januar 2011

Dag 14: En bok som har betydd mye for meg

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse, men Harry Potter er den viktigste boka i mitt liv. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke hadde vært den samme i dag hvis jeg aldri hadde oppdaget Harry Potter. Jeg hadde aldri vært like glad i å lese. Aldri vært like flink til å skrive. Aldri blitt spesielt god i engelsk. Aldri møtt bestevennen min. Aldri møtt alle de andre fantastiske menneskene jeg har møtt gjennom Harry Potter. Harry Potter er et eget univers fylt med magi og kjærlighet og respekt og vennskap. Det er unikt og jeg er så uendelig takknemlig for at jeg får være en del av det.


Kilde

- Hvilken bok har betydd mye for deg?

Hva med de som ikke blir hørt

I Norge har vi ytringsfrihet. I Norge ytrer vi vår mening om aldergrense på solarium og om blå eller rød regjering. Vi reiser stemmene våre, protesterer, krangler og prøver å løse konflikter. Her i Norge blir man i de aller fleste tilfeller hørt. Enten det er gjennom facebookkampanjer eller årsmøte i elevstyret. Hvis man virkelig vil bli hørt, finnes det tusenvis av mulighet for å finne noen som vil lytte.

Sånn er det derimot ikke for alle. Til og med i Norge har vi tusenvis av mennesker som ikke blir hørt fordi de i følge loven ikke eksisterer. Jeg snakker om de papirløse. Mennesker som Maria Amelie. Mennesker som ikke har en offisiell identitet, som lever i hemmelighet og i evig frykt for å bli tatt. De er usynlige og stemmeløse. De blir ikke hørt.

Rundt i verden er det uendelig mange eksempler på det samme. Mennesker som ikke blir hørt. Selv om vi tror og mener at verden har gått fremover, at fransk revolusjon og usa og demokrati og alt det der, har gjort verden til et bedre sted, er mange deler av verden like undertrykkende som for hundre, to hundre og enda flere hundre år siden. Kina er et eksempel. Egypt er et annet. Jeg vet ikke så mye om det som skjer i Egypt, men jeg vet at de per dags dato ikke har tilgang til internett. Noe vi tar som en selvfølge. De er stengt ute. De har mistet muligheten til å bli hørt av resten av verden. Nå går det rykter om at telefonettet skal stenges også. Plutselig blir folket i Egypt usynlige og stemmeløse for resten av verden.

Det er fint lite mennesker som meg kan gjøre for å hjelpe de som ikke blir hørt av noen. Jeg kan ikke redde verden. I hvert fall ikke alene. På en måte er jeg også stemmeløs. Kanskje har jeg noen få lesere som bryr seg om det jeg skriver, men hva har det egentlig å si? Hva vil dette innlegget bety i den store sammenhengen? Ingenting. I morgen er det glemt. I morgen forsvinner det nedover bloggen sammen med innlegg om valper og sjokolade. Det er kanskje derfor jeg ikke skriver om så mye viktig på bloggen. Selvfølgelig er det viktig å uttrykke sin mening om noe, men hva er poenget? Spiller det noen rolle om jeg publiserer dette innlegget eller ikke?

Jeg vil så gjerne gi de stemmeløse en stemme. Jeg vil så gjerne forandre verden. Men hvordan? Hvordan kan en jente på snaue 155 centimeter gjøre en forskjell? Hvordan kan jeg reise stemmen min og bli hørt? Og hva skal jeg si? Har jeg noe viktigere å si enn Jens Stoltenberg og Barack Obama? Hva får meg til å tro at jeg er så viktig? Har det noe å si om jeg velger å bare tenke på meg selv eller tenke på alle andre?

Hvordan skal man høre de som ikke blir hørt?

Dagdrømmeren

Jeg er en drømmer. Jeg har alltid vært en drømmer. Hver eneste dag har jeg kanskje ti-tolv forskjellige dagdrømmer og hver av dem kan vare i mange timer eller dager. De handler nesten alltid om fine ting, men noen ganger om triste ting også. De handler om kjærlighet og forelskelse og sorg og smerte. De handler om mennesker jeg elsker og har elsket. Mennesker jeg har mistet, mennesker jeg har og mennesker jeg ikke har møtt enda. De handler om fortiden og fremtiden og nåtiden. Det er dagdrømmene som har reddet meg gjennom alt som har vært vondt i livet mitt. Uten fantasien min hadde jeg ikke vært noe som helst.

- Dagdrømmer du?

Dag 13: Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren

Vår:
1. Snøen smelter
2. De første blomstene
3. Å sitte ved solveggen
4. Inspirasjon til å skrive
5. Pepsi Max

Sommer:
1. Barbeint
2. Jordbær
3. Å være ved havet
4. Fridager
5. Pepsi Max

Høst:
1. Fine farger
2. Lange turer
3. Innedager
4. Ikke for kaldt
5. Pepsi Max

Vinter:
1. Fyr i peisen
2. Ullgensere
3. Kakao
4. Appelsiner
5. Pepsi Max- Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren?

