oktober 2008

Det snør, det snør... Jeg tror jeg DØR!

I dag snødde det da jeg våknet. Ikke bare litt heller, men så mye at man nesten ikke kunne se noe når man så ut av vinduet. Tiril var lykkelig og forsvant ut i snøen før hun i det hele tatt hadde fått i seg frokost. Jeg ble bare trist og i dårlig humør, for jeg visste jo hva snø betydde. Kø, glatte veier og atter kø. Og jeg hadde rett, selvfølgelig. Langs alle veiene var det biler som hadde kjørt av veien, og da vi kom til bakken ned mot Kjeller så måtte bussen stoppe øverst fordi en bil og to busser lenger ned i bakken hadde kjørt ut. Egentlig hadde jeg flaks, for da jeg ventet på bussen så holdt jeg på å gå på Rælingen bussen sånn at jeg skulle slippe å stå ute, men heldigvis var den full, for ellers så hadde jeg sittet på en buss som veltet! Det endte uansett med at jeg måtte gå resten av veien til skolen, og det tok over en halvtime. Så jeg kom nesten en time for sent på skolen.

bilde105  bilde106
bilde107 bilde108

Hyggelig, ikke sant? Kaos og snø - kjempe koselig!
Det er som norsklæreren min sier: "Vi nordmenn lærer aldri. Hvert år er vi like overrasket over at vinteren kommer."

Og så, fra en ulykke til en annen - i gymmen i går så spilte vi kanonball, og helt på slutten av "kampen" så kastet jeg meg etter ballen samtidig som en annen gjorde det. Det endte med at hånda mi bokstavlig talt ble bøyd så langt bakover at man nesten hørte fingrene knekke. Okei, de knakk kanskje ikke, men det var utrolig ubehagelig. Det var ikke en sånn utålelig smerte, men jeg ble så svimmel at jeg ikke kunne se noe og hadde jeg ikke holdt meg fast i ribbeveggen, så hadde jeg svimt av. Jeg tror jeg har forstuet lillefingeren i hvert fall, i tillegg til at jeg har litt vondt i tommelen. Det positive med dne gymtimen var at jeg var en av de jentene i klassen med best spenst! Jeg hoppet hele 44 cm! 8D

Nå snør det ordentlig her igjen, så jeg krysser fingrene for at vi snør inne, og at jeg derfor slipper å gå på skolen og ha matteprøve i morgen.
Blogges!
372u8492

Anti-Janteloven

Dere husker kanskje den spanskprøven som jeg var sur for at jeg ikke fikk utsatt? Den verbprøven?
Uansett - jeg fikk den tilbake i dag, og for å si det enkelt: den gikk så dårlig at læreren valgte å ikke sette karakter. Da kan du jo tenke deg hvor mye riktig jeg fikk, jeg fikk riktig på det ene verbet som vi pugget i begynnelsen av 1. klasse (llamarse - å hete).

I sosiologien i dag snakket vi om Janteloven, og som et resultat av det så søkte jeg den opp på wikipedia. Der fant jeg Ant-Janteloven, og den fikk meg i utrolig godt humør. Jeg anbefaler å lese den på en ellers mørk dag.

 1. Du er enestående.
 2. Du er mer verdt enn noen kan måle.
 3. Du kan noe som er spesielt for deg.
 4. Du har noe å gi andre.
 5. Du har gjort noe du kan være stolt av.
 6. Du har store ubrukte ressurser.
 7. Du duger til noe.
 8. Du kan godta andre.
 9. Du har evner til å forstå og lære av andre.
 10. Det er noen som er glad i deg.

Den er også kjente som Jenteloven, hvis noen skulle lure.
Ha en fin kveld! Vi blogges!

372u8492

TUSEN TAKK

Nå er jeg tilbake - savnet meg? Jeg har vært borte i hele... 2 dager! :D
Det første jeg la merke til var endringen i de mest aktive bloggene på blogg.no, listen var jo totalforandret! Det viser oss jo bare, at her kan ALT skje! 8D Ikke det at jeg har et veldig stort behov for å komme på den lista, men jeg tenkte jeg skulle nevne det, sånn at dere som har et behov for det er klar over det.

I helga har det skjedd INGENTING. Jeg fant ikke engang noe jeg kunne kjøpe da jeg var på shopping med mamma i går. Nå har jeg fortsatt tusen kroner igjen, og jeg har ingen anelse om hva jeg skal bruke dem på. Det eneste jeg vet jeg skal kjøpe, er julegave til Marit. Ellers har jeg ingenting å bruke penger på, for jeg får ikke lov til å kjøpe noe på ønskelista mi.

Jeg øvelseskjørte i dag. Det er det skumleste jeg vet. Spesielt når jeg kjører i Gjerdrum og Nannestad, for der er det nesten ikke autovern og ved siden av veiene så er det 90 graders skråninger mange meter nedover. Dessuten er veiene veldig smale og hver gang det kommer en bil imot så ser det ut som om jeg får valget mellom å krasje og å kjøre ut av veien. Dødsfelle spør du meg, og jeg er SÅ nær ved å gjøre det jeg sa til mamma. Ringe til kommunen og klage. Uansett - jeg var opp i 3. gir i dag og kjørte i over 50 km/t en stund. Jeg klarte til og med å kjøre så fort at det ikke ble kø bak meg!

Og en annen ting - jeg er sint på historie og filosofi-læreren min. Hun gav meg 3+ på en prøve, og det hadde kanskje vært greit det, hadde det ikke vært for kommentaren på slutten. Jeg skal ikke skrive hele her, men deler av den sa: "Prøv å være mer muntlig aktiv i timen." Hva faen har det med den SKRIFTLIGE PRØVEN å gjøre?! Nå har jeg hørt i 5 år at jeg må bli mer muntlig aktiv, og endelig så sa norsklæreren min at hun ikke ville presse meg til å rekke opp hånda, og det er helt greit hvis jeg ikke sier noe uten å bli spurt i timen. Og så kommer h&f-læreren noen dager etterpå og sier at jeg MÅ bli mer muntlig aktiv. JEG HAR HØRT DET FØR OG DU GJØR DET BARE JÆVLIG MYE VERRE FOR MEG Å KOMME I TIMENE DINE NÅR DU SKRIVER SÅNT, OKEI!? Takk for at du ødelegger selvtilliten min igjen. TUSEN TAKK.

Sånn, deilig å få ut litt frustrasjon, nå kan jeg sove.
372u8492

Henrik Wergeland & Hotel Cæsar

I dag var forestillingen Støv på besøk på skolen. Den handler om Henrik Wergeland og er en slags monolog om hva som skjer med ham etter at han har ligget i dødssøvnen i 163 år. Mesteren, en slags dommer, må nemlig bestemme seg for om han skal sende Wergeland til himmelen eller helvete. For første gang var det spennende å høre om Henrik Wergeland, og nå synes i hvert fall jeg at jeg har fått et bedre innblikk i hvordan han var eller kan ha vært. Det som gjorde forestillingen ekstra bra var skuespilleren Morten Røhrt som sto for alle rollene - Henrik, Mesteren, Welhaven, en dansk advokat (husker ikke navnet), en dame som Henrik elsket mens han levde og Jan Thomas. Humoren og de raske overgangene fra de forskjellige karakterene gjorde forestilling helt utrolig spennende, og det var ikke uten grunn at han fikk nesten stående applaus da han var ferdig. Tørk støv av Henrik Wergeland, var poenget de ville ha frem av forestillingen.

Morten Røhrt.
Dere kjenner han kanskje bedre som vaktmester Cato Halvorsen i Hotel Cæsar? Faren til May Halvorsen som var sammen med Kenneth Dahl som døde etter å ha blitt påkjørt av Hertug Oscar von Krona? Dere husker ham i hvert fall hvis dere er Hotel Cæsar-fans som meg ;)

Og mens vi snakker om Hotel Cæsar - SVEIN ER TILBAKE! YAY! Det var jammen på tide!


