juli 2009

Sint!

Åh, jeg er så sint, så sint. At jeg nesten flyr i flint!

I dag skulle jeg betale for en ny bukse på Cubus. Jeg skulle betale med kort, noe jeg stort sett aldri gjør. Hva tror dere skjer? Joda, kortet blir avvist.
"Er du sikker på at du har penger på det?" spør jenta bak disken.
Jeg prøver igjen. Avvist.
Så der står jeg, som en tulling, og får ikke betalt for buksa. Jeg regner med at de i køen bak meg begynte å bli ganske utålmodige da mamma heldigvis kom og reddet meg.

Jeg gikk fort bort til nærmeste minibank og stappet inn kortet.
Saldo: -148 kroner.
I det øyeblikket hadde jeg lyst til å slå ned hele bankautomaten. Etter mine beregninger skulle det være minst 900 kroner igjen på kontoen min. Jeg har brukt kortet fire ganger denne måneden. Første gangen var hotellet i Kristiansand. Så var det inngang i dyreparken. Femtende juli tok jeg ut 600 kroner, og på kvitteringen jeg fikk sto det: "disp. saldo: 1270 kr". I Danmark brukte jeg kortet én gang, og tok ut 300 kroner. Altså skulle det teoretisk sett vært 970 kroner igjen, eller hva?

Hvor er pengene mine?!

dsc03540

- Har du opplevd at kontoen plutselig tømmes?

Julie og alle dyrene

dscf0694dscf0696dscf0843

dscf0856

dscf0902

dscf0898

Hvis dere lurer på hvorfor bildene ble så store at jeg ser ut som en forvirret flodhest, så er det blogg.no sin skyld. Takk for meg. Nå skal linselusa plassere seg foran tv-skjermen resten av kvelden.

- Liker du dyr?

Kreativ løsning

Klokken to i natt var jeg plutselig hjemme igjen. Vi bestemte oss for å reise hjem tidlig fordi 1) det var meldt storm de neste dagene, 2) vi var ferdig med alle planlagte aktiviteter og 3) vi begynte å bli rimelig lei. Dermed dro vi avsted i hui og hast i går, noe som betyr at pappa dro tilbake til hytta og pakket mens vi andre var på Bon Bon-land. Dette har resultert i at jeg ikke finner kameraet mitt eller ledningen som skal brukes til å overføre bilder til datamaskinen. Så nå må jeg finne på en eller annen kreativ løsning på det problemet. Uansett, tusen takk for alle kommentarer! Det er utrolig koselig!

dsc03507
dsc03520

- Har du vært på en ferietur som slutter brått?

Nettløs

På lørdag dro nabofamilien som hadde internett. Dermed har jeg ikke funnet noe nett før nå, og nå befinner jeg meg i lekerommet på en restaurant. Så, derfor blir det ikke noe mer blogging før søndag/mandag. I mellomtiden kan dere kanskje gjøre meg en tjeneste, for jeg er nysgjerrig. Bruk 1 minutt på å fylle ut skjemaet under.

Navn/bloggaddresse:
Kjønn:
Alder:
Leser du bloggen fast?:

Takk på forhånd :)

Drømmeland

castledream
Jeg bor i et slott, akkurat som alle andre prinsesser av Drømmeland.

2ef2maf
Alle klesskap er fylt av blonder og tyll.

14t4y74
Én gang i måneden er det maskeradeball.

1152133898258aaf92f5
Den ene delen av rommet mitt ser slik ut.

kart
Den andre delen ser slik ut. Med verdenskart på veggen.

11ltq1k
Hagen er fylt av labyrinter og busker formet som dyreskikkelsen.

212654356515cd0d85ee
Jeg har et eget rom fylt med gamle plater med fantastisk musikk.

2979239798cc7954a47a
Det er sol hver dag. Bortsett fra på de dagene hvor man helst vil sitte inne og se på film.

inigo4
Fekting er selvfølgelig en del av pensum på skolen.

2822296957516f699319
Med litt tryllestøv kan alle fly i Drømmeland. Det er også en del av pensum.

2276199151ea2845f894
cupcake
228073252116fa586445
Muffins er frokost hver morgen.

mrdarcy
Jeg gifter meg selvfølgelig med Mr. Darcy og lever lykkelig i alle mine dager.

rktrbbqs8k6bh9tpqhlpkieho1400


- Hvordan er det i ditt Drømmeland? Lag et innlegg på din blogg!

You've got m@il

I går var internett plutselig borte, og det viste seg at menneskene i nabohytta var på dagstur og hadde skrudd av nettet. Da jeg sto opp i dag var nettet heldigvis tilbake. Jeg fikk litt sjokk da jeg logget på msn, for jeg hadde fått 18 mail. Det er, for å si det mildt, en uvanlig opplevelse. Jeg regner med at det meste er reklame, men uansett. I tillegg fant jeg ut at bloggen min har blitt vurdert, noe som alltid er gøy. Se her. Nå skal jeg tilbringe resten av dagen i sola (hvis ikke regnet kommer), og skal sannsynligvis kjede meg litt. Men jada, gøy med ferie!

dsc03253
Hils på min nye bestevenn (beklager Marit). Vi plystrer likt og det føles som om vi alltid har kjent hverandre.

- Får du mye mail?

Ich liebe dich?

