved å ta på deg en lilla genser, en lilla bukse eller en lilla truse akkurat i dag, kan du likevel vise hva du står for. At du ikke godtar at noen blir hengt ut på grunn av sin legning."Aiyisha Hassan, 19, of Marin County, California. She killed herself after struggling to come to terms with her sexual orientation.

Chloe Anne Lacey, 18, of Clovis, California. The trans teenager suffered depression and pressure to fit in with society.

Asher Brown, 13, of Texas, who shot himself on the day he came out to his parents

Seth Walsh, 13, of Minnesota, who died nine days after attempting to hang himself. He is said to have been bullied for being gay.

Billy Lucas, 15, of Indiana, who hanged himself. Classmates said he had suffered bullying.

Raymond Chase, 19, a student Johnson and Wales University, Rhode Island. He hanged himself in his dormitory. It is not yet known whether he had suffered bullying.

Tyler Clementi, 18, a student at Rutgers University in New Jersey. He jumped from a bridge after his roommate allegedly broadcast footage of him having sex.

Caleb Nolt, 14, of Indiana, who is said to have suffered anti-gay bullying.

Felix Sacco, 17, of Massachusetts, jumped from an overpass. Friends said he had been bullied.

Cody Barker, 17, of Wisconsin killed himself. He attended a support group for LGBT youngsters."
(kilde)

 

Dette er bare i USA den siste måneden. På verdensbasis er nok tallene mye høyere. Homofili er ikke noe man skal le av eller mobbe noen for. Det er like naturlig som alt annet. Vanligvis respekterer jeg at man har forskjellige meninger, men homofobi kan jeg ikke respektere. Aldri.

- Har du på deg noe lilla i dag?
- Hva tenker du om homofili og homofobi?

c

Mine c-er står for:

c for Charlie Pace

Kanskje verdens fineste brite. Han sier alltid de rette tingene og alltid de morsomme tingene. Tror ikke det er stor tvil i hvem som er min favorittkarakter nummer to i Lost, for å si det sånn! Han er jo rett og slett perfekt.

c for Converse
Jeg tror jeg har fjorten par. Verdens fineste sko som kan brukes til alt (kanskje unntatt bunad).

c for Calle Hellevang Larsen

Norges morsomste mann, uten tvil. Den beste og raskeste mannen i Raske Menn og verdens morsomste i Åh, Så Det er Sånn Det Er.

c for cookies
Et ord: NAM

c for Coraline

En av favorittfilmene mine! Jeg kan se den uendelig mange ganger uten å bli lei.

- Hva står dine c-er for?

En annen verden

å reise
fra en verden
til en annen
fra et liv
til et annet
å forlate
det man kjenner
oppleve noe
man ikke ville
der man kom fra
en ny verden
med nye håp og
drømmer


Tekst og foto: privat

Butikktyveri på en mandag

Jeg har nettopp hatt en svært traumatisk opplevelse. Vi vet alle at det skjer fra tid til annen, men det er nok ikke så mange av oss som har opplevd det. Heldigvis. Idet jeg skulle betale i kassa på Kiwi i dag, gikk først en gutt/mann med hette gjennom en av kassene med en pose i armen. Han forsvant ut av butikken før noen fikk stoppet han, men hun som sto i kassa så ut til å skjønne med en gang hva som skjedde. Kort tid etterpå kom enda en gutt/mann gjennom kassa i god fart og en pose i hånda. Hun i kassa reagerte med det samme med å spørre han om hva han hadde i posen, men gutten/mannen begynte å løpe og forsvant før noen klarte å få tak i han. Sannsynligvis stjal de øl eller noe lignende. Uansett så kom de seg unna med to bæreposer med varer. Ikke akkurat en god dag for Kiwi AS.

Visste du forresten at butikktyveri er et stort problem i Norge. For å dekke dette tapet, er varene du kjøper blitt ca. 5-7% dyrere. (via ung.no)- Har du opplevd eller vært med på butikktyveri?

Living is easy with eyes closed


Jeg savner Lost og pappaCharlie. Hjertesukk.

- Hva savner du?

En himmel blå

som en 
uendelig blå
himmel
uten grenser
og holdepunkter
evig og
uforanderlig
noe større enn
deg selv
i en evig
balanse
blått og for alltid

Drøm og lev


Natta!

There's a girl


There's a girl that you might know

She's a friend at least I tell you so

But it might surprise you to find

There's something going on behind the door

When I'm asleep it gives me time to think

Thoughts that I wouldn't dare speak aloud

I couldn't bare myself before a crowd

Foto: privat, tekst: The Ditty Bops

Hei, pus!


Lørdag er en herlig slapp dag. Man kan bare sitte hele dagen og lage ønskeliste eller gå på tur eller kose med pusekatter. På kvelden kan man stappe i seg så mye mat og godteri man vil uten å få dårlig samvittighet. Så kan man enten sitte våken hele natta og se på film eller legge seg tidlig og sove til langt på dag på søndag. For meg er lørdag den nest beste dagen i uka, etter fredag såklart. Nå ser jeg forresten på Kaptein Sabeltann. Hiv og hoi!

- Hva gjør du på lørdager?

Loppiskupp!

Jeg har jobbet på loppemarked de siste årene og har derfor fått litt fobi for det. De som aldri har jobbet på loppemarked, aner ikke hvor mye møkk og støv og annet ekkelt som ligger bak loppemarkedet dere kommer på. Jeg tror i hvert fall det tar lang tid før jeg drar på loppemarked og kjøper meg klær. Bøker derimot, kjøper jeg mer enn gjerne på loppemarked. I dag fikk jeg med meg seks nye skatter hjem til ikke mer enn 60 kroner. De fleste av dem ser ubrukte og nye ut også, så jeg er ganske fornøyd! Legg spesielt merke til utgaven av The Tales of Beedle the Bard. Fikk den til ti kroner og den ser helt ny ut!

