februar 2011

Horatio Nelson, 1st Viscount Nelson

Caroline Maria har fotokonkurranse og jeg tenkte jeg skulle delta med dette bildet. Temaet er sol og selv om man ikke ser sola direkte her er det sola som gjør dette bildet spesielt. Det måler seg nok ikke med bildene til flere av de andre som deltar, men det viktigste er vel å delta? :-)

Mange ord, null struktur

Jeg er sliten. I dag våknet jeg kvart på fem. I dag har jeg mange ord i hodet, men klarer ikke å strukturere setninger. Egentlig vil jeg sove, men jeg vet at hvis jeg gjør det så får jeg ikke sove i natt. Jeg ser på Medium. Den første sesongen. Jeg har blitt veldig glad i den serien nå i det siste. Jeg har en greie for sånne overnaturlige ting, vet dere, og dessuten er familien til Alison akkurat sånn som jeg ønsker meg. Håper familien jeg skal få i fremtiden blir like fin som familien Dubois.

- Hvordan er formen din i dag?

Chance

Teknisk settTeknisk museum i Oslo med lillesøster og pappa i dag.

- Hva har du gjort i dag?

Siste lørdag i februar


I dag har jeg faktisk ikke gjort stort annet enn å lese, se på Skins og litt annet tv. Jeg var også på tur med mamma og pappa og hundene og selv om jeg så ut som en snømann da vi kom hjem var det litt fint å gå litt.


Jeg har faktisk ikke skiftet fra pysjen i dag. Jeg har stort sett kjedet meg og syntes litt synd på meg selv. Har generelt vært i litt dårlig humør og ingenting har gjort det bedre. Ikke engang påskeegg. (Ja, det er Slipknot-t-skjorte. Nei, jeg hører egentlig ikke på musikken deres.)


Jeg leser The Last Song av Nicholas Sparks. Den er like rørende og romantisk som de andre bøkene hans, men den gjør meg mer trist enn glad egentlig.


Dagens store lyspunkt var en liten klump som er gal når hun ikke sover.

- Hva har du gjort i dag?

Jeg vet

Jeg vet at du er der lenge før jeg ser deg. Hører stemmen din og latteren som følger deg. Ser at flere løfter blikket. Jeg lurer på hva du tenker når du ser at jeg er der. For jeg vet at du ser meg. Jeg har aldri vært den mest synlige, men jeg er ikke helt usynlig heller. Latteren fyller rommet. Jeg ler jeg også, men unngår blikket ditt. Jeg hører alt du sier. Analyserer alle ordene. Hører ikke et eneste hint om at du vet at jeg er der. I et øyeblikk kikker jeg opp. Blikket vårt møtes så vidt, men jeg stirrer fort i en annen retning. I flere minutter kjenner jeg at blikket ditt er festet på meg. Det kiler i magen og jeg sitter anspent og venter på at du skal si noe. Ingenting skjer og bare minutter senere snakker du med de andre igjen.

Jeg reiser meg og forlater rommet. Bare en spør hva jeg skal og jeg svarer at jeg skal hente et glass vann. Latteren fortsetter selv om jeg blir borte. Det overrasker meg ikke. Jeg hadde ikke sagt et ord siden du kom og de fleste hadde sluttet å legge merke til meg allerede. De bare regner med at jeg bare kommer til å sitte der.

Selv om jeg egentlig ikke er tørst finner jeg et glass i kjøkkenskapet. Venter på at vannet i krana skal bli kaldt nok til å drikke. Jeg stirrer ut av vinduet. Det er helt mørkt ute og nabolaget virker stille. Det er mørkt i nesten alle vinduene. Bortsett fra i dette huset. Huset hvor du og jeg er sammen, men samtidig ikke. Jeg sukker. Lurer på hvor lenge det vil vare. Hvor lenge det skal drikkes før vi drar hjem for å sove ut rusen. Jeg holder en finger under vannet og kjenner at det er mer enn kaldt nok. Fyller glasset. Drikker. Fyller det igjen. Hører latteren fra stua og tømmer glasset.

Plutselig er du der. På kjøkkenet. Bare du. Bare jeg. Bare oss. Du stirrer på meg og jeg stirrer tilbake.

"Hei."

"Hei."

Hjertet mitt hamrer i brystet og jeg lurer i noen sekunder på om du hører det du også. Du kommer nærmere. Jeg håper at du ikke er full, men vet at du har drukket minst like mye som de andre. Likevel virker det som du har kontroll. Kanskje du ikke har drukket så mye likevel?

"Hvordan går det?"

Jeg trekker på skuldrene. Bestemmer meg for at jeg ikke kan se på deg og snur ryggen til. Stirrer ut på mørket utenfor igjen. Du stiller deg ved siden av meg. Hendene våre er bare centimeter fra hverandre. Jeg har gåsehud på armene.

"Fryser du?"

Jeg rister på hodet, men du legger likevel en arm rundt meg. Huden din mot huden min sender fyrverkeri gjennom hele kroppen. Det er som å få støt, men på en positiv måte. Du lener deg inntil meg.

"Jeg trodde ikke du skulle komme i dag."

"Jeg skulle ikke det... Jeg bare... Jeg kjedet meg og..."

Du stryker meg over armen.

"Jeg er glad for at du kom."

Magen min er full av sommerfugler. Jeg har ingen ord. Jeg er fullstendig slått i bakken av dine. En stemme som verken er min eller din ødelegger stemningen.

"Skjer'a?"

Du gir slipp på meg og snur deg. Ser på gutten i døråpningen, tilbake på meg og så tilbake på han igjen. Jeg ser på blikket ditt at du bestemmer deg. Jeg vet hvordan du ser ut når du er bestemt. Du sender meg et siste blikk. Et blikk som forteller meg alt. Så forsvinner du ut av kjøkkenet. Jeg ser etter deg og innser at øyeblikket er over.

Ingen legger merke til at jeg kommer tilbake, ikke engang du. Jeg setter meg ned. Hører latteren. Blir en del av veggen igjen.

 

 

Frykt

Kjærlighet skremmer meg mer enn noe annet. Jeg er redd for å ende opp alene og det hjelper minimalt med alle som sier "du møter den rette en dag". Det hjelper heller ikke med de som sier at "du må komme deg ut av huset for å møte noen." Saken er at jeg er redd. Livredd. Jeg er redd for å forelske meg. Redd for å binde meg til noen. Jeg har vært forelsket før. Jeg har elsket før. Det er kanskje derfor jeg er redd. Fordi jeg vet hvordan det er å miste noe man trodde skulle vare for alltid. Jeg vet hvordan det er å gå glipp av noe som kanskje kunne vært evig. Jeg vet hvordan det er å føle så mye at man ikke for puste.

