august 2011

Goodbye

Goodbye, my almost lover
Goodbye, my hopeless dream
I'm trying not to think about you
Can't you just let me be?
So long, my luckless romance
My back is turned on you
I should've known you'd bring me heartache
Almost lovers always do

And when you left you kissed my lips
- A fine frenzy 


Jeg fant en sang som beskriver akkurat det jeg tenker og føler for tiden. Den er fin og ekte og litt trist.

- Hvilken sang beskriver livet ditt akkurat nå?

Yer a witch, Julie

Aller helst vil jeg løpe rundt og leke heks hele dagen, men neida, i morgen skal jeg på jobb og på torsdag skal hele dagen vies til pensum. Det hjelper overraskende nok ikke at pensum er spennende når det er hundre andre ting jeg vil gjøre. Sommerferien skulle ha vært noen måneder lengre spør du meg... Ikke at jeg hadde fått gjort noe særlig mer av det jeg vil gjøre hvis jeg hadde ferie. Får sjelden ting gjort jeg, skjønner dere. Jeg bare klager og syter over at jeg har så mye å gjøre og så gjør jeg det ikke. Hurra for meg. Resten av kvelden skal jeg være heks for jeg er fortsatt forkjøla og jeg orker ikke å være student i dag. 
- Har du mye du vil gjøre som du aldri får gjort?

The wand chooses the wizard, Mr. Potter.


Neville Longbottom's tryllestav.


Ron Weasley's tryllestav.


Sirius Black sin tryllestav.


Remus Lupin sin tryllestav.

- Samler du på noe?

fml

Hei. Jeg er forkjøla. Jeg hater å være forkjøla. Det er ikke akkurat gøy å måtte snyte seg fire ganger i minuttet.

FML

Neida

(Joda)

Jeg er sliten, har vondt i hodet og er lei

Jeg har vært forkjøla i et helt døgn

Hjelp

Dette er veldig alvorlig for meg

Okei

The dreams in which I'm dying are the best I've ever had

Men så skjønte jeg at...

Hode, skulder, kne og tå


På dager der alt står stille kan man sette seg på en benk et sted hvor det alltid går mange mennesker forbi. Man kan studere hver enkelt person og gi personen en historie. Kanskje er de mulig å se hva akkurat den personen tenker? Kanskje kan man lese noe i øynene eller i måten han eller hun går på? Det er i hvert fall helt sikkert at alle menneskene du ser i løpet av tiden du sitter der, har et lite kompleks liv som deg. Tenk hvor mange hver person har et forhold til, enten det er vennskap, bekjentskap, familie eller kjærlighet. Kanskje er det en gutt som er stormforelsket? Kanskje er det en mann som har fått hjertet knust? Kanskje er det en jente som ikke vet hva hun skal gjøre med livet sitt? Kanskje er det en som har gitt opp? 

Latter forlenger livet

Hvis man er i dårlig humør eller har vondt et sted eller bare trenger å tenke på noe helt annet, er raske menn tingen. Tror faktisk ikke det finnes noe som er morsommere enn raske menn. Det er så ekte og ærlig og enkelt og jeg klarer ikke å slutte å le. Jeg er forresten forelsket i Calle og håret hans. 

- Hva ler du av?

Livet og sånn

Jeg vil bli flinkere til å ta bilder

Jeg vil bli bedre på å snakke med andre mennesker

Jeg vil forelske meg, sånn på ordentlig ordentlig

Jeg vil finne ut av hva jeg egentlig vil

Jeg vil skrive de bøkene jeg har i hodet

Jeg vil lære meg å sette bedre pris på ting

Jeg vil være en bedre venn

Jeg vil lære meg å like det som er sunt

Jeg vil slutte med å stalke* folk fra fortiden min

Jeg vil bruke tiden min på ting som betyr noe og ikke bare internett

Jeg vil bli voksen, men fortsette å være litt barnslig**

Jeg vil finne ut hvem jeg egentlig er

Jeg vil reise***

Jeg vil bli modigere og flinkere til å ta sjanser

Jeg vil si ja mer enn jeg sier nei

Jeg vil bli flinkere til å blogge om ting som betyr noe for meg og kanskje prøve å inspirere andre****

Jeg vil få bedre konsentrasjonsevne

Jeg vil lese mer, både pensum og fiksjon

Jeg vil skrive brev til tilfeldige mennesker eller kjendiser

Jeg vil lære noe nytt

Jeg vil møte han, hvem enn han er*faktisk grenser for hvor ofte det er sunt å klikke seg inn på noens facebookprofil, jeg burde kanskje slette noen venner snart sånn at jeg slipper det problemet, blir så lett paranoid
**vanskelig balansegang, ikke sant? Jeg vil ha mann og hus og barn og stasjonsvogn, men jeg vil ikke slutte med å se på Disneyfilmer og samle på mummikopper 
***det er kanskje litt vanskelig når man er student, men jeg vil reise NÅ, helst til et sted jeg ikke har vært før eller London 
****føler at alt jeg skriver for tiden er så dårlig at det ikke bør publiseres, har flere utkast enn noen gang, men lite jeg tørr å dele 

- Er du fornøyd med livet du lever akkurat nå?