- Hva kjøper du på loppemarked?

Latter

trillende latter
av glede
eller sorg
en følelse
ute av kontroll
en uklar verden
med en
skremmende fremtid
latteren kan dempe
verden
en liten stund
før realiteten
kommer tilbake


Foto: privat

Pepsifredag


Foto: privat

Etter at jeg var ferdig på jobbintervjuet, som gikk helt greit, satt jeg og så på The Big Fat Quiz 2006 og 2007. Hysterisk morsomt hvis du har litt britisk humor sånn som meg. Resten av dagen har jeg minimalt med planer. Jeg skal redigere mer bilder, se på tv og kjøre mamma til noen venninner. Det blir en rolig fredag med mest mulig Pepsi Max og sjokolade og jeg skal prøve å tenke på alt annet enn jobb. God helg!

- Hva skal du gjøre i kveld?

Jeg har redigert bilderEr det noe jeg bør fortsette med eller bør jeg la bildene være som de er?

Nå skal jeg snart på jobbintervju og etter det skal jeg støvsuge og rydde. Hurra, det er fredag gitt.

- Redigerer du bilder?

Forresten, trykk her.

Torsdag 14. oktober 2010Som den proffe jobbsøkeren jeg er, har jeg i dag vært på jobbmesse. Kan ikke si jeg fikk veldig mye ut av det, men til "trøst" har jeg nå avtale om to nye jobbintervjuer i nærmeste fremtid. Første intervjuet er faktisk i morgen, så jeg har litt ekstra sommerfugler i magen i kveld. Nå spiser jeg vaniljeis med masse sjokolade på for å trøste meg selv på tross av at det er iskaldt. Jeg har ikke gjort annet enn å fryse i dag. Brr.

- Er det kaldt hos deg?

Forfulgt, kapittel 14

 

"Mamma, hvor er pappa?" sa Lauras stemme i mørket.

"Jeg vet ikke, Laura," hvisket Anja.

"Albert sa at han skulle komme hit til meg. Du og pappa skulle komme hit til meg. Hvor er pappa?"

"Han kommer sikkert snart."

Det ble stille. Laura lå på ryggen på gulvet med en liten lekebil i hånden. Hvor hun hadde fått den fra, var umulig å vite, men det var heller ikke viktig. Anja strøk en hånd over håret til datteren. Det hadde tatt Laura lang tid å løsne morens hender, men det virket ikke som om den lille jenta hadde tenkt noe over det. Albert liker å leke politi og tyv han også, mamma, hadde hun sagt, han liker best å være politi. Han liker å arrestere med håndjern for det har han sett på tv, men han har ikke håndjern så han trenger ikke nøkkel.

"Jeg har vært veldig redd for deg, Laura," sa Anja, "husker du hva pappa sa om å bli med noen du ikke kjenner hjem?"

"Men jeg kjenner jo Albert, mamma," sa Laura og satte seg opp.

"Kjenner du Albert fra før?" spurte Anja forsiktig, "før han hentet deg i barnehagen?"

Datteren nikket ivrig. Hun kjørte lekebilen over magen til Anja og smilte.

"Når kommer pappa?"

"Laura, dette er veldig viktig, hvor har du møtt Albert før?"

Tårene presset mot øynene igjen. Hadde noe foregått mellom en fremmed mann og Laura rett foran øynene hennes? Hvorfor hadde hun ikke sett det? Hvorfor visste hun ikke hvem Albert var hvis Laura gjorde det?

"Han gir meg is," sa Laura samtidig som hun kjørte bilen forsiktig over magen en gang til og så videre bortover gulvet, "tror du babyen liker is, mamma?"

Anja kvelte gråten og strøk en hånd over håret til datteren.

"Alle barn liker is," sa hun, "men Laura, jeg må spørre deg om noe viktig og du må følge med på det jeg sier."

Hun tok lekebilen ut av fingrene til Laura. Den lille jenta stirret på moren sin og i et sekund så det ut som om hun skulle gjøre seg vrang, men hun bet det i seg og nikket forsiktig. Øynene hennes festet seg på lekebilen da Anja begynte å snakke igjen.

"Når har Albert gitt deg is?" spurte hun, "og hvor har han gitt deg is? I barnehagen? Eller har han tatt deg med ut av barnehagen?"

"Jeg får is når jeg vil fordi jeg er flink," sa Laura, "og fordi Albert er snill."

Blikket hennes flakket mellom moren og lekebilen.

               "Laura, når har du fått is?"

               "Når jeg vil!" ropte Laura og reiste seg, "og nå vil jeg leke med bilen min, mamma!"

               Anja stirret på datteren. Det var sjelden at hun hadde sett Laura ordentlig sint. Tårene begynte å presse på igjen og hun visste at hun ikke ville klare å holde dem tilbake noe særlig lenger. Laura sto oppreist med armene i kors og stirret på henne og Anja rakte henne lekebilen. I samme øyeblikk, åpnet døra seg igjen og en mann kom inn i rommet.

