juni 2010

Ikke tid

Jeg har nesten ikke tid til å blogge for jeg er opptatt hele tiden. Enten så er jeg på fest eller jeg sover eller jeg er med kjæresten min eller så plager jeg livet av alle på omegle.com. Det er ikke tull engang (okei, litt da, jeg er ikke veldig mye på fest). 

- Hva gjør du for tiden?

Om låser

Av og til har jeg bare lyst til å låse meg inne på rommet mitt og aldri komme ut. Andre ganger ikke. 

Noe slår meg

Det slår meg ofte hvor lite jeg vet om leserne mine. Normalt er omtrent 50 personer innom bloggen min hver dag. For noen høres dette kanskje lite ut, men for meg er det utrolig skremmende at femti mennesker jeg ikke er sikker på hvem er, leser tankene mine. Jeg vet at flere i familien min er innom, noen av vennene mine, bekjente, fremmede. Hvem er dere? Hva gjør bloggen med synet deres på meg? Den jeg er på bloggen og den jeg er på for eksempel en fest er to helt forskjellige personer, hva tenker dere om det?

Bloggen er veldig viktig for meg, for jeg trenger å få ut tankene mine, likevel synes jeg av og til at det er vannvittig skummelt å publisere innlegg. 

Dagene som bare forsvinner


Du våkner klokka ett med et hode som er i ferd med å eksplodere. Du drar kroppen din inn i dusjen og blir stående der, halvvåken, i nesten en time. Plutselig er mamma hjemme. "Hva har du gjort i dag?" Åh, kjempemye. Jeg har fått mye ut av dagen. Du spiser frokost og kaller det lunsj. Nesten tre timer i sola med en bok som får deg til å glemme at du lever. Får deg til å glemme at du eksisterer. Du får hodepine av sola. Sitter inne med datamaskinen i en halvtime før du ut og lese igjen. . Forsvinner inn i en annen verden helt til det er middag. Dagen går mot slutten. Hvor ble den av? Du vet ikke for du har ikke eksistert. 

Nesten drept

Jeg har vært på hytta i dag, jeg. Hele dagen. Kom hjem for ikke så altfor lenge siden med et kamera fylt opp med 350 nye bilder. 


Poengdiskusjon.

Sa du vafler? Jeg sa vafler!

Noen badet... i iskaldt vann. 

Til overskriften. Dette er "moren" til hoggormen som nesten drepte meg. Jeg løp bortover og plutselig var det er fresende orm ved føttene mine. Jeg døde nesten og jeg så glimt av livet mitt fly forbi. Tenkte at "nå har enden kommet". - Har du møtt hoggorm?
- Har du hytte?

Å være den man er

I det siste har jeg blitt mer og mer sosial. Det vil si: jeg har fått et mer sosialt liv. Jeg sitter ikke hjemme hver eneste helg lenger og det er jeg veldig glad for. Samtidig har jeg oppdaget en forandring i meg selv som jeg ikke er så glad for. I enkelte situasjoner glemmer jeg meg selv. Jeg blir så oppslukt av det som foregår rundt meg at jeg glemmer å tenke. Glemmer hvem jeg er. Altså, selvfølgelig tenker jeg, men ikke mine egne tanker. Jeg er bare fullstendig konsentrert på det rundt meg og passer på å ikke gå glipp av et eneste øyeblikk. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg klarer rett og slett ikke å være meg selv. Det føles som om det ikke er nok tid. Som om jeg ikke har tid til å være meg selv, for det er så mange andre individer rundt meg som man må ta hensyn til og som tar mer plass enn meg. 

Noen ganger blir jeg redd, for jeg "våkner" plutselig og innser at jeg er meg og ikke bare en flue på veggen. At noen forventer at jeg skal være meg og at jeg skal respondere akkurat når de vil det. At jeg skal svare på et spørsmål eller være på en lek jeg ikke liker. Uten forvarsel må jeg ta utgangspunkt i meg selv og stå for den jeg er.

Det er rart at det er så vanskelig å være seg selv. - Hvordan er du i sosiale situasjoner?

Noen ganger

Noen ganger lurer jeg på hva som er poenget. 
Hva er vitsen.
Poenget med å håpe. 
Hvorfor tror man hele tiden at alt ordner seg?
At alt blir bra til slutt. 
"Så levde de lykkelig i alle sine dager."
Hvorfor tror vi på det?
Hva skjedde egentlig med Askepott etter at hun giftet seg med drømmeprinsen? 
Hvordan vet vi at ekteskapet ikke endte i skilsmisse?
Vi er så naive. 


