juni 2009

Jeg stikker en tur på hytta, jeg

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

I kveld drar jeg på hytta for å være barnevakt for to 9-åringer. Jeg skal være der til onsdag eller torsdag, og der er det ikke noen form for internett, så det blir ingen blogging før jeg kommer hjem. Fotoapparatet er med, så dere skal ikke se bortifra at dere skal få se glimt av mitt fantatisk spennende liv når jeg kommer tilbake. Jeg blir veldig glad hvis jeg kommer tilbake til noen kommentarer!

- Hva skal du gjøre de neste dagene?
- Hva er det beste med sommeren?

Meningen med livet

Har du noen gang hatt en sånn ut av deg selv-opplevelse?
Et øyeblikk hvor alt stopper opp, og plutselig så forstår du. Du forstår alt.
Meningen med livet.
Hva lykke er.
Hvorfor jorda er rund.
Hva som kom først av høna og egget.
Livet etter døden.
Hvordan det skal bli fred på jord.

Du vet ikke hvorfor eller hvordan, men du bare forstår det. Du bare vet.
Det har jeg opplevd flere ganger, men jeg husker aldri noen av svarene når jeg våkner.
Dét er litt trist.

grayeyes

- Har du opplevd det?

En husmors bekjennelser

Etter å ha tilbrakt en hel uke som første klasses husmor, har jeg funnet ut tre ting.
1) Jeg er utrolig flink til å rydde hvis jeg vil.
2) Det tar egentlig ikke så lang tid å moppe hele huset.
3) Man skal ikke mate fremmede katter, for da flytter den inn.

Jeg sto opp klokka ti, dro frem moppen og moppet gulvet på stua, kjøkkenet og gangen oppe. Etter det støvsugde jeg, vasket bordene og tørket støv. Det tok meg maks en time, og det var ikke kjedelig en gang, for jeg hadde The Fray på i bakgrunnen. Da jeg var ferdig var huset helt strøkent. Jeg er så flink. Hele denne uka har jeg som dere sikkert vet vært mer eller mindre alene hjemme, og huset har stort sett vært ryddig hele uka. Så nå er det offisielt. Jeg kan flytte ut når som helst, for jeg er klar til å vaske og rydde selv om jeg ikke har lyst. Den fødte husmor, altså.

- Er du flink til å holde det ryddig rundt deg?

Se forrige innlegg

Jeg har ikke blogget i dag av den enkle årsaken at jeg ikke har gjort noe annet enn det jeg gjorde i går. Jeg har til og med på de samme klærne. Så hvis du vil vite hva jeg har gjort, kan du ta en titt på forrige innlegg. Du må bare bytte om lasagnen og se for deg kalkun med poteter og god saus. Dette var vel egentlig alt jeg hadde å si i dag. Ha en fin kveld! Jeg savner lillesøsteren min.

Edit: Fantastiske Matthew Lewis er forresten 20 år i dag! Yay!

dsc02039

- Hva gjør du når du har ferie?

En fredag i bilder

dsc02017
I dag forkledde jeg meg i blonder og lys shorts.

dsc02060
Jeg har fått meg katt! Det er i hvert fall det katten tror, at den har flyttet hit. Hver kveld siden onsdag har den kommet en tur innom, angrepet fuglen min og spist opp hundematen. Jeg har funnet ut at jeg er litt redd for katter og at jeg er ganske allergisk mot dem. Men det tar vi med godt mot! Jeg elsker katter. Denne heter Baltus og har et øye, men jeg kaller den bare Pus.

dsc02040
Hvis jeg velger å gå til politiet og anmelde Baltus for hundemat-tyveri, har jeg her bildebeviset som vil styrke saken min. Jeg fikk til og med, med mine egne tær på bildet, i tilfelle de tror bildet er rekonstruert.

dsc02064
Jeg lagde herlig lasagne til meg selv og broren min.

dsc02024
Jeg dekte på med fine glass, for da smaker brusen ekstra godt.

dsc02067
Nå skal resten av kvelden nytes med Smasj og seige damer, og kanskje en film.

- Hva har du gjort i dag?

Hvor er Julenissens hjelpere når man trenger dem?

Hei alle barn.
Jeg fikk ikke sove så veldig godt i natt heller, og derfor ble jeg liggende å tenke. Når jeg tenker, tenker jeg ofte litt på bloggen min og hva jeg skal skrive om. Etter litt tenking frem og tilbake kom jeg frem til at jeg trenger et nytt design, og denne gangen mener jeg et litt mer tøffere design enn et bilde klistret på toppen. Jeg klarer ikke dette selv, og derfor ber jeg nå om hjelp fra dere. Vil noen lage et design til meg? Hvis ja, send meg en mail (Julie_Phelps@hotmail.com), og så kan jeg sende deg noen bilder. Ellers kan du bare stjele noen bilder her på bloggen og sende meg et forslag. Hvis ingen gidder, så bruker jeg en header jeg lagde i natt og sier meg fornøyd med det, okei? Da sier vi det.

header2

- Er du flink med design?

Kongen er borte

Omtrent 95% av bloggerne på blogg.no har siden i går skrevet et innlegg om popkongen Michael Jackson. Da jeg først leste nyhetene, klarte jeg ikke helt å tro på det. Kildene nyhetene brukte på å bekrefte nyheten var ikke akkurat så veldig troverdige, og jeg bestemte meg for å vente på en pressemelding. Nå virker det som om døden er slått fast, ettersom minnestunder blir planlagt. Jeg må si jeg blir trist av å tenke på at han er borte. Jeg ble født litt for sent til å være en del av hysterien da han virkelig var stor, men likevel har jeg et slags forhold til ham. Jeg var en av de som fulgte med på rettsaken og var fast bestemt om at han var uskyldig. Det er trist at han er død, og heldigvis har han etterlatt seg god musikk som han kan minnes ved.

michaeljackson

michaeljacksonanotherpartofme3

Rest in peace, Michael.

Et hjem for oss, et hjem for deg?

I løpet av mine 18 år her på jorda har jeg hatt kanskje femti ulike hjemmesider, og nå har jeg gjort det igjen. Så, nå kan dere lese "alt" om meg og mine greier på denne siden. Nå ble dere vel skikkelig glade?

hjemmeside

- Har du hjemmeside?

Tropesommer

Jeg har bestemt meg for at jeg ikke liker headeren jeg postet i det forrige innlegget, så dermed blir det ikke nytt design med det første. Jeg tror heller ikke det blir så veldig mye blogging fremover, for når det er 30 grader ute, blir det enda varmere inne i huset vårt. Stua vår er som en badstue. Men jeg skal gjøre mitt beste, og håper dere er fornøyd med det.

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra koselig middag hos mormor og bestefar og har tatt med meg datamaskinen ut på gresset. Inne er det rundt 32 grader, og da smelter jeg hvis jeg sitter der. Likevel må jeg si at det er utrolig herlig med tropesommer. Jeg hadde vært i verre humør hvis det regnet hele uka! (Nå har jeg klart å skrive et helt innlegg om været. Har jeg lite å skrive om? Nei, ikke i det hele tatt)

- Hvordan er været hos deg?

En følelsesmessig ødeleggende drøm

Jeg trodde aldri at jeg skulle si dette, men jeg hater at det er så varmt som det er nå. Ikke bare går man rundt og svetter hele dagen, men det er også klin umulig å sove om kvelden. I går kveld lå jeg og vred meg i sikkert tre timer før jeg fikk blund på øyet, og tror du ikke jeg våknet tre timer senere av at det var altfor varmt og nesa mi var helt tett. Jeg fikk overraskelsesbesøk av en svart katt med ett øye i går, og fant ut at jeg er allergisk mot katter. I tillegg til lite søvn, så var selve søvnen urovekkende og fæl. Jeg drømte en helt syk drøm, som har gjort meg følelsesmessig forvirret. Helt seriøst. Jeg skulle gjerne ha beskrevet hele drømmen her, men i frykt for at hovedpersonen skal lese dette, så dropper vi det (dere som kjenner meg, kan jo spørre på msn hvis dere er interessert). Poenget er at jeg hadde en skikkelig dårlig natt, og derfor blir jeg nok en smule gretten i dag.

I går kveld surret jeg også litt med Photoshop. Selv om jeg ikke ble helt fornøyd, så endte jeg opp med en header, og jeg tenkte jeg skulle høre hva dere synes. Er den helt rar, og er den for lik Kristina Andersen sin?

headerprve

- Hvad tycker ni?
- Får du sove i sommervarmen?

Jeg var ung og visste alt

blomsterjentahahaa

hoppeeee

megmathildest

prinsessejulie

Lo av det som ble fortalt. Skulle aldri, forelske meg. Men det var før jeg traff deg.

Jeg savner å være liten og slippe å tenke så mye. Jeg savner sommerne da min største bekymring var hva vi skulle ha til middag og hvor lenge jeg fikk være ute og leke.

- Hva savner du?