Blir man noen gang for gammel til å ønske seg noe?

?

"This is the story of how I died."

- Flynn Rider
I dag tok jeg på meg den nye overdelen med blomster på i håp om at dagen skulle føles som en sommerdag. Det gjorde det derimot ikke... Ute var det kaldt og litt grått med en strålende sol som blendet meg da jeg kjørte bil.


Jeg tok med meg en stykk søster, en stykk søstervenninne og en stykk kusine og dro på den nye versjonen av Rapunzel. Den var helt superfantastisk og jeg lo og snufset om hverandre. Nå er jeg ikke bare forelsket i en fiksjonell karakter, men en animert en også... JAJA.

- Har du sett "To På Rømmen"?

Dag 12: Noe som rører meg

Glemte visst å publisere dette i går... :-)

- Fugler som flyr i formasjoner
- Bølger
- Solnedgang
- Soloppgang
- Nyfødte babyer
- Vakker natur
- Latter
- Fuglesang
- Nye bøker
- Fødsler
- Morsinstinkt
- Forelskelse
- Ekte kjærlighet


Kilde

- Hva rører deg?

Winter is the coldest season of the year

Alt blir så stille. 
Snø, snøkrystaller. 
Alt er forandret. 
Alt lukter fred. 
Det lukter fred. 
Alt som var trist og vått, alt dette gamle. 
Asfalt og mørke, og alt som er grått. 
Syns ikke mer, for snøen er hjemme.

(foto: privat, tekst: Alexander Rybak)

My new obsession
Photobucket

Nå har jeg sett første episode av Skins sesong 5 og har allerede en favorittkarakter. Nemlig Rich Hardbeck (han med mørkt, langt hår)! Åpningen av den nye sesongen og presentasjonen av de nye karakterene var forresten superbra. Gleder meg til å se resten!

- Har du sett første episode av Skins sesong 5?

Somebody to love

Each morning I get up I die a little 
Can barely stand on my feet 
Take a look in the mirror and cry 
Lord what you're doing to me 
I have spent all my years in believing you 
But I just can't get no relief, Lord! 
Somebody, somebody 
Can anybody find me somebody to love? 

I work hard every day of my life 
I work till I ache my bones 
At the end I take home my hard earned pay all on my own - 
I get down on my knees 
And I start to pray 
Till the tears run down from my eyes 
Lord - somebody - somebody 
Can anybody find me - somebody to love?

Dag 11: Min tro eller livsfilosofiDet enkle er ofte det beste, spør du meg.

- Hva er din tro/livsfilosofi?

Dag 10: En rar/fin drøm jeg har hatt

De beste drømmene mine handler om forelskelse og kjærlighet. Det er ikke så viktig hvem jeg forelsker meg i, bare at jeg våkner med et smil om munnen. Når jeg våkner fra en drøm hvor jeg har vært forelsket, føler jeg at alt er mulig og at jeg ikke er så alene likevel.- Hva handler de fineste drømmene dine om?

28/1/11


Etter en lang, lang dag på jobb som startet før sola sto opp, kom jeg hjem til en hoppende glad valp. 


Så lagde mamma supergode vafler!


Valpen ble bittelitt trøtt og så ble den kjempetrøtt. Først sov den litt i senga til "den store hunden" og så sov den noen timer i buret sitt. 


I kveld er bare jeg og lillebror hjemme, så jeg lagde chicken curry.


Nå koser jeg meg med masse godteri.


OG Supernatural sesong 5!

Mamma og pappa er på We Will Rock You i Oslo i kveld og jeg er skikkelig, skikkelig misunnelig. Jeg vil også se Espen Grjotheim og Håvard Bakke live. Skal nok få tak i en billett i nærmeste fremtid, må bare finne noen å gå med først.

- Hva har du gjort i dag?

Hvil nå, venn

Verdens fineste katt måtte avlives i går.
Jeg får en klump i magen hver gang jeg tenker på at han er borte, men han var gammel og syk og det var det beste. Trøsten er at han levde et langt og godt liv og at han hadde så mange som var glad i han. Det er alltid vondt å miste dyr man er glad i, men heldigvis har vi mange gode minner å leve videre på :-)

Honey, I'm home

I dag hadde jeg endelig litt ekstra tid og energi til å ta en liten tur ut i skogen. Det var utrolig deilig å være tilbake blant trærne, spesielt med et kamera som faktisk kan ta bilder! Dessverre var det altfor kaldt til å være der lenge.

Honey, I'm home and I had a hard day.

Dag 9: Fem ting som er bra med livet mitt akkurat nå

Blogg.no nektet å la meg laste opp bilder i går, så dette kommer i dag i stede :-) Dag 10 kommer senere i kveld! (hvis jeg orker...)