Jeg tror på kjærlighet. Jeg tror at det kan vare evig. 
Jeg tror på oss. Jeg tror på livet.
Jeg tror at man ikke kan ta alt for gitt. 

- Tror du på "lykkelig i alle sine dager"?

Advarsel: skryteinnlegg
Det betyr kort fortalt at jeg kommer inn på førsteønsket mitt med fin margin, hvilket betyr flytting til høsten (til det slottet, vet dere). 

- Hvordan var karakterene dine i år?

Her skal jeg bo

Folk driver og maser om at jeg må finne meg leilighet hvis jeg har tenkt til å flytte til høsten. Da kan jeg informere dere om at jeg allerede har funnet ut hvor jeg skal bo. Nemo problemo. 

Jeg har mistet kildene... Skyt meg!

- Hvor skal du bo til høsten?

Smoothies

Hver gang jeg er på butikken alene, bruker jeg masse penger på ting jeg ikke trenger. I dag var intet unntak. Jeg oppdaget nemlig at de hadde fått en helt ny is! Da tenkte jeg at, den må jeg kjøpe og smake på. Så kan jeg blogge om den som som alle de kule bloggerne gjør! 


Jeg er superskeptisk til at som heter smoothie for det smaker alltid banan selv om det liksom skal smake jordbær eller epler eller noe, men denne isen smakte faktisk akkurat det den skulle. Pære og jordbær! Tommel opp!

- Liker du is?
- Hva slags is liker du best?

Stolt

Hvem trenger vel datanerder når man har seg selv?

www.julieeilen.com

Jeg er så stolt. 

Og mens vi snakker om stolt:


Klarte det selvfølgelig helt selv.

Fikk bare litt hjelp av...


En tante.


To besteforeldre og en søster. 


En pappa og en... øh... stefetter(?) som er mye smartere enn meg.

Nå er kuben i hvert fall løst! Hallelujah! Det tok bare... 2 år. Hurra!

- Hva er du stolt av?
- Har du hjemmeside?

Datanerd med mac søkes

Nå har jeg laget ferdig nettsiden min på iWeb og så skulle jeg publisere den. Da viste det seg at man måtte ha et domene, så da kjøpte jeg et domene. Jeg har nå et domene og en nettside jeg ikke klarer å publisere på domenet. Kan noen være så snill og hjelpe meg? Skriv i kommentarfeltet eller send en mail! Vær så snill!

Torsdag:

♥ Magasinet til Mariell i posten.
♥ Kamera som ikke vil samarbeide.
♥ A Lack of Color
♥ Syk kjæreste
♥ Null inspirasjon
♥ Hjertepunkter fordi det snart er fredag
♥ Hjemmesidelaging og dårlig humor
♥ Sitte ute hele dagen selv om sola har forsvunnet
♥ So Nice So Smart
♥ Ta hundre bilder, ingen fine
♥ Fortsatt litt uggen i hodet
♥ Nintendo 64 
♥ Defying Gravity
♥ Ubestemmelig humør
♥ Sulten
♥ Rare lister
♥ Så siste episode av Lost i går, gråter litt fortsatt
♥ Strawberry Fields Forever
♥ Kjempestor kjærlighet på pinne
♥ Familiegrilling
♥ Kanskje kake etterpåKanskje på tide å klippe seg? Neida. 

- Hvilken dag i uka liker du best?
- Har du magasinet til Mariell?

Karakterer og skjelletter

De siste to ukene har jeg sikkert sagt  er sommerferien i gang en million ganger, men egentlig startet den ikke på ordentlig før i dag. I dag ble nemlig eksamenskarakterene offentliggjort og frem til i dag har flere av oss holdt pusten i spenning. Det eneste som virkelig kunne ødelegge for meg var stryk og det slapp jeg heldigvis unna. Endte opp med både 3, 4 og 5 på skriftig eksamen. Overraskende nok gjorde jeg det best på nynorsk. Jeg har alltid vært ok i nynorsk, men aldri god, så jeg fikk ganske sjokk da jeg sjekket karakterene. Ikke at jeg klager, altså. Nå er jeg i hvert fall ferdig med videregående skole. Helt ferdig. Aldri mer. Jeg må ikke engang ta opp noen fag og da skal jeg være fornøyd. Nå skal jeg sette meg rolig ned og skrive en historie som jeg hittil bare har laget skjellettet på. Jeg har noe nytt på gang som jeg har litt tro på, så vi får se hvor langt jeg kommer denne gangen. - Har du fått karakter på eksamen enda? Fornøyd/misfornøyd?

Go, Jolteon, go!