Mest av alt er jeg redd for å være ensom. Jeg vil ikke være avhengig av andre, men vet at jeg er det. Jeg liker ikke å innrømme det, spesielt ikke "offentlig" som på bloggen. Jeg liker ikke at de jeg kjenner og ser hver dag kan lese hva jeg tenker og føler. Likevel poster jeg dette her. Kanskje er det fordi jeg håper at noen skal si at de føler det samme og at jeg ikke er den eneste som er redd.

...

Dag 23: Fem videoer som beskriver humoren min

En

To

Tre

Fire

Fem

Jeg får ikke lastet opp videoer...

- Link meg til noe du ler av?

Hallelujahkorene

Det er HELG. Jeg kan faktisk høre hallelujahkorene her jeg sitter. Det er helg og jeg skal ikke på jobb før på mandag. I helga skal jeg ikke gjøre noen verdens ting, annet enn å lese og se på film og kanskje begynne å tenke på hva jeg skal bli når jeg blir stor (kommentarer om høyden min og at jeg har sluttet å vokse er ikke morsomme lenger, jeg har hørt det før...en million ganger cirka). Det skal bli deilig å få sove ut litt for denne uka har jeg stort sett stått opp før klokka sju hver dag. I kveld skal jeg kose meg med potetgull og Dorian Gray og nytt på nytt og senkveld og hundevovser og alt annet fint.- Hva skal du i helga?

Dag 22: Ti ting jeg elsker

Familie
Pepsi Max
Venner
Å lese
Latter
Å skrive 
Sjokolade
Harry Potter
Tumblr
Å sove


awkward photoshooting på kjøkkenet.no

- Hva elsker du?

Simple Diary

For noen dager siden fikk jeg verdens fineste dagbok i posten. Keel's Simple Diary gjør det mye enklere å få ned et par tanker på papiret hver eneste dag. Boka er vakker og inspirerende og man smiler når man skriver i den selv om man skriver om små ting som ikke er så fine. Jeg er så glad for at fine Mariell tipset om disse dagbøkene på bloggen sin.

- Skriver du dagbok?

Litt nytt

Litt nytt design. Litt nye farger, litt ny skrift og litt til. Endrer nok litt på andre små ting etter hvert. Jeg liker fargene, men er usikker på om jeg liker skrifttypen i headeren. Bloggen er i hvert fall sløyfefin og da er vel alt fryd og gammen.- Hva synes du?

Her i huset spiser hundene med skje

Moments

Now I'm standing in this room
Remember the day I was your groom
All I ever wanted I had in you
And I don't regret the day
When I told you I would stay
Your sweet kiss on the couch by night

Joyful moments
Secrets that we shared, the love we made
I wanna say that I'm sorry for a thousand things
But I'm much too far away
I wanna be with you, love
So I'm sorry that I can't come home


(tekst: Hans Bollandsås, foto: wallposterstar)

Dag 21: Fem steder som er fine å være påPå hytta, ved havet, i London, i skogen, på Galtvort.

- Hvilke steder synes du at er fine å være på?

Life is a collaboration of ups and downs

Jobb, jobb og atter jobb. Dere er sikkert lei av å lese innlegg om at jeg har vært på jobb, men sånn blir det jo når man er på jobb hver dag. Dere er sikkert lei av bilder av meg som er nesten like også, men jeg gidder ikke å ta bilde av meg selv hver dag så det får dere bare leve med. Dessuten er det ikke noe annet å ta bilde av for her er det bare fire meter med snø og ingenting annet. Uansett! I dag startet jeg på jobb halv sju og var derfor ganske tidlig hjemme. Jeg er litt sliten og lei for tiden og de merker dere kanskje på bloggingen min også. Føler meg mer negativ og pessimistisk enn vanlig. Vet ikke hvorfor egentlig, det er nok mest fordi det har vært litt mye i det siste. Nå er det heldigvis bare to arbeidsdager igjen før frihelg.

Blir forresten glad hvis dere klikker dere inn her og skriver noe, fininger.

- Er du sliten og lei for tiden?

Dag 20: Hvordan det kjennes for meg å være forelsket

Som å ha sommerfugler i magen hele tiden samtidig som man er varm i kinnene og klam i hendene. Jeg går konstant og innbiller meg at han skal være på butikken akkurat når jeg er der. 80% av tankene mine hver dag handler om han. Ingenting annet enn smilet hans, latteren hans, håret hans, hendene hans, han, spiller noen rolle. Forelskelse for meg er som å sveve på en sky uten mulighet til å komme ned på bakken igjen.


Jo, også tegner jeg hjerter på alt mulig.

- Hva er forelskelse for deg?

Galt

Alt som kunne gått galt på jobb i dag, gikk galt. Jeg skal ikke gå inn i detalj, men jeg kan nevne at jeg sto alene i sju timer og var uten bankterminal i tre av dem. Jeg tror ikke noen egentlig vet hvor avhengig man er av en bankterminal i en kiosk. 60-70 % av alle kundene betaler nemlig med kort og når jeg må fortelle dem at de ikke kan det, da blir det bråk. Det var ikke få kunder som var irriterte da de forlot kiosken min i dag for å si det sånn. Da alt endelig fungerte som det skulle, klarte selvfølgelig noen elektrikere/snekkere/arbeidere/mennesker å kutte over ledningen som gir strøm til kassene. Dermed kunne man plutselig verken betale med kort eller kontant. Heldigvis kom strømmen tilbake etter rundt tjue minutter og heldigvis var jeg ferdig på jobb kvart på ett. Nå har jeg så vondt i hodet og nakken at jeg egentlig bare burde legge meg og ikke stå opp før jeg skal tilbake på jobb i morgen tidlig.- Betaler du med kort eller kontant når du handler?

Dag 19: Om det hadde vært min siste dag

På tide å fortsette denne kanskje...?