Vlogg: Sommer og skolefriHvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.
Jeg vet at denne videobloggen ble litt rotete og surrete, men jeg var ganske veldig stressa. Dessuten fikk jeg unødvendige nerver, og glemte hva jeg skulle si. Ikke at jeg egentlig trenger å unnskylde meg, eller noe. Vær så snill og si ifra om dere vil eller ikke vil ha flere vlogger, for jeg hører selvfølgelig på dere.

- Hva er bloggaddressen din?

Det er visst Sankthansaften

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

Jeg sov nesten ikke natt til i dag. Planen min i går kveld var å legge meg ved tolv-tiden og sove til rundt elleve i dag, men slik gikk det ikke. Jeg kom meg ikke i seng før klokka nærmet seg tre, og da var det ikke snakk om å få sove. Selv om jeg ville sove, så gikk det ikke. Dermed ble jeg liggende med øynene åpne og irritere meg over meg selv. Da klokka var rundt fire, sov jeg endelig, men jeg våknet igjen klokka ni. Sovnet igjen. Våknet klokka ti. Sovnet igjen. Sto opp klokka elleve. Det var en grusom natt, så i kveld jeg komme meg i søvn "tidlig".

I dag er det St. Hans aften, ikke sant? Jeg visste ikke det før jeg leste det på en blogg. Jeg husker ikke sist jeg feiret denne dagen. Den eneste gangen jeg kan huske å ha feiret denne høytiden, var da jeg som liten så på et bål et sted i Blystadlia. Likevel kan det også bare ha vært en drøm. Jeg husker ikke, jeg var så liten. Hvorfor feirer vi denne dagen egentlig? Jeg har på følelsen at det har noe med en eller annen sin dåp, men jeg tror også det har noe med feiring av sommer å gjøre. Noen som har peiling? Og er det noen som vet hvorfor vi tenner bål?

Hurra, enda et meningsløst innlegg. Beklager, hjernen min er i feriemodus.- Feirer du Sankthans?

He's burning!

Sitter du og kjeder livet av deg i sommervarmen? Har du lest favorittbloggene dine hundre ganger og lest ut at av blader og bøker på bokhylla? Har alle vennene dine reist på ferie og latt deg bli igjen alene? Er du blakk og har dermed ikke sjansen til å komme deg noe sted?

Da har jeg løsningen. Du kan jo ta deg en tur innom en av mine favorittbloggere!
Niklas heter fyren, og du kan trykke deg inn her.
Ikke bare er det god lesning, men nå kan du også delta i en konkurranse og vinne fargelinser.
Du kan altså få sjansen til å nyte resten av sommeren med en helt ny øyefarge!For å komme inn på denne bloggen kan du altså trykke her, her, her, her eller her.
Du kommer ikke til å angre.
www.trippel9.blogg.no


- Har du lest bloggen til Niklas?

Skjønner du?

Akkurat nå kjenner jeg at jeg har et lite behov for en aldri så liten sommerflørt. Det trenger ikke nødvendigvis å være så veldig seriøst, men jeg trenger en som kan holde meg i hånda og si at alt kommer til å ordne seg. Jeg trenger en som kan se på meg og smile, uten å ha noen grunn til det. En som kan ligge inntil meg på gresset og kikke på skyene.

Hvorfor er det så vanskelig å få deg til å forstå at jeg trenger deg?

Det er litt vanskelig å forklare hva jeg føler. Jeg er ikke forelsket i deg. Jeg er forelsket i situasjonen. Jeg er forelsket i følelsen. Skjønner du hva jeg mener? Nei? Ja? Jo? Det er så rart. Du er ikke bra. Ikke for meg. Du er bra nok, men likevel ikke bra. Skjønner? Nei, ikke jeg heller. Hvorfor er følelser så vanskelige? Hvorfor skal man ønske seg en man egentlig ikke vil ha? En man vet at ikke er bra for seg? Vi har ikke engang noe til felles. Seriøst. Hva er det jeg driver med? Hva er det jeg tenker? Hva er det jeg føler? Jeg skjønner ingenting, gjør du?

Jeg klatret helt til topps

Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle bli såpass lenge borte fra bloggen, så hvis jeg nå har ødelagt helgen til noen, så beklager jeg (read the irony). I går var jeg og klatret med Vilde og Ellen på klatrefeltet i Gjerdrum. Det var deilig å få klatret litt uten topptau og med noen som er på min egen alder, sjuende klassinger er litt vel ... unge. Etter at vi hadde klatret i noen timer dro vi hjem til Ellen og så på Stargate. Ja, du leste riktig, Stargate. Jeg hadde aldri sett det før, så jeg syntes det var ganske underholdende, men så er jo jeg glad i urealistiske historier. I dag har jeg brukt hele dagen på å lese, jeg har lest 200 sider i dag. Det er så utrolig deilig med sommerferie.

Egentlig hadde jeg tenkt til å legge ut bilder fra klatring her, men min nye mobil (LG KU990i) vil ikke overføre til datamaskinen. Jeg må visst kjøpe meg en spesiell USB-ledning for å få det til.

- Hva har du gjort i helga?

I dag

I dag blir det lite og muligens ingen blogging. Jeg skal klatre med venner og sannsynligvis bruke kvelden på andre ting. Ha en fin dag! PS: Bilde av hvordan jeg ser ut på håret er ganske unødvendig, ettersom det bare er litt kortere og jeg selv nesten ikke ser forskjell, men dere får jo se på videobloggen på tirsdag/onsdag.

Hos frisøren

Mamma og jeg fikk beskjed om at det var en og en halv times ventetid for å få klippe håret, og dermed vandret vi rundt på senteret. Etter å ha handlet for litt mer penger enn planlagt, endte vi opp på en kafé. Vi hadde akkurat satt oss ned med en diger muffins, kaffe og brus, da telefonen til mamma ringte.
"Nå er vi ledig, dere kan komme nå."
Altså fikk vi verken drukket noe særlig brus eller spist noe av muffinsen. Vi måtte rett og slett ta beina fatt og komme oss bort til frisøren. Da vi kom dit ble det raskt bestemt at jeg skulle klippes først og ble dermed plassert i en stol foran et speil.
"Hvordan vil du ha det?"
"Eh, du kan ta det som er slitt, i alle fall."
"Er det en stund siden du klippet deg sist?"
"Ja... en stund, ja."
Et år.
Så begynte hun å klippe. Jeg satt og stirret på meg selv i speilet og følte meg egentlig ganske dum, men samtidig veldig lettet. Jeg hadde ventet en lang reprimande om hvor ofte man måtte klippe håret, og bla bla bla, men det kom ikke. Heldigvis.
"Vil du at jeg skal klippe det opp litt?"
"... Ja?"
Akkurat som om jeg visste hva det skulle bety. Klippe opp? Klipper man ikke av håret? Etter noe som føltes ut som flere timer var hun ferdig og jeg kunne gå og vente på mamma. Da hun var hjem dro vi begge hjem med kortere hår og nye klær. Hurra for ferie!

- Hvor ofte klipper du håret?

Bienes hemmelighet

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

28547231239705197186n500

- Hva tror du er bienes hemmelighet?

God sommer! (:

Så var det plutselig ferie. Endelig. Det var så utrolig deilig å tusle ut av skolen med karakterer i veska og et smil om munnen. Nå er jeg ferdig med andre klasse på videregående, det betyr at jeg bare har et år igjen med denne typen skole. Det er ubeskrivelig. Jeg tror kanskje at dere ikke er veldig interessert i mine karakterer, derfor skal jeg bare nevne at jeg fikk 4,5 i snitt og en 6-er i sosiologi. Jeg fikk nesten litt lyst til å gå og takke Jarnfrid, men så kom jeg på at hun sikkert bare ville skremt livet ut av meg, igjen. Etter avslutningen på skolen så gikk jeg litt rundt på Byfesten i Lillestrøm sammen med mennesker fra skolen. Det var kos. Nå sitter jeg og drømme meg tilbake til Italia, hvor jeg var i fjor. Jeg vil tilbake til Roma! God sommer!

1432

1862

198

- Har du vært i Italia?

Jeg er en dårlig mor

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

dsc020092

dsc020062

dsc020122

Jeg lurer på hvordan mitt fremtidige barn vil se ut. Det blir nok mat rundt munnen nebbet til alle tider. Dessuten kommer dere aldri til å få se noen pene bilder av barna mine, for jeg kommer ikke til å klare å få dem til å sitte stille og smile.

- Har du barn?

Unnskyld

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

Jeg må bare beklage til dere som bor i Skedsmo og omegn og som har måttet oppleve dagens regnvær. Denne beklagelsen går selvfølgelig spesielt til dere som skal tilbringe dagen på Byfesten. Jeg kan opplyse dere om at det er min skyld. Det er min skyld at værgudene bestemte seg for å skape regn i dag. I går kveld planla jeg nemlig å ha på meg shorts i dag. Det skulle jeg aldri ha gjort! Da jeg la meg for å sove i går kveld var himmelen skyfri, mens da jeg våknet regnet det tett. Så fra og med i dag skal jeg planlegge ullundertøy og boblejakke hver dag, for da blir det nok andre boller skal dere se!

april 09 250

- Regner det hos deg i dag?

