februar 2009

Shoppingresultater

Da var dagens shoppingrunde fullført. Mission accomplished.
Jeg fikk kjøpt meg en bukse, enda et skjerf og en vest. I motsetning til resten av bloggens verden, gidder jeg ikke å ta bilde av alt, men jeg har tatt noen litt dårlige bilder av vesten.

webcam200902281559

webcam2009022815592

Slik ser den ut, på en måte. Jeg vet det er vanskelig å se ordentlig pga håret og blablabla, men hvem bryr seg egentlig?

signatur1226562403

Dagens skjerf-fit

Endelig fredag. ENDELIG.
Denne uka har vært helt jævlig, og jeg er så glad for at den endelig er over.

Dagen i dag har for det meste gått ut på en forferdelig skoledag. Det begynte med historie og filosofi hvor vi hadde samtale om renessansen. Noen andre sa det jeg skulle snakke om, så nå har jeg ingenting å si når læreren spør meg på mandag. Supert. Andre time var nok en time med Jarnfrid. Ikke spør meg hva vi gjorde, for jeg skjønte det egentlig ikke. Vi lagde en powerpoint med informasjon om hva vi fikk vite under de intervjuene vi hadde på fredagen før ferien. I følge Jarnfrid skal vi ha "foredrag" om dette for rektor og rådgiver på mandag. Yes. Tredje time, etter midttimen altså, var spansk. Nå er jeg bedre i spansk enn jeg er i engelsk og norsk, for jeg fikk 5 på prøven. Haha. Etter skolen dro jeg på shopping for meg selv mens jeg ventet på bussen. Smart som jeg er, kjøpte jeg skjerf nå som det er på tilbud fordi våren er på vei.

webcam200902271440
webcam2009022714416

Resten av dagen skal mest sannsynlig brukes på skriving og tv-titting, hvis tv-en begynner å fungere igjen.
Helga skal brukes på bukse-shopping og avslapping. Dessuten kan det hende jeg skal shoppe litt på nettet, eller noe. Jeg ønsker meg solbriller og hettegenser.signatur1226562403

Svaret er nei

Jeg vet at jeg egentlig ikke er her for øyeblikket, men jeg tenkte bare at jeg skulle oppklare en av dagens nyhetssaker på seher.no

prinsharry

Svaret er nei. Det er meg. Han vet det bare ikke selv enda.

signatur1226562403

Love Survives

Jeg lovte dere i går at jeg skulle skrive om min nyeste skriveidé, og selv om jeg ikke tror så altfor mange venter i spenning, skal jeg straks gjøre det, men først skal jeg si en ting eller to om mattevikaren min. Han. Er. Teit. Han er sikkert hyggelig. Kanskje til og med morsom. Men han er en helt elendig lærer. Jeg har ikke lært en eneste ting siden vi fikk ham som vikar, heller motsatt, alt jeg kunne før han kom er borte. Problemet er overraskende nok ikke det at han ikke kan forklare ting ordentlig, det er heller ikke det at han er en direkte dårliget lærer. Det som først og fremst er problemet, er at han ikke vil hjelpe. Hvis vi spør om hjelp, så sier han at han ikke vil "gi bort for mye" for "vi skal jo skjønne det selv". ARE, vær så snill, KOM TILBAKE! Det er så forbanna frustrerende å ha en lærer som ikke gir meg noe, jeg vil ikke miste femmeren min! Matte var det eneste faget jeg begynte å gjøre det bedre i og som jeg begynte å få selvtillit i. Vær så snill, Are, du kan til og med få ta med deg babyen din, hvis det er det om å gjøre!

Så, over til ideen. Jeg tror egentlig den har ligget i bakhodet mitt i en lang stund, for jeg har lenge hatt lyst til å prøve å skrive noe litt klissete igjen, bare for å komme inn i det. Denne ideen fikk jeg først og fremstav å høre på en sang og se på et bildet. Sangen heter Love Survives og blir sunget av Irene Cara og Freddie Jackson, den er fra filmen All Dogs Go To Heaven (Hunden Charlie på norsk). Bildet ser slik ut:

holdinghands

Altså er det en gutt og en jente som er sammen, kjærester (veldig originalt, jeg vet). Poenget er at de tilhører to forskjellige samfunnsgrupper (in a way). Hun har to hundre prosent engelske foreldre med høy utdannelse. Hans foreldre kommer fra Pakistan (eller et lignende land, jeg får ikke helt bestemt meg) og faren eier en grønnsakshandel, selv er han født i England. Begges foreldre har visse forventninger til hvem de en gang skal gifte seg med. Selv om begge har kjent hverandre fra de var barn, og foreldrene kommer forholdsvis godt overens med hverandre, er det ingen av foreldrene som ser på forholdet som seriøst. Han forventes å gifte seg med en Pakistansk jente (eller i det minste en muslimsk jente) og hun forventes å gifte seg med en med høy utdannelse. Hovedkonflikten kommer da hennes far bestemmer at hun skal begynne på en kostskole langt unna, og hun blir nødt til å si farvel med han. Budskapet er Love survives.