Rosa donuts = nam

Det er ikke lett å være ung skribent når man bor i et hus fylt av folk som tror at jeg er drosjesjåfør. Jeg har kanskje skrevet 6-7 sider til sammen i dag og hver gang jeg har vært midt inne i noe skulle noen kjøres på trening eller hentes på jobb. Hvis jeg aldri blir forfatter er det i hvert fall ikke min feil. Neida. Joda. Jeg spiste forresten donuts til lunsj i dag. Hurra for å være et sunt bloggforbilde!

- Liker du donuts?

Forfulgt

Krampe

I dag skal jeg koble av internett, lage kakao og sitte og skrive til jeg får krampe i fingrene.


Her

- Hva skal du i dag?

Lille Oslo er en egen planetLille Oslo er en egen planet
Alle gatene er forskjellige land
Hvert strøk en verdensdel
Og vi suser avgårde, alle mann

Gjett om kreativiteten var på topp da jeg satt på en av benkene på bilde nummer tre! Skrev så blekket sprutet vet du! Men så bestemte sola seg for å ta kvelden og da ble det så kaldt at jeg ikke hadde annet valg enn å rusle ned til bokhandelen for å kjøpe dagbok. Jobbintervjuet gikk greit og selv om jeg var helt alene, var jeg i Oslo i nesten to timer. Tror jeg må begynne å dra steder når jeg skal skrive for det fungerte jo kjempebra. Skal forresten hilse fra Harald. Snakket litt med han om å overta huset på det første bildet, så vi får se hvordan det blir ;-)

 

- Hvor er du mest kreativ?

Hei Kristiania

Om ikke så altfor lenge drar jeg til Oslo på jobbintervju. Etter det skal jeg gå litt rundt i Oslos gater alene. Kanskje går jeg til festningen eller slottet eller Aker Brygge hvor jeg kan sette meg ned et sted og skrive litt. Jeg har egentlig aldri vært i Oslo alene før, så det kan hende jeg bare drar rett hjem fordi det er skummelt. Selv om Oslo egentlig er en ganske liten by (i forhold til London f.eks.), er det litt stort hvis man er alene og ikke er mer enn litt over en og en halv meter høy. Det føles litt tryggere med mamma og pappa eller Jørgen. Likevel trenger jeg nå litt inspirasjon og jeg tror jeg kan få det hvis jeg sitter et annet sted enn hjemme når jeg skriver.


Her

- Liker du Oslo?

Grensesetting

grenser
som brytes
når noe
forandres 
fra det gamle
kjente
til det nye
ukjente
uten forvarsel
sprenges
og forsvinner


Her

10.10.10:

Original overskrift! Jaaaaaa!

♥ Altfor tidlig morgen (men etter klokka 10:10, haha)
♥ Fint vær
♥ Trøtt, men egentlig i ganske godt humør. ♥ Sjokolade til frokost.
♥ Jeg er så utrolig sunn av meg. 
♥ Skogtur (!!!)♥ Å gå tur i skogen er det fineste i verden.
♥ Familieselskap og høst på bordet.
♥ Prat om husfarger og jobb og familie og sånt.♥ Sløyfe i håret.
♥ Robinson og Åndenes Makt på tv. 
♥ Tanker om å ha skrivedag mandag eller tirsdag. 
♥ Jeg mangler motivasjon, forresten. - Hva har du gjort på denne historiske dagen?

Forresten! Jeg blir kjempeglad for litt spørsmål her.

Bra nok

kanskje ikke
bra nok for
verden
men bra nok
likevel
for de som
bryr seg
og er der
og ikke forlanger
mye tilbake


Her

Fotokonkurranse: fargerikt

Jeg deltar i konkurransen til Trine her. Bildet valgte jeg rett og slett fordi jeg liker fargene og savner de fine sommerblomstene.

- Deltar du i konkurranser?

I natt

I natt fikk jeg ikke sove. Jeg tenkte på deg og på dere og på fremtiden og på fortiden og på nåtiden. Jeg tenkte på hvor fint det er å gå tur i skogen og at det snart kommer kald snø og ødelegger. Jeg tenkte på fuglene som flyr sydover. Jeg tenkte på alle filmene jeg ikke har sett. Jeg tenkte på begynnelsen og slutten. Jeg tenkte på den boka jeg har lyst til å lese en gang til. Jeg tenkte på det diktet som minner meg om fine tider. Jeg tenkte på barn og barnebarn. Jeg tenkte på døden og livet etter døden. Jeg tenkte på sjokolade. Jeg tenkte på høstværet og kakao. Jeg tenkte på filmen ingen av oss forsto. Jeg tenkte at det snart er jul. Jeg tenkte på alt jeg vil gjøre som jeg ikke har gjort. Jeg tenkte på tatoveringer. Jeg tenkte på den dagen i fremtiden når noen vil gi ut boka mi. Jeg tenkte på hvor fint det er å fange små øyeblikk med kamera. Jeg tenkte på alle tingene jeg unngår fordi jeg ikke vil. Jeg tenkte på ting som ikke ble som jeg trodde. Jeg tenkte på hvor fælt det er å ha skrivesperre. Jeg tenkte på hvor mye tid jeg har kastet bort den siste uka. Jeg tenkte på Harry Potter og hvor mye jeg gleder meg til november. Jeg tenkte at jeg er feig. Jeg tenkte at jeg gleder meg til neste gang jeg skal ut og reise. Jeg tenkte at jeg vil tilbake til Roma og Paris. Jeg tenkte på hvor gjerne jeg skulle bodd ved havet. Jeg tenkte på ting jeg gruer meg til. Jeg tenkte på sjenanse og forandring. Jeg tenkte på at jeg er redd for mørket. Jeg tenkte at jeg måtte huske reprisen av beat for beat. Jeg tenkte at jeg måtte prøve å sove. Jeg tenkte på hvor vanskelig det er å sove når man har mye å tenke på. Jeg tenkte på deg og meg. Jeg tenkte på dere. Jeg tenkte på soloppgang og solstråler. Jeg tenkte på hvordan det ville vært å være en helt annen.- Hva tenker du på når du ikke får sove?