På dager hvor formen ikke er helt på topp kan man finne frem Pokémon og sitte foran skjermen hele dagen. Det er så typisk meg å bli syk når jeg har ferie. Jeg kan verken lukte, smake eller bevege meg. Flottere enn flottest. 
Beklager dårlig blogging for tiden, men når man ikke er 100% frisk, er kreativiteten på bunnivå.  

- Hva gjør du når du er syk?

Søstrene suse


De eneste søndagene jeg liker er de som er i ferier. Da kan man slappe av, spise is, kose med småsøsken og andre fine ting.

- Hva gjør du på søndager?

Brudparet möts av folkets jubel

Nå har jeg bestemt meg for hva jeg skal bli. Prinsesse! - Liker du kongelige bryllup?

Svar på alt

Hvordan uttaler man navnet ditt ?: )

Nå passer det bra at jeg er flink med lydskrift! Neida, man uttaler det sånn her: Julie Æilen. Ganske rett frem, egentlig. 

 

Hva er målet med livet ditt?

Jeg har vel egentlig ikke et bestemt mål. Jeg håper bare at jeg en dag kan se tilbake på livet mitt og være fornøyd med det jeg har opplevd. 

 

Hva vil du bli når du blir stor?

Jeg har endret mening en million ganger, men nå har jeg bestemt meg for å bli lærer. Om jeg kommer til å endre mening, vet jeg ikke, men det er i hvert fall det som er planen akkurat nå.

 

Har du gode karakterer?

Jeg har helt greie karakterer. Har et snitt rundt 4,5 og det er jeg veldig fornøyd med.

 

Studerer du nu for tiden?Ble akkurat ferdig med mitt siste år på videregående.

 

Hva er yndlingsboken din?

Harry Potter and the Order of the Phoenix. Jeg liker også The Black Magician trilogien. 

 

Hvorfor begynte du å blogge?

Jeg har alltid hatt et behov for å uttrykke meg skriftlig og hadde flere blogger før denne. Blogging for meg handler om å uttrykke alt det jeg ikke klarer å uttrykke ellers. Altså er det en måte å fortelle omverdenen om meg selv og livet mitt på.

 

Saft eller brus?

Brus! Jeg er veldig avhengig av kullsyre og synes derfor ikke saft er veldig godt. Selv om jeg drikker begge deler, velger jeg brus hvis jeg får valget mellom de to.


Kaker eller boller?

Den er verre. Jeg er veldig glad i boller, men jeg er samtidig veldig glad i kaker. Det er rett og slett umulig å velge.

 

Er det noe du savner?

Å være liten og slippe bekymringer.

 

Ka syns du om min blogg (http://charlottehagerupsen.blogg.no/)

Den virker grei den, men ikke helt den type blogg jeg leser. Stå på, uansett!

 

Er det noe du angrer på?

Mye, men det er ting jeg ikke vil gå inn på her på bloggen. Det finnes ting som er litt for personlig.

 

Beste minne?

Jeg har så mange gode minner at det er vanskelig å nevne et som er best.

 

Verste minne?

Muntlig eksamen i fjor. Jeg har fortsatt mareritt om det. 

 

Favoritt farge?

Rød eller grønn eller gul eller lilla.

 

Favoritt mat?Indisk tikka masala eller chicken curry.

 

Favoritt sjokolade?Smasj! Eller Lion eller melkesjokolade eller stratos. Jeg er veldig glad i sjokolade.

 

Favoritt artist?Regina Spektor, kanskje?

 

Favoritt band?

Green Day, The All-American Rejects og McFly er de jeg hører mest på.  

Hva gjør du til hverdags?

Veldig lite. Jeg sitter som regel foran dataskjermen eller med en bok. En gang i blant finner jeg på noe med kjæresten og venner, men det kunne nok skjedd oftere.

 

Flink til å spise sunt?Nei, ikke i det hele tatt. Av og stil tenker jeg at jeg kunne ønske jeg var flinkere til å spise sunt, men så tenker jeg at jeg bare lever en gang.

 

En veldig god venn, eller flere bare passe gode?En veldig god venn.

 

Yndlingsbutikker?

Hvis du mener klesbutikker foretrekker jeg H&M og av og til Cubus og Vero Moda. Ellers trives jeg best i en bokhandel (samme hvilken, jeg kunne flyttet inn i alle) og butikker som selger filmer og spill.

 

Hva er din favoritt:1. Bok?

Harry Potter and the Order of the Phoenix.

2. Film?


What?s Eating Gilbert Grape?

3. Sitat?


Eller

 

Hvem tror du vinner VM 2010?

Irland vinner, men Krum tar snoppen.

 

Hvilket ord bruker du mer enn andre?Herregud liksom.