There you go. Hundre prosent uoriginalt og teit, men hvem bryr seg? Ikke jeg i alle fall.
Nå skal jeg enten fortsette med datafri eller sitte på msn og sutre, jeg vet ikke helt, og ikke vil jeg si her hvorfor jeg skal sutre heller... Blogges sikkert uansett!

signatur1226562403

Tvillinger med stor T

Jeg har datafri denne uka, det er derfor jeg ikke blogger så ofte som jeg pleier. Nå har jeg bare sneket meg inn for et 5 minutter langt innlegg (altså tiden jeg bruker på å skrive dette, ikke tiden det tar å lese det, regner jeg med). I dag var det norsk tentamen, eller norsk skrivedag, som det så fint heter. Det gikk... jeg vet faktisk ikke. Enten gikk det bra ellers gikk det rett til helvete. Vi får se. I går fikk jeg tilbake en prøve, fikk 5- og ble en smule skuffet. Jeg trodde egentlig det skulle gå enda dårligere, men når alle andre får 5+ eller 6, blir jeg skuffet uansett hva jeg selv får. Det hjalp litt på selvtilliten å få 5+ på fremføringen i norsk om barokken. Dette er kort sagt hva uka så langt har gått ut på. Bortsett fra klatring da, of course.

I dag er det egentlig en ganske stor dag. I dag er det nemlig 23 år siden to av de tøffeste tvillingene i verden ble født. Her snakker vi om Tvillinger med stor T. Jeg snakker selvfølgelig om brødrene Phelps, som jeg har vært fan av i... nesten 5 år. Hurra, hurra, hurra! Måtte de leve lenge, lenge, lenge!

69
Oliver og James Phelps! Elsk, elsk, elsk.

Om noen dager, eller i morgen hvis jeg gidder, skal jeg fortelle dere om noe nytt jeg skriver på. En kjærlighetsnovelle, av et eller annet slag. Yay.

signatur1226562403

Sunday, sunday people

Jeg har alltid hatet søndager, men dagen i dag har vært ganske grei. Jeg tror kanskje det har mye med det at jeg har klart å holde mandagstankene på avstand. Det kan også ha noe med at jeg har sett på "film" i hele dag. Noen som husker 90-talls serien The Tribe? Den har jeg begynt å se, fra første sesong. Serien er egentlig ganske dårlig. Hadde det ikke vært for karakteren Lex, hadde jeg ikke giddet, men konseptet er utrolig fascinerende. Selve plottet er ganske usannsynlig, for jeg tviler sterkt på at verden hadde blitt sånn om alle de voksne hadde dødd bort. Samtidig er det sikkert noe av det som er reelt. De har bare fått det litt feil frem. Selve konseptet er jo genialt. Jeg elsker sånne "hva-hvis"-historier. I tillegg til å være tv-slave, har jeg brukt dagen på å spise bolle med krem hos mormor og bestefar. Fastelavenssøndag, vet du.

Hvis noen har fryktelig lyst til å kjøpe en gave til meg, men er usikre på akkurat hva de skal kjøpe, så har jeg nå løsningen!
18874

Jeg har alltid ønsket meg en sånn. Den der er inspirert av Ringenes Herre, og er ganske enkel, men likevel. Egentlig ønsker jeg meg en som er såpass tjukk at den faktisk kan holde meg varm på kjølige sommerkvelder. Huff, så sær jeg er...

Dagens sitat:
"The only thing worse than being talked about is not being talked about."
- Oscar Wilde

signatur1226562403

Velkommen til tre-nytt, klokka er tre.

Jeg blir litt lei meg av å se på Melodi Gran Prix. Er dette virkelig det beste vi kan komme opp med? Vi har større sjanse for å vinne hvis the Blacksheeps deltar. Ikke for å fornærme noen som liker musikken som spilles for øyeblikket, men dette er virkelig for dårlig. De fleste sangene er ikke fengende en gang. Hva har skjedd med gamle MGP? Dette er bare flaut, og det verste er helt klart Tone Damli Aaberge.

Dagens nyheiter:

Jeg simpelten elsker Raske Menn. Hvis Calle hadde vært litt yngre hadde jeg vurdert å bli stalker. Seriøst.

signatur1226562403

Hjelp med navn!

I dag er det lørdag.
For en fantastisk original måte å starte et blogginnlegg på!
Jeg har ingenting å blogge om i dag, ikke fordi livet mitt er så utrolig kjedelig og har så lite innhold, men... Jo, det er egentlig derfor. I dag har jeg gått tur med hundene og sett på Snabb Grabbar. That is all.

Derfor skal jeg vie også dette innlegget til skrivingen min. I motsetning til det forrige, skal dere i dette få komme med ordentlige innspill. Jeg har nemlig en lang rekke med navn, men jeg vet ikke helt hvilke jeg skal bruke. Derfor vil jeg be dere om å "stemme" på de navnene dere liker best. De navnene dere ser på som mest originale, uvanlige og vakre. Skjønner? Her kommer navnene i tilfeldig rekkefølge.

- Catalina
- Dave
- Nicholas
- Isaia
- Alan
- Irma
- Jotham
- William
- Tamás
- Baldric
- Jared
- Alia
- Gereon
- Lonan
- Wira
- Wren
- Balvin
- Beau
- Dacre
- Damien
- Edmar
- Eider
- Falk
- Faramond
- Farid
- Gauri
- Hagar
- Haidar
- Hakim
- Ibro
- Imre
- Ire
- Irvin
- Jehiel
- Jerker
- Jerold
- Jokin
- Kelebek
- Keren
- Khaliq
- Lone
- Lael
- Laurel
- Lavi
- Maile
- Milda
- Minu
- Miran
- Nanda
- Navin
- Obrad
- Pam
- Paulien

Det ble en smule alfabetisk, men det får dere leve med. Altså var dette bare et lite utvalg av alle navnene jeg har, men disse er noen av de jeg liker aller best.
Det jeg først og fremst lurer på er som sagt hvilke navn dere liker best og dårligst.
Hvis dere gidder å hjelpe til, tusen takk!

signatur1226562403

Jeg skriver igjen!

