juli 2010

Siste dagen i juli

Ut på tur med eviglange trapper. Jeg er i så dårlig form at det nesten er flaut. 


På turen møtte jeg en gammel dame som lurte på om Fanny var en schæfer. Jeg trodde jeg skulle dø av inneholdt latter. 


I dag var det bringebær overalt. Hurra, hurra!


Obligatorisk bilde av en slags blomst-plante-ting.


På en dag som denne må man lese masse Harry Potter. Det gjelder bare å legge fra seg datamaskinen og sette seg et sted hvor det ikke er tv...


Nå kan dere få lov til å gjette hva jeg har laget i dag!

Sa du vafler?


Jeg sa vafler!

- Hva har du gjort på den siste dagen i juli?

Gratulerer med dagen, Joanne!


I dag fyller mitt største forbilde 45 år. J. K. Rowling er forfatteren bak Harry Potter-bøkene og jeg foreslår at alle bruker dagen på å lese en av bøkene (gjerne flere også, hvis du leser superfort!). Det er i hvert fall det som er planen min. Jeg skal ta pause fra pakking og sette meg og lese Harry Potter and the Half-Blood Prince. PS! Harry Potter har også bursdag i dag! 

- Liker du Harry Potter?

Sommerkvelder

Det er akkurat passe varmt. Såpass kjølig at du må ha et teppe over tærne, men varmt nok til å sitte med t-skjorte. I glasset har du noe iskaldt og sprudlende. Champagne. Hvitvin. Pepsi Max. Sanger du har hørt hundre ganger før strømmer svakt ut fra en høytaler. Av og til synger du med, andre ganger hører du bare ordene i hodet ditt. Ved siden av deg sitter en god venn. Eller mamma. Eller pappa. Eller kjæresten. Dere prater om livet. Om bølgesus og fjerne land. Om fremtid og fortid. Nåtid. Tiden eksisterer ikke, men plutselig er klokka langt over ti. Selv om det er sommer har det blitt mørkt ute. Det er stjerneklart. Selskapet ditt forsvinner inn for å se på tv. Du blir sittende ute for å se på stjernene. Karlsvogna som nesten mangler et hjørne i vogna. Orions belte. Lillebjørn. De er der alle sammen, på tross av at de fleste døde for flere år siden. Du innser hvor liten og ubetydelig du er og bestemmer deg for at du heller kan bruke tiden din på å se en passe skummel skrekkfilm. 


(http://weheartit.com/entry/3159351)

- Hva er det beste med sommerkvelder?

Livet på bakerste rad

De siste tre årene har jeg alltid sittet på samme sted i klasserommet. Alltid bakerste rad. Alltid sammen med mennesker jeg trives med. Hver gang vi har fått beskjed om å jobbe i grupper med noen vi vanligvis ikke jobber med, har jeg sukket høylytt. Det er ikke det at jeg ikke liker andre mennesker. Stort sett er jeg glad i mennesker. Det jeg ikke liker er å bli tvunget til å gjøre noe jeg ikke vil. Å bli tvunget til å samarbeide med mennesker jeg ikke kjenner. Jeg husker at jeg ble like sint hver gang. Hvorfor kan man ikke bare jobbe med de man liker? Nå innser jeg at det er det som er livet. Sånn er livet. Man kan ikke alltid jobbe med de man vil. Man kan ikke alltid ha det gøy. 

Nå tenker jeg. Hva skal jeg gjøre nå? Nå skal jeg begynne på nytt. Sannsynligvis vil jeg igjen få sjansen til å sitte på bakerste rad. Men hva med de menneskene jeg likte å sitte sammen med? Jeg må finne nye. Hvordan gjør man det? Hvordan finner man akkurat de menneskene som liker å sitte på bakerste rad? Som man kan le med, være sint med, hviske med. Jeg husker ikke hvordan jeg gjorde det for tre år siden. Jeg husker ikke hvordan jeg gjorde det for tretten år siden. Tenk om jeg ikke finner noen jeg liker. Tenk om jeg må være alene på bakerste rad. - Hvor sitter/satt du i klasserommet?

Når


Når himmelen er så vakker at du glemmer å puste. (JALD)


Når skogen er så stille at du kan høre ditt eget hjerte dunke. (Babette de Jong.)