- Jobben min
Selv om jeg av og til syter over hvor sliten jeg blir og hvor mye som ikke er som det skal, er jeg veldig fornøyd med den jobben jeg har. Jeg føler at jeg mestrer den, liker de jeg jobber med og har plutselig alltid penger. Jeg forsto aldri helt uttrykket Working Class Hero, men nå gjør jeg det og jeg trives veldig godt å være en del av arbeiderklassen!

- Vennene mine
De bor rundt i hele Norge - her snakker vi alt fra Skien til Oslo til Tromsø og Trondheim - og jeg ser dem altfor sjelden, men de er virkelig helt utrolige. Jeg har hatt en del vennskap som har gått ganske dårlig og jeg har hatt problemer med å stole på folk siden det. Nå har jeg venner som jeg stoler på og som jeg virkelig føler at liker meg for den jeg er.

- Familien
Jeg aner ikke hva jeg hadde gjort uten familien min. Jeg er den typen som heller sitter hjemme fredagskveld sammen med mamma og pappa enn å dra på fest. Jeg elsker familieselskaper og er ikke den som sier nei takk til familieturer. Familien min er helt unik og den er den beste som finnes.

- Dyrene
Tenk så heldig jeg er som bor i et hus med to hunder, to undulater og en kampfisk! Alle dyrene (bortsett fra fisken) har en helt unik personlighet og gjør hverdagen ti ganger så bra som den ville vært uten. Jeg kan faktisk ikke tenke meg et liv uten dyr i hus og derfor gjør dyrene vi har livet mitt bra.

- Tingene
Kall meg gjerne materialistisk, men jeg føler meg så heldig som har så mange fine ting. Her snakker vi MacBook Pro, Nikon D3100, en stor dvd-samling og en stor boksamling. I tillegg har jeg flere replica fra Harry Potter!- Hva er bra med livet ditt akkurat nå?

h

h for Harry Potter

Harry Potter har vært en så stor del av livet mitt så lenge at jeg ikke husker et liv uten. Det er Harry Potter som har gjort meg til den jeg er og jeg er så evig takknemlig for at boka ble skrevet og publisert. Tenk så mye jeg hadde gått glipp av uten...

h for himmel

Finnes det noe vakrere? :-)

h for havet

For meg er havet frihet. Det er når jeg kan høre bølgesuset eller sitte på en båt at jeg virkelig kan puste.

h for Håvard Bakke

Det finnes folk som kan synge og det finnes folk som VIRKELIG kan synge. Det som er så utrolig med Håvard, er at han har verdens beste stemme samtidig som han er en flink skuespiller. De fleste kjenner han nok igjen som stemmen til voksen-Simba i Løvenes Konge eller Scott Wallace i Hotell Cæsar eller Greven av Gral i Kaptein Sabeltann.

h for hytta

Et av mine beste fristeder. Alt er rolig og alt er fint og man kan bare ligge på et teppe i sola og slappe av hele dagen. Dessuten sover man så godt der på grunn av lufta som er der og drømmer fine eventyrdrømmer.

h for hjerte

Symbolet på alt som er fint.

h for hund

Jeg elsker hunder og har vokst opp med hunder. Egentlig kan jeg ikke tenke meg et liv uten hund i hus.

h for Hermine

Hermine er et av mine største fiksjonelle forbilder. Hun er smart og sterk og modig. Hun er alt jeg kunne ønske at jeg selv kunne være.

h for Helena Bonham Carter

Helt klart en av verdens aller beste skuespillere. Det finnes ingenting Helena ikke kan gjøre.

h for House

Jeg elsker sykehusserier og House er uten tvil en av de beste!

h for Hotel Cæsar

Jeg elsker Hotel Cæsar. Jeg kan ikke noe for det. Menneskene og spenningen er helt unik på tross av at det til tider er teit og klisjé og noen av skuespillerne er elendige. Dette er norsk tv på sitt beste og jeg følger med hver eneste dag.

- Hva står dine h-er for?

Fred & Friends

Dag 8: Ti ting jeg virkelig setter pris på

1. Familien

2. Venner

3. Tumblr

4. Sjokolade

5. Å være norsk

6. God mat

7. Gode minner

8. Valper/kattunger/dyrebabyer

9. Fint vær

10. At jeg kan skrive- Hva setter du pris på?

 

I'll eat you up I love you soLitt som kjærlighet på pinne, bare med pels. I'll eat you up I love you so.

Dag 7: En situasjon jeg kunne tenke meg å være i om 5 år

For å være helt ærlig så håper jeg at jeg er i en situasjon hvor jeg har en skrikende unge på armen. Jeg håper at jeg bor sammen med en jeg er glad i og at vi deler noe unikt og fint. Jeg håper at jeg er ferdig med en bachelor-grad og at jeg vet at jeg har valgt riktig. Mest av alt håper jeg at jeg er fornøyd med det livet jeg lever.Kilde: her og her

- Hva slags situasjon vil du være i om 5 år?