Riktignok veldig sakte og dårlig, men det er i hvert fall en start, eller hva?
Jeg har nemlig lidd av skrivesperre i lang tid nå, og det er deilig å endelig få noe ned på papiret igjen, eller skjermen da egentlig.
Dere er sikkert grenseløst nysgjerrige på hva jeg skriver. Ikke? Vel, care, jeg kommer til å fortelle om det uansett.
Det er fullt mulig at jeg er skummelt inspirert av Robin Hood, og derfor skal jeg aldri forsøke å publisere eller i det hele tatt få noe særlig kritikk på det. Bare så jeg har sagt det.

Anywho, historien min handler om en by inne i en skog fylt med mennesker på rømmen fra han. Det jeg prøver på er å lage en slags fantasy-versjon av Robin Hood, uten å blande inn Robin Hood i seg selv. De er lovløse, men hovedpersonen er (selvfølgelig) kvinnelig, og akkurat nå er hun litt... angst, men det skal jeg fikse på. Jeg må dessuten nevne at jeg skriver på e-n-g-e-l-s-k. Virkelig helt idiotisk, men hey, det er i hvert fall bra trening. Dere skal få et lite utdrag av meg, siden jeg er så fantastisk snill (bare lov å ikke le veldig høyt).

It was chilly morning when the procession came out of the little church. There were four guards in armour carrying the chest, and behind them the Lord, the mother of the dead man and her grandson and yet another set of four guards. A priest was already waiting by the gravesite. The church bells were ringing loudly, and none of them were speaking. They all came to a halt by the grave and the four men put the chest to the ground.            

Hidden behind a column she was watching the procession. Her eyes were fixed on the chest, and when they were lowering it to the grown and into the already dug-up hole they filled with tears. Still, the tears never left her eyes.

"You shouldn't be here," a voice suddenly whispered in her ear.
"Neither should you," she answered without turning her head.
"Maybe not, but I'm not the one under suspicion," the voice continued.
"Well, you should be."
"That's not the point. We have to go now, if anyone sees you here..."
"I need to be here," she protested, "it's worth the risk."

They stood there next to each other while the priest said a prayer. No more words were spoken between them, and after a few minutes she was once again standing there alone. Her eyes went from the chest to the little boy, and to her relief he seemed not afraid. "
And may God forgive you for what we may not." she could the priest say in a serious voice. She knew he was only saying it because the Lord was standing so close to him, but the priest's words still made her angry.

Jepp, there you go, English all around. Si hva du vil, si at det suger, si at jeg suger. I don't care, savvy? Nå skal jeg gi meg for i kveld, jeg lover at jeg ikke skal blogge mer i dag, men kanskje i morgen. Vi får se.

signatur1226562403

Mannen med stemmenNoen kjenner kanskje denne mannen fra Hotel Cæsar som Scott.
Andre kjenner han kanskje som stemmen til Simba i Løvenes Konge.
Atter andre kjenner han som den nye Greven av Gral i Kaptein Sabeltann.
Eller som Pelle i Pelle og Proffen.
I tillegg er han viden kjent som en norsk reklamestemme.

Jeg har vært fan av Håvard Bakke i årevis. Han er simpelten en av Norges aller største menn. Bare stemmen hans gir meg frysninger på ryggen. Jeg er ingen fan på den måten at jeg helst vil gifte meg med ham og flytte ut på en øde øy hvor vi skal danse under palmene. Jeg er fan på den måten at jeg beundrer og ikke kan få nok av alt som har med ham å gjøre. Når stemmen hans kommer på reklamen, skrur jeg opp lyden. Når det kommer reprise av gamle Hotel Cæsar episoder sitter jeg klistret. Stemmen hans er dyp og fantastisk. Simba, Grevel av Gral og sangene i Familien Robinson er helt utrolig. Jeg kan ikke engang beskrive det.

Hvorfor skriver jeg dette? Jeg vil gjerne dele Håvard med verden. Han fortjener mye mer fandom og oppmerksomhet enn han har fått. Han er Norges store stemme.Vil du høre stemmen hans så anbefaler jeg at du hører på Små Porsjoner og Tro Det Jeg Sier fra Familien Robinson.
Peace out! 8D

signatur1226562403

Cruise til Køben

Nå er det litt lenge siden siste blogginnlegg. Grunnen til det er rett og slett både at jeg har vært opptatt og at jeg ikke har hatt noe særlig lyst til å blogge. Ikke at jeg egentlig trenger å unnskylde meg...

Søndag kveld fikk jeg besøk fra Skien. Marit kom med toget og gav fra seg plassen sin til en eller annen fra militæret. Jeg tror det var rekrutteringssøndag eller noe sånt. Uansett, til det egentlige poenget. Jeg fikk altså besøk, og kvelden brukte vi for det meste til å nerde på hver vår pc. Morgenen etter brukte vi på å se på Robin Hood, de fire første episodene for å være helt nøyaktig, men så måtte vi gjøre oss klare til å reise. Vi skulle nemlig på cruise til København. Skipet dro klokka fem, eller seks, jeg husker ikke. Det er så utrolig lenge siden; a clue: no. Resten av den kvelden brukte vi på å gå rundt på båten, drikke barnedrink, spise middag og spille kort. Så gikk vi og la oss, selv om vi kanskje ikke var 100 % trøtte. Jeg sovnet til slutt, men jeg tror verken jeg eller Marit sov noe særlig inne på vår lille private lugar. Selv om jeg visstnok snakket i søvne.