Da ville jeg sagt alt jeg aldri har fått sagt. Fortalt alt jeg aldri har fortalt. Noen hemmeligheter hadde nok fulgt meg i graven, men hadde det vært min siste dag ville jeg nok vært mer ærlig enn ellers. Dessuten ville jeg oppsøkt han og kysset hele dagen. Hvis alle mennesker skal kysse to uker i livet sitt, mangler jeg en del. Hvis det var min siste dag kunne jeg tatt sjanser jeg ellers ikke ville tatt.

- Hva ville du gjort hvis dette var din siste dag?

Alt jeg skulle gjort

Noen ganger sitter jeg bare og stirrer ut i lufta og tenker på alle tingene jeg skulle gjort.

Innleggene jeg skulle ha skrevet.

Bildene jeg skulle ha tatt.

Filmene jeg skulle ha sett.

Bøkene jeg skulle ha lest.

Stedene jeg skulle ha reist til.

Av og til lurer jeg på når jeg skal føle at livet har begynt. Det føles ikke akkurat som om man lever når man tilbringer halve dagen bak kassa i en kiosk og resten bak en dataskjerm. Kanskje jeg bare trenger å komme meg ut i verden, tenker jeg så, men når skal jeg gjøre det? Jeg har jobb fem dager i uka og to dager er ikke akkurat all verdens tid. Egentlig trenger jeg minst to uker helt for meg selv for å finne ut hva jeg vil med livet. Om ikke så lenge skal jeg i hvert fall komme meg litt bort. London here I come.


Kilde

Rekker ikke

Rekker ikke å blogge i dag for nå skal jeg straks løpe på jobb. Kommer kanskje et innlegg i kveld når jeg kommer hjem, men jeg tviler. Ha en fin søndag!

I will lay down my heart

I can't make you love me If you don't 
You can't make your heart feel something it won't 
Here in the dark in these final hours 
I will lay down my heart, and I'll feel the power 
But you won't, no you won't 
And I can't make you love me 
If you don't 

I'll close my eyes and then I won't see 
The love you do not feel, when you're holding me 
Morning will come, and I'll do what's right 
Just give me till then, to give up this fight 
And I will give up this fight(tekst: George Michael, foto: privat)

Tidsfordriv:

Harald sparker selvfølgelig Thomas. Det sier seg selv. Spark meg bak kan du spille på facebook.

Et halvt liv

Jeg hadde god grunn til å grue meg til jobb i går. Sju og en halv time føltes som et halvt liv. Det virket som om hele Norge hadde bestemt seg for å reise samtidig. Konstant kø, sure kunder og null tid til å puste. Da dagen var over var jeg så sliten og glad for å være ferdig at jeg gråt litt. Jeg takler stort sett stress bra, men noen ganger kan det bli altfor mye. Det er ikke gøy å være én for lite på jobb midt i vinterferiestresset. Jeg er så uendelig glad for at det er lørdag og at jeg har fri. Nå skal jeg kose meg med vafler og brunost og pepsi max og se på en film som mamma påstår er kjempemorsom. Det er litt fint, for jeg trenger å le.- Hvordan er lørdagen din?

FredagsdepresjonenAnnenhver uke må jeg jobbe sent på fredager. Denne fredagen er en sånn fredag. Jeg jobber fra klokka fire til halv tolv. Det betyr at jeg går glipp av både nytt på nytt og senkveld!!! Det verste blir vel egentlig å stå på jobb og smile til alle som skal ut og reise i vinterferien. Hei og god ferie, her skal jeg stå til jeg råtner. Det er selvfølgelig en stor trøst at jeg også skal jobbe hele søndag. Misforstå meg rett, jeg liker jobben min jeg, men helgejobbing kunne jeg godt spart meg for. Satser på en utdannelse som gjør at jeg får en jobb med litt mer normale arbeidstider. Dette blir jeg bare litt smådeprimert av. I morgen vurderer jeg å slepe meg på kino for å lette humøret, men vi får se.

Blir glad hvis jeg kommer hjem til hyggelige meldinger eller spørsmål her altså.

- Hva skal du gjøre i kveld?

Det handler om å ha tro på seg selv"It doesn't matter what people say 
and it doesn't matter how long it takes
believe in yourself and you'll fly, high,
and it only matters how true you are
be true to yourself and follow your heart."
- Hilary Duff

InspirasjonsskapetSkapet har vært tomt og hvitt i mange måneder nå og endelig tok jeg meg tid til å klippe og lime litt. Jeg er ikke opptatt av klær av mote, men av inspirerende mennesker og sitater. Dette skal bare vokse og vokse og inspirere meg til å leve.

- Hva imspirerer deg?

JEG REISER ALENE
Hvis det er en film jeg virkelig vil se denne måneden er det "Jeg reiser alene". Den ser så utrolig fin ut. Vakre mennesker og en søt historie. Skal prøve å få tid til å se den på kino i løpet av nærmeste fremtid.

- Har du sett den?

Jeg har holdt taler som har ført til verdensfred

Jeg har seilt de syv hav.
Jeg har vært kjæreste med Peter Pan.
Jeg har vært en britisk prinsesse.
Jeg har oppdaget nye verdensdeler.
Jeg har holdt taler som har ført til verdensfred.
Jeg har vært livvakten til Obama.
Jeg har vært skuespiller i en film og blitt verdensstjerne.
Jeg har publisert omtrent tjue bestselgere.
Jeg er bestevenn med både J. K. Rowling og Emma Watson.
Jeg har giftet meg med Matthew Lewis.
Jeg har brukt magi.
Jeg har fått råd av Johnny Depp.
Jeg har løst krimgåter.
Jeg har reist jorden rundt.
Jeg har møtt den rette og fått barn.
Jeg har bodd i London og vært bestis med Daniel Radcliffe.
Jeg har vært meg selv 100%.

Jeg er en dagdrømmer, ferdig med det.- Hva dagdrømmer du om?

Oksygen

Religion skremmer meg. Kanskje spesielt kristendommen. Det har ikke med uvitenhet å gjøre. Det handler om det jeg vet og det jeg opplever og det jeg føler. Jeg klarer ikke å tro. Det er ikke det at jeg vil tro heller, men jeg tenkte at det var viktig å få det frem. Jeg klarer heller ikke helt å forstå de som gjør det. Hvordan kan man tro på en gud som ikke har snakket med mennesker på tusenvis av år? Hvordan kan man tro på det som står i en bok som ble skrevet av menn som ønsket makt og penger? Hvordan kan man følge en religion som har tatt livet av og undertrykt millioner?