Når du våkner med nesa inntil nesa til en du er glad i. (http://playdates.tumblr.com/)


Når du leser en bok som er så fin at du glemmer alt annet. (http://almostcanadian.tumblr.com/) 


Når du våkner etter en god søvn og innser at det er sol ute. (mangler kilde)

- Hvilke øyeblikk får deg til å innse at livet er verdt å leve?

Boktips


Jeg har sett filmen utallige ganger og tenkte at nå må jeg få rotet meg til å lese boka bak filmen. Helt fra første siden ble jeg grepet inn i historien om en gutt som ikke helt klarer å være barn og en mann som ikke helt klarer å være voksen. Will og Markus er helt forskjellige, men sliter med det samme problemet. Å passe inn. Begge skiller seg ut fra menneskene rundt seg. Markus har rare klær og rar sveis, han er vegetarianer og av og til synger han høyt uten å legge merke til det. Will har aldri hatt en jobb - men tjener pengene på en julesang som faren skrev for mange år siden -, bor alene og liker alt som er moderne og hipt. Sammen lærer Will og Markus at det finnes mer i livet enn de trodde. Denne boka anbefales på det sterkeste! Utrolig bra skrevet og med utrolig god innsikt. 


Noen ganger får man frysninger på ryggen bare av å lese på baksiden av en bok. Dette er en sånn bok og jeg er utrolig glad for at jeg bestemte meg for å lese den. Amerika er i ruiner. Alt er grått og støvlagt. En mann og sønnen hans vandrer på Veien. De har alt de eier med seg i to ryggsekker og en ødelagt handlevogn. Målet deres er havet i Sør. De lever en evig kamp for å overleve. Langs veien møter de mange farer; mennesker som har begynt med kanibalisme og mennesker med våpen. Noen ganger går det flere uker før de får mat. Historien i seg selv er grusom og man tar seg selv i å bli redd, glad og trist samtidig som hovedpersonene. Mot slutten skal jeg ærlig innrømme at jeg gråt en skvett. Dette er en av de sterkeste leseropplevelsene jeg har hatt på lenge, og den anbefales på det sterkeste.


Denne boka har jeg blitt anbefalt så mange ganger at jeg har kommet ut av tellinga. Jeg har fått beskjed om at det er en bok jeg lese. Susie Salmon ble drept av en nabo da hun var fjorten år gammel. Hun ble lurt ned i et jordhull. voldtatt og drept. Kroppen hennes ble aldri funnet, ingenting annet enn en albue som ble funnet av en av nabohundene. Etter at Susie er død, kommer hun til himmelen, og derfra får hun mulighet til å følge med på de menneskene som var viktige i livet hennes. Gjennom Susies øyne får vi se familien hennes bryte sammen samtidig som venner og bekjente får et nytt syn på livet. Spesielt ligger fokuset på farens kamp for å finne ut av sannheten. Hva skjedde egentlig med Susie? Alice Sebold er en utrolig forfatter. Hun har evnen til å se en sak fra utallige sider og forme en historie som både virker realitisk og vakker. Les denne boka, du kommer ikke til å angre!

- Hvilke bøker anbefaler du?

Frankrike - del 6 (Zoo)

Fin søster venter på å få se masse dyr.

Safaritog gjennom dyreparken. 


Giraffen Laffen.

De hadde favorittdyrene mine der! Geiter! Dessverre snakket de bare fransk.

Men de ELSKET popcorn.Også elsket de meg. 

Zebraer var det også, men det var ikke mulig å ta fine bilder, for de var for langt unna. 

Flodhestene derimot var kjempenærme. Jeg kunne nesten ta på dem og det var nesten hull under gjerdet der vannet deres var. En stund var jeg redd for at de skulle klatre under og spise meg. 


Rett etter at mamma tok dette bildet, gryntet grisen høyt og prøvde å spise meg. Seriøst. 

Dette markerer slutten på mitt eventyr i Frankrike. Dermed går bloggingen tilbake til mitt urkjedelige hverdagsliv. 

- Er du glad i dyr?

Frankrike - del 6 (slottsbesøk)

Med godt mot trasket vi mot et lokalt slott som hadde blitt restaurert på 60-tallet.

Det var voldgrav, men ingen haier eller krokodiller. Skuffende nok.

Foran slottet var et område med gress og trær og rett ved siden av lå en liten kirke. 