Tirsdag var vi i København, og det var mildt sagt en dramatisk tur. Det begynte med at vi skulle ta bussen inn til Køben (åhå! Jeg bruker slanguttrykk!). Bussen var så full at jeg følte meg som en sardin i boks, eller makrell i tomat, eller hva det heter. Likevel tror jeg det var enda verre for Marit, for hun svimte av, og skremte livet ut av meg. Haha. Neida, hun gjorde ikke det, men jeg ble ganske skremt. Det skal jeg innrømme. Etter at Marit kom til hektene igjen, begynte vi å vandre rundt i byen. Jeg fikk kjøpt to Corpse Bride gensere og mamma kjøpte en t-skjorte til meg. I tillegg var vi på irsk pub, det var litt kult egentlig. Jeg digger irer, eller egentlig briter generelt.

Resten av Danmarksturen ble brukt på taxfree-besøk, sjokolade, vri åtter, brus og på å studere krangler mellom kelnere og gjester. Det er mulig jeg var den eneste som la merke til hendelsen, men jeg synes den var utrolig undeholdende, og derfor skal jeg fortelle om den. Det begynte med at en mann med to døtre kom og satte seg ned ved et bord ved vinduet. Han begynte å kikke i menyen, sendte døtrene ned i lugaren med noe greier og fortsatte å studere menyen. Da det hadde gått en halvtime fikk han endelig oppmerksomhet av kelner-dama, og da var han ganske irritert. Ikke akkurat rart at man er sur når man må sitte i en halvtime og vente før man får bestille. Likevel klarte ikke kelner-dama (heter det servitrise?) å si unnskyld, neida, hun sto der og blånektet. I følge henne hadde ikke mannen sittet der så lenge, og det var hans eget ansvar å få tak i henne for det var nemlig en kafé og ikke en restaurant. Jeg tror aldri jeg har sett så dårlig service i hele mitt liv. Hun nektet skyld, og påsto at det var mannens skyld. Det var ikke noe kunden har alltid rett der i gården, nei. Etter at mannen forsvant i raseri klarte den samme servitrisen å overse noen andre som prøvde å få mer vann. Hvordan hun fikk jobb på der, aner jeg ikke.

Nuvel, når vi kom tilbake til Norge dro vi hjem til Slengåsen og slengte fra oss bagasjen. Så bar det rett til Avancia og opp i klatreveggen. Jeg lærte Marit å sikre, og vi oppholdt oss ved klatreveggen i... jeg vet ikke hvor lenge. Helt til pappa var for sliten og ikke orket å trene mer. Så dro vi atter en gang tilbake til Slengåsen hvor vi tilbrakte resten av tiden foran skjermen. Helt til Marit måtte hjem og vi måtte kjøre henne til toget. Toget kom faktisk helt presis, og selv om vi begge var litt skremte over Rullestol-mannen fikk vi tatt vårt tårevåte farvel. Takk for en koselig tur, Marit!

Nå skal jeg ikke snakke mer om hva jeg har gjort i det siste, for jeg føler at det er litt vel kjedelig for alle andre enn meg selv og muligens Marit eller tante Ellen.

I stedet skal jeg poste litt reklame:

What kind of pirate am I? You decide!
You can also view a breakdown of results or put one of these on your own page!
Brought to you by Rum and Monkey


Visste dere at jeg hadde hett Fukayna (det betyr selvfølgelig intelligent) hvis jeg kom fra Egypt? Eller at jeg egentlig bør være kjent som Jizilicious The Killer Robot? Hvis jeg kom fra Irland ville jeg dessuten hett Fiona O'Sullivan? Og sist men ikke minst, hvis jeg var prinsesse hadde jeg hett Princess Catherine of Mallowwynne! Det er i hvert fall det Rum and Monkey sier.

Har jeg forresten nevnt at jeg hater det nye designet? Virkelig hater. Jeg må gjøre noe, fort, nå. Hat, hat, hat. Hjelp meg noen! Jeg er i ferd med å dø av skam!

-- Julie

The Sims 3 - UTSATT

De fleste visste sikkert dette, men the Sims 3 er utsatt. Spillet kommer ikke før i begynnelsen av juni!
Det er kanskje ikke verdens undergang, men det er ganske lite gøy for de som har forhåndsbestilt, betalt og har vnetet lenge. Utrolig irriterende er det. EA er noen egoitiske og pengegriske mennesker. Punktum.
Hvis noen er enige, så kan de skrive under på underskriftskampanjen.
Her er noen sitater fra kampanjen:

"It's EA's way of saying they couldn't give a care in the world about their customers. I think the last thing they need to worry about is MARKETING strategy, how about customer satisfaction?"

"Will not be buying anymore! I was excited before but now its pointless why would I spend my entire summer indoors playing the Sims 3?"

"I will be purchasing no more games from EA no matter how good they are as there customer service is crap!"

"It's an absolute disgrace to delay the game 4 months just to advertise! Sort yourself out EA."

"I am absolutely disgusted with you, EA. I have been playing the Sims since the first game was released in 2000. How could you do this to all of your sims players? The sims is the world's best selling game. Do you know how many millions of people in the world are hurt because of your rash decision?"

"EA, why would you announce a delay SEVENTEEN days before the release date....I mean SEVENTEEN days...I guess I've seen everything now."Takk for meg.

-- Julie

Ny header!