Plutselig lørdag

Lørdagsstund har gull i munn, men det er visst bare tull i grunn. I dag har jeg vært så lat som mulig. Selv om planen egentlig var å lese pensum har jeg ikke så mye som tatt i en pensumbok. I stede har jeg sett på film, shoppet, sett på film og snart er det middag. Resten av kvelden skal dedikeres til komiprisen og så mye godteri og sjokolade at jeg sprekker. I hvert fall nesten. I morgen skal jeg lese pensum, lover (kanskje).

- Har dere en fin lørdag?

I can't find the words, they all seem wrong

Jeg har et veldig sterkt, men komplisert forhold til ord. Det er akkurat som om et veldig vanskelig ekteskap. Den ene dagen kan jeg omtrent skrive en hel bok uten å se ned på tastaturet. Jeg kan nesten skrive en bok i blinde. Andre dager tar det fire timer å skrive en eneste setning. Problemet er at det er helt umulig å forutse hvilke dager som blir gode og hvilke som blir dårlige. Dermed er det umulig for meg å planlegge skrivedager. Konsekvensen av det er frustrasjon og sinne og depresjon og frykt for å ikke klare å gjøre det jeg vil. For dere skjønner, skriving er livet mitt og det er ikke en overdrivelse. Jeg lever for å skrive og jeg kan ikke leve uten å skrive. Jeg har alltid med meg en notatbok og jeg kan få ideer til noe å skrive på de rareste steder. De siste ukene har jeg (dessverre) vært mest kreativ i forelesningssalen, hvilket sannsynligvis til slutt kommer til å gå utover studiekvaliteten min. Det er grenser for hvor mye man får med seg når man skriver bok samtidig som man har forelesning, tro det eller ei. 

Jeg har jobbet med en historie siden ungdomsskolen. Det er fantasy og det kommer mest sannsynlig aldri til å bli en bok, men nå begynner historien å bli så bra utviklet at jeg klør i fingrene etter å skrive den helt ordentlig. Aller helst ville jeg reist til en sydhavsøy akkurat nå med bare datamaskinen og noen skrivebøker i bagasjen og blitt der til jeg hadde skrevet ferdig. Men nå har jeg startet en på en bachelorgrad som jeg er veldig positiv til. Jeg skal ikke legge bokskrivingen på hylla, men jeg tror at jeg kan bruke studiene til å skrive bedre. Kanskje. Kanskje ikke. Skrive skal jeg i hvert fall ikke slutte med. Herregud, jeg elsker å skrive. 

Nå sitter jeg og lurer på hvorfor jeg skrev det innlegget her og jeg finner ikke noe svar på det, men jeg trykker publiser uansett. For dere liker å lese tankene mine, gjør dere ikke? 

Nå må jeg sove. Det er visst natt. 

Bea

Bea vokser og vokser og vokser og det skjer så fort at vi nesten ikke ser det. Heldigvis er hun favorittmotiv for alle kameraene i huset og vi har mer enn nok bilder av henne. Bea elsker fortsatt å leke og vi har alltid stua full av bamser. Hun er aller mest avhengig av Tiril og hver gang Tiril drar et sted løper Bea rundt i huset og leter mens hun "gråter" (piper). Selv om hun begynner å bli stor, kommer hun nok alltid til å være babyen vår. Bildet over er fra i går, bildet under er fra februar.

 

- Har du hund?

Men

jeg tror helt sikkert kanskje at jeg ikke aner hva jeg holder på med.

I can't explain myself, I'm afraid, Sir, because I'm not myself you see

Foto: privat

om å lengte etter noe

jeg vil ha en stor seng og et stort rom og mye luft og mye lys

jeg vil ha mye mer tid

jeg vil ha selvtilit

jeg har litt lyst på vaffel eller kuleis 

jeg vil ha en å klemme på som klemmer meg tilbake

jeg vil ha sommerfugler i magen 

jeg vil le til jeg gråter

jeg vil sove hele dagen

jeg vil reise jorden rundt

jeg vil besøke land jeg ikke klarer å uttale navnet på

jeg vil drikke kakao på en kafé samtidig som jeg skriver en bok

jeg vil føle at jeg lever

- Hva lengter du etter?

Gratulerer med dagen, Rupert!

23 år og fortsatt best i verden. Tror ikke det finnes noen jeg beundrer mer. ILY 

 

Girl meets world
Det er litt for sent for det trøtte hodet mitt, men se på t-skjorta mi da! (og ignorer webcamkvaliteten). Jeg er forelska i sosialantropologi, men er ikke sikker på om det er fordi jeg er trøtt og langt unna pensumbøkene eller om jeg faktisk liker faget. Time will show! I morgen skal jeg møte verden. Og pensum. 