 

Hvem var din første venn?Den første vennen jeg har minner med var en som heter Jonas, men jeg hadde en venn som het Helene før det, tror jeg.

 

Hva gleder du deg til?

Å dra til Frankrike i sommer! Jeg skal blant annet til Paris og Versailles og dit har jeg hatt lyst til å dra i mange år. I tillegg skal vi til Disney land og jeg gleder meg til å bruke alle pengene mine der!

 

Kan familien din gjøre deg flau?Hele tiden, men det går bra for jeg blir like flau over meg selv. Jeg blir veldig lett flau.


Jeg blir for eksempel veldig flau når de insisterer på å gå med gensere i like farger. 

 

Hvis du kunne bli veldig god i en ting, hvilken ting hadde du valgt?


Å skrive lange tekster! 
Fullføre historiene mine!

 

Hvis Johnny Depp spilte stjernen i en film som var 100% fotballrelatert, ville du sett den da?Selvfølgelig! Det er ikke sikkert at jeg hadde fulgt med på handlingen da?

 

Har du et godt forhold til familien din?Ja, veldig. Jeg hadde aldri klart meg uten dem.

 

Hvis noen poker deg på facebook, poker du tilbake da?Ja, alltid. Poker du meg betyr det krig og jeg gir meg ikke før jeg vinner (og jeg kommer til å vinne!).

 

Torsdagskveld fra Nydalen eller Lost?

Lost, selvfølgelig, men det er to ting som egentlig ikke kan sammenlignes.

 

Ville du gått på date med Alexander Rybak?

Hm, ja, det tror jeg, men bare som en vennedate da. Jeg tror det kunne vært veldig morsomt, jeg synes han virker veldig koselig, jeg.

 

Hvis du hadde ett ønske, hva ville du ønsket deg?

En flybillett til Florida.

Hvis du kunne vært en karakter fra Harry Potter, hvem ville du vært da?


Eller eventuelt Hermione eller Luna eller Ron.  

 

Hva slags tannkrem bruker du?

Den som man skal få hvite tenner av. Jeg har brukt den i årevis, men tennene mine har egentlig ikke blitt noe særlig hvitere. Hm?

 

Hvordan vil du oppsummere deg selv i et par ord eller i en setning?

Liten og rar.

 

Hvor gammel var du da du leste den første Harry Potter boka?

Jeg husker at læreren min leste Harry Potter for oss mens vi spiste lunsj på barneskolen. Det må ha vært i tredje eller fjerdeklasse en gang. Like etter at læreren hadde lest ferdig den første boka, begynte jeg å lese dem selv.

 

Hvis du kunne vært en hvilken som helst person for en dag, hvem ville du vært da?

Emma Watson! Tenk så mye utrolig hun får være med på og alle de utrolige menneskene hun får møte! 

- Noe mer du lurer på da? 

Lillestrøm videregående skole: farvel

I kveld skal jeg (forhåpentligvis) sette mine ben på Lillestrøm vgs for aller siste gang. Jeg husker avslutninga på ungdomsskolen. Da var det mange som gråt. Jeg forsto aldri hvorfor. Hvorfor gråter man når man endelig er ferdig på en skole som man har hatet og klaget på i tre år? Folk kommer nok til å gråte i dag også. Men ikke jeg. Det kan jeg love dere. Det er ikke det at jeg ikke har blitt glad i de vennene jeg har fått på Lillestrøm, men det er nok veldig lite jeg kommer til å savne. Til sammenligning har jeg laget to lister.

Ting jeg kommer til å savne:
- Kantinegjengen.
- Kantinedamene.
- Sjokoladeboller på onsdager.

Ting jeg ikke kommer til å savne:
- Lærere som ikke vet hva de snakker om.
- At man aldri får ordentlig informasjon om ting.
- Skolepc-ene.
- Skolenettet.
- ItsLearning.
- Urettferdige karakterer.
- Lærere som lar oss gå fem minutter for tidlig, "men da må dere sette opp alle stolene". 
- Klasserommene.
- Rektors taler.
- Risnudler.
- Lærerne generellt.
- Alle de som blir misfornøyd hvis de "bare" får 5 på en prøve.
- Gymtimene og en viss gymlærer.
- De som bare snakker om hvor fulle de var i helga. 
- De som setter på "musikk" midt i timen.
- Brannøvelser.
- Lærere som mener at lite muntlig aktivitet kan trekke en hel karakter ned.
- Klassens time og elevsamtaler.
- Lekseprøvene til Kjersti.
- VInteraktivitetsdagene.
- Gruppearbeid i alle timer.
- Lærere som stiller spørsmål selv om du ikke rekker opp hånda.
- Engelsktimer hvor vi er mellom 2 og 7 elever. 
- Stort sett alt som har med timene å gjøre.Jeg fant ikke noe relevant bilde, men jeg har lest et sted at man har en dårlig blogg hvis man ikke har et bilde i alle innlegg, derfor skal dere få glede dere med et bilde av meg. 