372u8492

Hvorfor, Disney, hvorfor?

Nå skal Zac leke med de store guttene. Foto: Wireimage/AOP/Filmweb
(legg merke til Johnny og Orlandos blikk - de vil ikke ha ham med de heller!)

"Fra East High-elev til pirat i Det Karibiske Hav
Zac Efron blir med på "Pirates Of The Caribbean"-eventyret!
Den 21 år gamle stjernen, som til fredag er aktuell med den tredje "High School Musical"-filmen på kinoer i Norge, vil få hele 75 millioner kroner for rollen!
Den lønnen er dobbelt så mye som han samtlige "High School Musical"-filmene.
Den lukurative kontrakten han nå har signert med Disney innebærer også at han blir med i "High School Musical 4", noe han tidligere har nektet for.
Kilder forklarer at Zac fikk vite om tilbudet for over ett år siden:
- Zac var kjempeinteressert. Men Disney innså at de ikke kunne lage den fjerde Piratfilmen uten Johnny. De måtte tilby han [Depp, red.anm.] en liten formue for å klare det. Nå som han er ombord, kan de gjøre ferdig kontrakten med Zac. Han får mye penger for det også, men Disney syntes han er verdt det, avslører en kilde ifølge MTV UK.

Heretter kan vi kanskje bare kalle Zac for "gutten med gullbuksene"?"
Kilde: TOPP.no

Jeg tror heller vi kaller han for gutten med barbieansikt og null personlighet.
Jada, Disney, ødelegg den ene filmserien dere har klart å få til uten altfor mange klissete superstjerner!
Jeg håper virkelig at dette er en dårlig spøk fra deres side. Hvis Zac Efron skal spille i filmen, er det mulig jeg ikke gidder å se den engang. Det blir bare for DUMT. Han kan ikke gå fra idiotisk og klissete basketstjernesanger og klissete hårspraysanger til EN TØFF PIRAT SOM KAN MÅLE SEG MED JOHNNY DEPP. Det er fysisk (og psykisk) UMULIG. Bare med å ta Efron med i filmen så ødelegger man hele konseptet. DE KAN IKKE GJØRE DETTE! SPAR MEG FOR LIDELSENE, VÆR SÅ SNILL!
Jeg har ikke ord. Det er så trist.
Hvorfor, Disney, hvorfor?!

Vi blogges ikke, jeg skal gå og grave meg ned i et hull i bakken...
372u8492

Hvorfor, gutter, hvorfor?

Er det feil av meg å mislike personer med alt for mye selvtillit?
På skolen er det en jente (jeg skal ikke si hvilken klasse, i frykt for at noen blir fornærmet) som tror at alle synes hun er kjempekul. Det kan hende at mange synes det, men jeg synes det er patetisk. Ikke bare snakker hun med alle, men hun sitter også ÅPENLYST og flørter med alle guttene i klassen. Hun tar dem systematisk en og en, og hvis de ikke virket interesserte så flytter hun seg videre til neste. Det verste er at guttene ikke ser det! Hvorfor er det slik at gutter har en mindre utviklet hjerne enn jenter? Og hvorfor skal gutter alltid falle for de typisk pene jentene med altfor mye i kjeften? Hvorfor, gutter, hvorfor? Kan dere svare meg på det?Jeg er litt sjalu, jeg skal innrømme det. Men jeg skal aldri bli sånn. Aldri. Jeg er meg, og hvis ikke det er bra nok, da kan det være det samme.
Hvis det ikke finnes gutter med en bedre utviklet hjerne enn det jeg har sett i det siste, så vil jeg heller dø som en gammel og rynkete jomfru!
Takk for meg.
(Ja, jeg vet at det er kort tid siden forrige innlegg, men jeg kunne ikke holde dette inne lenger)
372u8492

I Will Always Return

I dag startet jeg på skolen klokka 9 og var ferdig klokka 10, eller det vil si, vi slutta egentlig ti på halv to, men så gadd jeg ikke å sitte på skolen i tre timer bare for å vente på at læreren kanskje skulle gi oss noen oppgaver som vi mest sannsynlig hadde fått lov til å gjøre hjemme. Da dro jeg heller hjem, sånn at jeg får slappet av i hvert fall i dag. I går var jeg så sliten at jeg ikke klarte å lese til prøve, øynene mine lukkets eg igjen av seg selv og jeg tilbrakte det meste av ettermiddagen sovende. Enten så er jeg i ferd med å bli syk, ellers så sover jeg ikke nok om nettene.

I natt drømte jeg noe veldig skummelt. Først var jeg og familien på ferie, og så kom det plutselig et jordskjelv. Mamma, Tiril og mammas nye baby (hun skal ikke ha barn, men i drømmen hadde jeg fått en bror til) var igjen på hotellet, mens jeg, pappa og Tarjei var ute på tur mens det skjedde. Vi løp tilbake til hotellet, og hele greia (eller hotellet om du vil) hadde knust og landet i vannet/havet! Resten av drømmen løp vi rundt (plutselig i Norge) og lette etter dem, men det var ingen å finne. Alle menneskene bortsett fra oss tre var borte! Like etter at en mann kom og prøvde å skyte meg, så kom alle sammen tilbake, og så gikk vi hjem fra huset til mormor.
Skjønte du ingenting?
Ikke jeg heller.

Jeg kunne ønske jeg klarte å skrive sangtekster, sånne fine sangtekster med mening og innhold. Men det klarer jeg ikke, tro meg, jeg har prøvd, og gitt opp, mange ganger.
Her har dere i hvert fall en fin tekst:

I hear the wind call your name
It calls me back home again
It sparks up the fire - a flame that still burns
Oh it's to you I'll always return
I still feel your breath on my skin
I hear your voice deep within
The sound of my lover - a feeling so strong
It's to you - I'll always belong

Now I know it's true
My every road leads to you
And in the hour of darkness darlin'
Your light gets me through

Wanna swim in your river - be warmed by your sun
Bathe in your waters - cos you are the one
I can't stand the distance - I can't dream alone
I can't wait to see you - Ya I'm on my way home

Oh I hear the wind call your name
The sound that leads me home again
It sparks up the fire - a flame that still burns
Oh, it's to you - I will always return

Bryan Adams - I will always return, fra filmen Spirit <3

Blogges sikkert senere i dag!
372u8492

SKOLEKATTEN

Betyr det ulykke hvis en svart katt flytter inn på skolen din?
På Lillestrøm vgs er det nemlig en svart katt som ingen vet hvem eier. Den bare henger rundt på skolen og liker å snike seg inn i gangene og aulaen. Heldigvis er den bare snill og grei (om ikke litt tynn), ellers er det nok ganske mange som hadde fått seg en klor eller to. Katten liker meg! :D

(fant bildet på google)


Ellers i dag så har jeg hatt vondt i hodet igjen. I gymmen trodde jeg at jeg skulle svime av. Hodet verket, jeg var kvalm og svimmel, men jeg holdt ut hele timen, så nå er det best for læreren at hun gir meg en nogen lunde god karakter.
Nå må jeg øver til prøve. Blogges!
372u8492

JESS!

Da jeg kom hjem fra skolen i dag ble jeg overfalt av tre 9-åringer. De hadde ikke noe bedre å gjøre enn å plage livet av meg, tydeligvis. Men jeg synes egentlig det var litt koselig, vi fikk tid til å snakke om livet og greier. I tillegg til at de fikk tid til å filme meg, ta bilder av meg og sprute på meg med spruteflaske. Jeg tror kanskje de samler opp til et hemmelig lager av informasjon om meg, eller noe, kanskje en av dem egentlig er FBI-agent? Her er i hvert fall bevisene på overfalinga, i tilfelle jeg skulle trenge det en gang:
De syntes også at det var spennende å snakke om hvordan det er å være ungdom, og de ble spesielt imponerte da jeg fortalte at vi ikke måtte være ute i friminuttene og at vi kunne kjøpe mat på skolen. Emilia sa at hun aldri skulle begynne med sminke, og da fortalte jeg henne at jeg sa akkurat det samme da jeg var på hennes alder. Da tror jeg kanskje hun ombestemte seg på det med at hun ville vedde 100 kr med Juni.