Happiness hit her like a bullet in the back

And I never wanted anything from you
Except everything you had
And what was left after that too

Happiness hit her like a bullet in the back
Struck from a great height
By someone who should know better than that

(foto: privat, tekst: florence and the machine)

PauseI dag var det sol da jeg sto opp. Det føltes litt som om dagen ropte på meg og sa at jeg måtte stå opp. Så løftet jeg hodet fra puta og angret med det samme. Nok en dag med hodepine, nok en dag med gjesping. Kan ikke akkurat si at første forelesning i ExFac hjalp noe særlig... Etter at jeg endelig kom meg hjem fra Oslo, ryddet jeg rommet mitt i et par timer før jeg tok meg en velfortjent pause ute i skogen. I morgen skal jeg heldigvis ikke på bytur, men skal bruke hele dagen på å pleie hodet og lese pensum. Jeg har vært student i litt over en uke og er allerede utslitt. Dette lover bra.

- Hvordan har du det i dag?

Socially awkward penguin

Hvordan jeg tror andre blir kjent med andre ved studiestart
"Hei! Din livshistorie har jeg ikke hørt enda! Fortell!"
"Okei! Jeg ble født trettiførste oktober nittennitti, det er forsåvidt allehelgensafter, også kjent som halloween, en katolsk feiring som opprinnelig stammer fra Storbritannia, men som i senere tider har blitt en ganske amerikansk greie. Jeg vokste opp sammen med fire brødre og femten huskatter som alle..." En time senere, "og slik havnet jeg på universitetet i Oslo." 
"Det må jeg si var en veldig interessant historie, jeg likte spesielt delen om hvordan du reddet en valp fra drukne i en brønn da du bare var 6,3 år gammel!"
"Ja, den dagen husker jeg som om den var i går! Men nå jeg få høre din historie!"
En time senere...
"Bestevenner for alltid?"
"Ja!!!" 

Hvordan jeg (ikke) blir kjent med andre ved studiestart 
"Hei!"
"Hei?"
"Hva heter du?"
"Julie." 
Pinlig stillhet.
Åtte minutter senere kommer jeg på at jeg har spurt hva den andre personen heter, men føler samtidig at det er litt for sent å spørre. Jeg åpner munnen og den andre ser forventningsfullt på meg. Klokelig lukker jeg munnen igjen, til den andres skuffelse.
Mer pinlig stillhet.
Den andre trekker seg "diskret" unna. - Er du god på å bli kjent med nye mennesker?

Somewhere only we knowThis could be the end of everything.
So why don't we go, so why don't we go?

(foto: privat, tekst: Keane)

Det kunne vært verre


Foto: privat

Det er ofte vanskelig å sette ord på det man føler. I det siste har det vært litt sånn for meg. Jeg tror kanskje det er fordi jeg føler så mye på en gang. Dessuten vil jeg ikke utgi meg selv, ikke om alt og ikke enda. Kanskje aldri. Det er faktisk ikke sånn at jeg må fortelle dere alt, selv om jeg tror det selv noen ganger. Jeg kan i hvert fall si med hånden på hjertet at jeg har det bra. I går kjøpte jeg ny genser som jeg har flyttet inn i. I kveld skal jeg på kino. I morgen skal vi ha familiemiddag. På søndag skal jeg jobbe. Og på mandag har jeg første ordentlige forelesning. Noen ganger har jeg vondt i magen fordi ting er vanskelig mens andre ganger bobler jeg over av lykke. Det kunne vært verre, sier jeg alltid til meg selv og bedre kan jeg ikke få sagt det. 

- Hvordan har du det?

Hey ho, let's go

Tre timer i skogen resulterte i over to hundre bilder, men bare rundt ti jeg ble fornøyd med. Vi gikk og gikk og tøffe-Tiril badet i Tærudtjern. Jeg fotograferte og hundene løp rundt og koste seg gløgg i hjel. Vi drakk forresten kakao og pepsi max og spiste kjeks. Søskentur i skogen er vel kanskje det beste man kan gjøre. 

- Går du tur i skogen?

PS! Dere kan jo stemme på meg her hvis dere vil!

Min verden

Jeg lever ikke alltid i den virkelige verden. Faktisk tror jeg at jeg lever mer i fantasien enn i virkeligheten. Likevel vil jeg ikke si at jeg svever på en sky, for jeg vil mer beskrive det som en skog. En skog som inneholder alt man kan forestille seg og litt til. En skog der jeg kan vandre og vandre og vandre uten å komme til enden. Det er et sted hvor jeg er glad. Et sted hvor jeg er lei meg. Et sted hvor jeg kan puste ut. Det er et sted hvor jeg er venn med fiksjonelle karakterer som jeg har lest om eller sett på tv eller som jeg har funnet på selv. Det er en verden inne i mitt eget hode og et sted hvor jeg kan dra for å unnslippe virkeligheten en liten stund. - Har du en egen verden?

Kaotiske studietanker

Å begynne på universitetet for første gang er som å skulle lære hundre forskjellige ting samtidig. I det ene øyeblikket forstår du noe nytt, men så blir du totalt forvirret i det neste fordi du blir opplyst om noe helt annet. Ikke nok med at man skal møte opp på forskjellige steder hver dag, men man må også finne ut av det meste selv. Man stiller ikke opp to-og-to på rekke utenfor klasserommet og venter på læreren. Navnet ditt ropes ikke opp hver morgen og du må ikke rope at 'ja, jeg er her'. Faktisk trenger du ikke å møte opp i det hele tatt, hvis du vil kan du bare holde deg hjemme. Selvfølgelig er det ikke spesielt lurt, men du kan gjøre det. 