Sanger som skriker sommer:

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

Endelig - Trang Fødsel

Surfer Babe - McFly
Når Dagen Gryr - Kaptein Sabeltann
Sommer Hele Året - Gaute Ormåsen
Fyll Ditt Sinn Med Kjærlighet - Løvenes Konge
Sommer På Jorda - Postgirobygget
Bysommer - Lillebjørn Nilsen
Hei, Her Er Jeg - Trang Fødsel
If A Song Could Get Me You - Marit Larsen
I've Got A Lovely Bunch Of Coconuts - Monty Python 
Her Vi Bor - Terje Formoe
Ever Fallen In Love - The Buzzcocks 
Sommarsangen - Astrid Lindgren 
Build Me Up Buttercup - Busted 
Idyll - Postgirobygget 
Neste Sommer - DeLillos
Let It Be - The Beatles
Peter Pan and Me - Keane, Moloney & O'Connell Kilkelly 
You Got It - Lucas Grabeel
Jag gör så att blommorna blommar - Astrid Lindgren 
All This Time - Maria Mena
Gi Meg Et Bilde - Gaute Ormåsen
New Shoes - Paolo Nutini
Down By The Lake - McFly
Dolphin - Alexander Rybak

anotherrainbowbylittleblackumbrella
(Bilde: link)

- Hvilke sanger hører du ekstra mye på om sommeren?

Å lyve til øyelegen

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

Jeg var altfor tidlig ute. Noe jeg alltid er når jeg skal rekke en time hos legen eller tannlegen. Derfor subbet jeg rundt på senteret i nesten en time før jeg ruslet opp til Brilleland. Der ble jeg møtt av en mann som snakket en svensk dialekt som er helt umulig å forstå. Derfor er jeg ikke helt sikker på om han sa det jeg tror han sa.
"Har du på linser?"
"Ja...?"
Her brøt en annen øyelege inn og sa at det som sto på datamaskinen var feil. Hun visste hvem jeg var. Jeg kunne bare gå opp og sette meg.
"Jeg kommer om to sekunder."

Bare sekunder senere enn lovet kom hun opp og viftet meg inn på kontoret sitt.
"Så, du er hjemme fra England?"
"Hm? Åh... Ja?"
Det var den første løgnen. Det har seg nemlig sånn at jeg egentlig skulle tilbrakt dette skoleåret i England, og da det ikke ble noe av bestemte pappa at vi skulle bestille billige linser på nettet i år. Dermed fikk Brilleland aldri vite at jeg ikke dro, og dermed trodde damen at jeg hadde vært der.

"Så nå snakker du flytende engelsk da, tenker jeg."
Det var ikke et spørsmål, men jeg svarte likevel.
"Ja...?"
"Det er jo bra. Greit, nå kan du ta hånden foran venstre øye og fortelle meg hva du ser."
Og så var gjettekonkurransen i gang.
"A, D eller O... P, nei, vent, F? Eller er det en G?"
Det var ikke så ille som jeg trodde det skulle bli. Jeg måtte bare øke styrken med 0,25 på hvert øye, og i tillegg må jeg begynne å bruke øyedråper mot tørre øyne. Altså kunne det gått mye verre.

"Bodde du hos en engelsk familie?"
"... Ja?"
"Da var det sånn at du måtte snakke engelsk fra morgenen av da. Jeg har hørt at når man kommer tilbake så snakker man engelsk på morgenen i to-tre måneder etter at man har kommet hjem, av vane på en måte. Er det sånn?"
"... Ja, litt..."
Her smilte hun og nikket før hun tastet inn noe på maskinen.
"En sånn erfaring er sikkert veldig bra å ha med seg videre. Er det foreldrene dine som betaler linsene fortsatt?"
"Ja, det er det."
"Ja, for du er vel ikke ute i arbeidslivet enda."
Her lo hun, og jeg ble nesten litt fornærmet. Men bare nesten.
"Sånn, da skal alt være i orden, og så kommer linsene i posten i løpet av en uke eller noe sånt."

Da jeg endelig kom meg ut av øyekontoret og ut på senteret igjen pustet jeg lettet ut og klappet meg selv på skulderen. Når var det jeg ble så god til å lyve? Det får jeg helt garantert bruk for i fremtiden, eller hva?

- Er du god til å lyve?

Dagens handel

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

dsc01987
Shorts fra Cubus, 249 kr. Det er litt surt at det peneste med den er på innsiden, der det ikke synes, men jeg liker den uansett.

dsc01984
Veske fra barneavdelingen på H&M, kr 59,50. Fire par hvite sokker fra H&M, kr 59,50. Sjokoris, kr 20,50.

- Hva synes du om mine kjøp?

A photograph is an image created by light falling on a light-sensitive surface

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

hughjackman

cho

holdon

jackwah

- Liker du å redigere bilder?

Klatremus

Husk at hvis du vil vinne Beatles av Lars Saabye Christensen må du delta her.

Jeg har klatret i dag, og herregud så deilig det var. Jeg elsker å klatre. Hadde det ikke vært for at jeg bare fikk klatret to ganger i løpet av en og en halv time, så hadde jeg blitt der til klokka ni. Dessverre var klatrefeltet fylt opp av små jenter i alderen 6-8 år, og de brukte to timer på å klatre opp én gang, så da gav jeg opp. Derfor gikk jeg og Tiril hjem til mormor i stedet, som bor bare hundre meter unna klatrefeltet. Heldigvis kunne Nina informere meg om at hun skulle starte "ungdomsklatring" til høsten, noe som betyr at jeg slipper å klatre med småjentene igjen. Så, hvis du bor i nærheten av Skedsmokorset, så kan du jo bli med og klatre på Avancia? Jeg trenger en klatrepartner. Du trenger ikke å ha noe erfaring fra før.

Jeg er så utrolig glad for at topplisten er borte. Jeg vet ikke hvor lenge den blir borte, men jeg synes den skal være borte for godt. Nå er alle bloggere plutselig likestilte, noe som er ganske inspirerende.

- Klatrer du? Vil du begynne å klatre?

Vil du vinne en bok?

Nå har tiden kommet for konkurransen som jeg har snakket om i år og dag. Denne gangen slår jeg virkelig på stortromma. Bom, bom, bom.

Premie:
Pocketutgaven av boka Beatles skrevet av Lars Saabye Christensen.
Verdi: 99 kroner (bare så dere er klar over hvor mye av mine surt oppsparte penger jeg ofrer for å glede dere).

dsc01969

Regler:
- Du bør svare på følgende spørsmål: Hva heter din favorittbok? (men jeg skal ikke tvinge deg.)
- Du kan maks delta med 5 kommentarer.
- Du oppgi mail og/eller bloggaddresse slik at jeg kan kontakte deg hvis du vinner.
- Vinneren trekkes helt tilfeldig. Jeg trekker et tall, og hvis det er nummeret på din kommentar, da vinner du. Kreativt, eller hva?
- Merk: Er du ikke interessert i å vinne, ikke kommenter dette innlegget.

Konkurransen avsluttes: 16. juli 2009 (sånn ca).


Håper flest mulig deltar, slik at det blir litt spenning. Det er ikke like gøy å trekke enten 1 eller 2, og si: "Gratulerer du vant!" Så send ordet om konkurransen videre, okei?

dsc01975

- Så, hva heter din favorittbok?

Noen ganger

Noen ganger savner jeg deg.
Noen ganger savner jeg at du holder hånda mi.
Noen ganger savner jeg stillheten, som jeg bare kan ha med deg.
Noen ganger savner jeg at du hvisker meg i øret og sier at jeg er fin.
Noen ganger savner jeg at du stryker meg over ryggen.
Noen ganger savner jeg at du kysser meg.
Noen ganger savner jeg å stirre deg inn i øynene.
Noen ganger savner jeg at du er her hos meg.

Det er da det er vondt å vite at det aldri blir oss to.

thekiss

- Har du noen gang fått hjertet ditt knust?

Har du peiling?

Jeg trenger hjelp. Det har seg nemlig sånn at jeg har hatt samme mobil i over to år, og nå er den i ferd med å omkomme. Derfor trenger jeg en ny. Problemet er at jeg ikke har peiling på hvilke mobiler som fungerer bra. Jeg vil ha en som ikke er for dyr (med kontantkort), en man kan spille musikk på og en med et bra kamera. Det bør også være veldig god plass på den. Så, altså, hvilke mobiler er det egentlig som er bra nå for tiden? Er det noen som har peiling?

- Hva slags mobil har du?

Edit: Hva synes man om LG KU990i Viewty, er den brukbar mon tro?