Men så, til noe viktigere. På klatringa i dag så fikk jeg BRATTKORTET. Det vil si at jeg kan klatre når jeg vil og hvor jeg vil i hele landet. Jeg trenger bare noen å klatre med, men - JESS! Hurra! Det betyr at jeg er flink! :D (og, ja, jeg vet at det kanskje egentlig ikke er så stort, men det er stort for meg)

Nå er jeg ferdig. Vi blogges!
372u8492

Hjelp litt, det nytter.

Jeg går på en kulturell skole. Det første som møtte meg på skolen i dag, var synet av Ole Martin Wølner (Benny, Olsenbanden Jr) og Truls Einar Toftnes (Steffen, Hvaler) som spankulerte over til MD-bygget. Det er ikke sånn at jeg aldri har sett kjendiser før, men jeg er litt stolt av å gå på samme skole som to talentfulle skuespillere. I tillegg er det flere på skolen som har vært med i både Idol (TV2) og Grease (TVNorge)! En dag kan jeg fortelle barna mine at jeg gikk på samme skole som den og den kjendisen, og det er jo egentlig litt kult!

Skolen ellers i dag var 1) kjedelig, 2) irriterende og 3) frusterende. Kjedelig fordi det ikke skjedde noe som helst gøy, ingenting, niks, nada! Irriterende fordi - spansklæreren min pleier å gi utsettelse på prøver i en uke hvis man ikke har fått øvd, men da jeg sa at jeg ikke hadde øvd fordi jeg var syk og var med på tv-aksjonen, da måtte jeg "prøve likevel". Noe så veldig urettferdig! Hvorfor skal noen få særbehandling og noen ikke? Dagen var frustrerende av samme grunn. Jeg hater å ikke få til ting, og jeg er ikke akkurat glad i å stryke. Det eneste positive med dagen var da Per Magne lot oss dra en time tidligere enn vi egentlig skulle. Han må helt seriøst være en av de beste lærerne som finnes. Gjennomsnittskarakteren i klassene hans ligger på omtrent 4,5-5. Jeg tuller ikke engang! Alle skjønner ting når han forklarer det, og alle husker det! Og dessuten lager han enkle prøver. (:

Jeg har funnet ut en ting jeg vil gjøre i livet mitt, jeg vet ikke om det blir et yrke, men det skal minst bli noe i tillegg. Jeg vil bli hjelpearbeider. Du vet, sånne som hjelper folk som ikke har det så bra. Det spiller ingen rolle om jeg blir med på å bygge en skole i Afrika eller står med innsamlingskasse på Carl Johan, det spiller ingen rolle. Jeg vil bare hjelpe til, for det kan bli min måte å prøve å forandre verden på. Og på grunn av dette, så har jeg listet opp noen hjelpeorganisasjoner som er fine å støtte:
1. PLAN fadder (tlf 09909)
2. Redd Barna (tlf 22 99 09 00)
3. Røde Kors (tlf 22 05 40 00)
4. Blå Kors (tlf: 22 03 27 40)
5. SOS-barnebyer (tlf 22 47 92 80 )
6. Leger uten grenser (tlf 23 31 66 00)
Hjelp litt, det nytter.
givegallkids

Nå må jeg skynde meg å gjøre meg klar for trening og sette Hotel Cæsar, Hvaler og Top Model på opptak! Blogges! (:
372u8492

BRILLESLANGEN

Bare et lite innlegg før jeg legger meg (i teorien har jeg allerede lagt meg, men jeg får ikke sove uten å blogge en gang til).
I morgen er det mandag. Ny uke, nye muligheter, sies det, men hvordan kan man få nye muligheter når uka startet med to prøver?! Man har ikke muligheten til å gjøre det bra på en mandagsprøve hvis man ikke vil lese til prøver i helgene. Og det vil ikke jeg. Spesielt ikke hvis læreren forteller om prøven på fredag, for da blir jeg bare sint og nekter å øve i protest. Derfor har jeg ikke repetert nynorskregler eller lært meg hvordan man bøyer spanske refleksive verb. Prøvene kommer til å gå rett til helvete, men jeg kjenner at jeg ikke bryr meg i det hele tatt. Spansklæreren kan jeg alltids smiske med, sånn at hun gir meg en god karakter. Norsklæreren er verre, men hun har selv sagt at det skal mye til for at jeg faller i karakterer, så... Jeg skal i hvert fall ikke øve noe nå.

Og nå dere, skal dere få en verdenssensasjon! Jeg har, som jeg sa i går, funnet fram videokameraet mitt igjen, og i kveld har jeg gjort noe helt utrolig. Jeg har tatt bilde av meg selv. Uten sminke. Med briller! Det har aldri skjedd før. Og vet dere hva det verste er? Jeg er nesten litt fornøyd med det også (men bare nesten). Så, hold dere fast, nå skal dere få se!
003
OMG! OMG! OMG! ........ det var ikke så farlig. 8D

I morgen skal jeg tilbake på klatreveggen også, for første gang siden ulykken forrige uke. Jeg gleder meg! Det er så gøy å risikere livet! 8D

Jeg har nytt redigeringsprogram, og selv om dette gjør innlegget mye lengre enn planlagt, så vil jeg dele noen av bildene jeg har redigert med dere!
bilde054  bilde071
De to nydelige søstrene mine! <3 (jeg regner Emilie som en søster, siden hun nesten bor her)
fra videokamera 191008 033
PIIP-PIP! sier jeg bare.

Nå skal jeg ikke plage dere mer. Godnatt!
372u8492

Signatur

Ja, nå har jeg fulgt trenden og laget meg en signatur. Den ser slik ut:

372u8492

En helt vanlig søndag?

Ferdig med tv-aksjonen. Tipper vi samlet inn rundt 4000 kr, og da kan jeg sove godt i natt! Nå har jeg veldig god sannvittighet (:

I dag veide jeg meg for første gang siden 10. klasse. Egentlig er jeg ikke spesielt opptatt av vekt, men jeg må jo si at jeg ikke er så veldig glad for at jeg har lagt på meg 5 kg på to år. Det er spesielt ikke så gøy siden jeg ikke har vokst enn eneste centimeter. Jeg måler fortsatt 154,5 cm på det høyeste. Likevel, jeg har ikke tenkt til å slanke meg noe, men det er mulig jeg kutter litt ned på sjokoladeinntaket i skoleuka. Eller kanskje jeg kutter ned på vaffelinntaket. Jeg er ikke helt sikker.I dag er det Himmelblå.
Jeg gleder meg! Det er den beste norske fiksjonsserien. Mye bedre enn Hvaler, men jeg liker Hvaler også, på en måte. Det er koselig med norske serier. i har så pent språk og så pen natur! :D

Ha en fin kveld! (:

GODE MINNER!

Jeg sovnet ikke før langt på natt i går, og da fikk jeg tid til å finne fram videokameraet mitt. Egentlig tenkte jeg at jeg kunne prøve å få til et nytt profilbilde, men så så jeg meg selv i speilet og innså at det ikke var en særlig god idé. Det positive med at jeg ikke begynte med å ta bilder av meg selv, er at jeg heller brukte tiden min på å se på et litt gammelt opptak. Jeg fant et opptak som jeg ikke visste at fantes, og det gjorde meg utrolig glad og varm inni meg. Det kan jeg leve lenge på. Takket være det opptaket, så har jeg også noen bilder som jeg kan beholde og se på i mange år fremover. De var så koselige! Jeg ble så glad! <3 Bilder fra noe av det beste som har hendt meg på 3 år! Dét er noe man blir glad for å se. (Marit, du kan få se dem, hvis du vil ^^)

I tillegg så fant noen ganske fine bilder av undulaten min, og her skal dere få se noen av dem.
fra videokamera 191008 018
fra videokamera 191008 029
fra videokamera 191008 035
fra videokamera 191008 031
Han er så nydelig! <3

Jeg har bestemt meg for å prøve å begynne med å kommentere bloggene til folk jeg ikke kjenner. Det er visst det som er populært for tiden, og selv om jeg er pinsippiellt uenig med alle jeg ikke kjenner, så kan jeg være enig i at det er riktig at man selv må kommentere for å få kommentarer.