b

Mine b-er står for:

b for bringebær
Egentlig så finnes det ikke noe som er bedre sammen med vaniljeis enn bringebær. Å plukke bringebær er dessuten kjempefint for da kan man tenke på mye samtidig som man gjør noe litt fornuftig.

b for Billie Joe Armstrong

Altså jeg har en greie for musikere med mørkt hår, uten at vi skal gå noe nærmere inn på det. Billie Joe har jeg vært fan av siden 10. klasse en gang og det ble vel egentlig bare veldig forsterket etter den første Green Day konserten min i oktober i fjor.

b for ballonger
Alle elsker ballonger. Jeg tror ikke det finnes noen som ikke blir glade når de ser ballonger.

b for babyer
Jeg lekte med dukker helt til 7. klasse og har alltid vært kjempeglad i små babyer. Det finnes jo ikke noe finere og renere enn det.

b for bøker
Det at bøker er i ferd med å bli digitale er kanskje min største frykt. Det aller beste jeg vet, er å kjøpe nye bøker og bare holde dem en stund før jeg leser dem. Å lese er å rømme fra virkeligheten en stund og være i en helt annen verden.

b for Benjamin McKenzie

Jeg tror The OC var den første tv-serien jeg forelsket meg i, bortsett fra Full House. Ryan var favorittkarakteren min ganske lenge og Benjamin er en av de fineste skuespillerne jeg vet om.

b for barndomsminner

Å tenke tilbake på bekymringsløse sommerdager er helt fantastisk.

b for Beauty and the Beast
Muligens den aller fineste historien i hele verden. 

b for brownies
Finnes det noen som ikke liker brownies?

b for bearded collie


<3<3<3 Mathilde <3<3<3
Jeg har vokst opp med bearded collier som barnepiker. Nesten helt bokstavlig talt. Det begynte med fine Stine som var storesøsteren min og så kom Mathilde i 1998. Verdens fineste hunderase og verdens snilleste hunder. Mathilde kunne jeg fortelle alt og kose med og jeg kunne bruke henne som pute uten at hun reagerte. Åh, jeg savner henne veldig.

- Hva står dine b-er for?

Hemmelige filmer

en natt
tankestrømmer
ulike scenarioer
surrer og går
som på film
en ensom
kinosal
i hodet
tanker ingen andre
tenker
unike
men hemmelige

Autumn marks the transition from summer into winter


Foto: privat

- Liker du høsten?

Hva gjør man når livet står på vent?

Det er fredag. Du vet, den fine dagen før lørdag. Jeg våknet med et dundrende hode. Nå er klokka 4 og jeg har nesten ikke spist noe i hele dag. Jeg har søkt en haug med jobber. Jeg har sett på ulike utdanninger. Selv om jeg ikke har noen grunn til det, føler jeg meg litt... tom. Som om jeg er på et sted i livet mitt hvor jeg ikke vil være.

Som om alt er i ferd med å rase sammen.

Jeg hater når ting ikke er sikkert. Å ikke vite hva som skjer videre. Jeg vil at livet mitt skal komme ordentlig i gang og at jeg skal kunne tenke at ting er som de skal. Problemet er at jeg ikke vet hva jeg vil. Jeg klarer ikke å bestemme meg. Jeg klarer ikke å se meg selv i et yrke eller i en bestemt fremtid. Dessuten har jeg verken gode nok karakterer eller inspirasjon til å komme meg videre i det jeg kunne tenke meg. Hva gjør man når livet står på vent? Når ingenting går fremover? Når alt har stoppet og virker fastlåst?

Alt jeg vil gjøre er å skrive historier, men for tiden har jeg ikke inspirasjon til det heller. Ordene former seg ikke lenger av seg selv. Jeg klarer ikke å skrive en setning uten å tvile.

Venner

smil og latter
de som forstår
og er der
når det trengs
som sier det rette
og det du egentlig ikke
vil høre
de som ler
de som gråter
med deg
de som forstår
aksepterer
venner for livet
eller for bare
en kort stund


Her

Hei oktober!


Dagen startet på Lillestrøm kino med en uglefilm. Historien var litt i tynneste laget, men åh, fine ugler<3


Da jeg kom hjem tok jeg meg en tur i høstværet.


Fanny ble superlykkelig da vi gikk i skogen.


Og det ble Lille Frøken Norge også!


Så fant vi mamma og så gikk vi hjem.

Fin historie eller hva?

On the catwalk

 
Foto: Privat

- Liker du katter?

Vanskelig

Det er vanskelig å være seg selv når man ikke vet hvem man er.

Det er vanskelig å alltid smile hvis man er trist.

Det er vanskelig å svare på spørsmål man ikke vil svare på.

Det er vanskelig å ikke stole på noen.

Det er vanskelig å være ensom.

Det er vanskelig å ikke vite hva man egentlig vil.

Det er vanskelig å skrive ned tanker uten å være redd for hva andre mener.

Det er vanskelig å være redd for alt.

Mest av alt er det vanskelig å leve.


Bildet fant jeg her.

- Hva synes du er vanskelig?

Rubiks kube- Klarer du Rubiks kube?