Du får 3

Jeg møtte opp utenfor eksamensrommet to timer før nødvendig for å være sikkert på å ikke komme for sent. Der ble jeg sittende og stirre på klokka mens jeg nervøs diskuterte eksamensgrusomhetene med de andre. Tiden gikk saktere enn noensinne og det virket som om klokka hadde stoppet. Men så var den plutselig halv elleve.
"Julie?"
Jeg reiste meg og fulgte etter læreren. Han forklarte meg kort at jeg ville få i oppgave å snakke om romanen jeg hadde lest. Jeg smilte fornøyd og satte med ned inne i forberedelsesrommet, et musikkøverom. Der ble jeg for det meste sittende og stirre ut i lufta mens jeg tenkte: "Jeg kommer til å dø."
"Julie, nå er det din tur."
Nok en gang reiste jeg meg og fulgte etter læreren. Vi gikk inn i et annet rom, og der ble jeg møtt av sensor.
"Dere kjenner visst hverandre litt fra før," sier læreren.
Jeg stirrer på sensor. Der står hun. Ikke bare engelsklæreren min fra i fjor, men også fjorårets kontaktlærer - Janne Britt. Plutselig kjenner jeg at knærne mine er i ferd med å gi etter under meg og forter meg dermed med å få powerpointen frem på tavla. Læreren forsvinner på do. Janne Britt spør meg om det går bra med meg, om jeg er nervøs, og later som om hun er profesjonell og ikke vet hvem jeg er.

Læreren kommer tilbake og gir meg klarsignalet. Jeg er i gang. Munnen min var tørr allerede før jeg begynte, og mens jeg holder en ganske stammende og nølende presentasjon, underholder sensor seg med å se lettere irritert ut og å stirre ut av vinduet. Etter presentasjonen stiller de spørsmål som jeg svarer så godt jeg kan på, før jeg blir spurt ut om boka jeg hadde lest. Spørsmålene var vanskelige og jeg stammet nok frem de fleste svarene, men hadde likevel ikke en direkte dårlig følelse da jeg forlot rommet.

Kvart over tolv var karakterene klare, og vi gikk inn i tur og orden. Førstemann får fem. Nummer 2 får seks. Den tredje får 4. Så er det min tur. Jeg skjelver og sier til meg selv: "Du er fornøyd med en 4, det går bra."
"Du får 3."
Etter at de tre ordene kom ut av sensors munn hørte jeg ikke stort mer av hva hun sa. Hun nevnte noe om at jeg ikke var reflektert og at språket var litt for enkelt. Så blander hun inn en kommentar om at dette husker jeg sikkert at hun sa til meg i fjor også. Der jeg sitter føler jeg et jeg blir sint og frustrert, og jeg får en plutseiig trang til å skrike og slå, men får ikke ut et ord og kroppen er stiv. Engelsklæreren kommer med trøstende ord om at jeg er en av de klareste femmerne i skriftlig. Akkurat som om det hjelper.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg kom meg ut av rommet, men litt senere møtte jeg Caroline i gangen og slet med å holde tårene tilbake. Jeg går til bussen, som selvfølgelig nettopp dro. Tårene ligger og venter i øyekroken. Tankene svirrer. Hva skal jeg gjøre nå? Vil jeg få noen god fremtid? Hvordan klager man på karakteren? Jeg tror jeg tar matte og historie og filosofi i stedet for engelsk neste år. En tanke slår meg. Er dette bare et mareritt?

Jeg kommer hjem etter en altfor lang busstur bak solbrillene. Støttende meldinger og telefoner fra mamma hjelper ikke. Jævla drittkjerring, har liksom ingen virkning på karakteren. Så da jeg kommer hjem legger jeg meg i senga. Prøver å sove. Klarer ikke. Telefonen ringer. Jeg vil ikke prate med noen. Jeg trykker på opptatt, men innser at det er skolen som ringte. Faen. Jeg tørr ikke ringte tilbake. Tenk om hun mente at jeg skulle få 2, ikke 3. Omtrent en halvtime senere ringer det igjen. Jeg trekker inn luft og tar telefonen.
"Hallo?"
"Hei, det er Ole Tobias. Fikk du meldingen min?"
"Nei?"
Resten hørte jeg egentlig ikke så mye av, annet enn at læreren min (Ole Tobias) hadde diskutert litt frem og tilbake med sensor. Han mente 3 var en urettferdig karakter. Han hadde fått diskutert den opp til en firer.

Aldri i hele mitt liv har jeg vært så glad for å få 4. Aldri. Jeg gråt av lykke. Tiril trodde det hadde klikket for meg.

Nå kan jeg ta sommerferie med et smil. Jeg trenger ikke å tenke mer på skole før august. Fremtiden min er reddet.

Et dumt smil

Om ca 3 timer håndhilser jeg på sensor og smiler dumt. Jeg har nå mer eller mindre lært meg det jeg skal si, så nå må jeg bare passe på at jeg ikke høres ut som et mekanisk menneske. Jeg er ingen maskin. Nei, F. W Taylor, mennesket er ikke en maskin (der ser dere, sosiologi er faget jeg skulle ha kommet opp i!). Derfor må jeg prøve å være naturlig, blid og virke opplyst. Dette kommer til å gå strålende. Næt. Vær så snill og ønsk meg lykke til hvis du tilfeldigvis stikker innom bloggen min i løpet av dagen. Takk.

Undringsstund #2

Jeg gruer meg mer enn jeg har gruet meg til noe i hele mitt liv, bortsett fra da jeg egentlig skulle til England. Jeg er redd for at halsen min skal snøre seg sammen og at jeg ikke skal få puste. Jeg er redd for å knekke. Jeg er redd for å få anfall.

Hva hvis jeg glemmer alt?
Hva hvis sensor ikke forstår hva jeg sier?
Hva om jeg begynner å snakke spansk i stedet for engelsk?
Hva skjer hvis jeg begynner å gråte?

Egentlig hadde jeg planer om å ta eksamen med godt mot og et smil, men nå kjenner jeg at det ikke er mulig. Jeg blir tørr i munnen bare av tanken på å stå foran de to menneskene. Hendene mine skjelver bare jeg skriver disse ordene. Hva skal jeg gjøre? Jeg har helt seriøst vurdert å brekke beinet for å slippe å ha eksamen. Hvorfor akkurat meg?

På den annen side. Hvor ille kan det egentlig bli? Det er som sagt bare to mennesker, og jeg vet hva jeg skal si. Jeg vet hva jeg kan få spørsmål om, selv om jeg kanskje ikke vet akkurat ordlaget. Jeg kan engelsk.

Hvorfor gruer jeg meg noe så inn i helvete da?
Hva er egentlig galt med meg?

Kunstner?

For de av dere som gjettet hva jeg postet bilde av i går, nei, det var ikke en duk. Det var kanskje det mest intime bildet dere noen gang vil se av meg. Det var nemlig bh-en min.

Nå har jeg fått presentasjonen min til å bli akkurat 8 minutter, noe som betyr at jeg bare må pugge den, og så er jeg mer eller mindre ferdig. Jeg gruer meg veldig til i morgen, men jeg skal nok overleve det også. Håper jeg. Sånn bortsett fra å pugge, så skal jeg nå surre på msn og photoshop. Jeg har funnet ut at man kan tegne på photoshop, og selv om jeg ikke eier kunstnertalent, så har jeg prøvd meg litt.

summer

- Bør jeg satse på en karriere som grafisk tegner?

Fotobidrag #3

Jeg har bestemt meg for å bli med på denne fotkonkurransen. Jeg valgte at et av fuglebildene mine kunne regnes som et nærbilde av naturen, og håper det er greit. For dette er nemlig, etter min mening, det kuleste bildet jeg har tatt. Fuglen lukker øyet, for de som ikke ser det.

dsc01883

- Hva synes du om bildet?

Hva er dette mon tro?

Nå har jeg endelig skrevet ferdig presentasjonen til eksamen. Dermed har jeg bare litt pugging igjen. Altså trenger jeg ikke å stresse så veldig i dag likevel. Det er egentlig litt veldig deilig, selv om jeg kjeder vettet av meg. Jeg har ingen verdens ting å gjøre (bortsett fra eksamen, men jeg gidder ikke), så jeg vurderer å gå et stykke med hunden og bli borte i en time eller to. Da får jeg ut litt stress også. Ja, jeg tror jeg gjør det.

I går kveld fikk jeg ikke sove og fant ut at jeg skulle fotografere litt random rundt på rommet. Ikke at det er så mye å ta bilde av. Så hvis dere kjeder dere, så kan dere gjette hva jeg har tatt bilde av under her.

dsc01959

- Hva ser dette ut som?

Hvis i morgen aldri kommer

Jeg leste dette innlegget i dag, og det fikk meg til å begynne å tenke. Da jeg i tillegg fant denne bloggen fant jeg ut at jeg måtte skrive et lite innlegg.

Det er skremmende hvor fort et liv kan rives bort. Therese var bare femten år. På bloggen sin skrev hun at hun snart skulle bli 16, det ble hun aldri. I løpet av en natt var hun borte, og nå er hun ikke mer. Jeg vet ikke noe om omstendighetene rundt drapet, men det virker uansett meningsløst. Hvil i fred, Therese.

En tanke og et spørsmål jeg tror veldig mange stiller seg er: Hva skjer hvis jeg dør i morgen?
Man vet aldri hva som kan skje. Hver dag kan være din siste.
Egentlig er det fint at vi ikke vet noe om fremtiden. Tenk hvis vi visste at vi skulle dø. Tenk å vite at man ikke skal få leve lenger enn til i morgen. Jeg tror at de med livstruende sykdommer, som får vite av legene at de skal dø, aller helst skulle ønske de ikke visste.