Noe jeg lurer på er hvordan hadde jeg klart meg hvis jeg aldri hadde vært på Blindern før. Sannsynligvis hadde jeg lagt meg ned på t-banestasjonen i fosterstilling og blitt der til noen løftet meg opp og plasserte meg i riktig auditorium. Heldigvis har jeg vært på Blindern en del ganger før, heldigvis har jeg fine venner som viste meg hvor jeg skulle i god tid før første skoledag. Heldigvis er jeg ikke helt grønn. 

I tiden fremover blir alt hundre prosent nytt. Nye mennesker, nye steder, nye tider. Nytt, nytt, nytt. Jeg skjelver litt i hele kroppen når jeg tenker på det. Jeg tenker litt at 'herregud, hvorfor gjør jeg det her med meg selv? Jeg kan jo bare bli i kiosken der alt er trygt og kjent'. Så kommer jeg på at for ti måneder siden skalv jeg av tanken på å skulle jobbe i kiosk hver dag for der var alt nytt og skummelt. Dermed har jeg konkludert med at om noen måneder føles Blindern trygt og kjent. Om noen måneder er jeg student og fornøyd med det. Det er i hvert fall det jeg forteller meg selv når jeg trasker rundt på en t-banestasjon uten å vite om jeg står på riktig side av sporet. 

En ting jeg er helt sikker på, er at jeg har valgt riktig studie. Jeg er mye mer sikker på det enn jeg var da jeg startet på lærerstudiet. Jeg er allerede litt småforelsket i sosialantropologi, tror det var ordet feltarbeid som gjorde at jeg falt først. Det var da jeg innså at 'herregud, det er jo dette jeg har hatt lyst til å holde på med siden dagen jeg ble født'. Om jeg klarer å være like positivt innstilt i mer enn en uke er en helt annen sak, men det får vi nesten ta som det kommer. Forhåpentligvis blir det i hvert fall ikke noe drop-out i år. Nå brenner det bare litt i fingrene etter å komme i gang på ordentlig. - Er du positivt innstilt til skolestart/studiestart?

I don't need to fight to prove I'm rightFoto: privat

Ingen katastrofe

Jeg er veldig skeptisk til førsteinntrykk. Veldig skeptisk. Derfor pleier jeg som regel ikke å basere noe som helst på førsteinntrykk. Jeg er sjenert og sosialt ustabil, så mine første møter med noe i verden blir som regel mislykkede. Det betyr likevel ikke at dagen i går var en katastrofe. Faktisk snarere tvert imot. Det gikk overraskende bra! Jeg vandret ikke rundt uten å se noen i øynene og uten å si noe hele dagen. Jeg var kanskje ikke den mest utadvendte (kanskje var jeg den mest innadvendte, men det forventet jeg), men jeg ble faktisk bittelitt kjent med noen og jeg gikk ikke alene i det hele tatt. Mer detalj i gårsdagen vet jeg ikke om jeg skal gå for jeg følte meg ikke i mitt rette element og jeg tror ikke jeg vil skrive om det. Heldigvis tror jeg ikke det hadde noe med studiet å gjøre, det hadde mest med dette styret om fadderuke å gjøre. Jeg har funnet ut at jeg ikke egner meg så bra som fadderbarn og vet dere hva? Det er faktisk helt greit. 


Været i går var litt sånn her... Vått, vått og mer vått...

- Er du positiv eller negativ til førsteinntrykk?

Klarer selv

I morgen begynner jeg på skolen igjen. Kvart over ti i morgen tidlig begynner jeg på Universitetet i Oslo. Egentlig burde jeg være superstressa og redd, men jeg er faktisk ikke det. Jeg er merkelig rolig og jeg merker at jeg tenker 'dette kommer til å gå bra, jeg klarer det'. For det går jo bra. Jeg klarer det. Jeg er stor jente. Jeg er student. Jeg klarer selv. Ikke sant? Joda. Hvis ikke så har jeg heldigvis både venner og familie som kan hjelpe meg. Jeg jo ikke gjøre alt alene vet dere, selv om jeg tror det selv noen ganger. - Begynner du på skolen igjen i morgen?

Små øyeblikkDeltar i denne konkurransen med bildene over. 

- Hva synes du om bildene?

Svar på spørsmål, august 2011 (2)

Er glasset halvfullt eller halvtomt?
Halvfullt hvis jeg fyller halve glasset med vann og halvtomt hvis jeg har drukket halvparten. Hvis jeg ikke ser glasset på forhånd og ikke vet hvorfor bare halve glasset har innhold, antar jeg at det er halvtomt fordi noen har drukket av det eller helt ut halvparten av innholdet. 

Drømmer du deg noen gang inn i handlingen i bøker eller i filmer?
Tror ikke det finnes en eneste bok jeg har lest eller film jeg har sett som jeg ikke har drømt meg inn i. 

Hvilke råd er du glad for at du har fått i livet?
"Drit i han, du fortjener bedre."