Dag 6: Fem ting jeg elsket da jeg var yngre

Asgeir og Kaptein Sabeltann elsker jeg selvfølgelig fremdeles.

- Hva elsket du da du var liten?

Kunder

Jeg har aldri lommeboka klar og den ligger alltid nederst i veska-kunden
Disse møter jeg hver dag. Det kan være kø gjennom hele kiosken og likevel er det mange som ikke har funnet frem lommeboka før de kommer frem til kassa. Noen kan da bruke opp til fem minutter på å rote rundt i veska etter penger.

Jeg har alltid riktig antall kroner klar-kunden
Dette er de som skal ha en sjokolade som koster 21 kroner og betaler med nøyaktig 21 kroner. De sier sjelden hei, slenger pengene på disken og forsvinner før jeg får sagt "ha en fin dag".

Jeg vet ikke hva jeg skal ha før jeg kommer til kassa-kunden
Disse er det mer variasjon i. Noen har for eksempel hentet en flaske med brus og kommer til kassa for å betale, men blir stående i flere minutter og ser på tyggisen eller sjokoladen like ved kassa. Andre igjen kommer til kassa, legger en sjokolade på disken for så å gå rundt i kiosken hente en ting til, legge den på disken og gjøre det samme flere ganger før de endelig vil betale.

Kjendis-kunden
Alt fra politikere til komikere og forfattere og skuespillere. Rett og slett alt som vokser og gror av kjendiser i Norges land. De er like ofte hyggelige som smågretne og er egentlig akkurat som alle andre kunder.

Jeg betaler kun med 500/1000-lapper og driter i om du har veksel eller ikke-kunden
Dette er kunden som blir direkte sint hvis du ikke kan veksle 1000-lappen hans uansett hvilken tid på døgnet det er. Det er kunden som mener at man bør kunne veksle alt selv om klokka er halv sju om morgenen og bare har litt over to tusen i kassa.

Jeg ombestemmer meg etter at jeg har betalt-kunden
Enkelte kunder kommer til kassa, betaler og bestemmer seg så for at de ikke vil ha varen likevel. Betaler de kontant er det greit nok, men betaler man med kort kan det bli vanskelig å gi tilbake penger fordi kunden ikke klarer å bestemme seg.

Jeg ombestemmer meg rett før jeg skal betale-kunden
Alle varene er slått inn på kassa og kunden skal betale, så finner han/hun ut at han/hun bare vil ha én brus eller ikke har lyst på sjokolade likevel.

Selvfølgelig skal jeg ha kvittering-kunden
Denne kunden blir sur hvis du ikke spør om han/hun skal ha kvittering og hvis du faktisk spør får du et surt "selvfølgelig skal jeg ha den!"-svar tilbake. Alltid like koselig.

Nei, hva skal jeg med kvittering-kunden
Dette gjelder flertallet av kundene jeg møter hver dag. De ler rett og slett av meg når jeg spør om de vil ha kvittering. "Hva skal jeg med den? Får ikke igjen noe på skatten uansett! Haha!"

Har dere pølser-kunden
Jeg får lyst til å skrike ER DU BLIND? men vet at jeg må være høflig og smile. I en liten kiosk uten plass til stort annet enn litt sjokolade og blader er det umulig for meg å forstå hvordan noen kan be meg om en pølse i brød. Klarer man virkelig ikke å se om det er en pølsedisk der eller ikke? Lukter det pølse i en kiosk som ikke har pølser?

Jeg vil gjerne ha et blad ingen har hørt om-kunden
Vi har kanskje hundre forskjellige blader og hver dag får jeg spørsmål om et av de bladene jeg aldri har hørt om og ikke aner om vi har. Denne kunden forventer at jeg skal lete gjennom alle bladene selv om det er milevis lang kø.

Du jobber her, så du er slaven min-kunden
Dette er kunden som kommer til kassa og vil at jeg skal hente en cola, en flaske vann og to forskjellige sjokolader for det å hente noe selv ville virkelig vært for dumt.

Jeg snakker litt norsk og litt engelsk-kunden
Kan man ikke bare enten snakke norsk eller engelsk? Er det så vanskelig? Dette er kunden som begynner med å snakke norsk for så å skifte språk til engelsk.

Jeg har egentlig ikke tid til å kjøpe noe før flyet mitt går-kunden
Det står "boarding" på tavla, men denne kunden vil likevel kjøpe mat og drikke før han/hun går på flyet. Han/hun blir dessuten sint hvis jeg ikke er rask nok. Da er det selvfølgelig min skyld hvis han/hun ikke rekker flyet.