Spillet

som et terningspill
tilfeldig
og underholdende
spenning
og forventning
umulig å vite
hvordan det
vil ende
et spill om livet 
et spill om alt
umulig
yatzi


Her

Julie Eilén

Jeg heter Julie Eilén, er 20 år og kommer fra Skedsmo i Akershus.Livet er okei når man har blogg.

Dagdrømmer

En båttur i oktober

Hvis jeg kunne velge hva jeg skulle gjøre resten av livet, så ville det vært å bo på en båt med et kamera og en datamaskin med evigvarende batteri. Der skulle jeg tatt bilder av havet hver eneste dag og skrevet uendelig mange bøker.Sånn bortsett fra å fryse i hjel på dekk i t-skjorte med kamera i hånda, har jeg hatt det fint med familie, spillautomater og taxfree. Stena Line bestemte seg for å ha sikkerhetsøvelse akkurat i dag og jeg ble vekket hundre og tjue ganger i dag tidlig av alarmer og stemmer på høytalerannlegget. Hurra, hurra og atter hurra.Heldigvis fikk jeg kjøpt billige dvd-er og supermasse godteri.

- Liker du havet?

- Hva ville du gjort hvis du kunne gjøre hva som helst resten av livet?

Fred

stillhet
og ro
uten at det
er helt stille
tid alene
uten å være
ensom
de gode øyeblikkene
du opplever
aleneJa, jeg er hjemme! Hurra, sa folk. Kommer et innlegg til snart-snart.

Ai, ai, kapt'n!

I kveld stikker jeg til sjøs* for å starte min piratkarriere. Jess sørr! Må bare pugge litt babord** og styrbord*** og bysse og lugar og sånt først. Regner med å få et godt forhold til kapteinen i løpet av kvelden og at jeg blir forfremmet i løpet av morgendagen. Farvel landkrabber****! Hvis noe skulle gå galt på turen har jeg stjålet litt Aztek-gull***** slik at jeg er udødelig. Vi sees i morgen kveld (kanskje)! Hvis kapteinen trygler meg om å bli, kan det hende jeg aldri kommer tilbake. Piratlivet kommer foran bloggen, skjønner dere vel.

* Danskebåten/Stena Line
** Styrbord er et skips høyre side når man står akter og ser forover.
*** Babord er et skips venstre side når man står akter og ser forover.
**** Var fra gammelt av sjøulkens noe nedsettende navn på en person som ikke hadde sjømannskap i seg.
***** Cortés' gullskatt. Blodpenger fra massakren på Aztekerne og erobringen av deres rike.

Fortapt

den ene
gåsehud fra
tærne og opp
hjertebank
og svette hender
sommerfugler
flyr fritt
i et hav av
følelser
blikkontakt
og du er
fortapt


Mangler kilde.

Som musikk i mine ører

I går ladet jeg iPoden min for første gang på sånn cirka fire måneder og den bare: "JEG LEVER HALLELUJAH!" Nei, vent, det var det jeg som sa. Her kan dere se hva Spotify har gjort med meg. Jeg har sviktet eplene totalt og har bare hørt på gratis musikk. Heldigvis har det ikke gjort noe spesielt med musikksmaken min. Jeg hører fortsatt på Alexander Rybak og Alejandro Fuentes for eksempel. Nå tenker dere sikkert at jeg har tidenes dårligste musikksmak, men jeg hører jo på Green Day, The All-American Rejects og McFly også. Skal vi kalle det en variert musikksmak? Jeg er egentlig veldig kresen altså. Jeg hører heller på de samme sangene en million ganger enn å høre på radio.- Hva slags musikk hører du på?
- Spotify eller iPod?

Kontakt

(Innlegg til menyen)

E-mail: Julie_Phelps@hotmail.com

Facebook: www.facebook.com/sandsnes

Twitter: www.twitter.com/JulieEilen

Formspring: www.formspring.me/JulieEilen

Evig oppussing

Bloggen min er i evig forandring. Jeg har skiftet header igjen (den forrige var for stor) og laget meny under headeren. Jeg har på følelsen at det ser rart ut hos noen, så jeg blir glad hvis noen sier ifra hvis det ikke ser slik ut:Ikke at jeg vet hva jeg skal gjøre hvis det ser annerledes ut hos deg...

Jeg er litt usikker på om jeg liker det eller ikke, og jeg kommer nok til å forandre på noen småting, men nå skal jeg prøve å ha det sånn en stund. (Noen som vet hvordan man får mer mellomrom mellom menyen og det første innlegget?)

- Hva synes du? Hvordan ser det ut hos deg?

a

Jeg har blitt inspirert av fineste Mariell og bestemt meg for å presentere mitt eget alfabet.

Mine a-er står for:

a for Alan Rickman

fordi han har verdens fineste stemme og fordi han er en kjempeflink skuespiller. Jeg sier bare Love Actually, Sweeney Todd og Harry Potter, jeg!

a for A very Potter musical og A very Potter sequal

fordi det er super-mega-awesome-foxy-hot og totally awesome!

a for Alver

Tolkiens univers er helt fantastisk og det hadde ikke vært det samme uten alver som Arwen, Legolas og Galadriel.

a for Alice in Wonderland

historien er en av de fineste som finnes og jeg skulle så veldig gjerne bodd i Wonderland. Der hvor alt er slik det ikke er og ingenting er slik det er også videre.

a for Astrid Lindgren

Ronja Røverdatter, Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Lotta, Alle vi barna i Bakkebygrenda, Brødrene Løvehjerte, Marikken, Vi på Saltkråkan, Rasmus på Loffen, Per Pusling, Mio min Mio. Astrid Lindgren har skrevet så uendelig mange historier som har vært en kjempestor del av barndommen min. Hun er et stort forbilde. 

a for Ahlgrens biler

fordi det kanskje er det beste godteriet i hele verden.