Jeg vet at det ligger mer i det religiøse. Man tror på en høyere makt og man tror på en god kraft. I prinsippet er religion noe positivt. Det som skremmer meg, er religiøse mennesker som vil tvinge religionen sin på andre. Som vil prøve å overbevise meg om at gud finnes. Jeg aksepterer at mange tror, selv om jeg ikke selv gjør det. Jeg tenker rasjonelt, logisk, vitenskapelig, kjedelig. Jeg holder meg til klare fakta og beviser. Jeg tror ikke på noe før jeg ser det. Noe som i grunn betyr at jeg ikke tror på oksygen eller vind.

Verden er fylt av mennesker som er overbevist om at de tror på er det riktige. Jeg tror at jeg har rett i at det ikke finnes en gud. I hvert fall ikke en gud som beskrives i religioner som kristendommen og islam og alle de andre. Jeg tror at jeg er blant de som forstår verden. Det rare er at kristne og muslimer og jøder og buddhister og hinduister tror akkurat det samme. De tror at de har rett. Derfor er det vanskelig å avgjøre hvem som står med fasiten. Har Jesus frelset oss og døde han for våre synder? Hører Gud oss hvis vi vender oss mot Mekkah og ber? Hva skjer med de av oss som har valgt feil tro? Hva skjer når livet vårt er over?- Hva tror du?
- Hva skjer hvis man har valgt feil tro?

Happy Singles Awareness Day

Jeg er kanskje alene i dag. Jeg har kanskje ingen som kysser meg eller ber meg ut på middag. Jeg skal på jobb. Stå og selge brus og sjokolade hele kvelden. Kanskje er det best sånn. Da får jeg ikke tid til å tenke på at jeg er ensom. Hadde jeg hatt fri hadde jeg bare sett kjærlighetsfilmer, spist sjokolade og syntes synd på meg selv.

- Hva synes du om dagen i dag?

Les mellom linjene

Hvis alt ikke står skrevet svart på hvitt må man lære seg å lese mellom linjene.

Fake a smile

Jeg faker et smil i din retning. Vet at du ser meg og tror at det er helt ekte. Det er det samme hver gang. Et blikk i min retning og hjertet mitt knuser igjen. I tusen biter som aldri kan lappes sammen igjen. Jeg tar meg selv i lure på hvor mange ganger det har skjedd og hvor mye av hjertet mitt som faktisk mangler. Lurer på om delene kan erstattes. Du kommer bort. Sier hei. Hvordan går det? Bra, svarer jeg og faker et smil. Hvordan står det til med kjærligheten da, hehe. Vi ler bort spørsmålet. Falsk latter. Falske smil. Fake.

Du forsvinner etter å ha klappet meg på skulderen. Jeg lurer på om du vet at bare ved å ta på meg får du pulsen min til å stige farlig høyt. Svimmelheten kommer med det samme og jeg må sette meg ned. Puster tungt og håper at ingen ser meg. Spesielt ikke du.

Ingen ser meg. Ikke noe nytt der. Jeg kommer meg på bena igjen og bestemmer meg for at det er på tide å dra hjem. Det er ingen vits i å bli så lenge du er der. Da kunne jeg like gjerne stått på kanten av et stup.

Veien hjem føles uendelig lang. Når jeg er alene vandrer tankene alltid til deg. Til den tiden da smilene ikke var falske. Da spørsmålene ikke var vonde og svarene ikke ble ledd bort. Den gang da og hver gang når, tenker jeg. Den gangen da vi var sammen og hver gang når jeg er alene. Stjernene lyser opp den mørke himmelen over meg. Jeg får like vondt i magen hver gang jeg ser at det ene hjørnet på Karlsvogna er i ferd med å slukne. Det minner meg om hvor stort universet er og at ingenting varer evig. Det minner meg om hvor tilfeldig alt i verden egentlig er.

 

Jeg lurer på om aliens faker et smil en gang i blant de også.

Loneliness is only temporaryDet er på dager som i dag at jeg savner noen. Ikke en bestemt person, ikke en jeg en gang har elsket. Bare noen. En som holder hånda mi og sier at alt ordner seg. En som får meg til å føle noe. Akkurat nå er jeg tilbake der jeg var for rundt ti måneder siden. Overbevist om at jeg kommer til å være alene resten av livet. Sur på alle som har kjæreste. Nesten på gråten av romantiske filmer. Uinspirert. Heldigvis har jeg alltid noen å støtte meg på. Gode venner. Familie. Uten dem hadde jeg ligget under dyna hele dagen og syntes synd på meg selv. Hvorfor skal kjærlighet og forelskelse være så viktig?

Filmtips: The Young Victoria

Den unge Victoria er en periodefilm om dronning Victoria av England. Det er historien om hvordan hun ble dronning, men det er først og fremst en kjærlighetshistorie. Jeg har en veldig stor forkjærlighet for britiske filmer om mennesker som levde på 1600-1800-tallet. Denne filmen er en av de beste jeg har sett. Kostymene og stedene er utrolig vakre, skuespillerne er virkelig talentfulle og manuset er perfekt skrevet. Jeg vet ikke om alt er historisk korrekt, men det er uansett en utrolig fin opplevelse. Anbefaler denne filmen på det aller sterkeste!

- Har du sett den?

You can always find them in here

Photobucket
Kilde

Sirius: I expect you're tired of hearing this, but you look so like your father. Except your eyes. You have...

Harry: My mother's eyes.

Sirius: It's cruel that I got to spend so much time with James and Lily, and you so little. But know this; the ones that love us never really leave us. And you can always find them in here.

Tenk om

Jeg har tenkt på en ting. Tenk om jeg våkner opp en dag og ikke klarer å skrive. Tenk om alle ideene jeg noen gang har hatt er borte. Tenk om jeg leser gjennom gamle tekster, hater dem og sletter alt sammen. Tenk om jeg aldri får skrevet ferdig bøkene mine.

 

Gåsehud på magen

Du vet sanger som er så fine at du får gåsehus på hele kroppen, til og med på magen? Jeg har laget en liste med slike sanger. Den oppdateres hele tiden. Kos dere!