Hei alle kjære, gode, snille lesere! Jeg er så vannvittig glad og takknemlig for alle kommentarene i det siste og for at lesertallene ikke har sunket til bunnivå med minimal blogging. Nå har jeg akkurat kommet tilbake til hytta etter to dager i Tyskland. Det var en vannvittig slitsom tur og uendelig mange timer i bil. Heldigvis fikk vi trøsteshoppet litt og sov på et flott hotell med digre senger. Det var litt skummelt å være i Tyskland, ettersom jeg ikke kan et eneste ord tysk, men heldigvis har jeg både foreldre og bror som har hatt språket på skolen. Nå er jeg egentlig bare glad for å være tilbake i Danmark.

dsc03272
Min gale søster på ferjetur.

dsc03302
Tyske duer utenfor et tysk propaganda-museum. De hadde seriøst glemt historien etter renessansen.

dsc03309
En tysk gate strafe?

dsc03279
Jeg har kjøpt meg (tysk) snekkerbukse, så nå kan jeg snekre så mye jeg vil!

- Kan du tysk?

What's eating Gilbert Grape?

32371
whatseatinggilbertgrapewhatseatinggilbertg

- Har du sett den?

På hyttetur

Etter nesten tolv timer i bil er jeg nå endelig fremme, og jeg kom frem til en hytte med internettkontakt. Jeg fant et usikret nett som jeg kan snike meg inn på. Genialt, eller hva? Så dere er ikke kvitt meg likevel. Det blir selvfølgelig litt mindre blogging, men mer enn ingenting. Akkurat nå er jeg dødssliten, jeg fikk knapt sove i bilen. Nå skal jeg ta meg en dusj.

dsc03073
dsc03077

- Hva har du gjort i dag?

Deilig å være norsk i Danmark?

Da tenker jeg vi tar en siste ordentlig hilsen før jeg reiser. Jeg vurderer å sove et par timer, men jeg har ikke bestemt meg enda. Det eneste jeg vet er at vi skal reise i natt, og at det enten blir verre eller bedre å sove noen timer først. I Danmark skal vi gjøre alt det man gjør når man er i Danmark; bade, stå i vinden, se på vannet, spise is med masse tilbehør, dra i fornøyelsesparker, besøke middelalderby, se ridderturneringer! Jeg skal selvfølgelig dokumentere det hele med både foto og video, og dere skal i hvert fall få se noen av bildene når jeg kommer hjem! Jeg skal ha med meg datamaskinen til Danmark, men det blir nok lite tilgang til nett der, så jeg skal teste mobilblogging. Vi prekes uansett!

dscf0413

- Hva skal du gjøre de neste to ukene?
- Liker du å reise til Danmark?

All you need is love

Nå er det mer eller mindre ni timer til jeg skal reise til Danmark, og jeg er så treig at jeg ikke har begynt å pakke enda. Jeg har hele tiden tenkt at det er så lenge til, men det er det jo ikke. Vi drar midt på natta, så jeg er sikkert ikke ferdig med å pakke før klokka to i natt. Jeg skal nemlig ikke sove noe før jeg drar, er ikke det smart? Jeg som aldri sover i bilen skal ikke sove en eneste time før jeg skal kjøre bil i åtte timer.

Akkurat nå er jeg veldig i tvil om hva jeg skal pakke med meg. Hva må man ha med seg for å overleve i to uker? Alt man trenger er vel et teppe, to hunder og en lillesøster? Eller? Nei, nå må jeg forte meg å pakke før mamma blir sur.

dscf0410

- Hva trenger du når du skal på ferie i to uker?

Vlogg: Vinneren trekkes!

Da var konkurransen avsluttet og vinneren trukket. For å finne ut om du har vunnet må du se videoen under.
Tusen takk for deltagelsen!For de som ikke så 17-nyhetene på Nyhetskanalen på onsdag, legger jeg det ut under her.
- Er du interessert i en ny konkurranse?
- Hva synes du om min TV-opptreden?

Et ønske

Etter i går har jeg begynt å tenke tilbake på kjærlighet som jeg har tapt. Forelskelser som har forsvunnet. Jeg kjenner at ønsket etter en og dele dagene og kveldene med er stort. Jeg tror jeg trenger en som kan holde meg i hånda. Det er en person jeg savner veldig, og kunne ønske var hos meg hele tiden. Jeg kunne ønske det aldri tok slutt. Det kan aldri bli oss, det vet jeg, men savnet er der likevel.

myname2

I morgen skal jeg forresten trekke vinneren av konkurransen, så siste mulighet for å melde seg på er innen midnatt i kveld. Det blir sannsynligvis videoblogg.

- Har du kjæreste?

En magisk dag

Først og fremst vil jeg si tusen takk for all støtten og alle kommentarene jeg har fått de siste dagene! Det betyr utrolig mye!

Det har enda ikke helt gått opp for meg hva som skjedde i går. Da jeg våknet i dag måtte jeg løpe og finne autografen min for å sjekke om det hadde vært en drøm eller ikke. Jeg kan fortsatt ikke helt fatte at jeg har møtt James og Oliver. Det kommer til å ta tid før det synker inn. Dere kan forresten se hele intervjuet her.