- Hva står din a for?

Svar på spørsmål, del 2

Hva synes du er det høstens nyeste?
Mener du sånne motegreier? I så fall har jeg ingen anelse.

Har du noen gang dritti deg ut?
Det har vel alle, men heldigvis ikke i en spesielt stor skala.

Hva er det flaueste du har gjort?
Det vet jeg faktisk ikke! Jeg høres kanskje ekstremt kjedelig ut, men jeg har faktisk ingen flausehistorier å komme med!

Hvor høyt kan du hoppe?
Veldig høyt! Jeg har faktisk veldig god spenst og det var det eneste jeg fikk høy karakter i gym på videregående.

Liker du sushi?
Jeg har aldri smakt det og kommer aldri til å gjøre det heller. Rå fisk = æsj

Let's try for another year??? :D
YES!!

Hva gjør deg sint?
Mennesker som alltid tror de har rett. Mennesker som dømmer andre for den de er. Mennesker som ikke viser respekt. Mennesker som ikke bryr seg. Mennesker som tror de er bedre enn alle andre.

Hva slags spørsmål svarer du ikke på?
Jeg svarer på alt, men kanskje ikke alltid med det svaret man egentlig vil ha.

Har du mange hemmeligheter?
Ikke veldig mange, men noen.

Hva heter den siste boken du leste og hva synes du om den?
Den heter The Magician?s Apprentice og jeg synes den var kjempebra! Jeg elsker lange fantasybøker og selv om dette ikke er den aller beste jeg har lest, tok jeg meg god tid og nøt hver eneste side. Anbefales for alle som liker litt skikkelig fantasy.

Hva er du redd for?
Heiser, mørket, å miste noen, edderkopper, det ukjente, trange rom, skrivesperre, døden, høye bygninger.

Hvor ofte kjøper du klær?
Veldig sjelden. Hvis ikke det er noe skikkelig fint, synes jeg som regel det er bortkastede penger.

Hva ville du helst vært: forfatter eller fotograf?
Forfatter! Jeg har absolutt ingen ambisjoner om å bli fotograf, men jeg liker å ta bilder. Jeg elsker derimot å skrive og fortelle historier, så hvis jeg kunne blitt hva som helst, ville det vært forfatter.

Hva inspirerer deg?
Alt, bokstavlig talk! Mennesker, situasjoner, ord, tanker, farger, dyr, vind og vær! Alt.

Er du politisk interessert? Følger du mye med på nyheter?
Jeg var politisk interessert en stund for 1-2 år siden, men nå er jeg veldig lite interessert. Jeg skjønner at det er viktig å engasjere seg hvis man vil at noe skal bli bedre, men jeg klarer ikke helt å engasjere meg når politikere lyver og sier nesten det samme bare med forskjellige ord. Nyheter ser jeg på av og til, men jeg klarer ikke helt å la meg påvirke av alt det fæle som skjer i verden.

Kan du fortelle om ditt første kyss?
Helst ikke. Haha. Det var fint, men det er en bittelitt flau historie.

Liker du musikaler?
Jeg ELSKER musikaler. Favorittene er Les Misérables og Cats. Jeg har elsket musikaler helt siden jeg så Kaptein Sabeltann da jeg var liten. (Jeg elsker forresten Kaptein Sabeltann fortsatt og håper på å komme meg på en forestilling neste sommer)

Liker du pirater?
Selvfølgelig! Og ikke bare på grunn av Pirates of the Caribbean som mange tror. Jeg har vært fascinert av pirater hele livet (Kaptein Sabeltann, vet dere) og nå er jeg veldig interessert i de historiske piratene også. (Lest boka "Pirates!"? Hvis ikke, les den!)

Drikker du alkohol?
Jeg ser ikke på meg selv som avholds, men jeg har aldri vært full og har heller ingen planer om å bli det i nærmeste fremtid.

Hva gleder du deg mest til på Lørdag?
Litt sent å svare nå, men jeg gledet meg mest til å møte finfine jenter og ha det gøy!

Synes du det er dumt vis det er for mye alkohol i omgang?
Nei, det synes jeg virkelig ikke. Jeg synes det er helt greit at folk drikker, bare det ikke ender med at man tilbringer hele kvelden ved doskåla.

Brukte nettopp opp spotify tida mi, skal jeg få d der betalingsgreiene?
Kan man bruke opp Spotify tida si??? Jeg hører tydeligvis for lite på musikk!

Er familien din flink og støtter deg om dagen?
Ja, det er de! Selv om jeg blir litt irritert og frustrert til tider, er jeg så heldig å ha den beste familien i verden! De støtter meg alltid uansett hva jeg gjør.

Vis du nå MÅ ut å sosialisere deg. Ikke i morgen, eller når du får jobb. Men nå! Hva skulle det vært? Teater gruppe? Politisk aktivitet, jobbe på gård?
Jeg aner ikke. Jeg hater jo sånne sosiale greier og unngår det så godt jeg kan. Haha. Det måtte nok ha blitt noe hjelpearbeid. Å hjelpe noen som er svakere og mindre heldig enn meg selv. Noe jeg føler at betyr noe. Jeg har sett litt på denne siden http://www.mamut.net/atlantisu/subdet607.htm men det koster jo penger, så jeg kan ikke gjøre det NÅ uansett.