Nå må jeg prøve å få i meg noe mat før jeg skal gå med bøsser. Er det rart å ikke spise noe før klokka kvart over tre?

The OC og postkort

Dette er egentlig veldig flaut, men tidligere i kveld (eller i går hvis du vil - for nå er det jo søndag... morgen?) så så jeg på den siste episoden av the OC sesong 4. Og vet dere hva?! Jeg gråt! Jeg gråter så godt som aldri av filmer og tv-serier, men av en eller annen grunn så gråter jeg ganske ofte av the OC. Da Marissa døde gråt jeg. Da jordskjelvet holdt på gråt jeg. Da Kirstin fikk en baby gråt jeg. Da Ryan tenkte tilbake på sitt første møte med Cohen familien og Marissa gråt jeg. Det er jo helt idiotisk, men det får bare være, for jeg synes at the OC er veldig underholdene. Søppel-tv eller ikke søppel-tv, underholdende er det.

Jeg blir trist når jeg tenker på at det er over. The OC er slutt. Sukk.
Og dét er flaut.


Og så er det en annen ting jeg vil ta opp med "dere". Det handler ikke om liv og død, men jeg vil høre deres mening om noe som kanskje kan bli litt "viktig" for meg.
Jeg har nemlig fått en ny skrive-idé, men jeg vil nevne at den fortsatt er veldig i tenkeboksen, og ingenting er nedskrevet enda. Ideen kom til meg da jeg gikk på tur med Fanny (hunden) og hørte på musikk. Jeg husker ikke hvilken sang det var, men jeg tror det var noe med Marit Larsen. Uansett hvem det var, så sang hun/han ordet "postcard" sammen med noe mer. Og det var da en historie begynte å forme seg i hodet mitt. Jeg skal ikke gå i detalj, i frykt for at noen skal stjele ideene mine (ikke det at jeg egentlig er redd for akkurat det), men jeg tenkte at det skulle handle om en kvinne i slutten av 20-årne/begynnelsen av 30-årene. Hun skal ha en datter/sønn, men hun skal ikke være gift. En dag får hun et postkort i posten. Postkortet ble sendt for 10-15 år siden, og er fra ungdomskjæresten hennes.
Det ligner ikke meg å skrive noe så "romantisk" som jeg tenker meg at dette kan bli, så jeg er skeptisk. Dessuten er jeg redd for at noen har gjort akkurat det samme før. For det er mulig jeg kom på det, fordi jeg har hørt det før. Jeg vet ikke. Vet dere?

Halloween - Jul - Tv-aksjonen

Dagen min i dag har vært slapp. Jeg mener, jeg er lat til vanlig, men i dag har det vært litt ekstremt. Det eneste jeg har gjort er å ligge på sofaen og se på tv, også var jeg på shopping med mamma, mormor og Tiril, men det var en veldig kort tur, og jeg kjøpte ingenting. Klokka 5 dro mamma og pappa i 50-års-lag, og jeg har vært alene (eller, nesten da, Tarjei og kompisen hans sitter på rommet til Tarjei og ler av WoW sammen) i huset og sett på tv. Kveldens høydepunkt var da Rupert (undulaten) tok en dukkert i colaglasset mitt.

På senteret i dag var det 2 ting som irriterte meg, 1) Halloween, 2) Jul. Altså to høytider.

Jeg skal begynne med den første. Før så var jeg imot at Halloween i det hele tatt plutselig ble en norsk "tradisjon" (men jeg gikk og ringte på dører for det), den er jo egentlig amerikansk, og jeg skjønner ikke poenget med å "adoptere" tradisjoner. Likevel så har jeg på en måte akseptert det. Eller det vil si, jeg hadde akseptert det, inntil jeg så en dame på Nille i dag som brukte nesten 1000 kr på kostymer, halloween-bøtter og halloween-godteri til sine to barn. Hva er det folk tenker på? Jeg vedder på at det finnes nordmenn som bruker mer penger også! Det er jo bare helt... idiotisk. Matrielle tradisjoner er bare... irriterende. Er jeg den eneste som misliker halloween mer og mer for hvert år som går?

Og så, nummer 2. Nå er det oktober, ikke sant? Det er ikke jeg som henger to måneder etter alle andre, ikke sant? Hvorfor, ja, hvorfor kan man kjøpe julebrus, julemarsipan, pepperkaker og nisseskjegg i butikkene i OKTOBER?! Skal virkelig verden bare handle om å tjene penger? Jeg vil at jula skal være sånn som den var da jeg var liten (åh, jeg er så gammel, så gammel!). Da startet salg av julegreier i slutten av november, og jul var en koselig tradisjon som handlet om å gi og få og være sammen med slektninger og venner. Det er så trist at jul skal handle om å tjene penger, og ikke om å ha det fint. Jeg kommer i hvert fall ikke til å kjøpe noe slags juleting, før desember, og så får dere andre gjøre som dere vil.I morgen er, som dere forhåpentligvis vet, tv-aksjonen. Inntekten går til Blå Kors, noe som er en veldig god sak. Jeg skal være bøssebærer, og jeg anbefaler at dere gjør det samme. I hvert fall her i Skedsmo vet jeg at det er mangel på bøssebærere, og da kan dere nok fortsatt melde dere. Ring 02025. Bli bøssebærer. Blå Kors.

Mauren

Liten? 
Jeg? 
Langtifra. 
Jeg er akkurat stor nok. 
Fyller meg selv helt 
på langs og på tvers 
fra øverst til nederst. 
Er du større enn deg selv kanskje?

Hva tenker røykerne på?!

Da jeg kom på skolen i dag hadde jeg så vondt i hodet at jeg var svimmel og kvalm. Det betyr at jeg har hatt vondt i hodet i 7 dager i strekk? Er det normalt? Jeg begynner i hvert fall å bli veldig lei av å stappe i meg tabletter og ikke klare å konsentrere meg om noe som helst... Jeg klarte til og med å forveksle sosiolgitimen med spansktimen, så jeg kom for sent fordi jeg sto og ventet utenfor feil klasserom (i tillegg til at jeg først trodde det var midttime). Nå skal jeg ikke skylde bare på hodepinen for det der, men den var i hvert fall medskyldig. Jeg er ikke surrete.

Etter skolen, da jeg ventet på bussen, så kom det to damer/jenter (de var ikke mye eldre enn 20) med hver sin barnevogn. De stilte seg opp for å vente på bussen, og vet dere hva hun ene gjorde?! Hun tente seg en røyk, og røyket bokstavlig talt ned i barnevogna hvor hun hadde en liten baby! Hva er det man tenker med/på når man gjør sånn? Er det virkelig så vanskelig å forstå at røyk er HELSESKADELIG både for deg selv og DE DU RØYKER VED/RUNDT.