Herregud, jeg er i ferd med å bli modell. 

Slik så selve slottet ut, altså ikke helt gjennoppbygd. Slottet er fra middelalderen.

Stort og flott i fint vær. 

På steder som dette kunne jeg gått rundt i timesvis og drømt meg bort. 


Til slutt fant vi en lillesøster som ikke skjønner poenget med å se på gamle bygninger og vi dro dermed tilbake til huset for å bade. 

- Liker du gamle slott?
- Er du interessert i middelalderen?

Frankrike - del 5 (Mont Saint-Michel)

Mont Saint-Michel er et kloster bygd på toppen av en høyde. 


Søskenfoto ftw.


Mont Saint-Michel sett fra parkeringsplassen.

Søskenfoto foran Mont Saint-Michel.


Nei, jeg er ikke gravid. Det er bare en matbaby. 

Vi kjøpte mat og poserte for kameraet.

De solgte sverd og jeg hadde så lyst på et at jeg fikk vondt i magen...

Men jeg endte bare opp med et stort verdenskart til å ha på veggen.

Baksiden av Mont Saint-Michel.


En sliten familie etter en eviglang gåtur opp og ned.

Hvis du er interessert i middelalderkultur og gamle bygninger anbefaler jeg virkelig å besøke Mont Saint-Michel. Det ligger i Normandie og er skiltet til overalt. Hadde det ikke vært for at det var så mange mennesker at man måtte gå i kø hele tiden, hadde det bare vært et herlig besøk. Selve stedet var uansett imponerende og vakkert.

- Har du vært på Mont Saint-Michel?

Frankrike - del 4 (Hauteville, Normandie)

Vi forlot Paris til fordel for et stort hus i Hauteville, Normandie. Huset hadde fem soverom med dobbeltsenger og lå omtrent tjue meter fra havet. 


Dette var utsikten fra terassen på kvelden. 

Gata vi bodde i. Her har jeg våknet tidlig og er med på marked for å kjøpe frokost.


Frokosten besto av kylling, loff og jordbær. 

Vi kjøpte Twister og jeg fant ut at jeg er enda stivere enn jeg trodde. 


Jeg hadde skrivebord på rommet med vindu med utsikt til havet. 

Jeg skrev ferdig en tekst jeg har jobbet med i nesten fem år. Den endte på 155 sider. 

Dere ser det hvite huset med svart tak? Der bodde vi. 

Jeg elsker havet mer enn noe annet, men jeg er ikke like glad i kameraer...

Her er vi i en annen by på shopping. 

Til og med jeg badet i havet, men bare en gang, for været var ikke helt på vår side resten av uka.


Veien mellom huset vårt og havet.

De første dagene lå jeg på et rom i annen etasje. Jeg fikk nesten ikke sove fordi jeg stadig hørte lyder i huset, knirking og dunking i veggene. En av de første nettene skrudde lyset mitt seg på midt på natten. Neste kveld flyttet jeg derfor inn på rommet som både søsteren min og broren min lå på. Vi hadde altså fem soverom og brukte to av dem. Lol. 

Det var cirkus i Hauteville tirsdag 21. juli, men jeg og mamma dro ikke. Cirkuset hadde nemlig tre løver og jeg ville ikke være med på å støtte et cirkus som behandlet dyrene som de gjorde. Løvene lå i et lite bur og det så ikke akkurat ut som de hadde det veldig bra. Jeg var nesten på gråten første gang jeg så dem. 

Vi spilte kort hver dag. Jeg er så lei av amerikaner at jeg spyr. I utgangspunktet hater jeg jo spill. Hauteville var en vakker og koselig kystby. Hadde det ikke vært for de lange og skumle nettene, hadde jeg ville flyttet dit. Menneskene var stort sett blide og overraskende mange kunne litt engelsk. Havet kom og forsvant flere ganger i døgnet. Det var høyvann og lavvann, høyvann og lavvann og det skiftet hele tiden. Det var umulig å vite når man faktisk kunne bade og når man ikke kunne. Alt i alt hadde vi et fint opphold med mange fine opplevelser. Det kommer minst to innlegg til med bilder fra steder vi dro til i løpet av uka. 

- Har du vært i Hauteville?
- Liker du havet? 

Frankrike - del 3 (Versailles)

Statuen av Louis XIV, Solkongen.