Og hvorfor skal du bygge en tidsmaskin? Hva er det kjæresten din vil med den? (jeg spør og graver, men du har da tross alt bedt om det sjøl)
Jeg skal jo bli pirat og siden jeg ikke laster ned ting ulovlig, ikke har planer om å bli skuespiller og ikke har lyst til å flytte til Afrikakysten, trenger jeg en tidsmaskin. Det sier vel seg selv? :))

Når skal du vurdere blogger? :)
For å være helt ærlig har jeg vært så opptatt av å slutte på skolen og flytte hjem at jeg helt har glemt det! Jeg skal se om jeg får tid til å gjøre det til uka, selv om jeg mistenker at de fleste påmeldte har glemt det de også!

Disney favoritt?
Løvenes Konge! Den har alltid vært og vil alltid være favoritten min.

Hvis du bare skulle spist en ting for resten av ditt liv, hva ville det vært?
Tikka masala eller vafler. Jeg kunne lett spist det hver eneste dag uten å gå lei.

 

- Noe mer du lurer på nå? :-)

Kosekveld med de fine

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra Halden med sikkert hundre pappesker som skal tømmes nok en gang. I kveld skal jeg møte fine jenter og kose meg og ikke tenke på ting som er vanskelige.- Hva skal du i kveld?

Svar på spørsmål, del 1

Det ble såpass mange spørsmål at jeg velger å dele svarene i to!

Hva studerer du?
Ingenting! Jeg begynte på grunnskolelærer 1-7. klasse, men valgte å slutte fordi det ikke passet meg likevel. Nå er jeg arbeidsledig og ensom i stedet.

Hvor mange søsken har du?
Jeg har to småsøsken. En bror på 17 år og en søster på 10 år.

Liker du mango?
Ja, men jeg spiser det svært sjelden!

Er undulaten/fuglen din?
Ja, det er den. Jeg kjøpte han etter konfirmasjonen min.

Hva driver kjæresten din med?
Han leter etter jobb akkurat som meg, men han har litt mer småjobber enn meg, så han jobber litt nå og da.

Hvis du skulle hatt en annen klesstil enn den du har, hvilken stil ville det vært?
Jeg skulle gjerne bare gått i kjoler fra et 60-80-tallet, altså litt vintage-stil, men jeg er ikke veldig glad i gå i kjoler/skjørt. Hvis jeg skulle begynt med en ny stil nå hadde jeg nok begynt å gå på loppemarked og vintagebutikker.

Hvilken tegneserie leser du helst?
Nemi, Pondus, M, Rutetid, Donald. Sånne norske og gode som får meg i godt humør (ja, jeg vet at alle de ikke er helt norske, men jaaa).

Har du funnet ut noe annet du vil studere?
Jeg er veldig, veldig i tvil. Jeg vil ikke velge feil studie en gang til! Derfor tar jeg meg god tid og skal se gjennom studieplaner og oversikter over de studieretningene jeg er litt interessert i. Det er ikke sikkert jeg bestemmer meg før samme dag som søknadsfristen.

Hvorfor liker du tvillingene Phelps?
Vanskelig spørsmål! Jeg har vært Harry Potter fan i så mange år nå at jeg har mistet tellingen. Helt siden jeg var liten har jeg vært fascinert av tvillinger (det hele begynte med Olsen-tvillingene) og jeg har ikke blitt mindre fascinert i høyere alder. Jeg likte Fred og George i bøkene og jeg synes James og Oliver gjør en helt utrolig jobb i filmene! De er ikke bare flinke skuespillere, men de er også utrolig jordnære og vennlige. (Og mens vi er inne på tvillinger: bestevennen min er tvilling og kjæresten min er tvilling! Haha, jeg har nesten flere tvillinger enn ikke-tvillinger i livet mitt)

Jeg leste innlegget om tatoveringen forrige uke, og da lurte jeg veldig på hva du hadde lyst på ;?

For de som har lest Harry Potter bøkene, er dette lett å forstå, for dere andre ikke. For meg er det et symbol på min kjærlighet for Harry Potter og (SPOILER!) hvordan Harry Potter var den siste som hadde kontroll over alle de tre Dødstalismanene. (fortsatt SPOILER) Han var altså den siste mesteren over døden.

Hvilke type blogger liker du og lese? Eller hvilke sider besøker du når du surfer på nettet?
Hvis du flytter blikket litt til høyre vil du finne en liste over "fine" og det er de bloggene jeg er innom hver dag for å se etter oppdateringer. Ellers er jeg veldig altetende når det kommer til blogger, men jeg er samtidig veldig kresen. Bloggen må ha litt originalitet, uansett innhold. Har du en fotoblogg bør den være litt annerledes fra alle andre fotoblogger. Jeg er også veldig nazi når det kommer til skrivefeil og avsnitt også videre. Bortsett fra blogger er jeg veldig mye innom facebook, twitter, potter2, vg.no, tumblr, formspring, flickr og en hel del annet.

Hva gjør deg glad?
Sol, bøker, sjokolade, Harry Potter, tumblr, bringebær, tomatsuppe, Marit, å reise, vafler, kattepuser, Jørgen, latter, havet, Pepsi Max, magneter, flaxlodd, Johnny Depp, undulater, Lost, Jentungan, Regina Spektor, tikka masala, Disney, valper, Green Day, nintendo 64, grillmat, kake, søvn, ordbøker, å skrive, Barack Obama, jordbær, stratos, blomster, mac, vind, hvitveis, barnelatter, blogging, å poke, England, Kaptein Sabeltann, søsken, forelskelse, appelsinsjokolade, Alexander Rybak, sommer, Converse, Fanta, pirater, Håvard Bakke, druer, stjernehimmel, Ringenes Herre, filmer, førerkort, Skins, London, kjeks, Grey's Anatomy, melkehjerter, mennesker, rødt hår, skolebrød, Kardemommeloven, stemmen til Alan Rickman, familie, løver, McFly, mummikopper, klatring, nutella, musikk, muffins, julaften, Tim Burton og veldig mye annet!