Jeg har hatt flere røykeepisoder denne uka. Da vi ventet på toget for å dra hjem fra Oslo på onsdag, var det en mann som røyket inne på stasjonen (på National Teateret der, UNDER bakken) og han stoppet ikke engang da folk rundt ham begynte å hoste og stirre stygt på ham. Vi har faktisk en røykelov i Norge, hvis ingen har fått med seg det, og man skal ikke røyke på offentlige steder. Dere mener kanskje at jeg ikke har noe med det, at det ikke er min sak eller mitt problem, men jeg synes ikke det er spesielt gøy å få en røyksky rett i ansiktet hver gang jeg venter på bussen eller toget.Sånn ellers har jeg det bra. Nå skal jeg gå en tur med Fanny og hodepinen min, ha det bra! :D

Dødskult = Dødskjedelig

Jeg våknet med hodepine, og visste at i dag måtte jeg gå på skolen. Da var det ikke akkurat gøy å vandre inn i dusjen, men jeg rakk bussen, akkurat, og kom meg til skolen i tide. I første time hadde vi prøve - i historie og filosofi - og den gikk rett i dass for å si det pent. Vi skulle skrive en stil om utviklingen av demokratiet i de greske bystatene og svare på noen litt mindre spørsmål etterpå. Jeg svarte jo på alt, men jeg vedder på at jeg blandet sammen rekkefølgen og sammenhengen på den første oppgaven. Heldigvis er det bare den første prøven. Etter prøven hadde jeg en times pause, før vi (historie og filosofi-klassen) dro til Oslo for å besøke historisk museum. Vi skulle se utstillingen "Dødskult" som handler om antikken. Den var ikke akkurat dødskul. Heller dødskjedelig, i hvert fall når man har hodepine.Da jeg kom hjem tok jeg to paracet, og nå begynner de endelig å virke. Så nå sitter jeg bare her. Snakker med Marit på msn (som alltid 8D) og spiller Mahjong Titans. Også hører jeg på Eminem, for første gang på lenge. Jeg hadde en sånn Eminem-periode i 9-10. klasse og har omtrent alle cd-ene hans. Egentlig så er mange av rap-ene/sangene hans ganske engasjerende. Noen ganger er det deilig å høre på litt sint rap, da får man ut litt følelser hvis man synger med! 8D

"And when I'm gone, just carry on, don't mourn
Rejoice every time you hear the sound of my voice
Just know that I'm looking down on you smiling
And I didn't feel a thing, So baby don't feel no pain
Just smile back"

På toget hjem fra Oslo i dag fikk jeg tid til å tenke litt, og jeg har funnet ut at jeg ikke skal stresse så fælt med å få meg kjæreste. For når jeg tenker på det hele tiden, da kommer det ikke til å skje. Det må bare skje, og jeg må slutte å tenke. Slutt å tenke. Slutt å tenke. Slutt å tenke.

Jeg kan ikke slutte å tenke, men jeg har sluttet å tenke på kjæreste. Helt sant. Nå tenker jeg heller på andre ting, og syns litt synd på meg selv, men ikke tenk på det. Det er snart over, jeg må bare sutre litt først! 8D

Hodepine

I dag våknet jeg med dundrende hodepine. Det vil si at det er fjerde dagen på rad at jeg har vondt i hodet.
I går var jeg usikker på om jeg skulle bli hjemme i dag, for jeg var så sliten i går at jeg trodde jeg skulle falle sammen, så jeg tenkte at jeg skulle bestemme meg på morgenen i dag. Det var ikke akkurat et vanskelig valg: a) bli hjemme og slapp av, få tid til å øve til prøve, eller b) dra på skolen, ha 8 timer og ta cooper-testen. Så i dag har jeg slappet av halve dagen med å se på halvparten av opptakene fra den siste sesongen av the OC, og brukt resten av dagen på å øve til prøve i Historie og filosofi. Nå dunker hodet mitt veldig, og derfor har jeg tatt pause fra pugginga til å skrive litt her.

For nesten et år siden så var jeg hos legen på grunn av hodepine. Fastlegen min er noe av det mest gretne jeg noen gang har opplevd. Da jeg forklarte at jeg hadde vondt i hodet, så spurte hun meg ikke om annet enn: "Spiser du nok?" "Drikker du nok?" "Kaster du opp?" Den eneste muligheten hun kunne tenke seg for hvorfor jeg hadde vondt i hodet, var spiseforstyrrelse. Hun spurte ikke hvor ofte jeg hadde vondt, hvor i hodet jeg hadde vondt eller om jeg gjorde noe spesielt de dagene det gjorde vondt. Det førte til at jeg bare ble sur, og nå skal jeg i hvert fall ikke til henne igjen. Jeg vil bytte fastlege, jeg vil ha en som tar meg seriøst. Tenk hvis jeg får et større problem en gang, da har jeg ikke akkurat veldig lyst til å avgi henne et besøk og snakke om problemene mine. >_>

Døden nær!

Jeg kunne vært død nå.
Greit, jeg overdriver kanskje litt, men jeg kunne ha ligget på sykehus med knekt nakke og ribbein. Jeg var på klatring i dag, nemlig, og som dere kanskje vet så klatret jeg sammen med barn som går i 4-7. klasse. Det er ganske interessant. Han ene gutten går hele tiden rundt og dytter de andre mens han krever å komme først i køen, selv om han allerede har rapilert to ganger. Dessuten står han hele tiden og skryter av hvor flink han er, selv om han bare har klatret i 5 uker, eller noe. Den andre jenta på gruppa er veldig stolt over at hun har egen klatresele og kalkpose. Det er på grunn av henne at jeg nesten døde i dag. Hun skulle nemlig sikre meg, fant trenerne ut, og hun hadde bare sikret et par ganger før. Så, for å gjøre historien kort; jeg klatret til toppen og satte meg ned i selen for å bli heist ned. Plutselig så forsvinner jeg i full fart nedover, og det var bare flaks at trenerne sto i nærheten og fikk henne til å slippe tauet (sånn at låsen låser seg). Jeg falt ned halve veggen, og skrubbet opp høyre albue, men jeg kunne ha dødd, bare så det er sagt.

Som dere kanskje har sett, så har jeg skrevet i profilen min at "jeg har en forfatter i magen", for dere som måtte lure; nei, jeg er ikke gravid! Jeg liker å skrive, og vil veldig gjerne leve av det en dag. Så jeg tenkte at jeg skulle bruke deler av bloggen min til å skrive litt om hvordan det går med skrivingen min. Det er mest for min egen del, sånn at jeg får litt oversikt, men dere får si ifra hvis dere er mer enn middels interessert i hva jeg babler om, så skal jeg gå nærmere inn på det.

I over et år nå har jeg jobbet med en sammenhengende historie som nå har nådd 111 sider. Jeg er ikke ferdig enda, jeg har vel igjen 2/5 eller noe sånt, men jeg begynner å bli litt fornøyd med den nå. Selv om jeg ikke har rettet feil eller noe enda. Jeg har heller ingen tittel. Problemet er at jeg nå har kommet til et punkt hvor jeg ikke vet i hvilken retning jeg skal gå. Skal de møte en gammel kjenning som skal hjelpe dem først, eller skal de lete etter "skatten" først? Skal jeg dra inn de personene jeg har planlagt, eller blir det litt for... feil? Hvordan skal det ende, skal den jeg har planlagt dø, eller skal jeg droppe dødsscenen? Hva skal skje med "den onde" i historien, og hvorfor skal det skje? Jeg har tusenvis av spørsmål jeg må stille meg selv før jeg kommer meg videre, men problemet er at jeg aldri har tid. Aldri tid til å gjøre det jeg elsker mest. Skolen tar over alt jeg gjør, for når jeg kommer hjem fra skolen er jeg uansett for sliten til å konsentrere meg om noe, uansett om jeg har lekser eller ikke.

Nå skal jeg avslutte, så skal dere få slippe å lide mer.

Glad og redd

Jeg er glad i dag. Veldig glad. Selv om dagen i utgangspunktet har vært ganske dårlig. Caroline er nemlig i Frankrike, og siden jeg ikke har så kjempe god kontakt med resten av klassen, så føler jeg at jeg trenger meg på hvis jeg setter meg med eller følger etter dem. Derfor satt jeg og leste Brisingr i en gang i midttimen. Egentlig var det deilig med en liten pause for meg selv, så det var ikke akkurat et problem. Men så til den gode delen av dagen; jeg kan ikke si så mye om den, for jeg er redd for at noen skal lese det her, og egentlig er det litt teit. Vet dere hva? Jeg vil ikke si noe om det engang, men de som har meg på msn, kan spørre der. Det var i hvert fall en god opplevelse som gjorde meg glad, selv om jeg ikke klarte å si noe som helst fornuftig...........