- Gråter du på skoleavslutninger?

En solskinnsdag i ferien min

Jeg må virkelig slutte å stå opp mellom klokka 12 og 1 selv om jeg har ferie. Det ender bare med at jeg blir for slapp resten av dagen til å gjøre noe som helst. Det passer spesielt dårlig når man hadde planer om å bruke hele dagen på å skrive. Nå er jeg så lite kreativ at jeg nesten ikke har lyst til å ta bilder engang. 

- Hva gjør du på solskinnsdager?

Bedre enn ingenting

Jeg må bare le av meg selv. Nok en gang har jeg byttet til et mislykket design. Sånn går det når jeg ikke spør noen profesjonelle om hjelp. Det jeg hadde bestemt meg for på forhånd var at det skulle være litt... sommerlig. Det ble ikke akkurat som jeg hadde tenkt meg, men det får bare være. Jeg beholder dette en liten stund i alle fall. - Så, hva er dommen?

Spørsmålsrunde

Fordi jeg kjeder meg og fordi blogg.no ikke vil la meg laste opp bilder, slår vi til med en aldri så liten spørsmålsrunde!

Spør om hva du vil og så skal jeg svare så godt jeg kan!

Hvis du synes at jeg er totalt uinteressant, kan du trykke på det lille røde krysset i hjørnet, okei?  

- Hva lurer du på?

Over og ut

Da var det over. Videregående skole. Jeg har levert alle bøker og datamaskinen. Nå skal jeg bare tilbake for å delta på den tradisjonelle avslutningen. Jeg har sommerferie. Skolen er over. I dag fikk jeg postkort fra Høgskolen i Østfold. De ønsket meg god sommer og håpet sannsynligvis at et fint kort skulle sikre at jeg ikke endret rekkefølgen på skoleønsker. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det. Selvfølgelig hadde det vært enklere å søke seg inn i Oslo. Gå på skole der. Bo hjemme et år til. Men det er ikke det jeg vil. Det er ikke det at jeg på død og liv vil flytte og forlate familien og vennene mine. På ingen måte. Jeg vil bare videre. Bort fra det stedet som har vært hjemmet mitt siden jeg begynte på skolen. Bort fra det vanlige. Bort fra det kjente. Prøve noe nytt. Starte på nytt et annet sted. Det er det jeg vil. Det er det jeg har villet gjøre lenge. Hva har stanset meg? Hvorfor flyttet jeg ikke i fjor? Hvorfor gikk jeg ikke andre året i England? Fordi jeg var redd. Jeg er fortsatt redd, men ikke på samme måte. Jeg kan ikke forklare det. Vil ikke heller. Men jeg vet at jeg begynner å bli klar. Klar for å møte verden. Klar for å flytte fra alt jeg kjenner så godt. Kanskje kan man aldri bli helt klar, men jeg kan i hvert fall tro at jeg er klar. Tro at: Dette klarer jeg. 

PS: Er det noen som har lyst til å lage design til meg (altså ikke bare header, men resten også)? Eller vet dere om noen som er flinke og gjør det for betaling? Send meg en mail: Julie_Phelps@hotmail.com 

Lest og ulest
I dag har jeg ikke gjort annet enn å lese Harry Potter. Det er lenge siden jeg har hatt tid til å lese over 250 sider på en dag. Det var utrolig deilig. Jeg hadde nesten glemt hvor glad jeg er i å lese. Nå sitter jeg bare og lurer på hvilken bok jeg skal lese. Jeg har så mange uleste, men vet ikke helt hvilken skal begynne med. Hmm...

- Liker du å lese?
- Har du noen bokforslag til meg?

Det er en sånn dag

Det er en sånn dag hvor alt går ti ganger så treigt som det pleier. Det hele begynte med at jeg våknet to timer etter at jeg hadde planlagt. Jeg hadde hodepine og brukte enormt lang tid på å komme meg ut av senga. Så sto jeg i dusjen i fire timer (greit, det var bare en halvtime, men det føltes som fire timer). Etter det tenkte jeg: Nå må jeg få opp farta hvis jeg skal rekke en tur innom skolen. Tror dere jeg klarte å være rask? Nei. Klokka var langt over to da jeg endelig fikk rotet meg til å gå til bussen. Tror dere bussen kom? Nei. Dermed ble jeg så irritert at jeg gikk hjem igjen. Nå skal jeg grave meg ned et sted med min beste venn for tiden (aka. Harry Potter). Vi snakkes når hodet mitt fungerer som normalt igjen. - Har du av og til slike dager hvor alt går treigt og alt blir feil?