Slottet i Versailles.Planen var egentlig å tilbringe noen timer inne i slottet i Versailles, men da vi kom dit fikk vi se køen. Det var først en kø for å kjøpe billetter og så en kø for å komme inn. Vi var slitne etter Disneyland dagen før. Jeg måtte på do og hadde vondt i hodet. Vi tok en haug bilder av utsiden og så dro vi. Det tok oss flere timer å finne veien ut av Versailles, så jeg vil si at jeg har vært der! Det var et utrolig fint sted og jeg skal helt klart tilbake dit. Det er et av de historiske stedene jeg virkelig har lyst til å se. 

- Har du vært i Versailles?

Frankrike - del 2 (Disneyland)

Hotellet vi bodde på het Explorers og ligger bare ti minutter med buss fra Disneyland Paris.

Vi hadde fellesrom... Jeg viser dere egentlig bare dette bildet for at dere skal få se de fine sokkene mine.

Det var badeland på hotellet og vi testet ut kameraet mitt under vann. 

Til og med jeg badet! Tenk det.

Vi dro til Disneyland tidlig om morgenen med billettene klare. Så viste det seg at de ikke åpnet dørene før halv ti. Ingen attraksjoner åpnet før ti...


Jeg tok nesten like mange bilder av Disneyslottet som jeg tok av Eiffeltårnet. 


Jeg må innrømme at jeg trodde denne skulle gå fortere enn den gjorde. 

Alice in Wonderland! Det var en stor labyrint og jeg mistet hele familien min på veien. 

Min favorittattraksjon. Pirates of the Caribbean. Dere vet, den som filmen er basert på! Den var kjempebra, men det var for lang kø til å ta den mer enn en gang.


Jeg kjøpte meg selvfølgelig Aztec Gold. Venter bare på at månen skal stå opp jeg nå.

Det var Disneyshow flere ganger i løpet av dagen.Eventyrparaden.

Mad-Hatter! Dette minner meg på at jeg må se filmen snart...


Desverre forsvant prinsessene forbi veldig fort, så disse var de eneste jeg fikk ordentlig bilde av.

Jeg kjøpte meg en stor Mikke Mus-bamse og Disneysjokolade og så dro vi utslitte tilbake til hotellet. 

Disneyland var perfekt. De hadde store attraksjoner fra alle de beste historiene til Disney, blant annet Peter Pan og Pinnochio og Toy Story og Alice in Wonderland og selvfølgelig Pirates of the Caribbean. Jeg ble slått i bakken av den fine paraden og Disneyshowet foran Disneyslottet. I mange timer følte jeg meg litt som en 6-åring. Dessverre var jeg kjempesliten etter lite søvn natten før og ble veldig sliten og lei etter hvert. Håper virkelig jeg får dratt tilbake en gang!

- Har du vært i Disneyland?

Det første jeg gjorde da jeg kom til Paris:


Mamma bare lo av meg og ristet på hodet, men herregud, jeg skulle jo bare sjekke facebook og oppdatere bloggen. Dessverre fikk jeg ikke internett uten å snakke med de folkene i resepsjonen og de skjønte jo ikke annet enn fransk. 

Edit: Folk og fe! Jeg har kommet hjem, dere trenger ikke å ønske meg god tur!

Frankrike - del 1 (Paris)

Vi ankom Paris sent på kvelden. Det tok oss en evighet å finne en restaurant hvor alle ville spise, og selv da måtte vi bestille en pizza fra restauranten ved siden av. Jeg lekte med kamerafunksjoner fordi det var for mørkt til å ta skikkelige bilder.

Vi sto opp tidlig for å stå i kø ved Eiffeltårnet. Jeg sto selvsagt ikke i køen, for som dere vet klarer jeg ikke å kjøre heiser, så jeg måtte vente i en evighet. Fordelen er at jeg fikk tatt en hel haug med bilder av Eiffeltårnet. 


Plutselig begynte det å regne. Ikke bare litt, men så mye at bilene nesten ikke kunne kjøre i gatene. 


Vi dro til Louvre på nasjonaldagen for å komme inn gratis og sto en evighet i kø i regnværet. Det var kaldt og vått og kjedelig, men vi var ved godt mot. Vi skulle tross alt se på kunst.