I går så jeg på Åndenes Makt på TVNorge sammen med mamma og Tarjei, og det er noe av det skumleste jeg har sett i hele mitt liv. Hvis alt som skjedde og ble tatt opp var sant, så er det mye mer skremmende enn skrekkfilmer. Jeg ble spesielt skremt da programlederen og kameramannen kjente lukten av parfyme, for det kunne jo hun dama bare løyet om at hun hadde kjent, men man så jo at programlederen ble livredd. Hvis jeg hadde bodd i et hus som var hjemsøkt på den måten, da hadde jeg flyttet med en gang. Tenk å se speilbilder av en gammel dame og den flytende skikkelsen hennes! Og han mannen som gikk rundt på terrassen, han fikk de ikke fjernet en gang, så han ringer fortsatt på døra deres i blant!
Jeg og mamma fikk nesten ikke sove i natt.

Veldedighet

Endelig har jeg fått rotet meg inn på dataen etter en lang dag som loppemarkedselger. Til sammen har jeg tjent 1600 kr! Jeg vet at loppemarkedet egentlig skal gå til en god sak, du vet; korpset, men når mamma og pappa TILBYR meg 100 kr i timen for å stå og selge i stedet for dem, da sier jeg ikke nei takk for å si det sånn. Til gjengjeld så tjente jeg nesten 10 000 til inntekt for skolekorpset, så jeg har bidratt mer enn de aller fleste.

Og mens vi snakker om veldedighet, - jeg vurderer å bli bøssebærer for tv-aksjonen på søndag. Det går jo til en god sak, og jeg liker å hjelpe mennesker som ikke har det like bra som meg. Jeg må bare finne noen å gå med, for jeg vil ikke trave rundt alene. Skal du være bøssebærer? Så, vi får se, hvis ikke jeg går med bøsse selv, så har jeg jo noen penger nå som kan gis bort. Det er mulig jeg kjøper en geit, hvis det ikke kommer noen bøssebærere hit.

Jenter, jenter, jenter...

Ferdig med dagens loppemarkedøkt. Nå har jeg jobbet i 9 og en halv time til sammen, og pappa betaler meg 100 kroner i timen! Endelig kan jeg høre litt klirring i lommeboka! :D

Hvorfor er jenter så... teite?
I går gikk kvelden med på å pakke og sortere "lopper". Heldigvis sto ikke jeg inne på klær da, for hver gang jeg gikk forbi hørte jeg hyling, skriking og fnising. Det var drillpikene som skulle finne klær til lørdagens "catwalk". De syntes tydeligvis det var helt forferdelig å ta i gamle klær. Greit, det er ikke akkurat det morsomste jeg vet heller, men jeg står ikke og skriker bare jeg må ta i en genser som en annen har brukt. Hvorfor kommer du i det hele tatt på loppemarked hvis du er redd for brukte klær?
En annen ting med jenter, er den sinnsykt idiotiske moten som er nå for tiden. Blondt hår, overdrevent bruk av hårspray og et tykt lag med brunkrem og annen sminke. Hva er egentlig poenget? Og vet dere hva det verste er? Når noen kommenterer eller kritiserer "stilen" deres, da sier de ting som: "Det er jo MIN stil, jeg må jo få være MEG SELV, det er sånn JEG er!" >_>  Ærlig talt. Det er ikke DIN stil når over halvparten av jentene på din alder har den samme. Skjerpings. Vær så snill.

Bloggediblogg-blogg

Jeg liker å tenke på meg selv som en litt utradisjonell blogger. Alle bloggene jeg har lest gjennom i det siste handler om sminke, gutter, sex og mote. Jeg har kanskje nevnt litt gutter, men bortsett fra det så har jeg holdt meg unna de andre tre temaene, og det har jeg tenkt til å fortsette med. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri kommer til å legge ut bilder av meg selv hvor jeg forteller om hvor jeg har kjøpt det jeg har på meg og hvordan jeg tok på meg sminke i dag. Så, hvis det er dét dere er ute etter (ikke at jeg tror det finnes noen "dere"), så er det ikke noe poeng å lese noe særlig på bloggen min. Tenkte bare jeg skulle informere "dere" om det. (: Jeg har fått blogg på hjernen, og jeg synes nesten det er litt trist, for jeg pleier ikke vanligvis å være så glad i sånne "moderne" nettgreier. Nå skal jeg gi meg, mens leken er god.

Synes du bloggen min er utradisjonell? Hvorfor/hvorfor ikke?

Hva skal det bli av meg?

Jeg leste i en gammel dagbok i stad, og jeg er så veldig GLAD for at jeg har vokst opp. Jeg hadde helt glemt at jeg var så fjortis. Halve dagboka er fylt med "lissom" "hærreguud" "teit" "såå dust" og "såå kuult", og jeg er SÅ nær ved å gå ut og brenne hele boka. Problemet er bare at den andre halvparten er fylt med memoarene fra språkreise og min første kjæreste, og det vil jeg jo helst ikke glemme... 8D Jeg kommer likevel ikke helt over de fjortis-greiene... Åtte sider var fylt med en dag hvor vi dro på hytta og jeg var sur på mamma og pappa fordi jeg ikke fikk ta med meg sminke. o_O Jeg var vel... 12/13 da jeg skrev det... >_>

I det siste har jeg tenkt en del på hva det skal bli av meg når "jeg blir stor" (haha, kommentarer på at jeg aldri kommer til å bli "stor" er unødvendige, det er en talemåte (eller i dette tilfellet en skrivemåte)...). Jeg aner helt ærlig ikke hva jeg vil bli, for de eneste drømmene jeg har er så urealistiske at... ja, de er bare ikke realistiske. Så derfor har jeg laget en liste over yrker jeg i hvert fall IKKE skal ha:
- Økonom
-  Artist
- Ungdomsskolelærer
- Kassearbeider
- Elektriker/Snekker/Rørlegger
- Rådgiver
- Vaskedame/Kantinedame
Lenger har jeg ikke kommet, men det er helt sikkert mer jeg IKKE vil bli.
Mamma og pappa sier at jeg bør bli barneskolelærer, men jeg vet ikke helt om det er jeg har mest lyst til...
Noen forslag til noe jeg kunne passet som?

Jeg har på følelsen av at jeg skriver for mye i bloggen min, så jeg skal runde av her. I dag skal jeg jobbe på loppemarked fra 17.15 til 24.00... >_>

Syn, Gud og loppemarked

Er det noen der ute i den vide verden som har lyst til å sponse meg med en øyeoperasjon? En sånn laseroperasjon? Jeg trenger bare sånn 40-50 000 eller noe, så hvis du har noe sånt til overs, si ifra! Du ville støtte en veldig god sak. Mitt syn. Tenk dere det, meg uten vonde linser! Det hadde vært noe det!

Jeg hater å være jente. Det er så urettferdig at vi skal gå gjennom et smertehelvete hver eneste måned, og I TILLEGG så er det VI som må føde! Hvis det finnes en gud, så skal jeg gi han et slag i øyet når jeg møter han i den himmelen jeg eventuellt kommer til. Kommer jeg til helvete, så slår jeg djelevel i stedet. Finnes det en gud, så er han helt garantert mannlig, ellers ville ikke guden gi kvinner vår månedlige smerte. Det er fullt mulig at "Gud" bare prøver å vise at han har makt...
Akkurat nå skal Gud være veldig glad for at jeg ikke tror på ham.