Johnny
Mitt største forbilde og største inspirasjonskilde fyller 47 år i dag. Hurra for det. La oss feire ved å se på pene bilder og filmer og lese sitater.

- Liker du Johnny Depp?
- Hvem er ditt største forbilde?

Aldri sur

I dag innledet jeg sommerferien med å dra på skolen. Så nerd er jeg. Heldigvis var det bare for å levere skolebøker og så dra igjen. Dere aner ikke hvor deilig det var å gi fra seg de bøkene. Jeg fikk riktignok med meg kroppsøvingsboka hjem igjen, men i følge min kjære gymlærer trenger jeg den jo for å holde meg i form, så det var jo bare flott! Jeg skal forresten ikke nevne at jeg fikk 3 i gym, for det er ikke så farlig når alle de andre karakterene var overraskende bra. Ikke for å skryte, men jeg fikk 5 i nynorsk. Det hadde dere ikke trodd det! Sommerferien fortsatte med å gå en lang tur i nydelig vær, med kamera såklart, jeg er jo wannabefotograf.


Jeg innså da jeg kom hjem at dere sikkert kom til å slakte meg for hvilken sang jeg hørte på, men til mitt forsvar så var det én sang og den var fin å gå til. Dessuten er ikke Rybak så ille som alle skal ha det til. 


Aner dere hvor vanskelig det er å ta bilde av det dyret her? 


Jeg fant en rosa t-skjorte i skapet i dag. Her går jeg og tar bilde av meg selv samtidig. Multitasking.

Jeg har forresten en hel rød side på rubiks kube nå.

- Liker du å gå på tur?
- Hva slags musikk hører du på når du går på tur?

Åh, hei!

Fant ut at jeg ikke hadde sjekket statistikken min på en evighet. Nå har jeg visst gått fra nesten null lesere til nesten sytti. Åh, hei! Nå fikk jeg ikke prestasjonsangst i det hele tatt. Derfor skriver jeg dette innlegget sånn at noen av dere stikker av fordi dere synes jeg er teit. Neida. Joda. Neida. Kanskje. 


Nye lesere: det er dette jeg bruker fritiden min på altså! Fordi jeg er så supersmart. (Det har gått 3 år, og jeg har enda ikke løst den, tjohei!)

- Er du ny eller gammel leser?

Sommerferie, hurra!

Blogg.no bestemte seg for å fjerne bildene i det forrige innlegget. Så jeg slettet det. Hurra for meg. Uansett: poenget er at nå har jeg sommerferie! Jeg er ferdig med videregående skole. Jeg overlevde eksamen! Hallelujah! Det finnes noe godt i verden!


- Når har du sommerferie?

Hva jeg ønsker meg akkurat nå:

- Egen Nintendo 64.
- Søvn.
- At eksamen skal være over.
- Sommerferie.
- Sjokolade.
- Tidsmaskin.
- Mer tid.
- Inspirasjon.
- Nytt design (!!!).
- Tid til å skrive lange historier. 


Jeg er såååå lei av eksamenslesing.

- Hva ønsker du deg?

Ferdig

På tirsdag er jeg ferdig med videregående skole. Det er en utrolig rar tanke. Når jeg går ut av døra til eksamensrommet, enten skuffet eller fornøyd, er jeg ferdig. Selvfølgelig har jeg fire nye år foran meg med skole, men likevel så markerer slutten av videregående, slutten på en del av livet mitt. Man går på en måte fra å være ungdom til å bli voksen. I hvert fall i mitt hode. Tanken har ikke slått meg før nå. At om bare noen få måneder har jeg flyttet hjemmefra og endelig begynt på en ny del av livet mitt. Jeg har lengtet etter det lenge. Å komme meg videre. Samtidig kjenner jeg at jeg får litt vondt i magen. Det er så utrolig mye som kan gå galt. Hva gjør jeg hvis alt blir ren skuffelse? Hva skal jeg gjøre hvis ingenting blir riktig? Jeg kan jo alltids dra hjem, men vil jeg ikke da føle meg totalt mislykket? Det er sikkert vanlig å være redd for fremtiden. Det er det jeg prøver å trøste meg med. Alle er redde for fremtiden. Det kommer til å gå bra! Det du ikke dør av, blir du sterkere av. Bare man husker å puste, så ordner alt seg. Eller? Mennesker jeg hater i dag:

- De som satte opp eksamenslistene. 
- Folk som sier: "Så heldig du er som kom opp i engelsk!"
- Folk som sier: "Det kommer til å gå bra!"
- Folk som sier: "Du er jo flink i engelsk."
- Barack Obama. 
- Meg selv. 
- Alle som ikke kom opp i dag.
- Alle som kom opp i norsk.
- Alle som kom opp i religion.
- Alle som kom opp i historie.
- Alle som kommer opp på onsdag. 
- Postmannen.
- De som jobber på Brilleland. 
- Alle andre.