Ny header, folkens!
Hva synes dere?
Bedre eller dårligere enn den forrige?

signatur1226562403

GRATULERER MED DAGEN

I dag fyller min beste venn 17 år!
HURRA FOR MARIT!
dsc01311
Nå er det bare et år mellom oss igjen.
Jeg vil gjerne si at jeg er veldig, veldig, veldig, veldig glad for å ha en venn som Marit. Uten henne vet jeg ikke om jeg hadde klart meg. Det er utrolig fint å ha en som du kan fortelle alt og stole hundre prosent på. Du har gitt meg tilbake troen på vennskap og du har fått meg til å tørre å stole på folk igjen. Jeg kan ikke engang beskrive med ord hvor mye du betyr, men jeg håper at du vet det likevel. Jeg er veldig glad i deg.

Her er min gave til deg:
DSC01463.jpg picture by JuliePhelps
DSC01465.jpg picture by JuliePhelps
Er jeg ikke herlig ondskapsfull?
Du skal i hvert fall få den i morgen, Marit! ;)
When you're the best of friends
Having so much fun together
You're not even aware, you're such a funny pair
You're the best of friends

Life's a happy game
You could clown around forever
Neither one of you sees, your natural boundaries
Life's one happy game

If only the world wouldn't get in the way
If only people would just let you play
They say you're both being fools
You're breaking all the rules
They can't understand, the magic of your wonderland
Hu-hu-hu

When you're the best of friends
Sharing all that you discover
When that moment has past, will that friendship last?
Who can say? There's a way!
Oh I hope... I hope it never ends
'Cause you're the best of friends


Jeg vil også hilse til Synne, tvillingsøsteren! Gratulerer så mye!

-- Julie

Ingen amputasjon!

Jeg fikk ringen av til slutt, etter mye slit og smerte.
Neida, det var ikke ille.
Jeg bare forstuet fingeren idet jeg dro den av.
Det er riktignok en svak forstuelse, men fingeren har vært hoven og vond i over 24 timer.
Nå slipper jeg i hvert fall å amputere hele fingeren, og det er jo ganske positivt.

Akkurat nå har jeg så vondt i hodet at jeg ikke orker å skrive noe mer. Jeg har brukt hele dagen på å lese, og endelig har jeg kommet godt i gang med Ptolemaios' Port. Den er fantastisk. Rett og slett. Bare synd at jeg sannsynligvis ikke får lest den ferdig før jeg må begynne å lese en ny bok i engelsken. Men overlever, det gjør jeg, alltid.

Blogges!

signatur1226562403

Amputere finger eller ha prøve?

Noen ganger lurer jeg på om jeg mangler noen hjerneceller eller om mamma eller pappa mistet meg i gulvet da jeg var baby. Det er i hvert fall tydelig at jeg ikke er spesielt intelligent.

Nå har jeg klart å få på meg ringen på feil ringefinger. Det viser seg at den høyre ringefingeren min er mye tjukkere enn den venstre, og nå får jeg ikke ringen av igjen. Fingeren er helt hard og rød, og jeg er stygt redd for at den ikke får noe blod. Tenk om jeg våkner i morgen med helt blå eller hvit finger!

For alt jeg vet, kan det være at den må amputeres!

Eller kanskje jeg overdriver.

Jeg får den i hvert fall ikke av. Jeg har prøvd zalo og kaldt vann, så det trenger dere ikke si engang. Nå håper jeg bare at hevelsen i fingeren gir seg til i morgen tidlig.

Det eneste positive jeg kan få ut av dette er jo at jeg må på legevakta i morgen og dermed slipper prøven. Jeg vet ikke hva jeg vil mest. Amputere finger eller ha prøve.

Fortsettelse følger?

signatur1226562403

Et liv, takk!

I dag har jeg hatt studiedag, og jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har gjort minimalt med studier. Jeg har lest kanskje 20 sider engelsk, men that's it. Heldigvis har jeg sovet omtrent fire timer lenge enn jeg vanligvis ville gjort, så forhåpentligvis er jeg mer opplagt i morgen. Resten av kvelden skal jeg bruke på å utvikle rollespillkarakter, spise, se på tv og sove. Håper jeg.

I går kveld var en fantastisk kveld. Jeg var på klatring, og pappaen til Thea som jeg klatrer med hjalp til med å sikre. Det førte til at jeg fikk klatret omtrent i hvert fall dobbelt så mye som til vanlig. Jeg ble veldig glad for det, for i går trengte jeg å klatre ut litt frustrasjon. Det mest fantastiske var at jeg klarte å klatre opp den ene veggen jeg aldri trodde jeg skulle klare. Med dobbelt overheng og tak uten særlig feste. Jeg følte at det var en stor prestasjon, selv om både Thea og Jonas har gjort det før meg. Da jeg kom hjem fikk jeg Grandiosa uten paprika.

Jeg har innsett en ting. Jeg må skaffe meg et liv, virkelig. Dag ut og dag inn gjør jeg akkurat det samme. Lekser, tv, data. Igjen, igjen, igjen. Jeg er så lei at jeg ikke orker å gjøre noe som helst. Egentlig har jeg mest lyst til å bare sove. Sove, sove, sove dagen lang. Men det går ikke. Så nå må jeg skaffe meg et liv. Jeg vet ikke hvordan, men jeg må gjøre det.

Hvis noen bryr seg, så har jeg endelig kommet over min forrige kjærlighet. Jeg er helt ferdig og helt klar for noe nytt. Jeg vet at jeg har sagt dette mange ganger før, men nå føles det riktig å si det. For nå er jeg helt sikker på at jeg er ferdig. Endelig har jeg innsett hvor dum jeg var. Så nå vil jeg virkelig møte en ny. En som jeg kan bli venn med og så kanskje også kjæreste med. En som kan ta vare på meg og være glad i meg for den jeg er. Hvis du er der ute kan du kontakte meg i kommentarfeltet eller sende en mail til: Julie_Phelps@hotmail.com, men ikke forvent at jeg skal kaste meg over deg med det samme. Noe av det vanskeligste i verden er å ha tillit til noen. Å stole 100 % på noen.