Jeg er i dårlig humør-kunden
Sure kunder er det verste som finnes. De er sure uten grunn og blir ikke noe blidere av at du smiler og er hyggelig.

Jeg vil gjerne snakke med deg i ti minutter selv om det er kø-kunden
Jeg tror kanskje at noen kunder innbiller seg at mennesker er flokkdyr og at de trives med å stå i kø. Det er disse kundene som gjerne slår av en prat i flere minutter etter at de har betalt selv om det står flere i kø bak og tramper med bena i frustrasjon.

Jeg mumler hva jeg skal ha og blir sur hvis du ikke skjønner hva jeg sier-kunden
Enkelte kunder kommer til kassa, mumler noe og forventer at jeg skal høre det de sier. Hører jeg feil eller ber dem om å gjenta det de sa, blir de sure.

Du kan smile så mye du vil, jeg smiler ikke tilbake-kunden
Omtrent det samme som "jeg er i dårlig humør"-kunden, men de er gjerne litt mer fraværende. De ser helst i en annen retning og betaler så fort som overhodet mulig.

Klokka mi er ett minutt før stengetid, så hvorfor har du stengt-kunden
Enkelte mennesker tror visst at alle klokker i verden går likt helt på minuttet. De blir derfor sure hvis min klokka får tre minutter fortere enn deres og kiosken er stengt ett minutt før deres klokka sier at den skal være det.

MENNESKER ALTSÅ!!! Sukk...

Jeg gjør det senere

Jeg er litt redd for at ingenting skal bli som jeg hadde tenkt. At alt skal bli rart og ikke fint. At jeg ikke finner det jeg leter etter og aldri får gjort alt jeg hadde tenkt. Det føles ut som om hele livet mitt forsvinner i "jeg gjør det senere" og "det kan vente til i morgen". Når skal jeg korrekturlese den første boka mi og sende den inn en gang til? Når skal jeg fortsette på bok nummer to? Når skal jeg finne kjærligheten og når skal jeg få barn? Jeg vet at jeg ikke engang er tjue enda og du kan si hva du vil, men tjue år er faktisk en stor del av livet. Når skal jeg ta meg sammen og ta kontroll over livet mitt? Når skal jeg bestemme meg for hva jeg vil? Jeg tror jeg tenker for mye. Tenker mer enn jeg handler. Jeg har ikke kontroll på noen ting selv om jeg later som jeg har det. Jeg er redd for å bryte sammen og ikke komme fremover. Tiden er snart inne for å velge. Jeg må bestemme meg. Jeg må ta viktige avgjørelser. Jeg er snart tjue. Herregud, jeg må gjøre noe med livet mitt.

Quiet
Kilder: 1, 2

Dag 5: Ti ting jeg vil gjøre før jeg dør

1. Få barn
2. Gi ut bok
3. Bo med en jeg elsker
4. Eie et hus ved havet
5. Fullføre en utdanning
6. Reise jorda rundt
7. Møte alle forbildene mine
8. Oppdra minst fem hunder
9. Være lykkelig i lang tid
10. Ha eget fadderbarn

Se liste med 100 ting jeg vil gjøre før jeg dør her.

- Hva vil du gjøre før du dør?

You've got a smile that could light up this whole town

<3

Nikon

Når det gjelder kamera fikk jeg mange tips og forslag. Flere foreslo en tur på fotomesse i Lillestrøm hvor jeg kunne snakke med folk som har peiling. Messehelga kom og jeg tenkte: "...............liker egentlig ikke å snakke med folk, jeg." Dessuten hadde jeg plutselig valp på rommet og var opptatt med å rope "awwwwwww" og "se så søt den er når den drikker vann!" Derfor måtte jeg ta kamerasaken i egne hender og valget falt til slutt på Nikon D3100.

I dag var jeg på postkontoret og hentet kameraet mitt. Elsker det allerede. Hjerte, hjerte, hjerte.Jeg har til og med hatt tid til å ta noen bilder, selv om jeg ikke skjønner så mye av kameraet enda.

Nybegynner ass...

- Hva slags kamera har du?

Dag 4: Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn

1. Humor
2. Mørkt hår
3. Personlig stil
4. Skjegg
5. Personlighet
6. Mørke øyne
7. Selvironi
8. Grønne øyne
9. Sterke hender
10. Smilet- Hva synes du at er supert hos det motsatte kjønn?

Disney on Ice 2011

I går var jeg på årets Disney on Ice. Jeg har vært på det hvert år så lenge jeg kan huske og det har blitt en tradisjon for meg å dra på det. Årets forestilling var en skikkelig skuffelse. De var selvfølgelig kjempeflinke som alltid, men denne gangen var handlingen helt grusom. Det var ingen ordentlige Disneyhistorier og ingen ordnetlig Disneymusikk. Jeg filmet favorittnummeret mitt og det kan dere se her (blogg.no ville ikke la meg legge den ut på bloggen...).