Hvor mange hatter har du?
Én, men den bruker jeg ikke for... jeg kler ikke hatt, dessverre. 

Hvis du hadde vært et tre, hva slags tre ville du vært?
Et stort piletre. Om noen år kan dere bare kalle meg Bestemor Piletre.

Hvis jeg hadde kommet hjem til deg og tittet inn i kjøleskapet ditt, hvilke tre ting ville jeg mest sannsynlig ha funnet der inne?
Pepsi Max, sjokolade og pizzarester. 

Hva er afrikansk sand?
Sanden som dekker Afrika?

Hvilke superhelter har ikke superkrefter?
Hverdagsheltene og de er jo de viktigste superheltene av dem alle. 

Hva er det mest dyrebare du eier?
Familien min.Hvis du havnet på en øde øy, hvilke tre bøker og hvilke tre personer, fiktive eller ekte, ville du tatt med deg?
Ville tatt med disse bøkene: Harry Potter og Føniksordenen, Ringenes Herre: Atter en Konge og How to Build a Raft og jeg ville tatt med meg disse personene: Daniel Radcliffe, Marit og Russell Brand. 

Basseng eller strand?
Strand. Havet og jeg er bestevenner. 

Hvis du elsket begge to like mye, ville du da helst vært gift med en rik person eller en som er fattig?
Det er et veldig vanskelig spørsmål! Jeg liker å tro at jeg ville valgt den fattige, men det er helt umulig å si.

Når var sist gang du håndskrev et brev og hvem var det til?
Oi, det er lenge siden. Tror vi snakker om år og tror vi snakker om den tiden da jeg hadde brevvenner. Har lyst til å begynne med det igjen... skrive brev til noen og bli kjent med noen gjennom håndskrevne brev. Kanskje vi har et mulig bloggprosjekt her? ;-)

Hva ser du etter hos en kjæreste eller en bestevenn? Er du kresen eller ville du blitt bff med hvem som helst?
Jeg ser etter en som respekterer og elsker meg for den jeg er. En som forstår meg og ikke prøver å få meg til å bli noe jeg ikke er. Jeg er såpass sikker på at den jeg er at jeg bare ville blitt irritert av å være sammen med noen som prøvde å forandre meg. Jeg er egentlig veldig kresen på guttefronten, men ikke like ille når det gjelder venner. Jeg kan nok ikke bli venn med noen som er fullstendig motsatt av meg selv, men jeg føler selv at jeg er relativt åpen. Uansett er det ganske vanskelig å bli kjent med meg fordi jeg er såpass sjenert som jeg er. 

Hadde du valgt en med gode holdninger framfor en med godt utseene?
Ja! I mine øyne har utseende null å si i den store sammenhengen. 

Hva heter du på Pottermore? Er du fornøyd med navnet? (Jeg heter PixiesJinx12)
Jeg heter QueenPhoenix190. Er veldig fornøyd med navnet egentlig, men jeg valgte det ikke selv da. Jeg jobbet hele uka, så jeg var så heldig at bfff-en min gjorde det for meg. 

Har du fått mail fra pottermore?
Ja!Hva gjør du helst en lørdagkveld?
Ser på film og spiser sjokolade. 

Har du mye penger?
Det kommer veldig an på hva du mener med mye penger! Jeg har jo en del egenoppsparte penger etter å ha jobbet et år, men jeg langt ifra rik. 

Hvis du fikk dra til hvilket land du ville, hvor ville du reist på oppdagelsestur?
New Zealand eller India. Det er to av de stedene jeg SKAL til før jeg dør.  

Hva liker du best med høsten?
Fargene. Jeg elsker å ta bilder og å gå tur i skogen om høsten.  

Hvor mange barn ønsker du deg?
Så mange som mulig! Neida... (joda) Tre kanskje? Eller fire? Jeg vil i hvert fall at barna mine skal ha søsken for jeg aner ikke hvordan jeg skulle klart meg uten mine. 

Liker du gutter med blondt hår, eller brunt hår? Eller spiller det ingen rolle i det hele tatt?
Jeg er veldig svak for gutter med mørkt hår, men i det store og det hele spiller det ingen rolle. 

Skal du fortsatt bo hjemme når du studerer?
I første omgang, ja. Jeg håper på å få meg en hybel så fort som mulig, men det kan nok ta litt tid for jeg allergisk mot å bo sammen med noen jeg ikke kjenner og det er ikke så mange hybler ledige for én person..

Trives du med å ha to søsken?
Ja, veldig! Men jeg har alltid ønsket meg en storebror. Liker du å planlegge hele dagen, eller tar du det som det kommer?
Kan jeg si; ja, takk, begge deler? Noen dager synes jeg det er greit at man planlegger, mens andre kan man ta litt mer på sparket. 

Hvilke fag tok du på vgs?
Jeg hadde disse valgfagene: internasjonal engelsk, samfunnsfaglig matte, sosiologi og sosialantropologi, historie og filosofi, politikk og menneskerettigheter, samfunnsfaglig engelsk og engelskspråklig litteratur. 