Døden er i dag nesten det eneste vi ikke vet noe om. Vi vet ikke hva som skjer etter at hjertet slutter å dunke. Vi vet ikke engang om vi virkelig har en sjel som føres videre. Det er nok derfor så mange frykter nettopp det å dø. Vi vet ikke hva som vil skje med oss. Og hva hvis det ikke skjer noe? Hva om alt blir svart og vi blir borte. Tenk om vi aldri får tenke eller føle igjen.

En annen tanke er tanken om hva som vil skje med de som er igjen. Hva vil de føle? Hva vil de tenke? Hvor lenge vil de sørge? Vil de huske meg? Vil minnet mitt vare evig? Vil de klare å komme seg videre? Vil de få et godt liv uten meg? Hvis jeg dør i morgen, vil dere da vite hvor mye dere betyr for meg?

Hva skjer hvis i morgen aldri kommer?

- Hva tenker du om å dø?

Nærsynt og forvirret

Jeg kjenner en ganske ubeskrivelig trang til å grave meg ned i et hull i bakken og aldri komme opp igjen. Eksamensnervene er herved tilbake. 1) Jeg har ikke nok stoff. 2) Jeg er lei. 3) Jeg finner ikke mer stoff. Derfor har jeg havnet her igjen, på blogg.no. Dette kommer jeg garantert til å angre på, på søndag, men det får stå sin prøve. Jeg er i hvert fall helt ferdig med powerpointen, og det er jo ganske bra.

Vet du hva jeg skal på onsdag? Jeg skal til Brilleland og sjekke synet mitt. Jeg vet at jeg ser dårligere og gruer meg derfor litt. Det å være nærsynt er egentlig ganske grusomt. Uten briller eller linser ser jeg bare omrisset av det rundt meg og det er utrolig frustrerende. De fleste marerittene mine går ut på at jeg verken har briller eller linser og klarer ikke å se hva som skjer rundt meg. Jeg løper hvileløst og forvirret rundt, og ingen bryr seg. Styrken på linsene mine er den dag i dag -4, men hva det blir etter onsdag tørr jeg ikke tippe på. Kanskje jeg er i ferd med å bli blind.

examppt

- Ser denne forsiden bra ut?
- Ser du bra?

Bloggens fremtidsplaner:

16.06.09: Konkurransestart.

23-25.06.09:
Videoblogg (en av dagene).

16.07.09:
Konkurranseslutt med videoblogg.


- Hva ønsker du deg på denne bloggen?

Syngende ballonger og resirkulering

Hallo. Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å blogge noe mer, og late som jeg var opptatt med eksamen, men dere kjenner meg, jeg klarer ikke å holde meg unna. Så, til deres store glede, skal jeg nå skrive et skikkelig underholdende innlegg. I dag er nemlig mine kjære foreldres bryllupsdag. Hurra! De har vært gift i hele 21 år. Noe som vil si at de giftet seg i 1988, samme år som det var militærkupp på Haiti og samme år som TvNorge begynte sine sendinger, bare for å nevne noe. Min fantastisk kreative far gav min mor en syngende ballong, ja, dere hørte (leste) riktig, en syngende ballong. Hver gang noen går (eller reiser seg) begynner den å synge en elendig og klissete kjærlighetssang. Bra tenkt, pappa, virkelig. Bortsett fra det, har jeg vel ikke så mye jeg vil få sagt, annet enn at Marit går foran som et godt eksempel og resirkulerer. Jeg foreslår at alle følger hennes eksempel.

Lurer dere på hvor jeg har fått skjønnheten min fra? Nå trenger dere ikke å lure lenger. Skål.
337

- Har du feiret noe i dag?
- Resirkulerer du?

Eksamen, here I come...!

Når dere nå leser dette innlegget da tenker dere at jeg er en av to alternativer.
1) Dritforbanna på det idiotiske eksamenssystemet, eller
2) Jublende glad og overraskende rolig.
Assisterende rektor leste opp følgende: "spansk 1, eksaminator..." Trommevirvel. "Elena." I hodet mitt spratt jeg i taket. Det ble altså ikke spansk. "Historie, eksaminator: Anne." Ikke historie og filosofi, altså. Og så kom det en haug med tredjeklassefag og jeg var overbevist om at jeg måtte komme tilbake i morgen, men så: "Internasjonal engelsk, eksaminator: Ole Tobias." Da hun leste opp Carolines navn, fikk jeg hjertet i halsen, men så, to navn senere: "JULIE SANDSNES!" Jeg har aldri vært så glad for en eksamen i hele mitt liv. Både helgen og fremtiden min er reddet. Pulsen min gikk fra rundt 1000 til fullstendig hvilepuls. Jeg er helt rolig og koser meg med sjokolade mens jeg pusler litt med powerpoint. Åh, det er så herlig. Det hjalp virkelig med kryssede fingre og tær, lykkesko, lykkesokker, lykkesmykker og lykkering! Jeg er så glad, og jeg er litt redd for at jeg drømmer. Eksamen blir forresten mandag kl 10.30.

dsc01929

- Er du glad i dag?

Jeg har sluttet å tenke

I dag har jeg konsentrert meg om å ikke tenke på at jeg kanskje trekkes opp til eksamen i morgen. Jeg tenker ikke på det. Tenker ikke. Tenker ikke. Tenker ikke. Det er jo derfor jeg skriver enda et innlegg om det, fordi jeg ikke tenker på det. Åh, herregud, som jeg gruer meg. Hvis du blander sammen følelsen du får når et fly lander, følelsen rett før du besvimer og følelsen av å ikke få puste under vann, da kommer du frem til hvordan jeg føler meg. I hvert fall nesten. Kommer jeg opp i spansk, så må jeg lære meg spansk på 96 timer. Hvor sykt er ikke det? Jeg komme opp i engelsk. Jeg må. Jeg må. Jeg må. Jeg regner med at dere krysser fingre og tær for meg i morgen? Ja, det gjør dere. Lykke ønskninger tas også imot med stor takk!

- Har du hatt eksamen i år? I hva?

Viktige spørsmål:

- Hvorfor må vi ha eksamen?
- Hvorfor får Vigrid lov til å stille til valg?
- Hva kom først; høna eller egget?
- Hvorfor kommer fredag før lørdag?
- Hvorfor har ikke Jarnfrid pensjonert seg?
- Har Jens Stoltenberg et mellomnavn? Jens Arne?
- Hvordan var Hitler som liten?
- Hvorfor har fem år gamle barn egen mobil?
- Hvorfor må vi ha eksamen?
- Hva tenker Nrk1 med når de tar bort barne-tv fra kanalen? Rompa?
- Hvorfor er det krig i verden?
- Hvor kommer vi fra?
- Hva er månen egentlig laget av?
- Hvem var konge i Norge i 1668?
- Hvor ofte skal man egentlig klippe håret?
- Finnes det en Gud?
- Er forholdet mellom Tona Damli Aaberget og Aksel Hennie en viktig nyhet?
- Hva er det som er så spesielt med Zac Efron?
- Hvorfor har døgnet bare 24 timer?
- Hva får deg til å si at Jonas Gahr Støre er kjekk?
- Hvorfor må vi sove?
- Hvorfor må vi ha eksamen?

store

- Hvilke viktige spørsmål stiller du deg?

Jeg vil ha en liten ... katt?

Jeg har fått en ny venn. Han er stor og stripete og mjauer hvis jeg slutter å klappe han bak ørene. Dessverre hadde jeg ikke med meg noe kamera, og fikk dermed ikke foreviget øyeblikket da vi møttes. Jeg har prøvd å google "stripete katt og gal jente", men har egentlig ikke funnet noe relevant. Derfor får dere klare dere med denne gjenfortellingen. Konklusjon er uansett at, mamma, jeg ønsker meg en katt! Mjau, mjau, mjau. Tenk å ha en lodden liten klump som jeg kan lulle med og som kan stryke seg langs leggen min når jeg kommer hjem med tunfisk. Jeg vil ha en liten katt!

domesticcat

- Liker du katter?

Hurra for deg!

I dag har mitt store forbilde, Johnny Depp, bursdag! Denne begivenheten skal selvfølgelig feires med kake og sang. Det eneste problemet er at jeg ikke har kake eller noen som  er villige til å synge bursdagssangen med meg. Jaja. Jeg får feire med å se på bilder og lese intervjuer. Det er jo bra det også. Uansett så er det en stor dag i dag, og jeg håper alle har en god dag!

3256138ori

Happy Birthday to You
Happy Birthday to You
Happy Birthday Dear Mr. Stench!
Happy Birthday to You.

From good friends and true,
From old friends and new,
May good luck go with you,
And happiness too.

- Liker du Johnny Depp?

Undringsstund #1

Spørsmål:
Hvorfor sparer lærere alt det fæle til slutten av året?