Førpremieren i går var fantastisk! Stemningen var helt unik og det er helt klart noe jeg aldri kommer til å oppleve igjen. Ikke bare var festningen perfekt for visning av filmen, men de hadde også lagt til ting som gjorde det fullkomment. Blant annet hadde skuespillere kledd seg ut som de viktigste karakterene; Snape, Humlesnurr, Harry, Hermine, Ron, Hagrid osv. De hadde også laget flammeshow med dødsetere og James og Oliver skrev autografer til alle som ville ha. Jeg tror ikke det går ann å beskrive gårsdagen med ord, og jeg fikk heller ikke tatt noen særlig fine bilder, så dere får bare tro meg på mitt ord når jeg sier at det er fantastisk. Jeg var ikke hjemme før klokka tre i natt, og kvelden ble avsluttet med torden og lyn, det verste jeg har opplevd siden Kroatia for noen år siden.

Filmen i seg selv vet jeg egentlig ikke hva jeg skal si om. Når jeg ser en film, spesielt Harry Potter, for første gang, finner jeg som regel veldig få feil og mangler. Jeg blir så dratt inn i filmen at jeg ikke klarer å pirke på ditt og datt. Nå som det har gått noen timer må jeg si meg enig med James Phelps, dette er nok kanskje den beste filmen. Den hadde utrolig effekter, humor og romanser. I tillegg hadde den en seriøs undertone. Selvfølgelig hadde den noen mangler, selvfølgelig var den ikke akkurat som boka, men den gikk faktisk over min forventning!

dscf0621
dscf0637
dscf0634
dscf0643
dscf0650
dscf0651

- Hva er det beste du har opplevd?

Journalist for en dag

Nå er jeg hjemme og har hatt en av de beste dagene i hele mitt liv (og klokka er bare halv ett!).

Kameramannen, Tom, kom rundt klokka åtte og filmet litt på rommet mitt. Da vi var ferdige dro vi inn til Oslo, og parkerte i TV2s garasjer. Etter en kort heistur havnet vi inne i kontrorlandskapet for Nyhetene. Der måtte jeg vente litt før Synnøve kom. Da vi hadde hilst, og jeg hadde fått hilse på Kameramann 2, satte vi oss ned og jobbet litt med spørsmålene. Vi gikk gjennom "programmet", og jeg var dødsnervøs. Jeg kunne fortsatt ikke helt tro at jeg skulle møte og intervjue dem.

Intervjuet ble holdt på Grims Grenka hotell. Der måtte vi vente i det som føltes ut som en evighet før vi fikk komme opp. Da HP-crewet endelig gav klarsignal var pulsen min skyhøy. Jeg fikk beskjed om å huske å puste. Da jeg ventet i gangen oppe fikk jeg se ansiktet til James for første gang, og da kjente jeg at jeg både ble veldig nervøs og veldig glad. Intervjuet gikk bra, og jeg klarte meg mer eller mindre å stille spørsmål hele tiden. Heldigvis var James og Oliver helt fantastiske å snakke med. De smilte og svarte ordentlig, og jeg tror de skjønte at jeg var nervøs for de la på litt ekstra på svarene sine da jeg nølte. I tillegg hadde de øyekontakt hele tiden, og det var herlig!

Jeg er litt forelsket for øyeblikket. De var så kjekke i virkeligheten at bilder på nettet bare blir teit.

Jeg fikk ikke tatt bilde med dem, og det er selvfølgelig litt trist, MEN jeg fikk autograf og hilsen. Det var utrolig gøy! Jeg håper virkelig jeg møter dem igjen i kveld, for disse guttene er utrolig flotte! I tillegg lovte Synnøve at jeg skulle få intervjuet på dvd, så dere skal ikke se bortifra at dere får se alt her på bloggen!

dsc03060

dsc03062

dsc03063

Med dette vil jeg takke TV2, og spesielt Synnøve, for en fantastisk dag! Dette betydde utrolig mye for meg!

Hvis dere vil se klipp fra dagen, må dere skru på TV2 kl 18.30 i kveld!

- Hvilken kjendis vil du møte?

En time igjen!

Om litt over en time kommer fotografen. Jeg kan fortsatt ikke tro at det er sant og venter vel egentlig bare på at de skal ringe fra P4 og si at jeg ble lurt. I går kveld fikk jeg en melding hvor det sto at jeg skal intervjue brødrene. Jeg regner med at jeg ikke blir alene, men at journalisten skal være med hele tiden, men likevel! Jeg får uansett være der under hele intervjuet, og det er helt utrolig!

Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer på tv, men garantert mer enn jeg liker. Hvis jeg dummer meg fullstendig ut, så er det fordi jeg er så nervøs at jeg nesten tisser i buksa! Jeg har ikke sovet i mer enn fire timer i natt! Jeg håper bare at jeg husker å puste.

For de som fortsatt lurer: TV2, 18.30-nyhetene.
jamesoliverphelpsgc2008

- Har du vært på tv før?

JEG SKAL PÅ TV!

De siste timene har vært helt syke. De sykeste i hele mitt liv! Jeg ble ringt opp av en journalist fra TV2. Hun lurte på om jeg ville VÆRE MED OG MØTE JAMES OG OLIVER PHELPS i morgen! Først skjønte jeg ikke hva hun sa, jeg ble hundre og ti prosent ute og visste ikke hva som skjedde. Så innså jeg hva hun faktisk sa. JEG SKAL PÅ TV.