Beklager eventuelt tull og vrøvl i dette innlegget, jeg er ganske slapp i dag.

Dagen sitat:
"We have a saying in this country: 'All work, and no play' ... That's what the poor do."
- The Sheriff of Nottingham (Robin Hood, savvy?)

Dagens bilde:
webcam2009020320221
Hallelujah! <3

signatur1226562403

Julie = tegneserieskaper

Hva er stikkordet for dagen? Helvete.
Alt jeg har gjort i dag har gått rett til helvete.
Spanskprøven gikk til helvete.
Sosiologien var helvete.
Alt var kjedelig, fælt og irriterende.
Jeg hater med andre ord mandager.

Men over til noe morsommere. Jeg underholdt meg selv i sosiologien med å pynte opp notatene mine litt.
dsc01454

dsc01457

Sånn ser jeg for meg Jarnfrids barndom. Rute 1 viser lille-Jarnfrid som plukker blomster, og rute 2 viser mammaen hennes som sier at hun må komme inn. Jeg ser for meg en stor fremtid som tegneserieskaper. Den skal hete Jarnfrid. Tegneserien altså.

signatur1226562403

Den blå timen!

I dag våknet jeg midt i den blå timen. Det er ikke tull engang, himmelen er blå og alt annet har et slags blåskjær. Nå venter jeg bare på at blånissene skal gløtte fram med sang og skinn til å ake på. Hvis jeg ikke blogger mer etter dette, har jeg sannsynligvis blitt med dem inn i Blåfjell.

Jeg fikk feiret bursdag i går, og det er jeg i dag veldig glad for. Egentlig hadde jeg tenkt til å ta bilde av alle gavene og skryte litt, men jeg gidder ikke, så dere får nøye dere med en liste (så kan dere selv søke dere opp på google):

Mormor og bestefar:
- THE SIMS 3! (!!!)
- 500 kroner!
Marianne (tante) og kusiner:
- Snabb Grabbar (dvd)
- P. S. I Love You (dvd)
- The Magicians' Guild (bok)
"Tante" Ellen:
- The Magicians' Guild (bok)
- Smykke og øredobber
- 200 kroner
- Melkehjerter

De to tantene hadde vært i samme butikk og kjøpt samme bok med tre timers mellomrom! Helt genialt spør du meg. Nå kan jeg lese boka to ganger og greier!
Haha... Tante Ellen bytter den inn i en annen bok, en på lista mi. Hurra!

Snart er det skole og i dag har jeg spanskprøve. Jeg kommer til å stryke, for det eneste jeg kan er preteritum og det skal ganske mye til for at vi får en hel prøve med bare preteritum.
Heldigvis har jeg "studiedag" i morgen, noe som betyr at jeg i praksis har fri. Jeg må bare gjøre litt lekser og øve til prøve. Jeg skal muligens på kino med klassen også. Vi får se.
Nå må jeg kle på meg og ta bilder av himmelen ute.

signatur1226562403

Om snø og smerte

Dette blir et veldig kort innlegg. Natt til i dag sov jeg fire timer til sammen. Jeg la meg i to-tida, og våknet igjen klokka fem av intense smerter i magen. Jeg er en av de heldige som lider av kraftige mensenssmerter. Da snakker vi om sånne smerter som to paracet ikke får kontroll over. Heldigvis fikk jeg sove litt igjen, rundt kl halv sju da tablettene endelig begynte å ha litt virkning. Da jeg våknet igjen etter knappe to timer og så ut av vinduet så jeg bare hvitt. Jeg hadde ikke linser eller briller, og kunne derfor ikke se husene utenfor vinduet. Jeg så bare snøen. Det snødde helt tett fra morgenen, og det snør like tett fortsatt. I dag har jeg vært i Lillestrøm med mamma og Tiril. Vi tok bussen og gikk i snøværet. Det var kjempegøy (not). Også så vi den nye Olsenbanden Jr-filmen, og den fikk meg i noe bedre humør.

I går kveld lekte jeg naturfotograf. Jeg har funnet ut at selv om jeg ikke liker vinteren, så synes jeg at det er en fantastisk vakker årstid. Så jeg har tatt bilder med mitt utrolige mobilkamera (merk deg sarkasmen her). Det bør nevnes at det har snødd over en meter snø siden i går, så i dag er det ikke like pent.
bilde005bilde009
bilde012bilde013
bilde002

Det ekstreme snøværet fører sannsynligvis til at jeg ikke kan feire bursdag i morgen heller. Fint.
Nå skal jeg sove, hvis jeg klarer. Godnatt!

signatur1226562403

Hvem er jeg?

Jeg vet ikke hvem jeg er.
Jeg har virkelig ingen anelse om hvem jeg er og hva jeg vil med livet.
Hvem er Julie?
Noen som vet hvordan man "finner seg selv"?
Hvem er denne jenta?:
dsc01419

Vær vennlig og svar, for jeg aner ikke!

signatur1226562403

Pappa, min pappa!