11/2/11

- Kjørte inn i en snøhaug og satt fast.
- Kom sent på jobb og måtte gjøre alt superfort.
- En dame ble kjempesur da jeg brettet avisen hennes... 
- En gutt på 16-18 kalte meg "lille venn" før han spurte hvor doen var.
- Snakket med en kjendis som faktisk gjorde mer enn å kaste pengene på disken.
- Spiste wok til lunsj og drakk bringebærjuice. 
- Ferdig på jobb litt før to.
- Dro til Lillestrøm, kjøpte morsdagsgave og hentet lillebror.
- Hjem til glade hunder.
- Tur i sprengkulde og raskt inn i varmen igjen.
- Slappfisk på sofaen.
- Supernatural, Supernatural og atter Supernatural.
- Tacomiddag.- Hva har du gjort i dag?

Nobody said it was easy

Tell me your secrets and ask me your questions,
Oh lets go back to the start.
Running in circles, Comin' in tails
Heads on a science apart.
Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard.
Oh take me back to the start.

(Foto: privat, tekst: Coldplay)

Svar, del 2

Hvis du kunne dratt hvor du ville i verden med hvem som helst kjendis, hvor og hvem?
Jeg ville tatt med meg Daniel Radcliffe til New Zealand. Så kunne vi lekt hobbiter der. Vi er jo lave nok begge to.

Hvorfor liker du Gary Oldman?
Hva er det å ikke like? Han er jo bare helt fantastisk, både som person og som skuespiller. Dessuten er han en helt perfekt Sirius Black, ikke sant Dan?

Photobucket
Kilde

Hva er dine yndlingsfarger?
Blå, gul og grønn.

Hvordan liker du å ha håret ditt?
Til alle kanter. 

Har du noen gang ønsket deg barn tidlig? Eller vil du vente til du er ferdig med utdannelsen?
Jeg har alltid ønsket meg barn tidlig. Jeg har aldri vært den typen som sier at jeg MÅ ha utdannelse før jeg får barn. 

Hvis du hadde hatt kjæreste, og dere hadde det bra sammen. Hvor tidlig ville du flyttet sammen med han?
Det kommer veldig an på. Hvis han var eldre og klar for å starte et liv sammen med noen, kunne det nok gått veldig fort. Tror jeg hadde ventet lenger hvis det var en på min egen alder eller en yngre. Jeg er klar for å bo sammen med noen og få barn, men den andre parten må jo være klar han også. 

Hvis du skulle bodd et annet sted i Norge, hvor ville det vært?
På hytta ved Hurdalssjøen! Flytter seriøst dit i sommer.Hvilken film har du sett flest ganger?
Enten Pirates of the Caribbean (den første) eller Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Hvilken bok leser du nå?
Priestess of the White av Trudi Canavan.

Hvor får du inspirasjonen din fra?
Fra alt. Fra mennesker, fra dyr, fra kjærlighetssorg, fra vennskap, fra andre blogger, fra musikk, fra bøker, fra dikt, fra spill, fra tv, fra alt.

Hva må en blogg inneholde for at du skal bli fast leser?
- Avsnitt!!!
- Gode tekster.
- Fine og relevante bilder.
- Originalitet.
- Personlighet.
- Varme. 
- Punktum og komma.

Hva syns du om sangen Hey soul sister?
Er ikke spesielt glad i den.

Favoritt musikk?
Green Day, Regina Spektor, McFly, Glee, The All-American Rejects, Queen, Eminem og mye annet rart.Favoritt film(er)?
What's Eating Gilbert Grape, Pirates of the Caribbean, Harry Potter, Ringenes Herre, Alice in Wonderland, alt av Disney

Favoritt bok?
The Road, Harry Potter, The Black Magician

Favoritt sport?
Klatring.

Te eller kaffe?
Ingen av delene. Te har jeg smakt én gang og aldri igjen. Kaffe tørr jeg ikke smake på.

Når står du opp?
Det kommer VELDIG an på når jeg jobber. Alt fra 5 til 11. Jeg liker å sove lengst mulig.

Når legger du deg?
Vanligvis mellom 22-24 en gang, men litt senere i helgene.

Har du planlagt hva barna dine skal hete?
Jeg har i hvert fall en del forslag;
Jentene: Ronja, Mariell, Mathilde, Josefine, Live, Hermine, Emma, Luna, Marin, Nora
Guttene: Storm, Edmund, Oliver, Harry, Thomas, Gaute, Arthur, David, Jack, Benjamin, Jesper 
Men jeg forandrer mening hele tiden.

Er du forelsket akkurat nå?
Nei, det er jeg ikke. Det er selvfølgelig noen jeg er mer fascinert av enn andre, men det er på ingen måte forelskelse. Jeg vil gjerne forelske meg da, men det spørs nok om det skjer med det første.
Spiser du sunn mat? Grønnsaker f.eks?
Jeg spiser ofte salat på jobb, men ellers går det mer i poteter enn noen andre grønnsaker. Jeg er også glad i wokgrønnsaker, men det spiser jeg veldig sjelden. Kan ikke påstå at jeg er spesielt sunn, egentlig. 

Hva synes du om andre episode av Skins sesong 5?
Jeg elsket den. Rich er favorittkarakteren min, så en episode om han var jo helt perfekt! Ble varm i hjertet av den.

Krangler du mye?
Nei, jeg er veldig konfliktsky. De eneste jeg krangler med er familien min og det skjer ikke spesielt ofte. 

Hva vil du bli?
Jeg vet helt ærlig ikke. Det eneste yrket jeg kan se for meg meg selv i, er forfatter, men sjansen for det er lik null cirka så...

Hvordan fikk du jobben din? Kan du skrive litt om søknader og jobbintervju?
Jeg kan lage et eget innlegg om dette :-)

Har du vært noen gang hatt lyst til å drikke deg full?
Absolutt ikke. 

Hva er den siste filmen du så på kino?
To på Rømmen! Det er den beste filmen jeg har sett på lenge, lenge. Skal se den igjen i helga og gleder meg veldig!Hvor mange venner har du på facebook? Legger du til blogglesere?
Jeg har 139 venner. Slettet over hundre venner for en stund siden. Gidder ikke å være venn med folk jeg aldri har snakket med eller ikke har sett på fire-fem år. Jeg legger gjerne til blogglesere, bare jeg vet hvem de er. 

Skal du flytte ut igjen når du begynner på skolen til høsten? Hvor vil du gå på skole?
Mest sannsynlig, ja. Jeg må bare finne et sted å bo. Akkurat nå ser det ut som jeg skal studere i Oslo, enten på høgskolen eller universitetet. Har ikke veldig lyst til å flytte langt igjen.