I morgen tidlig kommer en kameramann hjem til meg og filmer rommet mitt. Jeg vet ikke helt hva som skal skje, men jeg skal visst få fortelle at jeg er fan og bla bla bla. I tillegg skal jeg KANSKJE få være med på intervjuet av tvillingene og KANSKJE stille noen av spørsmålene. Det som er helt sikkert er at jeg skal få møte dem, få autografer og ta bilde med dem! JEG VET IKKE HVOR JEG SKAL GJØRE AV MEG!Jeg kan ikke tro at det er sant, så jeg skjønner det hvis dere ikke tror meg.
SKRU PÅ TV-EN KLOKKA 18.30, TV2, I MORGEN, SÅ FÅR DERE SE!
Og jeg som er dritsjenert.

Edit:
"er det så stort at du skal på tv i 2 minutter da? :p - Anonym"
Hei, det er ikke det at jeg skal på tv som er stort! Det kunne jeg fint klart meg uten. Det som er stort er at jeg skal møte to av mine største forbilder. Jeg skal møte to gutter/menn som jeg har sett opp til i årevis.

Nytt eller gammelt?

Dere husker at jeg spurte om hjelp til å endre på designet? Niklas var så snill og hjalp meg med å lage en ny header. Resultatet kan dere se på toppen her nå. Jeg er fornøyd. Etter mye strev fikk jeg lastet den opp riktig. Nå har jeg endelig noe nytt på bloggen. Det var på tide.

Nytt:
headerjulie1
Gammelt:
headerlillefrknorge2

- Hvilket likte du best?

Aldersgrense: 18 år

Etter en veldig lang togtur fant vi endelig frem til hotellet. I repsepsjonen ble vi møtt av en blond sørlending.
"Hei," sa hun.
"Hei," sa jeg, "vi skal sjekke inn, vi."
"Ja... hva er navnet ditt?"
"Julie Sandsnes."
"Jaha..." mumlet hun og taster litt på en maskin, "hva var etternavnet?"
"San-d-snes," staver jeg.
"Julie, er det fornavnet ditt? Julie Eilén?"
"Det var jo det jeg... glem det. Ja, det heter jeg."
"Mm, kort eller kontant?"
"Kort."
"Kan jeg låne kortet?"
Jeg gir henne velvillig kortet og legger først ikke merke til at hun studerer det nøye.
"Er det bare deg?"
"Nei, hun også," sier jeg og peker på lillesøsteren min.
"Hvor er foreldrene dine?"
Jeg stirrer på henne.
"Hjemme?"
"Så, dere er her alene?"
Jeg fikk veldig lyst til å fortelle henne at, nei, ser du ikke at vi står her med storfamilien og skal booke 20 av rommene deres? Men dropper det.
"Ja?"
"Javel... her er nøkkelen. Frokost er mellom 06.30 og 09.30."
Vi finner rommet vårt etter å ha klatret opp fem trapper. Søsteren min er litt irritert over at vi ikke tok heis, men jeg har som kjent heisskrekk.

Etter en stund finner vi ut at det er på tide å ta oss en tur ut. Derfor reiser vi oss, jeg tar trappa, Tiril heisen. I første etasje går vi mot utgangen.
"Unnskyld!"
Blondinen i resepsjonen roper på oss.
"Ja?"
"Kan jeg bare spørre hva dere skal her?"
"Eh, dyreparken og sånt?"
"Ja," mumler hun, "og foreldrene deres er ikke her?"
"Nei, sa jeg ikke det?" svarer jeg og prøver å smile.
"Jo... men du skjønner det at, vi har 18 års grense for å bo her på hotell alene..."
"Ja?"
"Og vi er litt strenge på det, skjønner du."
Litt strenge.
"Ja, og så?"
"Det har med sikkerheten og sånt å gjøre."
"Ja, det er fint det, men jeg er faktisk 18."
"Hm?"
"Jeg er 18 år," sier jeg, "gammel."
"Men..."
"Vil du se legitimasjon?"
"Den så jeg jo i sta..."
"Da vet du vel at jeg er 18."
"Åh... greit, kanskje jeg skal se den igjen da."
Jeg gir henne bankkortet og hun studerer det nøye. Det tar nesten et minutt før hun snakker igjen.
"Du er født i... 1991... da er du kanskje 18 da?"
"Ja."
"Åh," mumler hun, "beklager, men jeg måtte bare sjekke. Sikkerheten og sånt."
"Det er greit," sier jeg og napper til meg kortet.
Det er like før jeg legger til: Kanskje du skal lære deg og lese også? men jeg dropper det.

dsc02803
dsc02811
dsc02834
dsc02841
dsc02847
dsc02880
dsc02901
dsc02906
dsc02920
dsc02918
dsc02945
dsc02952
dsc02966
dsc02983
Jeg skal forresten hilse fra Julius!
dsc02998
dsc03001
dsc03019
dsc03009
dsc03024
dsc03026
dsc03040
dsc03048
dsc03057

Jeg vedder på at dette var uinteressant for ca 95% av dere, men jeg bryr meg egentlig ikke.
Kaptein Sabeltann var forresten fantastisk, som alltid! Jeg elsker Håvard Bakke!

- Hvilket dyr liker du best?

Nå.