Så kom vi på innsiden og gikk for å se det alle andre gikk for å se på. Så mye fikk jeg se av Mona Lisa, og jeg kan ikke si at jeg helt skjønner hvorfor akkurat det bittelille bildet er så populært. (Det er ikke noe vits å mase om smilet, jeg har hørt det før) Hvis noen er i tvil, så er Mona Lisa det lille maleriet bak glasset. 


På vei ut fikk vi se at regnet var borte.

Da ble det posering på store kasser.


Så fant vi et tivoli! 


Ettersom det var nasjonaldag (dere vet, 14. juli, Bastillen, osv.), var det en million mennesker ved Eiffeltårnet.

Det var masse fyrverkeri og sikkert feststemning for de som ikke hadde gått og lagt seg.


Femtende juli ble det båttur gjennom Paris.


Hus ved elva.


Notre Dame. Her kjørte båten forbi så raskt at det var umulig å få skikkelige bilder. 

Etter 3 dager i Paris (strengt talt var det bare to, den første teller egentlig ikke) dro vi videre til Disneyland. Alt i alt likte jeg Paris veldig godt, men jeg må nok se mer av byen for vi så ikke stort mer enn Eiffeltårnet og Louvre og området rundt. Jeg likte den franske atmosfæren og det meste av den franske maten. Jeg tror nok jeg ville likt Paris enda bedre hvis jeg kunne fransk og hadde bedre tid (og mindre regnvær og mindre vondt i hode).

- Har du vært i Paris?

Store og små

Nå sitter jeg på et hotell ved flyplassen i Paris. I morgen tidlig vender jeg snuten hjemover. Altså kommer jeg tilbake på bloggfronten med hundrevis av bilder fra vakre Frankrike.

1 år


For et år siden i dag fikk jeg møte James og Oliver Phelps sammen med tv2. Det var en utrolig opplevelse, som egentlig ikke har gått opp for meg enda. I ettertid ser jeg hvor heldig jeg var og jeg er utrolig stolt av at jeg klarte å gjennomføre. 

Intervjuet kan dere se her: http://www.tv2nyhetene.no/snop/se-video-julie-18-fikk-moete-sine-harry-potterhelter-2816778.html 

Jeg har det forresten supert i Frankrike! Sitter for øyeblikket på Explorers hotell like ved Disneyland. I morgen blir det en hel dag sammen med Mikke. Gleder meg! 

Stikker en tur til Frankrike


Flyet går fra Gardermoen kl 17.25 i dag. Jeg skal være i Frankrike i 10 dager og skal blant annet til Paris og Versailles. Jeg har på følelsen at Paris kommer til å snike seg inn på lista over favorittbyene mine. Uansett tror jeg det blir en fin tur og jeg kommer nok til å komme hjem med massevis av bilder som jeg vil vise dere. Tom skal være med meg, så hvis jeg får internettilgang, blir det kanskje en hilsen eller to mens jeg er der. Jeg skal prøve å nyte denne ferien, for når den er over begynner stresset med flytting og ny skole. Hadde det ikke vært for at jeg ikke får sett kjæresten min på mange uker nå, ville jeg bare ha gledet meg. 

- Har du vært i Frankrike?

Tusenfryd

I går var jeg på Tusenfryd i regnvær. Det var kaldt og vått, men veldig koselig. Jeg sto i over en time i kø for å prøve det nye "spøkelseshuset" Nightmare og var kjempeskuffet. Det var verken skummelt eller spesielt imponerende. Absolutt ikke verdt køtiden. 

Menneskene jeg dro med. Linn og Jørgen. De var tøffe nok til å ta Spinspider.


Gjett hvem som var sjåfør! Flott bilde.....................

Har egentlig flere bilder, men noen blir sur hvis jeg legger dem ut.

- Har du vært på Tusenfryd i år?

Lyndsay Caleo and Fitzhugh Karol


Nå som jeg har skaffet hybel har det falt seg naturlig å vandre inn på diverse nettsider hvor man kan se på andres leiligheter. Dette er bilder fra leiligheten til Lyndsay Caleo and Fitzhugh Karol. Jeg synes den var så fin at jeg ville dele den med dere. Bildene tilhører selvfølgelig ikke meg, de har jeg hentet fra TheSelby.com hvor du også kan ta en titt på mange andre pene leiligheter. 