- Fikk du svar på det du lurte på?

Å stole på noen

Av og til synes jeg at det er veldig vanskelig å være meg.

I løpet av det siste året har jeg forandret meg veldig mye. Jeg vil si at jeg har utviklet meg fra å være en som aldri sier noe. Den som bare lytter, som stammer frem et ja- eller nei-svar på spørsmål eller som helst ikke vil ha noe med noen andre å gjøre. Jeg har lenge hatt problemer med å stole på folk og det største problemet har nok vært at jeg ikke har stolt på meg selv. Det siste året har jeg derimot fått flere venner, vært i et forhold og jeg har fått en jobb. Det har forandret meg mer enn jeg kan beskrive med ord.

I det store og det hele er jeg den samme. Jeg har de samme meningene og tankene. Forskjellen er bare at jeg er mer selvsikker. Jeg har begynt å stole på folk igjen. Jeg har begynt å tro på vennskap og kjærlighet igjen. Det er først i det siste at jeg har turt å si at jeg har mer enn 1-2 venner og det er først nå at jeg virkelig ser hvor viktig vennskap er for meg. Jeg tørr å snakke med vennene mine. Det er kanskje den viktigste forandringen som har skjedd. Jeg klarer å ha en samtale uten altfor mange pinlige pauser. Jeg klarer å si mer enn ja og nei.

Her kommer derimot den vanskelige delen: Å bli kjent med nye mennesker. Gjennom jobb møter jeg stadig nye kollegaer som jeg gradvis blir kjent med. Det går kanskje treigere for meg enn for alle andre, men sakte men sikkert klarer jeg å spøke og le og samarbeide med de jeg jobber med. Samtalene er likevel fortsatt noen ganger et problem. Det blir ofte sånn at de stiller meg et spørsmål og jeg svarer på det, men klarer ikke å stille et spørsmål tilbake. Det er derfor jeg er redd for å møte folk jeg har blitt kjent med gjennom nettet. Ikke fordi jeg er redd for å bli voldtatt og drept, men fordi jeg er redd for å skuffe noen.

På bloggen er jeg alltid meg selv. Det jeg skriver her kommer direkte fra hodet mitt. Direkte fra hjertet. Jeg klarer ikke alltid å være denne personen når jeg møter folk for første gang. Ikke andre eller tredje eller fjerde gang heller for den saks skyld. Derfor tørr jeg ikke å møte nye mennesker, for jeg vet at de vil bli skuffet. Man forventer jo at jeg skal være akkurat den samme på bloggen og på "ordentlig", men det klarer jeg ikke. For egentlig stoler jeg fortsatt ikke på noen. Ikke engang meg selv.

Jeg kunne ønske jeg var enda modigere og tok flere sjanser. Det er mye jeg gjerne vil, men trekker meg heller unna enn å ha en negativ opplevelse.

- Stoler du på andre? Stoler du på deg selv?

- Synes du det er vanskelig å møte nye mennesker?

Svar, del 1

Hver gang jeg har spørsmålsrunde husker jeg hvor fine lesere jeg har. Dere stiller så fine spørsmål og jeg koser meg veldig når jeg sitter og svarer.Hva du er aller mest redd for her i livet?
Å miste noen jeg er glad i.

Hvor er din drømmeby?
London er den byen jeg drømmer aller, aller mest om, men jeg er veldig fascinert av Roma også.

Didrik Solli Tangen eller Rein Alexander?
Nå måtte jeg riktignok google Rein Alexander, men jeg tror jeg går for han uansett. Alt er bedre enn Didrik. 

Hvis du fikk vite at jorden gikk under i morgen, hva ville du gjort i dag da?
Skreket høyt fordi jeg aldri i verden ville fått nok tid til å se ferdig alle tv-seriene mine og lese ferdig alle bøkene mine.

Hva ville du tatt med deg til en øde øy?
Boka "How to build a raft" :-) På engelsk selvfølgelig!!

Hva vil du kalle barna dine?
Jentene: Ronja, Mariell, Mathilde, Josefine, Live, Hermine, Emma, Luna, Marin, Nora
Guttene: Storm, Edmund, Oliver, Harry, Thomas, Gaute, Arthur, David, Jack, Benjamin, Jesper
Jeg skal ha mange barn............

Ser du på deg selv som morsom?
Ja, jeg er ekstremt morsom. Jeg er så morsom at jeg ler av mine egne vitser og gir små valper latterkrampe! (bare se på bildet under)Hvorfor drikker du ikke kaffe?
Fordi det er avhengighetsskapende og sikkert smaker ekkelt. Jeg har ekstreme kaffefordommer. Det holder å være avhengig av Pepsi Max. 

Hva ville du gjort dersom du fikk en million kroner?
Kjøpt masse Jelly Belly! Neida, hadde selvfølgelig satt de rett inn på sparekontoen og kjøpt hus etter å ha spart litt til! ;-)

Støtter du noen frivillige organisasjoner?
Nei, men familien min har et fadderbarn gjennom Plan. Jeg har også planer om å få et eget fadderbarn når jeg flytter ut. I tillegg er jeg alltid bøssebærer for TV-aksjonen og støtter litt her og der. Jeg drømmer også om å drive med hjelpearbeid en gang i fremtiden. 

Har du "innebygd GPS"? (stedsans)
Ikke på nye steder, nei, men jeg blir veldig fort kjent. Har jeg først vært et sted, finner jeg lett frem neste gang jeg er der. 

Hva skal du kjøpe til bestevennen din i Florida?
Sjokoladefrosker og tryllestaver og eliksiringredienser. 

Hvis barna dine får barn i ung alder, hva ville du sagt til dem?
"Hurra, barnebarn!"

Hvorfor har det seg slik at bloggen din lyser opp livet mitt?
Det må du nesten spørre deg selv om, tror jeg, men husk: klag ikke under stjernene over mangel på lyspunkter i ditt liv. (Wergeland er alltid relevant)

Hva er best med England?
At alt er engelsk. Pluss kulturen og skikkene og menneskene.

Hva er ditt beste minne som barn?
Jeg har så mange gode minner at det er umulig å velge et. 

Hvem er best; James eller Olli?
Jeg var 100% Oliver-jente helt til jeg møtte dem og ble så forelsket i James at jeg nesten besvimte.Hvis jeg hadde sagt til deg at jeg hadde en magisk glasskule som kunne vise deg selv om 10 år, ville du tort å ta en titt?
Ja, men jeg hadde sikkert angret etterpå.