Nå drar jeg snart. Kos dere her hjemme, vi blogges i morgen kveld! Jeg har noe ganske spennende å fortelle dere når jeg kommer hjem, bare så dere vet det. Forresten så blir jeg veldig glad hvis jeg kommer hjem til et par nye kommentarer.

kristiansanddanmarkferie 098

- Hva skal du gjøre i dag og i morgen?

Pakkeliste - Kristiansand:

- Et skift, pysj, undertøy
- Fleecegenser
- iPod
- Lesestoff
- Reserveringsbekreftelse til hotell
- Dagbok
- Mobil
- Kontanter
- Lillesøster
- Penn og blyant
- Mat til toget
- Tannbørste og tannkrem
- Billetter
- Bankkort
- Godt humør
- Tic Tac
- Mobillader
- Linser
- Skrivebok/notatbok
- Kamera
- Solbriller
- Skjerf
- Kaptein Sabeltann-billetter
- Briller
- Positiv innstilling
- Allergitabletter, hodepinetabletter
- Veske

kristiansanddanmarkferie 107
kristiansanddanmarkferie 147
kristiansanddanmarkferie 071
(Bilder: privat)

- Har du vært i Dyreparken?

5 ting jeg er stolt over å ha!

Jeg ble utfordret av Marit!

Regler:
Skriv om fem ting du er stolt over å ha! Legg gjerne med bilder.
Når du har gjort dette, send utfordringen videre til to andre bloggere.

Følgende er jeg stolt av å ha:

1. The Tales of Beedle the Bard, Collector's Edition.
dsc02778
Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange utgaver som finnes, men det er visstnok få. Åh, jeg er så sinnsykt kul.

2. The Black Pearl + Jack Sparrow-figur (og rotete hylle)
dsc02785
Må jeg si hvorfor? Det er jo helt fantastisk. Man kan skyte med kanonene! Den lager til og med lyd.

3. Fadderbarn i Afrika.
dsc02796
Før hadde vi en gutt som het Bessem, men han ble for gammel. Jeg gråt da vi måtte bytte fadderbarn, men jeg er glad for at vi får hjelpe denne lille jenta. Og, ja, vi regner fadderbarn som ting; Marit regnet tvilling som ting, så ha!

4. Autografen til de som spilte Benny og Egon i de første Olsenbanden Jr.-filmene.
dsc02798
Disse ble skrevet på baksiden av et russekort etter at jeg hadde kjempet meg gjennom en mengde for å få autograf. De to vettskremte guttene skrev autografene i et badebasseng. Haha! Snakk om stalker! Legg merke til brevet fra Marit til venstre og min nydelige grimase til høyre.

5. Lost sesong 1-4.
dsc02801
Dere aner ikke hvor mye jeg elsker denne serien her.

Så var det det med å utfordre noen... nei, vet du hva, det gidder jeg ikke. De som vil kan gjøre dette på sin blogg, og si at jeg utfordret dem, okei?

- Hva er du stolt av å ha?

Et stykk ryddig klesskap

Nå lurer dere sikkert på om jeg har snudd døgnet, og ja, det har jeg nok. I dag sov jeg til klokka ett, noe jeg vanligvis aldri gjør, og har som dere skjønner ikke lagt meg enda. I dag har jeg for en gangs skyld gjort noe som er både nyttig og fornuftig. Jeg har gått gjennom klesskapet mitt, kastet det slitte og lagt alt jeg ikke bruker i en diger svart søppelsekk. Søppelsekken skal doneres til skolekorpsets loppemarked. Nå har jeg plutselig plass i skapet!

fretter

dsc02770

Det på bildet over her skal jeg ta vare på. Noe sier meg at jeg har for mye klær.

- Har du mye klær?

Mobbing skjer hver dag

Mobbing.
Å mobbe - mobber - mobbet - har mobbet.
Smak på ordet.

Jeg har aldri blitt mobbet. Jeg har blitt småertet, men aldri mobbet. Selv om jeg er så sjenert som det går ann å bli, så biter jeg når jeg vil. Slenger noen dritt, biter jeg tilbake. Som en rotte. Eller noe. Derfor handler ikke dette innlegget om meg. Det handler om alle de andre, som hver dag opplever å bli rakket ned på, og å ikke føle seg bra nok.

Mobbing skjer hver dag. I hele verden. Noen ganger er det synlig. Andre ganger ikke.
En gutt sparkes i ryggen fordi han har briller.
En jente blir latterliggjort fordi hun stammer.
En gutt blir utestengt fordi han spiller håndball. Homo.
En jente dyttes frem og tilbake fordi hun ikke har det nyeste merket.
En gutt sitter alene i gangen fordi han ikke har noen venner.
En jente sitter alene i gangen fordi hun ikke har noen venner.

Mobbing kan være både fysisk og psykisk. Noen blir slått, andre blir kalt homo, stygg, dum, rar, nerd.
Hvorfor ser du på meg?!
Æsj, du er så ekkel!
Kom deg bort, stygging!