I dag (egentlig i går) er en stor dag. Pappa, Potter2 og Petter Porridge har bursdag! (greit, jeg fant på det siste, men jeg kunne ikke bare ødelegge det utrolige bokstavrimet) Dessuten er det Samedagen, eller Samenes nasjonaldag (selv om de ikke er en egen nasjon, men en folkegruppe eller noe). Dagen har for det meste gått med på å stirre ut i lufta uten mål og mening. Høydepunktet var da Jarnfrid sa: "For mange år siden ville dette blitt straffet med strangulering!" Det var like før jeg sprakk av latter. Spesielt da hun la til: "Altså ved hengning." Hun er så genialt latterlig. Ikke det at det er verdt timene hennes, men det er et lite lyspunkt likevel.

Jeg har funnet ut en ting i dag. Fra og med nå skal jeg ta fatt på livet mitt og gjøre noe med problemene mine i stedet for å syte og klage hele tiden. I morgen for eksempel skal jeg muligens ut og ake med noen fra skolen. Jeg skal altså trosse min frykt for kulde og gå ut og ake for første gang siden... barneskolen, eller noe. Dessuten har jeg bestemt meg for å fullstendig gi blaffen i om folk synes jeg er sær. Ja, jeg liker faktisk Harry Potter. Nei, jeg liker ikke David Beckham. Ja, jeg synes at Hotel Cæsar er fantastisk. Nei, jeg drikker absolutt ikke. Ja, jeg trives i selskap med foreldrene mine. Nei, jeg liker ikke grønnsaker (bortsett fra potet). Ja, jeg er glad i pirater. Nei, jeg liker virkelig ikke Twilight. Ja, jeg har møtt de fleste av mine beste venner over nettet. Nei, jeg røyker ikke. Ja, jeg er fortsatt bitter på de som har sviktet meg. Jeg er faktisk meg selv, og det er bare det jeg kan være, så liker du ikke det, får du bare drite i å bli kjent med meg, okei?

Denne helga skal brukes på to ting. Lekser og bursdag. På mandag har jeg prøve i spansk, og vi har nesten ikke hatt noe undervisning, så jeg må lære meg alt selv. Hurra hurra. Bursdag på søndag blir gøy, for da blir det kake og pakker. Jeg gleder meg!

Denne mannen er 45 år! All hail! Han er B-E-S-T!
skann0100

dagens sitat:
"If you don't know where you are going, any road will get you there."
-- Lewis Carroll


Jeg skal også hilse til Marit som er best, fordi hun fortjener å høre det!

signatur1226562403

Jeg anbefaler!

For en gangs skyld skal jeg følge strømmen og linke til mine favorittbloggere. Da snakker jeg om mennesker jeg ikke kjenner, bare så det er sagt.

drea
Andrea har nettopp (som i 1. februar) blitt mor til en helt nydelig datter. Jeg har lest bloggen hennes en stund, og det er utrolig underholdende å følge med på livet hennes. Et stort bloggforbilde, egentlig.
Link: drea.blogg.no

annais

Anna baklengs. Egentlig er denne bloggen litt for mye av det gode for min smak, men det er underholdende å lese i blant. Dessuten har hun en helt nydelig hund.
Link: annais.blogg.no

thessaprinsessa
Jeg har en greie for unge mødre. Dette er i hvert fall bloggen til Thessa fra Big Brother. Hun skriver om livet sitt og den lille datteren Ariel. Koselig lesning. Virkelig.
Link: sordid.blogg.noJeg skal blogge om noe annet når jeg har skaffet meg et eget liv å blogge om.

signatur1226562403

Jeg er historisk

Jeg er historisk. Denne gangen tuller jeg ikke engang; jeg er virkelig historisk. Det var i hvert fall det engelsklæreren sa. Dere husker at jeg søt og klagde over fagvalgene på Lillestrøm i går? Jeg er fortsatt sur for at jeg ikke får det som jeg vil, men nå har jeg kommet frem til en løsning. Jeg har nemlig valgt engelsk litteratur og kultur, samfunnsfaglig engelsk og politikk og menneskerett. Dette er en historisk kombinasjon. Det er ingen før som har valgt begge engelskfagene. Så nå er jeg og Caroline historiske. Jeg gleder meg til å se navnet mitt i historiebøkene. Julie og Caroline tar et historisk valg: velger engelsk og engelsk. Jeg kan helt klart se det for meg. Så nå må dere være forberedt på at jeg blir skikkelig kjendis. Pressen kommer til å stå rundt oss som noen hauker. Alle kommer til å ønske å være venn med meg. Eller ikke.


Dagens sitat:
Det er håp, til du gir opp.
Da er det tapt.
-- Gaute Ormåsen

Jeg blogger nok mer senere, nå skal jeg lese Twilight (blærg, jeg gremmes).

signatur1226562403

I so tired

Akkurat nå er jeg så lei av skolen og skolesystemet at jeg har mest lyst til å slutte. Jeg hater å sitte i 5 timer og øve til prøve, og likevel ikke klare å svare ordentlig når dagen kommer. Dessuten irriterer det meg at jeg ikke kan velge de fagene jeg vil neste år. Helst vil jeg ha matte s-2, spansk 2 og engelsk litteratur og kultur, men det er tydeligvis ikke greit. Dere skjønner det, at samfunnsfaglig matte, er et realfag. Helt logisk. Nå har jeg veldig lyst til å begynne i 3. klasse etter sommeren. Virkelig.