Hvis du hadde evnen til å endre tiden, dvs. dra tilbake i tid o.l., hvilken hendelse/bevigenhet ville du da gjort annerledes?
Ingen. Jeg er ikke fornøyd med alt som har skjedd i livet mitt, men jeg ville ikke endret på noe likevel. 

"Du blir hva du spiser", sier Wasa. Hva slags mat er du?
Pizza med pepperoni.

Hvis navnet ditt ikke hadde vært Julie, hva ville du helst ha hett?
Ronja eller Lotta eller noe annet fra Astrid Lindgren sine bøker. 

OG: hvis du hadde vært det motsatte kjønn, hva ville navnet ditt vært?
Storm! 

Hva slags superhelt er du?
En helt super en. Kanskje litt som datteren til Herr Utrolig. Hun som kan bli usynlig, vet du. 

Hvis du hadde vært en pirat, hva ville kallenavnet ditt ha vært?
Captain Sparrow, of course.Hvilke fag på Galtvort ville du vært flinkest i/likt aller mest?
Forsvar mot Svartekunster, tror jeg. Eventuelt formler eller eliksirer. 

Hvilken sang hører du mest på nå for tiden?
Sangene fra Glee går konstant på repeat her og av de er favorittene Take a Bow eller Sweet Caroline. 

Hvis jeg sier "Verdens undergang er her!" sier du.. ?
"Men jeg trenger mer tid!!!"

Del 2 kommer plutselig!

- Fikk du svar på det du lurte på?

Everything here reminds me of you

Selv tunneler minner meg om deg. Kanskje jeg bare bør flytte til den andre siden av jordkloden.

That's what friends are for


På lørdag fikk jeg besøk av en frøken fra Skien. Først prøvde hun å stjele valpen, men jeg stoppet henne med drepeblikket mitt. 


Dette er drepeblikket. 


Vi feiret bursdag med storfamilien. Vi spilte Disneyspill og spiste Jelly Belly. 


Av Marit fikk jeg Harry Potter Lego-spill til DS-en og jeg var skikkelig naturtalent. 


Men BFFF som hadde spilt spillet FØR syntes ikke jeg var flink nok, så hun tok over......


Valpen ble forsøkt kidnappet av lillesøster også, men det er helt greit for hun har begynt å lese Harry Potter og jeg er så stolt at det kribler i magen.


Vi kysset mye med valpen.


Og Marit fikk holde den bittelitt. 


På søndag gikk vi tur med den eldste hunden og Marit lekte konge på klatrestativet. 


Jeg derimot var kongen på haugen og det vet jo alle at er mye bedre enn kongen på lekestativet. Jeg var dessuten Rafiki fra Løvenes Konge. 


Jeg fant igjen klatrestanga som var en av mine beste venner på barneskolen. Jeg hadde ikke glemt gamle kunster, nei! 


BFFF skulle selvfølgelig skryte og reise seg opp på stativet....... 

- Hva gjorde du i helga?

Når alle andre sover

Av og til holder jeg meg våken helt til alle andre har lagt.

Ikke bare de jeg bor med, men alle andre også.

Det er ikke det at jeg ikke liker andre mennesker, det er bare det at noen ganger føler jeg meg bedre hvis jeg kan late som om jeg er den eneste som eksisterer.

Jeg liker ikke å være ensom, men jeg elsker å være alene.

Det er lettest å være alene om natta og da er jeg også for trøtt til å gjøre noe viktig og fornuftig. Jeg kan bare sitte her og la ordene flyte utover det digitale arket jeg har foran meg. Jeg kan lagre innlegg etter innlegg i utkast og la de ligge der til jeg publiserer dem i morgen eller i neste uke eller neste år eller kanskje aldri.

Av og til finner jeg noe jeg skrev en natt for mange måneder siden og jeg smiler litt av meg selv. Ler av mine egne tanker og ideer. Lurer på om verden vil være annerledes for meg om en måned.

Å dokumentere meg selv og forandringene i livet mitt er noe jeg trives med. Jeg skriver ikke kun for oppmerksomhetens skyld. Jeg skriver for å huske. For å minne meg selv om den jeg en gang var.

For jeg er ikke den samme nå som jeg var i går eller i fjor. Jeg forandres hele tiden. Akkurat som at du ikke kan trå i den samme elva flere ganger. Ting forandres. Man blir eldre, man blir gammel, man dør. Egentlig er det litt fint, selv om det er trist. Det er tross alt livets sirkel og det kan vi ikke gjøre noe med uansett.

Godnatt. Klokka er 01.43 mandag 07.02.11.

Silence is key

Noen ganger er stillhet alt som trengs.

Hei, inspirasjon.

Friday I'm in love

I helga kommer jeg til å være superopptatt med alt annet enn blogg. Jeg får nemlig besøk av min supre bfff og vi har så mange planer at jeg ikke helt vet hvordan vi skal få gjort alt sammen. Vi skal klatre, ta bilder, spille DS, spille Sims, feire bursdag med familien min, se på film, spise Jelly Belly, spise middag og sove litt innimellom! På søndag skal jeg på jobb klokka fire også, så det blir fullt kjør hele helga. Lurer på hvor trøtt jeg er på mandag... Jeg vet altså ikke om det blir noe blogging før mandag, så da ønsker jeg dere en god helg allerede nå!

Jeg lager forresten en spilleliste med sanger som gir meg gåsehud. Noen forslag til sanger?

- Hva skal du i helga?

Dag 18: Et innlegg om mine fine venner

Jeg liker egentlig ikke å skrive om venner, for jeg føler ofte at det ikke blir bra nok. Jeg vet liksom ikke hvordan jeg skal beskrive venner og vennskap. Dessuten føler jeg at det blir litt kleint neste gang jeg møter dem og vet at de har lest det. Derfor tar vi dette innlegget i bilder i stede for ord. (Har på følelsen at noen synes det er like kleint med bilder også, men si ifra hvis jeg skal fjerne noe!)


Venner er gjerne tilstede, når det er fest i ditt hus 
Venner kan dele din glede, og juble i seiersrus. 
Men venner som blir når andre går, 
som gir deg sin støtte, som tror og forstår 
Det er venner du skal ta vare på

- Hvordan er vennene dine?