Frem til klokka fire er dette de eneste vennene mine.

Green Day

I morgen blir det konsert på Ullevål stadion! Jeg har gledet meg i noe som føles som år, og nå har dagen endelig kommet. Det blir så bra! 

 

659978753,659654647,659173323,658825631,658214773,657984670,657862845,657495293,656479061,655366815,654490192,654282133,653881788,653229712,652693584,652251146,651923928,651643415,651430460,651171320,650813435,650567111,650356100,650043810,649858125,649554908,649295911,648847154,648458279.jpg

 

659978753,659654647,659173323,658825631,658214773,657984670,657862845,657495293,656479061,655366815,654490192.jpg

 

659978753,659654647,659173323,658825631,658214773,657984670,657862845,657495293,656479061,655366815,654490192,654282133,653881788,653229712,652693584,652251146,651923928,651643415,651430460,651171320,650813435,650567111,650356100,650043810,649858125,649554908,649295911,648847154,648458279,648025014,647483412,646941078,646371728,645611219,645216485,645071852,644666906,644556364,644437846,644174803,643359723,642789576,642393140,642213309,642175459,641795313,641398200,640867488,639814008,639346367,638980074,638535687,638279186,637456643,636805534,636551415,636005182,635803922,635693855,635304082,635000856.jpg

 

654589720,648458279,644827932,638639623,635947443.jpg

 

- Skal du på konserten i morgen?

Mai 2010:

- Russetiden fortsatte og jeg ble egentlig ganske lei.
- 10. mai ble jeg sammen med fine Jørgen <3
- Ble veldig inspirert av ulike fotografier.
- Jeg spurte folk om hvordan de hadde det. Sånn egentlig. 
- Jublet over at det endelig var sommer. 
- Hadde veldig mange russekort. 
- Skrev mange tekster (publiserte nesten ingen).
- Ble Julie Umulige.
- Fikk ny baby. Thomas MacBook. 
- Hadde eksamen i bokmål, nynorsk og politikk. Døde nesten. 
- Tok rundt 1000 bilder.


- Hvordan var mai 2010 for deg?

Jeg får ikke puste

I dag har jeg skrevet dagbok hver dag i et år. Det har faktisk blitt et av de mest innholdsrike årene i livet mitt, så jeg er veldig glad for at jeg har skrevet ned nesten alle tanker og følelser. Jeg tenkte jeg skulle dele litt med dere, selv om det sikkert er totalt uinteressant. 

Fire tettskrevede dagbøker.

Høydepunktet i sommeren 2009.

Lappen jeg fikk av kjørelæreren etter et par kjøretimer.

Min første Green Day konsert.

Det var noe sånt som dette jeg gjorde på dager hvor det ikke skjedde så mye.

Fikk vite at Green Day skulle tilbake til Norge allerede i juni 2010. 

Var ensom i februar.

Planla hvordan jeg skulle få en bedre fremtid. Failet totalt selvfølgelig.

Trenger jeg å kommentere? Høhø.

Dagen før oppkjøring.

Fin 17. mai og fin markering på slutten av russetida. Og fin kjæreste selvfølgelig.

Gårsdagen. Jeg orker ikke/vil ikke/kan ikke kommentere.

- Skriver du dagbok?

Fysisk aktivitet og motivasjon

Jeg skal prøve å gjøre dette så kort som mulig, men jeg har så mye å si og jeg vet ikke hvor det vil ende. Håper flere tar seg tid til å lese dette, for det er veldig viktig for meg å høre hva andre mener om dette. Hvis det er noe jeg har mange meninger om, så er det gymfaget. I utgangspunktet er jeg veldig positiv. Det er flott at barn og unge får litt variasjon i skolehverdagen. Jeg ville aldri nektet for at alle har gått av litt bevegelse. Det jeg på den andre siden er veldig negativ til, er gymlærere og måten de tolker gymfaget på.