Nå er det sommer, ikke sant? Halvparten av Norge har nå mer eller mindre tatt sommerferie. Jeg er en av dem, men jeg kan ikke ta ferie. Ikke bare har jeg eksamen neste uke, men jeg må mest sannsynlig også høres muntlig foran hele klassen i historie på onsdag. Og jeg som bare har gjort 1/6 av oppgavene! Det betyr at jeg må gjøre alt i morgen. Noe som betyr at i morgen kommer til å bli en dårlig dag. Æsj, æsj, æsj. Jeg er så lei av skole. Kan de ikke bare bestemme seg for at eksamen er nok tortur? Hvorfor må jeg ha historie i tillegg? Er det dette vi kaller eksamensnerver? Når man nesten bryter sammen av ingenting. Jeg vil ha sommerferie nå. Vær så snill. Jeg orker ikke mer. Jeg sprekker. Jeg tror jeg går og finner meg noe sjokolade.

- Har du hatt eksamensnerver?

Noen ganger

Noen ganger savner jeg luggen min,
lugg
men bare litt.

- Hva kler jeg best? Lugg eller ikke?

Åpenbart, men vakkert

Av en eller annen grunn så har blogging virket litt unødvendig denne helga. Jeg har ikke gjort noe, egentlig, annet enn å svare på spørsmålene, som dere sikkert har sett. Så, da hadde jeg heller ikke noe særlig å blogge om. Jeg skal ikke igjen be dere om forslag, for 1) dere har som regel ingen og 2) jeg må prøve å komme på litt selv også.

I dag så jeg en film. Historien er utrolig usannsynlig, teit og uoriginal, men likevel falt jeg for den. Historien er vakker og nesten litt rørende. Filmens navn er Penelope, og den handler om en jente som ble født med grisetryne. Foreldrene hennes har holdt henne hjemme hele livet, for at ingen skal se hvordan hun ser ut. Grunnen til at hun ser ut som hun gjør er en gammel forbannelse, og de tror at den kan brytes hvis Penelope gifter seg med en rik mann. Resten kan dere sikkert gjette. Filmens høydepunkt er uten tvil skuespilleren James McAvoy, som ikke bare er fantastisk kjekk, men har også en utrolig utstråling. Jeg tviler på at det finnes en eneste gutt som ville ha større glede av denne filmen, men jenter bør absolutt se den!

penelopemovieimagechristinaricci11

- Har du sett Penelope?

Q & A

Her har dere svarene på spørsmålene dere stilte. Som dere ser kan dere være glad for at dette ikke ble en videoblogg, for den hadde blitt grusomt lang! Jeg lurer på hvordan kule bloggere får tid til å svare på sånn ca hundre spørsmål... Takk til dere som stilte spørsmål!

Nora spør:
- Hvis du skulle blitt strandet på en øde øy, med tre gjenstander og en person, hva og hvem hadde du tatt med da?
Jeg begynner med hvem, og tror nok ganske sikkert at jeg ville valgt å ha lillesøsteren min Tiril der. Da hadde jeg både hatt noe å le av og med. Hvis jeg kunne valgt hvem som helst i hele verden hadde jeg nok endt opp med Johnny Depp der, men det er en annen sak. Når det gjelder gjenstander så ville jeg hatt med en skrivebok som aldri gikk tom for ark (med penn, sa vi), en enorm drueplante som jeg kunne plantet og en maskin som kunne gjøre saltvann til drikkevann. Jeg tenker virkelig på alt! 

- Hvorfor blogger du?
Jeg begynte å blogge fordi jeg først og fremst syntes det hørtes morsomt ut og fordi det da vil være lettere å huske alt jeg gjør. Grunnen til at jeg fortsatte etter at jeg egentlig begynte å bli lei av å skrive om meg selv, er at jeg føler jeg blir sett når jeg blogger. Ellers i livet blir jeg som regel ikke lagt så godt merke til og jeg klarer sjelden å uttrykke meg selv slik jeg vil. Blogg er dermed en utrolig god løsning på kommunikasjonsproblemene mine. Her kan jeg skrive hva jeg mener, og få respons på det også. Det er herlig å bli sett. 

- Hvem blogger leser du?
Jeg leser altfor mange blogger, for jeg kan ende opp med å lese dem i timevis før jeg blir ferdig med alle. For å nevne noen så må jeg sjekke Drea, Ønskeliste, Talkie Walkie, Trippel9, Gi et lite vink, Hellige Marit, Et år hjemmefra, En Sjiraff på eventyr, Mamma Silje, Aleksander With, Arkivet, Hjartesmil, Kristina Andersen, Teiting, Mewkid og Rico hver dag.  

- Hvis du kunne vært et dyr, hvem dyr da?
Hund, helt klart. De er for det første utrolig vakre dyr, og for det andre så lever de som regel veldig gode liv. Jeg skulle gjerne levd et hundeliv! Tenk så bekymringsfritt og flott.  

- Hva syns du om røyk, snus, øl, Liverpool og alt sånn dritt?
Røyk og snus er noe av det verste jeg vet. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan noen frivillig vil være i nærheten av det, og i det hele tatt ta det i munnen! Øl har jeg aldri smakt, men jeg er generelt litt imot alkohol, så jeg tror heller jeg lager et innlegg senere om dette. Liverpool visste jeg nesten ikke hva var før jeg googlet det. Altså, fotball er ikke helt min greie. Jeg skjønner at noen kan like det, men selv har jeg aldri sett gleden i det. Til slutt kan jeg jo nevne at jeg ikke har spesielt mye til overs for dritt. 

- Hva syns du om den norske kongefamilien?
Jeg har vel egentlig ikke så mange meninger om kongefamilien, bortsett fra at Mette-Marit er den merkeligste damen jeg vet om. Har dere sett henne klappe? Det er det morsomste jeg vet om. Helt seriøst. Monarkiet i seg selv har jeg ingenting imot, faktisk så synes jeg det er riktig så koselig at vi har prinser og prinsesser her i landet. De gjør jo ingen flue fortred, så hvorfor ikke? Litt gammeldags må det være lov å være.  

- Hva er yndlingsfaget ditt? Og hatefaget?
Jeg har egentlig ikke et yndlingsfag på skolen for tiden. Jeg er nemlig utrolig skolelei og ser ikke frem til et eneste fag. Likevel har jeg en viss forkjærlighet for engelsk, så det er nok det faget jeg liker best, selv om engelsk på vgs suger. Ellers er jeg også litt glad i norsk og gjør det best i sosiologi. Det faget jeg liker minst er nok gym, men matte kommer ganske tett etter. De to fagene kan jeg virkelig ikke fordra. Jeg er heller ikke spesielt glad i spansk, men det er jeg forhåpentligvis ferdig med nå. 


Linn Thomassen spør:
- Føler du at du er den samme personen som blogger og i virkeligheten?
Jeg er mer meg selv når jeg blogger enn det jeg er "i virkeligheten". På bloggen kan jeg skrive akkurat det jeg føler og akkurat det jeg tenker, og det klarer jeg dessverre ikke å gjøre ellers. Når man er sjenert som meg, er det lettere å uttrykke seg skriftlig. Derfor vil jeg si at hvis man virkelig vil bli kjent med meg, bør man lese bloggen min. Jeg håper at jeg en dag kan være meg selv både på nettet og i det virkelige liv.

- Hva syns du er det aller beste med sommeren?
Akkurat nå tenker jeg at det beste med sommeren er at jeg slipper å gå på skole, men det jeg liker best med sommeren er nok å reise. Jeg elsker å reise til steder hvor jeg ikke har vært før og som har en utrolig historie. Jeg storkoste meg for eksempel i Roma i fjor. Ellers er jeg også veldig glad for at det er varmt og at jeg slipper å ha på meg et tonn med klær, men jeg liker det ikke når det blir for varmt.

- Har du et spesielt talent?
Hvis jeg skal fullstendig blåse i Janteloven, så vil jeg si at, ja, jeg har et talent. Om det er spesielt eller ikke, får du selv bedømme. Jeg har skrevet historier så lenge jeg kan huske, og liker å tenke at jeg er bedre enn gjennomsnittet til akkurat dette. Så jeg har vel et skrivetalent, til en viss grad.

- Er du fordomsfull?
I visse tilfeller, ja, men jeg prøver å ikke være det. Før hadde jeg store fordommer mot for eksempel blondiner med mye sminke, men jeg har lært i årenes løp at det som regel skjuler seg et godt menneske på innsiden. Jeg dømmer ikke etter førsteinntrykk, og det mener jeg selv at er veldig viktig. Det er nok deler av meg som fortsatt har fordommer mot jenter med to tonn brunkrem på huden og glamourmodeller, men jeg prøver så godt jeg kan å ikke ha det. De fleste mennesker er snille og greie når du bare blir kjent med dem, mener jeg.  


Marit spør:
- Hva er det første du skal gjøre når du får lappen?
Det vet jeg faktisk ikke. Sannsynligvis skal jeg kjøre meg en lang tur alene. Jeg har også planer om å ta lappen før 12. oktober slik at jeg kan kjøre til og fra konserten. Det er det som er målet mitt, så vi får se!