Fredag, lørdag og søndag jobber jeg på loppemarked. Det er åpent for alle på lørdag (11-16) og søndag (11-15) på ÅSENHAGEN SKOLESKEDSMOKORSET. Jeg står på KLÆR. Kom og kjøp! :D (Jeg kan gi dere super-rabatt! 8D)

Tum ti tum

I historietimen i dag så prøvde jeg noe nytt. Jeg valgte ut en av de andre i klassen og satt og studerte den personen gjennom hele timen. Det høres sikkert ikke så veldig morsomt ut, men dere skulle bare visst hvor mye rart folk gjør i løpet av en time. Høydepunktet var da han balanserte albuen på penalet. Da måtte jeg puste veldig sakte for å ikke bryte sammen i unødvendig latter. Det var morsommere enn det høres ut som, tro meg.
I tillegg så synes jeg det var veldig morsomt at en lærer for en gangs skyld sa at de som vanligvis svarer på alle spørsmål i timene, bare kan slutte med det med en gang, for det gir dem ikke noe bedre karakter enn andre. Haha! Jeg liker historie.

Jeg har laget en liste over ting jeg må gjøre innen jul:
- skrive ferdig NOE (hva som helst)
- se alle Pirates of the Caribbean-filmene etter hverandre
- klare rød løype på klatreveggen
- lære meg å sove med munnen lukket (aldri i verden om jeg skal spise 8 edderkopper i året)
- gå på tur oftere med Fanny


Jeg kommer nok på mer, men nå Marit, skal jeg kjøpe KONTANTKORT! :O

Ønskeliste

Nå er jeg nesten ferdig med ønskelista mi, den ser slik ut:

Bøker:
 1. Crusade, av Robyn Young (engelsk)
 2. Magician Guild, av Trudi Canavan (engelsk)
 3. The Ropemaker, av Peter Dickinson (engelsk)
 4. Inkspell, av Cornelia Funke (engelsk)
 5. Inkdeath, av Cornelia Funke (engelsk)
 6. Ptolemaios? Port, av Jonathan Stroud (norsk)
 7. Historisk Verdensatlas
 8. Pondus og Nemi samlebok
 9. Hvor mye veide Elvis da han døde?
 Filmer:
 1. Lost sesong 4
 2. Hidalgo
 3. Grey?s Anatomy sesong 1-4
 4. Varg Veum
 5. Mannen som elsket Yngve
 6. Juno
 7. Narnia ? Prince Caspian
 8. Miss Potter
 9. Romeo & Juliet
 10. P. S. I love you
 11. Spiderwick krønikene
 Annet:
 1. T-skjorter med morsomme trykk
 2. Fred på jord
 3. Melkesjokolade
 4. Pysj
 5. Skrivebøker
 6. Ullsokker
 7. Sengesett med Johnny Depp
 8. Gi ut bok
 9. Kjæreste


Så, hvis noen har lyst til å kjøpe noe til meg, her er det bare å velge og vrake! :D

Meningsløst virr-varr

Jeg overlevde engelsk, men bare såvidt. Oppgavene var egentlig ganske enkle, men vi fikk bare skrive det en gang. Vi fikk ikke kladde og så føre inn, og derfor gikk det dårlig. Så læreren får helt klart skylda hvis jeg gjorde det skikkelig, skikkelig dårlig.

Etter skolen, mens jeg ventet på bussen, kom en mann med sykkel bort til meg, han sa: "Når har du tenkt til å fikse veien?" Jeg ble litt sjokkert først, for jeg er litt treig, og skjønte ikke først at det var en spøk. Han ble stående å prate om veien og kommunen en stund før han syklet videre, og det var egentlig helt greit, for bussen var nemlig ti minutter forsinka. I tillegg så var jeg så dum at jeg gikk av bussen på en holdeplass for å ta en buss som egentlig bruker kortere tid. Problemet var bare at da måtte jeg vente i 15 minutter... Sannsynligvis hadde jeg vært hjemme lenge før med den andre bussen... >_>

Er det dårlig gjort å få latterkrampe hver gang man ser et (spesielt) kjærestepar?
Det er vel ikke så rart hvis man får ballett/vitenskap-asossiasjoner?
Mamma sier at jeg er slem, men herregud, noe må man da få lov til å le av. Dessuten er jeg og Caroline enige i at det ER morsomt, og uten tvil noe å glise av. Dessuten er vi glade for at de har funnet hverandre, for da slipper vi å være redde for at han er ute etter noe med oss! 8D

Jeg kom på en ting mens jeg hadde prøve i dag (jeg hadde LITT tid til overs på en måte... sånn ca. 1 1/2 time...), jeg har et veldig dårlig kosthold. I dag har jeg spist en stratos, en bolle, en pakke med smil og en halv kjekspakke. Kanskje jeg burde gjøre noe med det...? Nei, man lever bare en gang.

Nå skal jeg skrive ønskeliste, det kan dere gjøre også hvis dere vil.

Jeg skal hilse fra Marit! :D

Jeg protesterer!

Jeg er irritert. Og tro meg, det er ikke uten grunn! Dere vet den regelen som sier at lærerne må følge prøveplanen og de kan ikke kommer overraskelsesheldagsprøver? Ikke? Den finnes i hvert fall. OG VET DERE HVA?! Engelsklæreren min kom I DAG og så at vi skal ha heldagsprøve I MORGEN. Det er så urettferdig. Han påsto at han kunne gjøre det "fordi det skal alltid være prøver på fagdager". Hvor i h****** har han fått det fra? Det er det dummeste jeg har hørt på... lenge! Hadde det vært en enkel stiloppgave om noe alle kan, så greit, men det er det ikke. Neida, vi skal skrive engelsk fagstil, hvilket vil si at vi må lese 60 sider til i morgen.
For å vise at jeg er imot dette, skal jeg ikke lese en side til i morgen. Jeg skal ikke åpne boka engang. Det blir min egne lille protestaksjon.
Mamma påstår at det bare kommer til å gå utover meg selv, men det blåser jeg i.

Jeg må bare gå og skrike litt. Etterpå skal jeg skrive mer, hadde jeg tenkt.

Wikipedia, tilrettelagt undervisning og hysterisk morsom kjærlighet

Pappa har fått for uvane å kalle meg for Wikipedia. Jeg vet ikke om det er a) fordi jeg kan alt, eller b) fordi jeg tror jeg kan alt. Mulig det er kombinasjon, men poenget er at det er drålig gjort! Bare fordi jeg følger litt med på hva som skjer i verden, så betyr ikke det at jeg er en såkalt "know-it-all"! Jeg er ikke sur egentlig, for jeg velger å ta det som et kompliment. Jeg må komme på et kallenavn til pappa... noen forslag?

I dag kom norsklæreren bort til meg i et friminutt, hun sa: "Der er du Julie! Jeg har noe til deg!" Akkurat da fikk jeg litt sjokk, for lærerne pleier vanligvis aldri å ha noe til meg. Jeg ble imidlertid mer sjokkert da hun sa: "På et skjema dere fikk i begynnelsen av året så krysset du av på at du ville ha tilrettelagt undervisning, og da må du fylle ut dette skjemaet." Jeg har aldri i hele mitt liv bedt om eller hatt ekstra-undervisning, så jeg så nok litt sånn her ut: "O___O"
Til slutt fikk jeg forklart at jeg ikke var på skolen den første uka, så det måtte være en feil. Da sa hun: "Ja, vet du hva, Julie, det skjønte jeg nesten! Det måtte jo være en feil, jeg kunne aldri tenke meg at du ville ha tilrettelagt undervisning!" Haha! Hørte dere det? Jeg er FOR SMART FOR EKSTRA-UNDERVISNING! (det er i hvert fall sånn jeg velger å tolke det)... Den første som sier "ikke rart faren din kaller deg Wikipedia" nå, kommer til å få et slag i hodet!