Selv om jeg aldri selv har blitt mobbet har jeg vært vitne til mobbing, hørt om mobbing og kjent flere som har blitt mobbet. På barneskolen hadde jeg en jente i klassen. Jeg så aldri noe galt med henne, og jeg visste ikke at hun ble mobbet. Ikke før moren hennes en dag kom inn i klasserommet og sa at hun ikke kom på skolen. Hun hadde blitt mobbet så kraftig at hun hadde blitt fysisk syk. Alle jentene i klassen hadde vært med på det, sa hun, bortsett fra Julie, Camilla, Sara og Rebekka. Jeg husker ikke så mye fra den dagen, bare at vi alle hadde jentemøte med helsesøster. Jeg skalv hele dagen, hadde ikke ord. Jeg skjelver til og med nå, når jeg tenker på det. Jeg visste ingenting. Hun hadde blitt slått, sparket og holdt utenfor i årevis, og jeg hadde ikke sett det.

mobbingmobbetrist583693p

En venn av meg ble også mobbet, av flere av de samme jentene i klassen min. En dag hadde de holdt et teppe over hodet hennes og sparket henne med rulleskøyter. I etterkant lo hun nervøst av det og sa at det bare hadde vært for moroskyld. Jeg forsto allerede da hva det var, og jeg fikk vondt inni meg. Hva får barn til å tenke ut slikt? Hva får en ung jente til å tenke: vi sparker henne med rulleskøyter? Hvorfor vil man gjøre noe sånt med andre? Fy faen, så jævlige barn kan være.

Smile, though your heart is aching.
Smile, even though it's breaking.


På ungdomsskolen ble mobbingen straks enda verre, selv om det nå for det meste gikk i det psykiske. Det er spesielt tre episoder jeg husker godt. Den første var på en fest som ble holdt rett før vi begynte på ungdomsskolen. Alle pyntet seg, men noen pyntet seg mer enn andre. Å pynte seg for mye var feil. Jeg merket det med det samme jeg kom inn. Ingen andre hadde på seg skjørt. Første kommentar: Skal dere på ball eller? Jeg himlet med øynene og sa noe, jeg husker ikke hva. Neste kommentar: Du ser ut som et spøkelse. Den var ikke til meg, hadde den bare vært det. "Spøkelset" løp gråtende inn på do. Jeg stirret på han som hadde sagt det, og idet jeg gikk forbi ham dultet jeg borti ham og sa: "Bare drit i det." Jeg skalv. Resten av kvelden gikk med til å tørke tårer og danse nervøst på dansegulvet.

De neste episodene var det samme. Kommentarer. Du er så feit. Du er så teit. Du er så nerd. Hva gjør du her? Ingen liker deg! De var for mange. Mobbeofrene var for få. Lærerne så ingenting. For mange ble ungdomsskolen et helvete. Den samme frykten hver dag. Kan jeg gå til kantina uten å bli snakket til? Ser noen meg nå?

mobbingjpgnonefull

Det store spørsmålet er hvorfor. Hvorfor mobber man? Har ikke mobbere en samvittiget? Føler du deg bedre ved å rakke ned på andre? Hvorfor kan man ikke bare la folk være i fred? Hvorfor kan man ikke akseptere at alle er forskjellige? Er man dummere hvis man har fregner? Gjør briller deg til en nerd?

Noe annet som er viktig å legge vekt på, ved siden av mobberne selv, er alle de som ser mobbingen og ikke gjør noe med det. Jeg sier ikke at jeg selv er uskyldig, for jeg vet hvor vanskelig det er. Men. Ser man mobbing, så skal man si ifra. Alltid. Hvis du ser at noen blir plaget, hvis du hører at noen blir snakket stygt om, må du gjøre noe med det. Jeg mener det, du må. Det spiller ingen rolle om du støtter offeret personlig eller snakker med en voksen. Du kan ikke bare se på. Det mener jeg. Du kan ikke si at lærerne gjør ikke noe uansett, de hører ikke etter, før du faktisk har snakket med dem!

Jeg tror aldri jeg kommer til å forstå mobbing. Aldri. Det er så utrolig uforståelig. Likevel tror jeg at det alltid kommer til å eksistere. Vi blir aldri kvitt alle fordommer i verden, men vi må prøve. Og husk: Det finnes ingen unnskyldning for mobbing, det skal aldri godtas.

We can't go on, pretending day by day, that someone, somewhere will soon make a change.Jeg fikk ikke sagt alt jeg ville i dette innlegget, men likevel ble det nesten for langt.

- Hva er dine tanker om mobbing? Skriv gjerne langt!

Vinn Beatles (én uke igjen)

Mjau!

Jeg ble nettopp kastet ut av Twitter. Det er ikke det at jeg er avhengig (joda, jeg er det), men jeg skjønner ikke hvorfor. Hva har jeg gjort galt? Jeg kan love dere at jeg aldri har lagt ut et bilde av meg naken. Jeg har heller ikke utgitt meg for å være Miley Cyrus eller han andre Disney-fyren, Nick Jonas. Heldigvis fungerte Twitter-brukeren min helt fint. Jeg vet ikke hvorfor de sendte meg en mail hvor de sa at jeg var kastet ut, men de mente det tydeligvis ikke.

De siste dagene har vært sykt kjedelige. Det har dere sikkert sett på bloggen. Det mest spennende som skjer om dagen er da vi får vårt daglige besøk av den enøyde katten. Mjau!

dsc02058

- Har du Twitter?