- Hvem tar bildene av deg, som du bruker i headeren og sånt?
De tar jeg selv. Selvutløser er en veldig bra ting. Jeg hater å bli tatt bilde av, og foretrekker å ta bilder av meg selv når jeg er alene (åh, herregud, så teit det hørtes ut!).

- Bilferie eller båtferie?
Båtferie. Jeg hater å kjøre bil, for jeg har nemlig en mild form for klaustrofobi og hater trange biler. Dermed trives jeg mye bedre på havet og ønsker meg seilbåt (selv om danskebåten også fungerer, selvfølgelig).

- Fotball eller skole?
Hvis vi snakker om å spille fotball, så går jeg heller på skolen. Jeg skader meg bare, og skyter ballen feil vei. Hvis vi snakker om å se på fotball, så ser jeg heller en fotballkamp enn å ha mattetime for å si det sånn.

- Marit eller Synne?
Er det nå jeg skal svare skikkelig overraskende? Neida. Men jeg klarer ikke å velge mellom to mennesker på den måten her, det blir bare helt feil.

- Lars Tangen eller Talkie Walkie?
Lars Tangen holder jeg meg så langt unna som mulig, han skremmer vettet av meg. Talkie Walkie kan jeg sitte og se på i timevis. Han er en fantastisk blogger og dagen er virkelig ikke det samme uten et videoinnlegg fra ham! 

- Kontinuerlig spill, eller lange baller over midten?
Jeg regner med at dette har noe med fotball å gjøre, så hvis du vil vite det beste svaret på dette, Marit, så foreslår jeg at du spør deg selv eller søsteren din. Selv ville jeg sagt kontinuerlig spill, men bare fordi kontinuerlig er et kult ord! 


Tesse spør:
- Hvor har du kjøpt de røde solbrillene dine?
De kjøpte jeg på Rollingrockshop.com for litt over 300 kroner. Jeg anbefaler virkelig denne nettsiden, for de pakket det og satte på en lapp som gjorde at jeg slapp å betale toll. I tillegg la de med noen reklamegaver. De vet virkelig å ta vare på kundene sine!

- Hva ser du etter hos en venn?
Ærlighet, humor og åpenhet. Det er mye som er viktig i en venn, men det viktigste er at man kan le av alt og at man kan få hverandre i bedre humør. Jeg tror at gode venner er som sjelevenner, man kjenner hverandre tvers igjennom og kan snakke om det alle meste.  

- Hvor mange bestevenner har du?
Jeg har nok "bare" en som jeg kan kalle bestevenn, men jeg har flere nære venner. Det å kalle noen en bestevenn er ganske spesielt for meg, av flere årsaker, og derfor skal det mye til før man blir akkurat det.

- Hvem bok vil du anbefale?
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; hvis du liker fantasy og godt kan lese på engelsk, anbefaler jeg på det sterkeste å lese The Black Magician-trilogien av Trudi Canavan. Den er i mine øyne den beste fantasy-boka jeg har lest siden Harry Potter. Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale alle bøkene skrevet av Dan Brown, Gutten i den stripete pyjamasen av John Boyne, Pirater av Celia Rees, Repslageren av Peter Dickinson, Den siste tempelridder av Raymond Khoury, Blekkhjerte av Cornelia Funke og Bartimeus-trilogien av Jonathan Stroud. Bare for å nevne noen.

- Kan du synge? / Liker du å synge?
Nei, jeg kan ikke synge. Jeg liker å synge, men bare når jeg er helt, helt alene hjemme.

- Har du kjæreste?
Nei, det har jeg nok ikke, men det står øverst på ønskelista!

- Hva ser du etter hos en kjæreste?
Humor og ærlighet. Jeg tror at humor kan redde alle forhold fra å briste. Ærlighet er viktig for at man ikke hele tiden skal gå rundt grøten. Enten så elsker man hverandre, eller så gjør man det ikke. I tillegg må han vite hvem han er og kunne stå for sine egne meninger. Utseendet er overhodet ikke viktig, men det er ikke negativt hvis han ser bra ut, selvfølgelig.   


Synne spør:
- Hva slags musikk hører du på?
Jeg hører på veldig mye forskjellig og egentlig noe innenfor enhver musikksjanger (bortsett fra trance og techno). Noen klare favoritter er Green Day, Nirvana, The Fray, The All-American Rejects, McFly, Bryan Adams, Oasis, Stephanie McIntosh, Panic! At the disco, U2, Eminem, Rob Thomas, Ronan Keating, Alejandro Fuentes, Switchfoot, Kutless, The Killers, Regina Spektor, Alexander Rybak, The Clash, Hoobastank, Marit Larsen, Forty Foot Echo, The Who og The Beatles. I tillegg er jeg veldig glad I filmmusikk (Disney, Danny Elfman, Astrid Lindgren etc.), musikalmusikk (Les Misérables, Which Witch, Sweeney Todd etc.) og gammel norsk punk (Raga Rockers, Skjønn Forening, Kjøtt etc.). Jeg styrer som regel unna listepop, men kan finne noen fine sanger der også.  

- Hvor høy er du blitt nå?
Jeg har nok ikke vokst siden sjuende klasse, eller noe, så jeg er fortsatt 154,5 centimeter uten sko på beina.  


Mshmaria spør:
- Hvorfor blogger du?
Har svart på dette alt. Se lenger opp.

- Hva driver du med på fritiden?
Ingen verdens ting. Jeg har klatret i over et år, men sluttet fordi jeg begynte å bli litt vel gammel for juniorkurset og har enda ikke funnet meg en klatrepartner eller klatreklubb. Det beste av tiden min går med på skriving, musikk, blogging, film, tv og generell snakking på msn. Jeg går så ofte som jeg kan på kino og teater, men det blir nok dessverre altfor sjelden.

- Hvilken sminke bruker du? Bruker du mye sminke?
Jeg bruker veldig lite sminke, og bare rundt øynene. Det går som regel i eyeliner (Rimmel London; Soft Kohl, svart) og mascara (L?Oreal Paris; Double Extension), men noen ganger drister jeg meg til litt øyeskygge også. Nå i det siste har jeg begynt å bruke mindre sminke enn før.  


The Big Book spør:
- Bruker du mascara hver dag?
Ja, det gjør jeg. Det har blitt en vane, og jeg føler meg veldig naken uten.

- Prøver du å være sunn? Har du noen bra smoothieoppskrifter?
Jeg prøver, men det går veldig dårlig. Jeg anser meg selv som en sjokolademagnet. Smoothie skal jeg ærlig innrømme at jeg aldri engang har smakt, så nei, der har jeg ingen tips å komme med.   


Kamilla Mari spør:
- Hvorfor står det at bloggen din har anbefalt 18 års aldersgrense?
Det er vel egentlig en intern spøk (så intern at jeg er den eneste som forstår den) som jeg kom opp med da jeg selv fylte 18 år. Jeg har lenge tenkt på å fjerne det, men glemmer det alltid.  


Eple spør:
- Hva ville du ikke svart på?
Spørsmål om hva jeg mener om enkeltpersoner. Jeg ser på ytringsfrihet som et privilegiet, og ikke en rett, og mener derfor at man ikke skal skylde på ytringsfriheten når man skriver stygt om andre mennesker på sin blogg. Jeg ville nok heller ikke svart på helt personlige spørsmål om fortiden min eller, jeg vet ikke, sexlivet mitt for eksempel. Noen spørsmål blir det rett og slett helt feil å svare på, på en blogg. Spørsmål om hvem jeg har hatt et av og på forhold med og hvem jeg liker nå, ville jeg ikke svart på.


Josefine spør:
- Har du noen supre tips mot forkjølelse? Lord knows I could need some...
Nei, det har jeg nok ikke, men pappa har alltid påstått at man blir raskere frisk hvis man sover med skjerf. Om dette er sant, vet jeg ikke, men det er i hvert fall et gubberåd. Ellers skal det visst hjelpe og drikke noe varmt, men det visste du nok fra før.  

- Kom du opp til muntlig eksamen i dag, egentlig?
Nei, jeg blir trukket opp 11. eller 12. juni, og har dermed muntlig eksamen 15. eller 16. juni. Jeg blir altså trukket opp torsdag eller fredag i uken som kommer.

- Hvorfor gjør kommentarer på bloggen din deg lykkelig?
Det er vanskelig å svare på, men jeg tror det har noe med at jeg føler meg sett og ikke minst verdsatt. Vi mennesker trenger oppmerksomhet, og det er nettopp gjennom kommentarer på bloggen at jeg får den oppmerksomheten jeg trenger. Enten det er positive eller negative kommentarer, så får jeg i hvert fall vite at noen mener noe om meg, og det er tross alt bedre enn hvis alle var likegyldige.

dsc01601

- Var det noe mer du lurte på nå?
- Var noen av svarene uklare?