Dere kan fortsatt stille meg spørsmål her, altså!

Lurer du på noe?

Da tenkte jeg at tiden var inne for årets første spørsmålsrunde!

Dere kan spørre meg om hva som helst. Enten det er superpersonlig eller om noe jeg liker eller ikke liker. Om noe jeg gjør eller ikke gjør. Min mening om noe eller mine tanker om noe. Hva som helst! Jeg svarer på det aller meste.

Nå skal jeg på jobb, så jeg blir veldig glad hvis jeg kommer hjem til cirka hundre spørsmål :-)


?

Ja eller nei?Hva synes du?

Dag 17: Ti fine blogger

Supermarie

Drea

Ida

Ina

Hanne

Josefine

Mariell

Linnéa

Mette

Josefine

 

- Hvilke blogger leser du?

Dag 16: Noen jeg savner
Min kjære Mathilde. Den beste hunden og barndomsvennen. Jeg savner henne masse.

- Hvem savner du?

02.02.11


Dagen startet i pysjen og den beholdt jeg på i ganske mange timer.


Med pysj på kroppen, bakte jeg muffins og cookies. Muffinsene pyntet jeg med nonstop.


Etter noen timer tok jeg på meg strømpebukse og kjole og danset litt rundt på gulvet. 


Så satt jeg noen timer i sofaen før jeg måtte hente mamma på jobb sånn at vi kunne dra til Lørenskog og klippe håret.


I kveld har vi spist tikka masala. Jeg har fått Floridatur, Toy Story 3 og to tusen kroner. Herregud, så heldig jeg er.

- Hva har du gjort i dag?

Good times for a change

Good times for a change 
See, the luck I've had 
Can make a good man 
Turn bad 

So please please please 
Let me, let me, let me 
Let me get what I want 
This time 

Haven't had a dream in a long time
See, the life I've had 
Can make a good man bad 

So for once in my life 
Let me get what I want 
Lord knows, it would be the first time 
Lord knows, it would be the first time

(tekst: The Smiths, foto: Adriano Sodré)

Tjue

I dag har jeg bursdag. Du vet den dagen da man får masse hilsninger fra folk man vanligvis aldri prater med. Det er også dagen da man får superkoselige meldinger fra gode venner som varmer fra tærne og opp. Jeg føler meg så heldig som har så mange mennesker som bryr seg. Egentlig er bursdager skuffende like alle andre dager, men den er likevel litt spesiell. Jeg er kanskje ikke veldig glad i oppmerksomhet, men i dag er det helt greit. Det er ikke hver dag man blir tjue år, for å si det sånn. Nå skal jeg straks avgårde og klippe luggen. Det trengs for å si det mildt!

- Når har du bursdag?

Drømmen om England

En av mine drømmer er å en dag bli modig nok til å flytte til England alene eller sammen med noen. Ikke for alltid, men for en liten stund. Å bo i en liten leilighet i London eller Brighton eller på Isle of Wight eller et helt annet sted. Å sitte på kafeer med mac-en og skrive, skrive og atter skrive. Å snakke engelsk og lytte til andre mennesker som snakker engelsk. Jeg håper at jeg også er modig nok til å bli kjent med noen engelskmenn. At jeg finner venner for livet. Eller mannen i mitt liv. Kanskje en dag så tørr jeg.- Hva drømmer du om?

Dag 15: Noe som får meg til å gråte

> Grey's Anatomy
> Død
> Disneyfilmer
> Sykdom
> Å være redd
> Når jeg er så glad at jeg begynner å gråte
> Bøker av Nicholas Sparks
> Brutte løfter
> Harry Potter 
> Kongen av Bastøy
> Romantiske komedier som f.eks. Love Actually, Freaky Friday
> Hjertesorg
> Fine ting som for eksempel bølger
> Skuffelser
> Andre som gråter
> Mennesker som er så glade at de gråter
> Ekstrem oppussing


Jeg er faktisk helt naken på det bildet her. Tenkte dere ville vite det.

- Hva får deg til å gråte?

Ikke for å skryte men:

Tenkte at jeg skulle fortelle dere at dere er de fineste i verden. Så høyt har jeg aldri vært før.

Slutt på tenårene, gitt

I morgen er jeg ikke lenger tenåring. I morgen er jeg gammel nok til å kjøpe sprit.

Jeg er stolt av å si at jeg fortsatt ikke har vært full. At jeg verken har snuset eller røyket. At jeg har sagt nei og stått for det jeg mener. Jeg har vært meg selv. Jeg har vært stormende forelsket. Jeg har fått hjertet mitt knust. Jeg har vært glad og jeg har vært trist.

Alder er kanskje bare et tall, men det er stor forskjell på å si at du er nitten og tjue, synes jeg. Tjue høres så mye eldre ut. Så voksent ut. Jeg er jo ikke voksen. Ikke enda. Jeg er ung og dum og uvitende. Jeg vil flytte til Neverland og aldri komme tilbake. Peter Pan og meg for alltid.

Fremtiden min er så usikker. Jeg vet ikke hva jeg vil og hva som vil skje. Akkurat nå vurderer jeg bibliotek- og informasjonsstudier, sosialantropologi, arkeologi og psykologi. Alle alternativene har noe ved seg som jeg liker og noe jeg ikke liker. Derfor er det så vanskelig å velge.

Still pretending

Den eneste som kan gjøre livet mitt bedre er meg selv.

Likevel venter jeg på en superhelt som kan gjøre det for meg.

Kom og redd meg, da. Redd meg fra meg selv.


Kilde

Januar 2011:

- Pus ble syk og naboene spleiset på dyrlege.
- Skrev om aldersforskjell.
- Vi fikk plutselig en liten valp
- Startet med en ny 30 dager-utfordring.
- Skrev et innlegg om hvordan jeg tenker.
- Var på Disney on Ice.
- Fikk endelig speilreflekskamera
- Syntes at mennesker, spesielt kunder, var rare.
- Forelsket meg i vakre Bea.
- Kom meg endelig ut i skog og mark igjen.  
- Kjæreste Baltus måtte avlives.
- Elsket Rich Hardbeck og den første episoden av Skins sesong 5.
- Så To På Rømmen på kino.
- Tenkte mye.
- Dagdrømte enda mer. 
- Jobbet, jobbet og jobbet!
- Tenkte på de stemmeløse.

Photobucket

- Hva gjorde du i januar?

hits