Halvblodsprinsen

Hvem hadde trodd at det skulle bli mindre blogging på kalde og regnfulle dager? Ikke jeg i alle fall, men sånn har det blitt. Dere må ikke tro at jeg bruker dagene mine på noe fornuftig, nei, det er heller omvendt. I dag sto jeg opp klokka halv ett, tok en dusj og satte meg i sofaen i stua. Der ble jeg sittende foran skjermen hele dagen. Helt til Susan Watson ble journalist og hennes mann Eric ble politiagent. Ja, jeg har spilt The Sims 3 i hele dag. Ja, jeg trenger et liv.

I dag, altså onsdag, er det akkurat en uke til jeg tar turen ned til Akershus Festning. Der skal jeg se Harry Potter og Halvblodsprinsen to dager før resten av Norge. Jeg gleder meg helt utrolig mye. Jeg skal være en del av en (norsk) historisk begivenhet. Det blir tøft. Dessuten er jeg ganske sikker på at filmen er så nær perfeksjon som du kan komme. Alle klippene hittil har vært fantastiske. Ja, jeg er litt fanatisk, og litt fan.

harrypotter6f01

- Skal du se Harry Potter og Halvblodsprinsen?

Heal the world

I dag har jeg vært på storshopping i Oslo med mamma og lillebroren min Tarjei. Vi tok bussen dit og etter endel timer hadde jeg fått med nye sko, lilla bukse, genser og ny kjole. Jeg har ikke tatt bilde av det, for jeg tror ikke noen er veldig interessert og jeg er egentlig litt opptatt for øyeblikket. Jeg følger minnemerkingen til Michael Jackson.

Vi minnes en helt utrolig artist i dag.
Han fortjener helt klart dette.
Å bli hyllet.

10michaeljackson0814071

michael20jackson

michaeljacksonworldmusicawards72571906

Heal the world. Make it a better place.

Helt ærlig

Det er over et døgn siden jeg postet forrige innlegg, og i løpet av den tiden har jeg ikke hatt noe å skrive om. Jeg tenkte at dere ikke ville lese et meningsløst innlegg. Jeg har ikke så mye mer å skrive om nå, men jeg tenkte jeg skulle gi fra meg livstegn, i tilfelle dere skulle tro at jeg har brekt beinet eller noe.

Det regner i dag. Det regnet i går. Jeg synes det er deilig, og jeg skjønner ikke hvorfor folk skal klage på dette også. Først klager man på at det er for varmt, og så klager man søren meg når det regner litt også. Hvor ble det av sommeren? Spør mange. Ærlig talt dere. Vi har hatt to uker med 30 grader. Litt regn har ingen vondt av, og jeg tror ikke brunfargen ødelegges fullstendig på grunn av et par dager. Sola kommer nok tilbake. Slapp av.

I morgen drar jeg til Oslo med mamma og broren min Tarjei. Vi skal være turister og se etter kjole til meg. Det blir sikkert kos.

dscf0357

- Er du sur for at go'været er borte?

Vi kommer alltid tilbake!

Gjett hva jeg skal om en uke.
For nøyaktig fem minutter siden satt jeg på datamaskinen og booket hotel, togbilletter og billetter til neste søndags Kaptein Sabeltann-forestilling. Jeg har vært hardbarka Kaptein Sabeltann-fan siden jeg var veldig liten, og har sett mange forestillinger. Årets forestilling så jeg for 2 år siden, og den var helt utrolig. Dere som ikke har sett det, aner ikke hvor bra det egentlig er. Det finnes ingenting som er bedre. Så derfor tar jeg og lillesøsteren min turen ned, alene, for å se.

Snakk om spontan reise. Det gikk fra småprat ved middagsbordet til bestilling, på en halvtime. Genialt!

sabeltann802x427924m

- Liker du Kaptein Sabeltann?

Bare et tips

Följ min blogg med bloglovin!

Edit: Dette er forresten innlegg nummer 400!

- Hvor mange innlegg har du skrevet?

Hvorfor?

Vennskap er noe jeg tenker veldig mye på og noe som er veldig viktig for meg. Selv om jeg vet at jeg har flere gode venner som jeg kan stole på, så savner jeg de vennskapene jeg har mistet. Jeg savner da vi var fire. Camilla. Sara. Rebekka. Og jeg.

Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det tok slutt.
Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor vi ikke holdt løftene om å være venner for alltid.

Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det plutselig ble så viktig å være kul.
Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det ble så viktig med kule venner.
Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det ble viktigere å feste enn å holde på vennskap.
Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor det ble kult å drikke.

Jeg kommer aldri til å forstå hva jeg gjorde galt.
Jeg kommer aldri til å forstå hvorfor.

Jeg vet at vi har vokst fra hverandre, men jeg savner dere.

Hvorfor må man vokse opp?

skann0107

- Har du mistet en eller flere venner?

Å forelske seg i en kjendis

Det å ha et såkalt celebrity crush, er noe helt annet enn en vanlig forelskelse. Det er en følelse av dyp forguding og beundring. Jeg tror de aller fleste en eller annen gang i livet har vært forelsket i en kjendis. Selv har jeg alltid vært over gjennomsnittlig opptatt av kjendiser, og har dermed hatt utallige kjendisforelskelser opp gjennom årene. Nå skal jeg avsløre noen av dem.

mcfly369987a
Alle guttene i McFly, men spesielt Harry (trommisen (blå skjorte) , jeg har en greie for trommiser).