I tillegg så oppdaget jeg noe som fikk meg til å le høyt inni meg i mange timer. Faktisk så ler jeg fortsatt! To bekjente av meg (som jeg egentlig ikke har så altfor mye til overs for) har blitt kjærester! XD Det høres kanskje ikke så hysterisk morsomt ut, men det er det. jeg lover dere, det er det! Man sier jo at motsetninger tiltrekker hverandre, men det kan virkelig ikke være sant, for de er så like som to dråper vann! 8D AHAHHA! Det er så morsomt! .............. eller egentlig ikke. Egentlig er det litt ekkelt... De stpr i gangen å... urg... kiler hverandre...

I sosiologien så har vi vanligvis en gammel dame som skriver erotiske noveller som lærer, men nå har hun fått stipend fordi hun er så erotisk, og derfor har vi fått vikar! Jeg fikk nesten lyst til å danse! Vi skal ha PER MAGNE i TO MÅNEDER! Jeg vet at navnet ikke akkurat høres ut som en man ville hoppe i taket for, men det er han! I fjor gav han meg 6-er i samfunnsfag, og selv om han ikke husker meg i det hele tatt, så vet jeg at han lager de enkleste prøvene du kan tenke deg. Du er nesten garanert en femmer! 8D Dessuten har han sagt at vi kanskje skal besøke et fengsel. Jeg er så glad! Jeg som trodde at jeg skulle få 3 i sosiologi, nå kan jeg kanskje klare å få meg en 6-er, og Jarnfrid (den egentlig læreren) kan ikke gjøre annet enn å regne med den karakteren når hun selv skal sette karakter!

Jeg fant et par bilder til fra Englandsturen:
346
Familiebilde uten mamma! 8D Dette bildet krevde at vi lagde kø på fortauet, engelskmennene er så høffelige vet dere, de turte ikke å gå forbi mens vi tok bilder.
358
Her holder pappa på å blåse bort.
362
Her holder Tarjei på å blåse bort. Legg merke til poseringen (bøyde knær).
371
Utsikt fra byens Pier. Noen som har sett "Angus, thongs and perfect snogging"? Den ble spilt inn her! 8D
384
Mamma lærte meg å brette papir-båt (nei, jeg kunne det ikke fra før av), og jeg var ganske stolt da jeg klarte det på første forsøk. Vi satte igjen tre båter til stuepikene. Det ble de sikkert glade for (spesielt siden de sto på mamma og pappas rom).

Jeg skal kanskje melde meg på forfatterkurs! :D

Terror-pappa

Jeg glemte å si det i går.
Pappa kunne ha blitt arrestert for å være terrorist på torsdag.
For på den Mr. Pound-butikken kjøpte jeg og mamma en pakke med Capri-Sonne. Dere vet, sånne appelsindrikker. Sånne her:
caprisonneorangebox
Ja, altså, vi kjøpte en sånn pakke, og så sa pappa at vi skulle legge de tunge tingene vi hadde kjøpt i sekken hans. Der la vi Capri-Sonne-pakken, og tenkte ikke mer på det.
Pappa hadde med seg den samme sekken på flyplassen. OG VET DERE HVA?!
Den gikk gjennom sikkerhetskontrollen uten problemer. Leppestift og shampoo må man plassere i plastposer eller kofferten, men liter med appelsinjuice går rett gjennom!
Nå føler jeg meg jammen trygg når jeg flyr.
Så kjære terrorister der ute, hvis dere ønsker å bombe et fly på vei ut fra England, så kan dere bare plassere væsken i Capri-Sonne-pakker! Det fungerer helt fint. pappa har prøvd.

Der og tilbake igjen - England

På tirsdag dro jeg og resten av familien avsted kl halv seks om morgenen og kjørte helt til Torp flyplass. Vi skulle til England, Eastbourne, og for de som ikke har fått med seg det; så er Eastbourne den byen jeg egentlig skulle være utvekslingsstudent i dette skoleåret. Flyturen tok vel ca to timer, og da vi hadde fått bagasjen og alt sånt så fant pappa frem til leiebilfirmaet og brukte over en time på å få nøkler til bilen. Etter at vi hadde funnet bilen og blitt enige om hvor alle skulle sitte, kjørte vi i ... tre timer eller noe med bare et stopp (hvor vi spiste verdens beste pizza på Pizza Hut), og så kom vi frem til hotellet. For øyeblikket husker jeg ikke navnet på hotellet, men jeg skal komme tilbake til det etterpå, for jeg tror jeg har det på et bilde et sted.
Rommet vi fikk var helt greit. Jeg, Tarjei (bror) og Tiril (søster) skulle dele. Det eneste som satte en liten stopper for "moroa" var at det bare var to senger, som Tiril og Tarjei gjorde krav på med det samme. Pappa måtte ringe roomservice og be om en ny seng.
Vi bestemte oss for å gå på sightseeing i byen, og etter å ha gått langs stranda i bitende kulde og regnvær fant pappa ut at vi skulle ta en sightseeing-buss. Vi måtte uansett inn i sentrum fordi det sto i hotellinformasjonen at det var forbudt med jeans og joggebukse på hotellets restaurant, og vi holdt på å sulte i hjel.
I sentrum gikk vi oss nesten bort i en butikk som het Mr. Pound. Alt i butikken kostet £ 1 (eller det vil si - du fikk f.eks. shampoo til 1 pund, du kunne ikke putte hele butikken i en handlekurv og betale kun 1 pund for det!)! Der sløste vi bort mer penger enn vi sannsynligvis hadde brukt hvis vi ikke hadde funnet butikken. Blant annet kjøpte jeg med boka "Pirates of the Caribbean: the Visual Guide" for 1 pund - altså 11-12 kroner! Da vi kom tilbake til rommet hadde vi fått en ekstra seng, men vi manglet en ekstra dyne...
Onsdag gikk for det meste med på å sove, shoppe, spise og blåse bort. Det var en veldig kald dag i mitt liv. Men for all del, det var en fin dag, for jeg fikk kjøpt både den nye Eragon-boka: BRINSINGR!!! og det nye the Sims 2-spillet: APARTMENT LIFE. Boka kostet ikke mer enn 8 pund. Spillet kostet på den annen side 20 pund og førte til at jeg måtte påta meg å jobbe på loppemarked neste helg. Joy!
Torsdag var avreisedag. Greit vi brukte litt tid på strandtur og sånt også, men for det meste reiste vi. Bil, fly, bil. Veldig gøy.

Nå skal dere få se turen i bilder (for det vedder jeg på at dere vil! .............. ikke sarkastisk eller noe!):
387
Den hvite bygningen i bakgrunnen er hotellet! The Cavendish Hotel heter det visst. Logoen deres var en stor B, ikke spør meg hvorfor, for jeg aner ikke. De to små menneskene som sitter der er meg og Tarjei (fortsatt bror).
338
Disse to rare menneskene delte jeg rom med. Jeg tror fortsatt at mamma og pappa tok med seg feil baby hjem fra sykehuset da jeg ble født. Det er da ikke mulig at jeg er i slekt med disse? Greit, jeg er villig til å si at jeg kanskje er en fjern slektning av Tiril.
326
THE SEA IS CALLING! IT'S CALLING ME HOME!
356
Okei, nå blåser jeg bort. Jeg blåser bort. Jeg BLÅSER BORT! D:
349
Disse tre helt ukjente menneskene valgte å sitte ute. Jeg satt inne, og gjemte meg fra vinden.
344
Her poserer vi foran hotellet. Alle klager på dårlig bildetagning kan rettes til BMT (broren min Tarjei).
354
Hva skulle dere gjort uten et bilde av meg som vasker hender?
373
Resepsjon og restaurant DEN VEIEN. Så vet dere det.
391
To av (de fjerne) slektningene mine syntes det var helt naturlig å ta et bad i havet i oktober. De var de eneste på mils omkrets som engang nærmet seg vannet.

Ferdig for i dag. Godnatt (:
hits