I tillegg er jeg skikkelig trøtt. Jeg har nesten ikke sovet denne uka. Derfor blir det ikke noe lang blogg i dag.
Det er ikke så fantastisk å bli 18 som alle tror.signatur1226562403

TAKK

Hei kjære lesere,

i dag er det som noen sikkert vet min attenårsdag. På mange måter er jo det veldig stort, men jeg må innrømme at jeg egentlig ikke merker noe særlig forskjell fra i går. Jeg er kanskje myndig og "voksen", men jeg føler meg ikke på langt nær like voksen som mamma og pappa. Likevel så regnes jeg fra i dag som voksen, og da må jeg høste både godene og byrdene av dette. Nå kan jeg f.eks. se akkurat den filmen jeg vil på kino eller ta førerkort hvis jeg vil det. Jeg kan kjøpe alkohol hvis jeg skulle finne på å plutselig ville drikke og jeg kan begynne å røyke lovlig hvis jeg ønsker det. Desverre følger også flere byrder, som at jeg nå blir sett på som ansvarlig og må sannsynligvis snart begynne å betale regninger. Jeg kan ikke protestere på bussen, når de sier at jeg er voksen fordi jeg er over 16, for nå er jeg over 18 også. Alt i alt medfører det å bli atten en hel del mer frihet, men også mye mer ansvar. Jeg liker det ikke egentlig, men samtidig er jeg veldig glad for at jeg snart kan legge ungdomstiden bak meg.

På morgenen ble jeg vekket med brownies og sang. Så fikk jeg gave av mamma og pappa (selv om pappa var på jobb), broren min Tarjei og selvfølgelig Tiril! Emilia var også der, men jeg regnet ikke akkurat med gave fra henne.

dsc01433

Altså to bøker, en film og 900 kr (den ene 50-lappen hadde jeg fra før 8D)! 300 fra Tarjei, 100 fra Tiril (pluss noen sukkertøy som desverre ikke hadde anledning til å være med på bildet) og 500 fra mamma og pappa i tillegg til bøker og film. I tillegg fikk jeg i sommer en diger rød koffert som jeg egentlig skulle ha med til England.
Da jeg kom hjem hadde mormor og bestefar vært innom med en på-dagen-gave til meg!

dsc01431

<3

I anledning at jeg nå ikke lenger er barn, vil jeg gjerne skrive en takkeliste til alle som gav meg den perfekte barndommen:
- Takk til mamma og pappa for å støtte meg uansett hva jeg velger å gjøre og for å være der for meg 100%
- Takk Tarjei som var min aller beste venn i mine første år og som alltid har vært en jeg kan både krangle med og ha det gøy med.
- Takk til Tiril som får meg utrolig godt humør og som ser opp til meg.
- Takk til mormor og bestefar som er de beste besteforeldrene som eksisterer.
- Takk til Camilla, Rebekka og Sara som gav meg den beste barndommen jeg kunne hatt. Jeg hadde ikke vært den samme uten dere, og det mener jeg.
- Takk til Toril, Torunn og Trine som var lærerne mine på barnskolen og som gav meg troen på meg selv.
- Takk til alle som har lest noe jeg har skrevet og støttet meg innen skriving.
- Takk til Potter2, uten vet jeg ikke om jeg hadde vært her for å skrive dette. Uten dere hadde jeg vært ingenting.
- Takk til eks-kjæreste, eks-venner, eks-lærere, eks-fiender som har gitt meg erfaringer som vil hjelpe meg videre i livet.
- Takk til alle som tror på meg og støtter meg.
- Takk til Marit som har vist meg hva vennskap er.
- Takk til klassen som bryr seg.
- Takk til alle forbildene mine som har lært meg mye om meg selv uten å selv vite det.
- Takk til alle som har gratulert meg med dagen i dag, det betyr mye.

Håper alle andre får en like bra dag som meg.
Spesielt vil jeg sende en hilsen til tremenningen min Lina som også fyller 18 i dag og selvfølgelig André i klassen (som også er 18)!
Hvis noen har et sterkt ønske om å gratulere meg face-to-face så befinner jeg meg på klatreveggen på Avancia klokka 7.
Takk for meg. Vi blogges!

signatur1226562403

Goodbye January!

Dagen i dag har blitt brukt på ingenting bortsett fra shopping og tv. Jeg har kjøpt tidenes kuleste t-skjorte og vanter!

Men anyway, her kommer en kort oppsumering av januar:
 

JANUAR 2009:

-          Forelsket meg på nytt, men ble veldig, veldig skuffet.

-          Var på Disney on Ice.

-          Hadde muntlig spansk, og trodde jeg skulle dø.

-          Meldte meg som miljøagent sammen med lillesøster, men fikk aldri medlemspakken.

-          Så på Dramas oppsetning av A Clockwork Orange og elsket det!

-          Fikk bursdagsgave av Marit: Lost sesong 4! <3

-          Sov mye mindre enn vanlig. Knapt fire timer hver natt.

-          Ble oppringt av en ukjent person med jevne mellomrom.

-          Bestilte to sesonger av Robin Hood og har blitt fullstendig hekta.

-          Ble på mirakuløst vis bedre muntlig enn skriftlig, i følge lærerne.

-          Vurderte å gå over til briller. Turte ikke.

-          Bestemte meg for at jeg skal gifte meg med prins Harry og bli prinsesse Julie.

-          Avtalte at Marit skal besøke i vinterferien.

-          Begynte å klatre med småtissene igjen. Elsker det.

-          Depresjon, sinne og irritasjon var vanlige følelser denne måneden.

-          Forelsket meg i Grunge.

-          Skrev en del, men kom ikke mye fremover.

-          Slet med konsentrasjonen.

-          Begynte å lese Twilight. Angrer.


webcam2009013116323

Om 24 timer er jeg 18 år, who'd have thought?

signatur1226562403

hits