Angrer du på de fagene? Ville du heller tatt noe annet?
Jeg angrer på at jeg valgte politikk og menneskerettigheter. Det faget følte jeg at jeg ikke fikk noe utbytte av og karakterene trekker snittet mitt ned. Hadde sikkert hatt mer bruk for et år til med samfunnsfaglig matte, men tror nok jeg hadde hatet det like mye som politikken. 

Hvis du kunne velge tre ting fra Harry Potter som funket, hva ville du valgt?
Tryllestav (!!), sopelime og tidsvender.Hva baserer du tekstene dine på (de små historiene..)? Er det personlige erfaringer eller bare finner du på ting?
Litt egne erfaring, litt egne følelser, men mest fri fantasi. 

Hvilken karakter i Harry Potter er din favoritt?
Remus Lupin og Neville Longbottom. De to klarer jeg ikke å velge mellom, egentlig. 

Hvem ønsker du å være?
En som alltid gjør sitt aller beste.

Hva er ditt svakeste punkt?
At jeg er veldig dårlig på å holde meg alvorlig. Det skal veldig lite til for at jeg smiler eller ler og det er ikke alltid positivt! 

Hvor mange kjærester har du hatt?
To.

Hvordan går det med valpen?
Det går kjempebra! Bea er en lykkelig liten valp som synes at alt er spennende og som helst vil sove oppå hodet til storesøsteren sin. Også elsker hun såpebobler mer enn noe annet i hele verden.- FIkk du svar på det du lurte på?

You will wait too long

Wait, wait for the dawn my dear
Wait till the sun gets here
And you will wait too long he will be gone
Wait, wait till the sun shines through
Wait till the sky is blue
And you will wait too long he will be gone, he will be gone

Ooh, he will be gone
Ooh, he will be gone

Wait, wait till the signs are right
Wait till the perfect time
And you will wait too long he will be gone, he will be gone

Ooh, he will be gone
Ooh, he will be gone

Wait till you don't doubt no more
Wait till you know for sure
And you will wait too long he will be gone now(tekst: Get Set Go, foto: Aleyn Comprendio)

Svar på spørsmål, august 2011 (1)

Hva slags kamera har du?
Nikon D3100

Hva ønsker du deg mest akkurat nå?
En pusekatt. Hvor gammel tror du at du er når du skal få barn?
Jeg har ingen anelse. Jeg er klar for baby NÅ, men man må nesten ha en å dele den med og i følge alle andre er det viktig med utdannelse og sånne ting først.  

Hva spiser du når du er på jobb?
Jeg drikker smoothie! :-) og så spiser jeg pizza, pølse eller baguett fordi det er det som er nærmest og jeg er lat. 

Anbefaler du å jobbe på en flyplass?
Ja, absolutt, men når du jobber i kiosk sånn som jeg gjør må man regne med ganske hyppig utbytte. Man har ny kollegaer omtrent hele tiden og det kan være litt slitsomt i lengden. Men jeg er i hvert fall veldig fornøyd med livet på en flyplass for det er veldig sjelden at dager blir helt like. Jobber man i kiosk et annet sted har man ofte de samme kundene hver dag, tror jeg, og det kan nok bli veldig ensformig. Ikke at jobben min ikke er ensformig til tider da... Men uansett! Det er virkelig gøy å jobbe på en flyplass!

Hvor gammel var du da du fikk din første kjæreste?
Hvis vi ikke regner med barnehagen, og det gjør vi ikke herregud, så fikk jeg min første kjæreste i 8. klasse. Da var jeg vel 13 eller 14?

Tror du man noensinne kommer over sin "første kjærlighet" eller tror du man alltid kommer til å føle noe for den personen?
Første kjærlighet, nei; første kjæreste, ja. Vil bare legge vekt på at det er forskjell på det. Min "første kjærlighet" kommer jeg nok aldri over, jeg er i hvert fall ikke over det enda. 


Favorittsang akkurat nå?
Both Sides Now med Joni Mitchell. Det er verdens vakreste sang, synes jeg, og jeg kan høre den en million ganger uten å bli lei. 

Hva skal du drive med denne høsten/kommende året?
Jeg skal studere sosialantropologi på universitetet i Oslo. I tillegg skal jeg jobbe minst annenhver helg i kiosken. 

Beste boka du har lest?
Veldig usikker! The Road av Cormac McCarthy er nok den jeg husker best fordi den er utrolig, utrolig bra skrevet.  

Lest nicholas sparks sine bøker? Hvis ja,hvilken likte du best?
Ja, har lest fire-fem av bøkene hans. Han er ikke favorittforfatteren min, men jeg beundrer han uansett. Favoritten min er Dear John.

Fortell om det vakreste øyeblikket du har opplevd.
Det er for mange fine til å velge... Det jeg tenker på først er det øyeblikket før man kysser en man er forelsket i for aller første gang. De små sekundene hvor man ser hverandre inn i øynene og alt føles riktig. Jeg har opplevd det et par ganger og det finnes nesten ikke noe vakrere. Bortsett fra babyer som smiler, men ingenting slår babyer som smiler. Hvilke ideer har du for kommende tatoveringer?