- Har du vært på Disney on Ice?

Dag 3: Fem ting som får meg til å le

Russell Brand og Noel Fielding
Photobucket
Kilde

Jack SparrowPhotobucket
Kilde

Fred and George WeasleyPhotobucket
Kilde

Torsdag kveld fra Nydalen

Alex Reads TwilightPhotobucket
Mangler kilde!

- Hva ler du av?

Dag 2: Noe jeg har kjempelyst på akkurat nåDet jeg ønsker meg mest akkurat nå er en reise til London. Det er snart et år siden jeg var der sist og jeg begynner å få abstinenser. Får nesten vondt i magen av å tenke på at det ikke er en tur i sikte i nærmeste fremtid. Heldigvis har jeg begynt å tenke på å reise på helgetur alene om ikke så altfor lenge. Det må bare bli litt varmere i været og sånt først. Egentlig er det bare det å reise i seg selv jeg har kjempelyst til. Det må ikke være til London.

- Hva har du kjempelyst på akkurat nå?

All at once"And all at once the crowd begins to sing
Sometimes the hardest thing and the right thing are the same."
- The Fray

Dag 1: hvem er jeg?

Hei, jeg heter Julie og blir 20 år om to uker og én dag. Når jeg ikke jobber i en kiosk på Gardermoen, sitter jeg hjemme med MacBook-en Tom på fanget. Har sikkert ødelagt eggstokker og alt som er for lenge siden, ikke sant mamma? Blir nok ingen barnebarn her i gården, nei...

Det jeg er mest opptatt av her i verden er Harry Potter, skriving og familie. Jeg er litt rar og litt dumsnill, men jeg tror noen få mennesker liker meg likevel. Som person er jeg veldig stille og man kan vel si at jeg har to personligheter. En når jeg skriver og en når jeg snakker. Det har alltid vært lettere for meg å uttrykke meg skriftlig, så det er også det jeg foretrekker. Jeg har britisk humor og tror egentlig at jeg har vært brite i et tidligere liv. Sannsynligvis det forrige, for det henger veldig mye igjen. Jeg hadde lett flyttet til England hadde det ikke vært for familien min og den norske skogen.- Hvem er du da?

Å dykke inn i hjernen min

Kvantitet sa Kan du skrive om hvordan du tenker? Hvordan ser verden ut fra din side? Er triste dager grå? Hvilke farger er de sterkeste? Lurer du på hva som er meningen med livet, leter du etter konklusjoner?

Jeg tenker i dialog. Det er vel egentlig et dårlig tegn, men det er faktisk helt sant. Jeg snakker til meg selv, diskuterer med meg selv og føler som regel at hjernen min har to personligheter. Skizofren, sikkert. Ofte (les: alltid) tenker jeg også på engelsk, noe som gjør det hele enda mer avansert. Hjernen min fungerer på de merkeligste måter. Noen ganger slår den seg fakisk helt av og jeg kan ta meg selv i å ikke tenke. Helt sant. Jeg kan stå og fylle brus i brusskapet og plutselig oppdage at jeg glemte å tenke.

Mye av tankeprosessen går også med til dagdrømming og fantasier*. Jeg skaper uendelig mange historier i hodet mitt hver eneste dag. Jeg er nok ikke den eneste som gjør akkurat det, men noen fantasier har jeg holdt gående i flere år! Lange og kompliserte historier med uendelig mange karakterer og settinger. Det høres kanskje spennende ut, men dere skal være glade for at jeg ikke skriver det ned for det ville bare blitt en ny Twilight-tragedie. Altså nedskrevne fantasier som ALDRI bør publiseres. Det er bra NOEN kan lære av Meyers feil... Hvor var jeg nå? Dette innlegget skulle ikke handle om å fornærme Twilight.

For meg er verden et sted jeg ikke forstår meg på. Noen ganger klarer ikke hjernen min å koble sammen at alle menneskene jeg møter hver dag har et eget liv og en egen måte å tenke på. Det at alle er individer og tenker selv og ikke har noe med meg å gjøre er... så stort. Jeg føler meg så liten og ubetydelig og verden er akkurat litt for stor. Noe jeg vet sikkert, er at verden er vakker. Jeg elsker å leve. Jeg kan begynne å gråte av fugler som flyr sydover eller når vinter blir til vår. Farger har aldri vært en stor del av min tankemåte. Ingenting blir grått når jeg er trist. Alt er alltid det samme, uansett hvordan jeg føler meg, og akkurat det er kanskje litt skummelt. Det at ingenting annet enn meg forandrer seg fra når jeg er sint til glad sier jo bare igjen at verden er større enn jeg klarer å fatte og at lille meg ikke betyr noe som helst i den store sammenhengen.