Når man flere ganger i løpet av et år må ta seg sammen for å ikke begynne å gråte. Når man flere ganger i løpet av en gymtime må telle til ti for å ikke eksplodere. Når man konstant føler seg dårligere enn alle andre. Når man føler seg tråkket på. Da er det noe galt. Noe veldig galt. 
Jeg har aldri vært den sterkeste eller den raskeste, men jeg har heller aldri vært den som alltid glemmer gymtøy eller som nekter å være med. Jeg prøver alltid å yte etter beste evne. Jeg gjør alltid mitt beste, uansett om jeg umotivert, så prøver jeg i hvert fall. For meg har det verste alltid vært fotball og dans, mens det beste har vært håndball, basket og kanonball. På ungdomsskolen lå jeg på et greit nivå i forhold til resten av klassen. Jeg var aldri best, men jeg var heller ikke dårligst. Likevel skulle læreren konstant rakke ned på meg. Om det så var å bemerke at jeg ikke var sterk eller var redd for ballen, så var det alltid noe. Jeg var aldri bra nok. 
Etter ungdomsskolen søkte jeg meg inn på studiespesialiserende linje på videregående med vekt på samfunnsfag og språk. Allerede fra første gymtime, visste jeg at det kom til å bli et helvete. Gymlæreren min elsket å løpe. Hun prioriterte derfor løping og orientering foran andre idretter. Altså gikk de første månedene stort sett ut på å løpe rundt i en skog med et kart. Her fantes det ingen form for idrettsglede eller samhold. Jeg var alltid sist. Fikk alltid dårligst karakter. Selvtilliten min var i utgangspunktet dårlig, men jeg tørr å påstå at gymtimene gjorde det enda verre. 
Jeg har aldri forventet toppkarakter i gym. Jeg forstår at man må ha visse ferdigheter for å oppnå de to høyeste karakterene. Det har aldri gjort meg noe å ikke få en 5 eller 6 i faget. Fireren derimot, har jeg mer eller mindre alltid forventet å få. Personlig mener jeg at man bør få 4 i gym hvis man yter etter beste evne og er jevnt aktiv året gjennom. Hvis man prøver sitt beste og møter opp i timene. Spesielt på en studiespesialiserende linje synes jeg at innsats bør ha hovedvekt når karakteren settes. Det er her jeg og min elskede gymlærer er veldig uenige. 
Hun er nemlig veldig glad i tester. Tester har for meg alltid vært noe som igjen peker på hvem som er best og hvem som er dårligst. Det hjelper da lite at vi får beskjed om at: "Vi har tester for å motivere, sånn at dere selv kan se hvilket nivå dere er på. Det er for å hjelpe dere å bli bedre." Spørsmålet jeg da stiller, er følgende: blir man motivert av å igjen og igjen få bekreftet at man er dårligst? Er det motiverende å bekreftet at man er dårligere enn alle andre? Og hvis det bare er for å motivere, hvorfor har resultatene en så stor innvirkning på karakteren som det faktisk har? 
Jeg mener at gym skal være et fag hvor man får gjøre noe annet enn å sitte på en stol og følge med på hva læreren sier. Det skal være morsomt. Det skal motivere til idrettsglede og samhold. Gymfaget bør vise oss at det faktisk kan være gøy å gjøre noe annet enn å sitte bak en skjerm. Hvordan skal man da sette karakter? Bør karakteren i gym fjernes? Nei, det bør den ikke. Karakteren bør først og fremst settes på innsats, men utover det skal selvfølgelig også ferdigheter ha noe å si. Hvis du er flink i idrett, skal du selvfølgelig ha en fordel! Ferdigheter bør derimot testes på en annen måte. Læreren i faget bør kunne se hvilke elever som har gode ferdigheter og hvem som ikke har det utifra hvordan eleven gjør det i timene. Man bør ikke måtte ha en konkret test som avgjør hvor god du er i noe. Helhetsinntrykk bør ha større betydning enn enkeltresultater. Det er dessuten viktig 
Slik som gymfaget er i dag, er det med på å knuse selvtilliten til norsk ungdom. Jeg kjenner mange som bokstavlig talt knuses av å ha gym. Jeg kjenner mange som har gitt opp. Flere tar faget som privatist fordi læreren ikke klarer å se at elever er forskjellige. Er det slik vi vil at det skal være? Vil vi at de som kanskje trenger gym mest, skal droppe ut? Hvorfor kan ikke gym være med på å motivere? Er det ikke det som er meningen med faget? 
- Hva mener du om gymfaget? 
- Synes du faget bør endres eller er det greit sånn som det er?
- Hvordan opplever du gymfaget? Jeg vil gjerne høre både positive og negative opplevelser!
hits