  • Fem fugler på skulderen som representerer meg selv og familien min. Vurderte først tre for meg og søsknene mine, men vil ha med mamma og pappa også.
  • "You may say I'm a dreamer" i nakken, sitat fra sangen Imagine med John Lennon.
  • Et anker et eller annet sted for å representere kjærligheten min for havet.
  • Omrisset av Norge (denne ideen har jeg tenkt mer og mer på etter 22. juli)
  • Fuglen Jack Sparrow har på armen.
  • "All was well"

Har mange, mange ideer og håper på å få tatt noen av dem. Har planer om å få tatt en når høsten/vinteren kommer i hvert fall. 

Hvilken Harry Potter bok er din favoritt? Og hvilken film?
Favorittboka mi er Føniksordenen og det har vært favoritten siden jeg leste den første gang. Favorittfilmen min er Fangen fra Azkaban. 

Hva har du lyst til å arbeide med - ut ifra studiet du har valgt?
Aller, aller helst vil jeg studere/bo hos fremmede kulturer og skrive bøker om det! Sannsynligvis blir det bistandsarbeid av et eller annet slag. Jeg har veldig lyst til å oppleve kulturer i Afrika og Asia på nært hold.  

Nevn 5 gode bøker.
Bøkene om Jarle Klepp av Tore Renberg (Mannen som elsket Yngve, Kompani Orheim, Charlotte Isabel Hansen - regner de som én ok? Har ikke lest den fjerde enda...)
The Hunger Games av Suzanne Collins (har bare lest den første, men skal lese de andre så fort som mulig!)
The Road av Cormac McCarthy
The Lovely Bones av Alice Sebold
The Last Templar av Raymond Khoury

Yndlingsfarge?
Grønn og rød.

Yndlings mat?
Tikka masala og pizza pepperoni.

Leser du min blogg?
Nei.

Hva er forskjellen på å skrive opp og skrive ned?
Du skriver opp ting du plutselig kommer på, mens du skriver ned ting du ikke vil glemme. 

Hvor blir det av det hvite i snøen når den smelter?
Snøen er ikke hvit, den er blank, det er bare lyset fra sola som gjør at den ser hvit ut :-)

Hvis man spiser opp seg selv, forsvinner man helt eller blir man dobbelt så stor?
Tror kanskje du dør før du får spist hele deg selv... 

Hva hadde du brukt 1 000 000 kroner på?
Det hadde gått rett inn på sparing sånn at jeg en dag kunne fått nok penger til å kjøpe et hus ved havet!

Hva er kjærlighet for deg?
Kjærlighet er å godta og å forstå at man er forskjellige. Det er å elske noen på tross av. Det er å se noe ingen andre ser. Det er å føle noe man ikke kan forklare med ord. Det er å føle at noe er riktig. 

Er du forelsket?
Nei... jo. Kanskje. Jeg vet ikke. Tror egentlig jeg alltid er litt forelsket. 

Favoritt tv-serie/bok/film?
Tv-serie: Lost og Glee og Grey's Anatomy
Bok: The Road
Film: What's Eating Gilbert Grape

Hva liker du best med å blogge?
Å uttrykke det jeg føler og å få tilbakemeldinger. 

Resten av svarene kommer i et nytt innlegg i kveld eller i morgen.

- Fikk du svar på det du lurte på?

Nytt i heimen


Vi har pusset opp stua og fått ny parkett. Nå går det endelig an å sitte på den uten å bli dekket av sagflis, så her sitter jeg altså på parketten. 


Fuglene har blitt flyttet inn i et hjørne hvor de står i mørket og er ensomme. Heldigvis har de meg til å holde dem med selskap. 


På veggen har vi et av fotografiene mine. Haha, føler nesten at jeg er proff fotograf nå altså. Noen som vil kjøpe et bilde kanskje? 

I dag er jeg ferdig med å være fulltidsarbeider i kiosk, fra og med nå er jeg helgejobber! Egentlig veldig befriende!

- Hvordan er det i stua hjemme hos deg?

Close your eyes


Take a breath
This too shall pass

Til han...Du vet hvem du er...

Spørsmålsrunde, august 2011

Still spørsmål om livet, om jobb, om studier, om fortid, om nåtid, om fremtid, om kjærlighet, om sorg, om smerte, om favoritter, om skriving, om foto eller om noe helt annet.

You're not easy to find

Incompatible, it don't matter though
'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Is it possible Mr. Loveable
Is already in my life?
Right in front of me
Or maybe you're in disguise

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Here we are again, circles never end
How do I find the perfect fit
There's enough for everyone
But I'm still waiting in line

(tekst: Natasha Bedingfield, foto: adrianna keczmerska)

Utdrag fra dagbok, august 2011

Jeg tenker: hvordan kan jeg tenke på vanlige hverdagsproblemer når mennesker i hele verden flykter og sulter? Hvordan kan jeg tenke på å selge nok solo på jobb når så mange er tørste? Hvordan kan jeg ta så lett på å være trygg når tryggheten kan tas fra meg i løpet av et sekund? Hvordan kan jeg være redd for livets små problemer når så mange i verden er redde for å miste livet?