Jeg tenker veldig rart. Noen ganger tenker jeg på alle verdens problemer samtidig. Jeg lurer av og til på hvordan det er plass til alt sammen... Det meste av tankene mine holder jeg for meg selv. Av og til skriver jeg ned akkurat det jeg tenker når jeg tenker det, men jeg viser det aldri til noen og sletter det ganske fort. Jeg har flere ganger undret meg over og forsøkt å formulere meg om meningen med livet, men jeg stopper alltid opp før jeg kommer halvveis. Det er et annet kjennetegn ved min tankegang, at jeg avbryter tankeprosessen før den kommer langt nok. Det er nok derfor jeg aldri kan bli filosof.

* ikke sånne fantasier daaaaa.

- Hvordan fungerer hjernen din? Hva tenker du på? Hvordan ser verden ut for deg?

30 dager, nr 2

Hentet her.

1. Presentere meg selv.
2. Noe jeg har kjempelyst på akkurat nå.
3. Fem ting som får meg til å le.
4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn.
5. Ti ting jeg vil gjøre før jeg dør.
6. Fem ting jeg elsket da jeg var yngre.
7. En situasjon jeg kunne tenke meg å være i om 5 år.
8. Ti ting jeg virkelig setter pris på.
9. Fem ting som er bra med livet mitt akkurat nå.
10. En rar/fin drøm jeg har hatt.
11. Min tro eller livsfilosofi. 
12. Noe som rører meg.
13. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren.
14. En bok som har betydd mye for meg.
15. Noe som får meg til å gråte.
16. Noen jeg savner.
17. Ti fine blogger.
18. Et innlegg om mine fine venner.
19. Om det hadde vært min siste dag.
20. Forklare hvordan det kjennes for meg å være forelsket.
21. Fem steder som er fine å være på.
22. Ti ting jeg elsker.
23. Fem vitser/videoer/innslag som beskriver humoren min.
24. Fem sanger jeg har et spesielt forhold til. 
25. Fem yrker jeg kunne tenke meg å ha.
26. Ti ting jeg blir i dårlig humør av.
27. Mine drømmer.
28. Et innlegg om hva kjærlighet er for meg.
29. Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert.
30. Tre fine ting som har skjedd i løpet av 30 dager.

Begynner i morgen, sannsynligvis.- Ka du tru?

Your hair was long when we first metYou are my sweetest downfall
I loved you first, I loved you first
Beneath the stars came fallin' on our heads
But they're just old light, they're just old light
Your hair was long when we first met.

(tekst: Regina Spektor, bilder: linket til kilder)

30 dager: 20-30

Det enkle er ofte det beste! :-)

Dag 20 - Hvor viktig synes du at utdanning er?
Viktig nok til at de fleste bør prøve å få seg en. Det er nok fåtallet av mennesker i verden som ønsker å stå i kassa på Kiwi resten av livet. Jeg sier ikke at det er noe galt med det, men det kan nok bli litt ensformig i lengden. Utdanning er med på å forme oss som mennesker og jeg tror at de aller fleste har godt av å lære seg mer enn man lærte på barne- og ungdomsskolen.

Dag 21 - En av favoritt tv-seriene dine

Lost har vært siden første sesong og vil alltid være min favorittserie.

Dag 22 - Hvordan har du forandret deg de to siste årene?
Jeg tror ikke jeg har forandret meg så veldig, men jeg tror at jeg har utviklet meg. Jeg har lært meg mer både om meg selv og om verden. Jeg forstår mer, kan mer og tørr mer.

Dag 23 - Bilder av fem attraktive kjendiser
Dag 24 - Favorittfilmen din og hva den handler om

Gilbert bor i den kjedelige byen Endora sammen med familien sin; en overvektig mor, en psykisk utviklingshemmet bror, en irriterende lillesøster og en søster som har tatt over morsrollen. Faren tok sitt eget liv flere år tidligere. Gilbert jobber i den lokale matvarehandelen samtidig som han har hovedansvaret for lillebroren. I Endora skjer det aldri noe spesielt og alle dager er like helt til Becky ankommer byen når bilen hun og bestemoren kjører bryter sammen. Gilbert forelsker seg og oppdager at livet kan være spennende likevel.

Dag 25 - En som fascinerer deg og hvorfor

Tim Burton er eksentrisk og utrolig interessant. Han lager helt utrolige filmer som skiller seg så mye ut fra resten av filmverden at du kan se at han har laget den uten at du egentlig vet det.

Dag 26 - Hva slags mennesker tiltrekkes du av?
Mennesker som er noe helt for seg selv. Som skiller seg litt ut i mengden. En med personlighet, humor og egne meninger. En som er ærlig og som respekterer meg for den jeg er. Mørkt hår og tatoveringer er et bittelite pluss også da :-)

Dag 27 - Et problem du har
Sjenanse er mitt største problem. Det er ikke gøy å sitte i et rom med mennesker du kjenner eller ikke kjenner og ikke klare å si det du mener om et emne eller fortelle om noe du har opplevd.