- Hvordan ser drømmehjemmet ditt ut?

GjennomsnittslesereEn gjennomsnittsleser på min blogg er mellom sytten og atten år. Dette tallet er selvfølgelig tatt utifra de av leserne som faktisk kommenterer innleggene. Det er rundt 30-40 lesere innom bloggen min hver dag som ikke kommenterer i tillegg til de som kommenterer. Altså er ikke tallet spesielt nøyaktig. Likevel tror jeg det viser et omtrentlig tall på alderen til leserne mine. Hvorfor skriver jeg om dette? Jeg har ingen anelse, jeg synes bare selv at det er litt interessant å vite hvor gamle dere er. 

- Hvor gamle er leserne på din blogg?

Konkurranse - mewkid

For en gangs skyld velger jeg å delta i en konkurranse, rett og slett fordi premien er utrolig fin. 

Hvis du vil, kan du delta her:
http://mewkid.blogg.no/1278602327_konkurranse.html

En skog er et større område dekt med trær
- Hva tar du helst bilde av?

Hybel i boks

I går ble det plutselig lagt ut nye annonser på finn.no og plutselig var det mulig å få større hybler enn den jeg hadde sett på. Etter kort tid hadde pappa ringt (bare fordi pappa er så glad i å ringe, det har ingenting med at jeg har telefonskrekk) til en hybel bare ti minutter fra Høgskolen. Det tok ikke lang tid før vi kastet oss i bilen og dro avgårde på visning. Hybelen var sånn cirka ti ganger så bra som den forrige vi hadde sett på, og selv om den er litt dyrere, tror jeg det er verdt det. Jeg har ikke underskrevet en kontrakt, men hybelleiligheten er "min". Det er derfor den står som "utleid" på finn.no. 

Hybelen er møblert, men sofaen og sånt tilhørte den forrige leieboeren. 

Tar sannsynligvis med meg litt egne ting, som for eksempel min egen seng.

PS! Hvis du ikke har fortalt meg hvor gammel du er, sjekk det forrige innlegget!

- Hva synes du?

Hvor gammel er du?

Jeg har planer om å regne ut gjennomsnittsalderen på leserne mine, så vær så snill å ta deg tid til å skrive hvor gammel du er. Takk!

33 tips til å bli en bedre skribent:

 1. Lag en blogg og bruk den aktivt.
 2. Aksepter alle former for kritikk. Det er det man lærer av!
 3. Les det du har skrevet flere ganger, helt til du selv ikke finner noen feil eller mangler.
 4. Vis det du har skrevet til en du stoler på og be om tilbakemelding.
 5. Lag en disposisjon og bruk den.
 6. Vær åpen og nysgjerrig.
 7. Ta pauser.
 8. Skriv i forskjellige sjangre.
 9. Skriv uten distraksjoner.
 10. Gi deg selv en utfordring: skriv på en kafé eller i en park.
 11. Les bøker: både gode og dårlige!
 12. Les det du har skrevet høyt. Da er det lettere å legge merke til feil.
 13. Lytt til hvordan mennesker snakker.
 14. Studer hvordan mennesker oppfører seg.
 15. Noter alle ideer.
 16. Gjør det enkelt! Det trenger ikke å være komplisert for å være bra.
 17. Begrens bruken av adjektiv og adverb.
 18. Hvis du er i tvil, slett det du tviler på og prøv på nytt.
 19. Slett dårlige setninger.
 20. Les dine gamle tekster for å se på din egen utvikling.
 21. Prioriter skrivingen foran ting som for eksempel nettsurfing.
 22. Skriv selv når du er uinspirert.
 23. Skriv tanker i en dagbok eller lignende.
 24. Sett av bestemte tider til skriving.
 25. Bli kjent med noen som er helt forskjellig fra deg selv. Nye perspektiver er alltid bra.
 26. Prøv nye ting.
 27. Jobb med gode overskrifter/titler.
 28. Bruk tankekart.
 29. Be noen om å korrekturlese for deg.
 30. Skriv på steder du skriver om. Foregår handlingen på en strand, skriv på en strand!
 31. Skriv fordi du har lyst, ikke fordi du må.
 32. Ikke vær redd for å sjokkere.
 33. Hvis du tar en pause, avslutt midt i en setning. Da er det lettere å starte igjen. 

 

- Hva slags tekster er du best til å skrive?