Hvem er jeg? Jeg er nordmann. Jeg er menneske. Jeg har feil. Jeg har mangler. Jeg gjør ting jeg angrer på. Jeg lyver. Jeg elsker. Jeg er nysgjerrig. Jeg søker jeg leter. Jeg ler. Jeg gråter. Jeg føler.

Jeg vet ikke svaret på noe som helst. Jeg er så ufattelig redd for alt samtidig som jeg ikke er redd for noen ting. Det er ingen god følelse å føle at man har kastet bort så mye man ikke ville miste, men det er det jeg føler og det er det jeg lever med. Jeg har litt vondt, men jeg vet at jeg er blant de heldigste menneskene i verden. 

"I'm not ready for this, Sirius."

"You don't have a choice."

Når du føler at du har fått bekymringsrynker i en alder av tjue.

(tekst: Harry Potter and the Goblet of Fire, foto: privat)

Universets galehus(foto: privat, Oslo, 30.07.11)

Confused

Forvirring. Jeg føler at jeg alltid er litt forvirret. Som om ting aldri helt gir mening. I dag er en sånn dag. Jeg vet ikke hva jeg skal tenke eller føle. Jeg vet jo hva jeg føler, men ikke hva jeg skal tenke om det. Herregud, når skal jeg få orden på alt sammen? Når skal jeg finne ut av hva jeg vil og ikke vil? Hvorfor er alt så komplisert og vanskelig? Hvorfor overdramatiserer jeg alt? Hvorfor kan jeg ikke bare ta ting som de kommer? Hvorfor må jeg ha en bekreftelse på alt?Jeg må samle tankene mine og jeg må få svar, men jeg er redd. Alltid så veldig redd for å gjøre noe feil. - Er du forvirret?

snälla bli min

snälla bli min igen
nej, låt det va som i en film 
snälla bli min igen 
låt mig va kvar 
ja, låt det va 

(tekst: Veronica Maggio, foto: privat)

+

Har du noen gang hatt så lyst til å gjøre noe at du får fysisk vondt av å ikke gjøre det?

Adam + Eva

"Se på meg, da."

Jeg hvisker ordene selv om jeg egentlig vil skrike. Se på meg. Se på meg nå. Du sitter med ryggen mot meg. Øynene dine er vendt mot vinduet og du viser ingen tegn på at du hørte hva jeg sa. Hendene dine holder fortsatt i konvoluttene.  

"Vær så snill, Adam."

Blikket ditt flakker litt, men du fortsetter å ignorere meg. Jeg merker at tårene er i ferd med å presse på og må trekke pusten dypt for å beholde kontrollen. Du puster også tungt og jeg tar meg selv i å lure på om du er i ferd med å begynne å gråte du også. Tanken slår jeg fort fra meg igjen. Selvfølgelig skal ikke du gråte. Jeg har aldri sett deg gråte før og jeg har ingen tro på at jeg vil oppleve det i kveld. Kanskje aldri.

"Hvorfor sa du ingenting?" sier du plutselig. 

"Hva skulle jeg ha sagt?"

Du svarer ikke. Stirrer fortsatt ut av vinduet og holder et godt tak rundt brevene. Jeg får lyst til å rive dem ut av hendene dine og løpe. Rømme. Aldri se meg tilbake. Likevel blir jeg stående. Stående på samme sted som jeg har stått i godt over en time. 

"Du kunne sagt noe," sier du til slutt og snur deg endelig mot meg. 

Det er verken sorg eller sinne i blikket ditt. Det er noe mye verre. Skuffelse. Jeg trekker pusten dypt igjen, men kjenner at et par tårer unnslipper øyekroken. Du reiser deg plutselig og går et par skritt mot meg. I et lite sekund tror jeg at du løfter en hånd for å slå og jeg lukker øynene. I stede kjenner jeg at brevene treffer hendene mine og uten å tenke meg om tar jeg dem imot. Du ser på meg en siste gang før du snur deg.

Du går ut av rommet. Jeg hører skrittene dine over parketten i gangen, jeg hører ytterdøra som går opp og smeller igjen. Jeg kikker på brevene jeg har i hendene. Ser i den retningen du forsvant. Jeg vet at du er borte og jeg vet at du aldri kommer tilbake. En del av meg er lettet, likevel faller jeg sammen og lar tårene rømme.(tekst: privat, foto: lonedfx)

Naturligvis

Det finnes grenser for hvor lenge man kan holde pusten og det finnes grenser for hvor lenge man kan holde seg unna sin egen blogg. For meg er det i hvert fall nesten like naturlig å logge inn her hver dag som å puste. Det har både sine fordeler og ulemper. Fordel fordi jeg blir i bedre humør av koselige kommentarer og jeg føler meg alltid bedre av å skrive bittelitt på et innlegg jeg sannsynligvis aldri publiserer. Ulempe fordi jeg får dårlig samvittighet for å ikke skrive/publisere noe. Poenget er uansett at jeg ikke klarer å holde meg unna! Så... nå er jeg tilbake. Tror jeg.- Hva har du gjort "siden sist"?

hits