Hva vil du helst snakke om?
Ting som interesserer meg, men jeg er egentlig ikke så flink til å snakke om det heller. Hvis jeg er i riktig humør spiller det egentlig ingen rolle hva man prater om.

Hvilken tv-serie liker du best?
Lost vil alltid være den store favoritten min, men jeg er også veldig glad i Grey?s Anatomy, Supernatural, The OC, Privat Praksis, Robin Hood, Skins og Akutten.

Juger du mye?
Veldig sjelden. Jeg er ekstremt dårlig på å lyve.

Hva synes du om deg selv?
Jeg synes selv at jeg er veldig kjedelig og at jeg har ekstremt dårlig selvkontroll.

Hva synes du om forskjellige mennesketyper? f.eks sminkedåsa, sossen, den fotballfreste, hu som ler hele tia. Den personen med "munndiare". Er det noen mennesketyper du liker veldig godt, og noen du helst unngår?
Jeg synes at alle har rett til å være seg selv og jeg prøver å respektere alle for den de er. Likevel så går jeg veldig sjelden godt overens med mennesker som ikke tenker på annet enn sminke og fest. Som regel trives jeg best med den litt nerdete typen menneske med litt sære interesser og meninger. Mennesker som skiller seg ut og ikke nødvendigvis tilhører en bestemt stereotype.

Du sier stadig at du ikke skriver det du helst vil på bloggen, hvordan skulle bloggen din vært vis du blogget bare for deg? Hva frykter du med å blogge som du vil?
Hvis jeg skulle blogget om alt jeg vil hadde den nok vært mye mer personlig. Jeg hadde skrevet mange flere tanker og fortalt mye mer om meg selv. Nå for tiden leser blant annet mamma bloggen min hver dag og det er faktisk noen ting jeg ikke vil at hun skal få vite om! Dessuten hater jeg når noen kommenterer/snakker med meg om noe fra bloggen utenfor Internett.

Hva slags kommentarer liker du ikke? Og er det noen innlegg du ikke vil ha kommentarer på?
Jeg er så heldig at jeg bare har fått 1-2 negative kommentarer, og det er lenge siden! Derfor liker jeg alle kommentarene jeg får, bortsett fra kommentarer hvor folk bare reklamerer for sin egen blogg. Har du ikke engang lest innlegget jeg har skrevet, kan du droppe å kommentere, jeg går ikke inn på en blogg bare fordi noen skriver "dette er bloggen min - ta en tur innom da!!! <3<3<3". Jeg synes det er veldig koselig med kommentarer på alle innlegg. Det trenger ikke å være mye, noen ganger holder det med et smilefjes for å vise at man har lest innlegget :-)

Hva liker du best ved deg selv?
At jeg er flink til å skrive.

Hva er det aller beste du vet i hele verden?
Sjokolade og Pepsi Max. Og selvfølgelig familie og venner!

Liker du regnbuer?
Ja!

Hva får deg alltid til å smile?
Se under spørsmålet "hva gjør deg glad?".

Har du kjæreste?
Ja, det har jeg.

Hvor mange bestevenner har du?
Jeg er veldig forsiktig med å bruke begrepet "bestevenn" fordi jeg har brent meg på det så mange ganger før, så per dags dato har jeg én jeg kan kalle bestevenn. Hun heter Marit og hun har hjulpet meg gjennom mer enn dere aner de siste fem årene.


(Røde øyne<3<3<3<3<3<3<3)

Del 2 kommer plutselig!

- Er det noe mer du lurer på? Du kan fortsatt stille spørsmål her.

En husmors bekjennelser

Nå har jeg støvsuget og vasket både stua og kjøkkenet. Jeg har sittet hjemme i nok en uke uten jobb og nå begynner jeg så smått å bli rastløs. I går kveld leste jeg ferdig boka jeg holdt på med og jeg vet ikke helt om jeg orker å begynne på en ny enda. Snart skal jeg ut på en lang, lang tur med hunden for å tenke. Jeg tenker ikke ellers, skjønner dere, bare når jeg går tur.


I helga skal jeg møte verdens fineste jenter og jeg skal til Halden for å rydde de siste tingene ut av hybelen. (Jeg skal hente LADEREN til kameraet mitt!!!) Endelig skal jeg få ting på plass her hjemme og kanskje få litt mer orden på livet. I løpet av kort tid skal jeg prøve å søke på enda flere jobber. Jeg aner ikke hva som skjer i fremtiden og det skremmer meg mer enn dere aner. 


Jeg tror jeg svarer på spørsmålsrunden i løpet av i kveld, men hvis dere har tid, kan dere gjerne stille enda flere spørsmål! ♥

Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

21, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Drømmer om en sydhavsøy med internettilgang og pepsi max. Blogger om livet alene og om hvordan det er å være meg. Jeg prøver å ta hver dag som den kommer, men er ikke alltid like flink til å utfordre meg selv. Ingenting skremmer meg mer enn livet, men det er heller ingenting jeg elsker mer enn å leve.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Kategorier

Arkiv

hits