Charlie is so cool like


- Liker du Charlie?

Filmer i sommervarmen


Om forlatelse (britisk, 2007)

Etter bryllupet (dansk, 2006)


The Edge of Love (britisk, 2008)


De Gales Hus (norsk, 2008)


August Rush (amerikansk, 2007)


Ballet Shoes (britisk, 2007)


Nick and Norah's Infinite Playlist (amerikansk, 2008)


La den rette komme inn (svensk, 2008)

Legg merke til at jeg har fokusert på de kvinnelige skuespillerne. Det er noe nytt det.

- Har du sett disse filmene?

Halden

Dagen min i dag har bestått av ekstremt lange timer i bil, svensketur og hybelvisning i Halden. 
Her skulle jeg egentlig ha et bilde av meg selv, men blogg.no nekter å laste det opp. Jeg er nok for stygg. 

Hybelen virket grei. Litt liten, men jeg er jo liten så det er ikke farlig. Heldigvis har jeg litt betenkningstid. Flytting er fortsatt et stykke unna.

- Har du vært i Halden?

Slutten

Lesere som har fulgt meg over lang tid, husker kanskje at jeg la ut prologen til en historie jeg har jobbet med siden niende klasse. I dag åpnet jeg filen igjen og begynte å skrive slutten. Slutten som jeg har tenkt på og gnagd på i snart et år. Den er viktig og avgjørende. Ikke fordi jeg tror at teksten er god nok til å publiseres, men rett og slett fordi jeg trenger en skikkelig avslutning for min egen del. Jeg har slutten klar i hodet, men det er en vanskelig og lang prosess å skrive det ned. Å sette ord på det. Uansett er det deilig å endelig komme til det punktet hvor jeg skriver de siste ordene. Det skal bli så fantastisk herlig å bli ferdig. Denne historien har vært i hodet mitt konstant i rundt 5 år. Nå er det på tide at jeg får alt på papir. Eller i et dokument. 


Urelevant bilde, men....

- Skriver du?

15 favoritter

1. TV-serie: Lost
2. Bok: Harry Potter serien
3. Film: What's Eating Gilbert Grape
4. Farge: Rød eller grønn eller lilla
5. Mannlig skuespiller: Johnny Depp
6. Kvinnelig skuespiller: Emma Watson
7. Issmak: Sjokolade
8. Drikke: Pepsi Max
9. Dyr: Hund og katt og fugl
10. Band: Green Day, McFly og The All-American Rejects
11. Artist: Regina Spektor
12: Mat: Indisk Tikka Masala
13: Disney karakter: Simba eller Mulan
14: Guttenavn: Storm
15. Jentenavn: Vilja- Hva med deg?

Juni 2010:

- Hatet gym.
- Fikk vite at jeg kom opp i engelsk på muntlig eksamen og hatet alle.
- Dro på Green Day konsert!
- Ble ferdig med videregående skole. Hallelujah!
- Sommerferie!
- Hadde plutselig 20 flere lesere enn vanlig, men de forsvant raskt.
- Leste to bøker (Harry Potter and the Deathly Hallows og The Thirteenth tale - anbefales!).
- Lagde nytt design.
- Hadde spørsmålsrunde. 
- Fikk vitnemål og et karaktersnitt på 4,59.
- Lagde egen hjemmeside (julieeilen.com).
- Tenkte mye.
- Var sammen med kjærestefin. 

Avslutning og mamma er flink fotograf. - Hva gjorde du i juni?

1. juli

I dag går fristen ut for å endre rekkefølgen for studieønsker til høsten. Ettersom jeg har over en karakter mer enn jeg trenger for å komme inn på førsteønsket mitt, vil jeg mest sannsynlig komme inn på det jeg setter øverst. Akkurat nå står høgskolen i Østfold øverst og det skal nok veldig mye til for at det endres. Jeg har nemlig bestemt meg. Jeg skal flytte. Uansett hvor vondt det vil gjøre. Uansett hvor skummelt det blir. Jeg må gjøre det, for min egen del. For å komme meg litt bort. Det er både vanskelig og lett samtidig. Jeg får vondt i magen, men samtidig sommerfugler. Jeg har kjøpt røde tallerkener. Da må jeg vel være klar?- Hvor gammel tror du du er når du flytter hjemmefra?
hits