960x
Hvem er det som ikke elsker Alexander Rybak? Jeg er ikke engang redd for å innrømme at jeg elsker ham.

orlandobloomwp91600
Hvis ikke dette er verdens kjekkeste mann, så vet ikke jeg. Orlando Bloom var jeg forelsket i, i årevis.

adam
Seth Cohen (Adam Brody) gir meg fortsatt sommerfugler.

n8236505071667529079
Rupert Grint. Need I say more?

Herregud, jeg føler meg så fjortis. Jeg kunne lagt til så utrolig mange flere på denne lista, men det hadde bare blitt for pinlig.

- Hvilke kjendiser har du vært forelsket i?

Istid og strømbrudd

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra en litt uvanlig kinoopplevelse. Tiril, Henriette,Tarjei og jeg skulle se Istid 3, og jeg gledet meg. Istid er noe helt for seg selv og helt utrolig morsomt. Denne filmen skuffet ikke, jeg lo fra første scene! Filmens høydepunkt kom da det ble introdusert en ny karakter, Buck, med Åsleik Engmark sin stemme. Denne mannen har jeg vært fan av i årevis. Han er og blir fantastisk. Stemmen hans er til å dø for.

Hittil høres det ut som en 100 % vellykket opplevelse, men det er kun når enden er god at alt er godt. Etter en time og tjue minutter ble skjermen plutselig svart og nødlysene ble skrudd på. Det var ingen alarm, så ingen fikk panikk, og alle ble heller sittende i ro. Til slutt kom det en mann gutt med refleksvest og informerte oss om at strømmen hadde gått og at vi måtte komme ut i "foajeen". Der ble vi stående i nesten et kvarter før en dame forklarte oss at strømmen hadde gått i hele Lillestrøm. Dermed ble det ikke mer film, og vi fikk pengene tilbake. Jeg fikk altså ikke sett ferdig filmen, noe som er veldig irriterende, men samtidig veldig typisk.

iceage3
386901

- Har du sett Istid 3?

En bok fylt med minner

Dette innlegget skulle egentlig være dypt og fullt av følelser, men så skrev jeg alt i dagboken min i stedet. Av en eller annen grunn er jeg redd for å være helt åpen her på bloggen. En dagbok er noe helt spesielt. Der kan man skrive alt. Jeg har aldri klart å skrive aktivt i en dagbok, jeg har alltid glemt den etter en uke eller to. For en måned siden bestemte jeg meg for å begynne å skrive dagbok hver dag. Om ti år kan jeg gå tilbake i den og le av minner som jeg hadde glemt.

For noen uker siden fant jeg en dagbok som jeg hadde skrevet i for fire år siden. I den kunne jeg se tilbake på gode og dårlige minner, men flest dårlige. Når jeg tenker tilbake så ser jeg hvor dum jeg var som lot alt gå inn på meg. Som ikke bare viftet det av meg og gikk videre. Som ikke prøvde å gjøre det beste ut av situasjonen. Hvorfor forsto jeg ikke at livet ikke alltid er enkelt? Det er rart det der, hvordan man alltid er etterpåklok. Jeg kunne ønske jeg bare kunne sagt "jeg bryr meg ikke" til de som sviktet meg, og gå videre, for da hadde jeg kanskje hatt det mye bedre med meg selv når jeg tenker tilbake. Wow. Dette ble et innlegg fylt med følelser likevel.

dsc01983

- Skriver du dagbok?

Vil du vinne Beatles av Lars Saabye Christensen?

Kjære Værgud

Det er varmt. Altfor varmt.
Jeg vet at man ikke skal klage når det er fint vær, men er dette egentlig fint vær? Det er for varmt. Det er 30 grader. Jeg får ikke puste ordentlig. Jeg svetter. Hodet mitt banker i smerte. Dessuten er jeg så solbrent at jeg nesten ikke klarer å ligge på ryggen uten å skrike i smerte.

Greit, det er kanskje ikke ille, men det kan godt bli litt kaldere nå. Det holder lenge med 20-25 grader. Jeg orker ikke mer.

dscf0583

- Hva gjør du når det er varmt?

Minnene vil aldri dø

Nå er jeg hjemme igjen.
Først og fremst; takk for kommentarene som ventet på meg her hjemme (jeg svarer noen av dere i kveld ;) ). Det ble jeg virkelig glad for. I tillegg kom jeg hjem til en mail fra Niklas som kunne informere meg om at jeg har vunnet fargelinser! Kan det bli bedre?

Hytteturen var fin, på tross av kraftig allergi, lite søvn, solbrenthet og et vondt fall. Vi tok omtrent 200 300 bilder, men dere skal bare få se noen av dem. (Dette er sikkert totalt uinteressant, men det får være det samme)

dscf0218
dscf0228
dscf0238
dscf0248
dscf0250
dscf0265
dscf0280
dscf0307
dscf0327
dscf0332
dscf0354
dscf0367
dscf0409
Peace 'n love, søstre og brødre!
dscf0447
dscf0474
dscf0486
dscf0508
dscf0516
dscf0588
dscf0597
dscf0599
dscf0606

- Har du hytte? Hvor?

Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

25, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Evig pessimist. Liker hvaler og bøker. Blogger om alt i livet som ikke gir mening.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Lille Frøken Norge

Kategorier

Arkiv

hits