En hilsen fra sofagrisen

Klokka tolv i dag våknet jeg med den verste hodepinen på lenge. Hvor typisk er det ikke at hodet mitt ikke samarbeider når det er fint vær igjen? Jeg burde kanskje ha tatt hintet da jeg var kvalm i går kveld... Nå må jeg sannsynligvis tilbringe resten av dagen på sofaen, spesielt hvis tablettene ikke virker snart, det er grenser for hvor mange Ibux jeg kan stappe i meg. Så om jeg får svart på noen spørsmål i dag, er veldig usikkert. Kanskje blir jeg bedre hvis dere ønsker meg god bedring. Beklager mye klaging, og lite blogging.

dsc01672

- Har du mye vondt i hodet?

Why does it always rain on me?

Nå må jeg virkelig få noen oppturer snart. I dag fikk vi beskjed om at London-turen med engelsken neste skoleår skal være i uke 42. Hva skjer i uke 42? Green Day-konserten. Hva kommer til å skje da? Jeg får ikke dratt til London. Noe som betyr at jeg sparer 5200 kr jeg må gå gjennom et helt skoleår uten noe å glede meg til i skolesammenheng. Jeg vet at det ikke er noens feil, men jeg merker at jeg blir rimelig irritert med tanke på at det alltid er noe som går galt. Jeg kan ikke huske sist noe gikk akkurat som jeg ønsket. Nå skal jeg sitte og surmule mens jeg spiller The Sims 3. Hvis du har lite å gjøre, kan du fortsatt stille meg spørsmål her.

londonfra videokamera diverse bilder 1982
Fra klassetur til London i 2007.

- Hva gjør du i uke 42?

Like rundt hjørnet

Takk til alle som stilte meg spørsmål! Jeg kommer til å svare i løpet av helga, tenker jeg, og det blir nok skriftlig. Jeg må være helt alene hjemme for å lage en videoblogg, og jeg har dessuten ingen glede av å legge ut en video av meg selv. Da føler jeg meg så dum. Så, altså, skriftlige svar. Det håper jeg dere kan leve med. I dag fikk jeg hentet The Sims 3, det ble mye surr, men jeg fikk riktig spill til slutt. Spillet er forresten herlig, selv om jeg ikke har fått spilt så mye enda, jeg kom ikke hjem med det før klokka ni. Forresten så kom premien til konkurransen i posten i dag, så nå er konkurransen like rundt hjørnet!

thesims320090116030408016640w

- Har du prøvd The Sims 3?

Du spør, jeg svarer

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne ha en aldri så liten spørsmålsrunde, og jeg hører selvfølgelig på leserne mine. Så nå er det altså spørsmålsrunde. Jeg gir dere nå sjansen til å spørre om akkurat hva dere vil, enten dere faktisk lurer på noe eller bare spør for å få meg til å svare på teite spørsmål. Det skal sies at jeg svarer på nesten alt.

lotr

- Så, hva lurer du på?

Fotobidrag #2

Nå skal jeg bidra i enda en fotokonkurranse. Temaet er portrett og jeg valgte derfor et bilde av min vakre lillesøster. Konkurransen finner du her.

fra videokamera diverse bilder 028

- Hva synes du om bildet?

Mannen i mitt liv

I natt drømte jeg om denne mannen:
mrwickham
Dette er altså Mr. Wickham fra filmen Pride and Prejudice (spilt av Rupert Friend). Jeg drømte at jeg var i en fornøyelsespark og at han jobbet der. Vi snakket sammen i ti minutter og så holdt vi plutselig hender. Litt senere satt vi og kysset hverandre og snakket om at vi alltid måtte være sammen. Han var min store kjærlighet og han snek seg til og med unna jobben sin for meg. Jeg husker ikke hvordan drømmen endte, men det var uansett en av de rareste drømmene jeg har hatt på lenge. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg kan drømme om denne mannen, som jeg har sett på film én gang. Hjernen min er litt rar noen ganger alltid.

- Drømmer du rare drømmer?

Dette reddet sommeren min

Gjett hva jeg skal 15. juli.

Ja, du gjettet riktig! 15. juli skal jeg på førpremiere på Harry Potter og Halvblodsprinsen. Jeg skal på spesialvisningen på Akershus Festning hvor noen av skuespillerne fra filmen kanskje dukker opp. Det skal visstnok bli den største utendørsvisningen i verden. Hvor fantastisk er ikke det? Jeg føler meg så utrolig heldig og kan virkelig ikke vente. Det reddet faktisk hele sommeren min. Informasjon om visningen finner du her.

untitled

- Gleder du deg til Halvblodsprinsen?

Dagens visdomsord

De fleste problemer vises ikke på utsiden.

Jeg har blitt vurdert!

I går kveld tikket det inn en mail i innboksen min og jeg tenkte: "sikkert reklame, ellerno." Der tok jeg feil. Jeg fikk nemlig mail fra Ghazal som hadde vurdert bloggen min, og jeg ble så glad av å lese den at jeg legger den ut her. Det er så deilig å få ros av noen man ikke kjenner.

"Førsteinntrykk/header.
Når jeg klikker meg inn på bloggen din, ser jeg en vanlig og søt header. Den er fargerik og veldig sommerlig, absolutt et pluss! Man kan se litt av det første innlegget, og det er bra, etter min mening. Kansje du kunne hatt litt mer farger i designet? Ellers super! Karakter; 5

Skrivemåte.

Du skriver rå bra med ironi og spenning i tekstene dine. Jeg rett å slett elsker å lese det du skriver! Du er kjempe flink til å beskrive ting med lette ord og kreativitet. Skriverferdighetene din er rett å slett til å se opp til! Karakter; en ærlig 6- fra min side!

Design/bilder.
Vell, du har egentlig ingen design. Den er simpel og fin med en enkel header. Men likevell får bloggen din all den fargen den trenger fra bildene dine. Du er kjempeflink til å redigere bildene dine, og du tar strålende bra bilder. Karakter; 5-

Helhet.

Jeg beundrer skrivemåten din, personlig. Du skriver råbra og har både ironi og spenning i tekstene dine. Bildene er redigerte og som oftest nylig tatt. Du har en enkel og fin design. Ingen ramme eller noe. Det kan du kansje sette inn om du vil? Karakter; 5+"


Tusen takk, Ghazal! For å kommentere det som trekker ned, så må jeg bare nevne at jeg egentlig bryr meg veldig lite om designet. Det eneste jeg synes er viktig er headeren, ellers legger jeg kun vekt på innholdet i det jeg skriver.

- Er du enig/uenig?

Om norske busser

Bussen min kom ikke i dag. Jeg skal gå med på at det blåste veldig i dag, men det å skylde på vinden blir kanskje litt for dumt i dette tilfellet. Kraftig vind er i alle fall ingen god grunn til at jeg skal måtte stresse meg rundt for å finne en annen buss. Jeg klarte det til slutt da, for jeg er så utrolig intelligent. Bussen jeg fant var fra rundt første verdenskrig (se bilde) en gang, og bussjåføren sa "pip" da han fikk se billetten min. Da bussen begynte å kjøre, knirket den faretruende, men kom seg faktisk helt frem. Det er rart at folk foretrekker å kjøre bil når vi har slike fantastiske busser!

På vei hjem var det en helt random kø midt i Lillestrøm. Det hadde ikke skjedd noen ulykke og du kan ikke alltid betegne ti på ett som rusjtid, men kø var det. Damen ved siden av meg fikk panikk og ringte legekontoret, for hun hadde legetime klokka ett, og ringte for å gi beskjed. Resten av turen satt hun og pustet og peste og reiste seg opp hver gang bussen stoppet. Etter omtrent ti minutter hadde køen forsvunnet helt av seg selv, og jeg tror damen rakk legetimen med god margin.

73
Omtrent sånn som denne så bussen jeg satt på i dag tidlig ut.

- Kjører du buss?

Dagens inspirasjonskilde

Jeg er ikke spesielt opptatt av mote, men noen ganger ser jeg et klesplagg som jeg føler at jeg må ha. Dette er som regel plagg som personer jeg digger har på seg, og det er utrolig inspirerende. Også det håret! For et fantastisk hår! Dagens inspirasjonskilde er Evanna Lynch (Luna, Harry Potter).

evanna

- Liker du dette?

I dag reddet jeg et liv

I dag har jeg fått meg en ny venn. Vi ble venner da jeg reddet livet hans og etterpå tilbrakte ti minutter sammen på gresset. Da han reiste var det med lovord om at han skulle vekke meg hver morgen med vakker sang. Akk. Jeg kommer til å savne ham.

dsc018872

Det er muligens den kuleste fuglen jeg har sett i hele mitt liv. Er det noen som aner hva slags fugl det er?

- Har du noen gang reddet noens liv?

Fotobidrag #1

Det har vært utallige fotokonkurranser på blogg.no den siste tiden, og nå har tiden kommet for mitt bidrag i en av disse konkurransene. Konkurransen finner du her og temaet er natur. Mitt bidrag ble tatt i Italia i fjor.

vesuvio165

- Hva synes du om bildet?
Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

22, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Evig pessimist. Liker hvaler og bøker. Blogger om alt i livet som ikke gir mening.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Lille Frøken Norge

Kategorier

Arkiv

hits