Dag 28 - Noe du savner
Jeg savner å være sju år og fri som fuglen. Jeg savner å leke ute med venner som ikke bryr seg om hva du har på deg eller hva du sier. Jeg savner å le av alt og alle og si dumme ting uten å bli flau. Jeg savner å ikke se noe til alt det vonde i verden.

Dag 29 - Mål for de neste 30 dagene
- Drikke vann på jobb og ikke brus.
- Blogge minst én gang om dagen.
- Skrive litt hver dag.
- Lese mest mulig.
- Ikke bruke all fritid på internett.
- Se alle filmene jeg har, men ikke har sett enda.

Dag 30 - Oppturer og nedturer den siste måneden
+ Julaften
+ Nyttårsaften
+ Valp!!!
- Kjærlighetsbrudd
- Superkaldt vær
- Syk kattepus

Hittil har valpen:

Klatret på hodet mitt...

Blitt spist på...


Kost masse med sine fine søstre...


Falt sammen på gulvet og sovnet i armkroken...


<3

Valp på rommetDette er grunnen til at jeg har vært en smule fraværende i dag.

Flaggermus i magen

Av og til gruer jeg meg så mye til ting at jeg har helt flaggermus i magen. De flyr rundt og krasjer rundt i magesekken. Noen ganger biter de seg fast i magesekkveggene og nekter å slippe. Det resulterer i svettetokter og null søvn og mange tanker surrende i hodet. Som regel er det ikke på grunn av noe man egentlig trenger å grue seg til. Det er nesten alltid noe lite, noe ubetydelig, som ingen andre enn meg tenker på. Kanskje er det hva jeg skal si hvis jeg møter han på butikken eller hvordan jeg skal bli flinkere på oppsalg. Sånne små ting som er en del av hverdagen, men som egentlig ikke betyr så mye. Bare små ting som krever det lille ekstra av meg og gjør meg nervøs.

Psst

I går kveld (les: natt) var jeg inne i en god stim igjen, så nå kommer ønskene deres og noe attåt som perler på en snor. Jeg må bare på jobb og til dyrlegen først. Preikes!

Psst 2: Jeg er på plass 15 på topplista i Skedsmo! Helmaks! Dere er så fine.

Dag 19 - Fortell om familien din

Da prøver vi å ta resten av 30 dager, men jeg tror jeg hopper over de som er kjedelige.

Familien min er liten, men fin. Jeg har en mamma og en pappa, en lillebror og en lillesøster. Vi har også en hund, to undulater og en fisk. Utenfor den nærmeste familien har jeg kontakt med to besteforeldre, en grandtante, en tante og to kusiner. Vi ler og vi gråter og vi krangler og vi skriker om hverandre. Jeg er den typen som heller tilbringer fredag kveld med familien foran tv-en enn alt annet. Rett og slett fordi familie er det fineste jeg vet. 

- Hvordan er din familie?

Ønske

Jeg kunne ønske jeg var en regnbue.

Der jeg sitter

Monica ville at jeg skulle blogge om den tingen som ligger nærmest meg på skrivebordet/der jeg sitter.

Først og fremst kan jeg informere alle om at jeg har verdens minste rom. Jeg har ikke engang et eget skrivebord. Dermed sitter jeg nesten alltid på stua, både fordi det er litt mer plass og fordi det er der tv-en står.

Hva som ligger nærmest meg er litt vanskelig å avgjøre for det ligger minst ti ting med lik avstand til mac-en... Aller nærmest ligger nok kameraet mitt.Samsung WP10 heter det og har kallenavnet Dougie. Kameraet tar veldig fine bilder ute i sollys eller under vann. Inne eller i mørket eller i dårlig vær eller i bevegelse, er det ikke fullt så bra. Han har uansett vært min trofaste følgesvenn ganske lenge nå og jeg er veldig fornøyd med kjøpet. Anbefales hvis man vil ha et enkelt kamera som tar greie bilder! Hvorfor gult, spør du kanskje? Fordi gult er kult, vel. Under finner du noen fine minner og eksempler på bilder Dougie har tatt for meg.

 


- Hva ligger nærmest deg der du sitter?

Kjærlighet: aldersforskjell og sånt

Hawar ville høre min mening om: aldersforskjell i et forhold og hva jeg liker at gutten gjør/sier/oppfører seg. I tillegg; hva er viktigst, utseende eller personlighet?


Kilde

Alder er et tall og det er ofte stor forskjell på mental alder og faktisk alder. Likevel har jeg visse grenser. De nedre grensen ligger på to år yngre, men det kommer veldig an på personen. Det finnes modne 17/18-åringer og det finnes de som ikke er fullt så modne... Når det gjelder eldre gutter er jeg ikke helt 100% sikker på hvor grensen går, men jeg ville nok vært veldig skeptisk til mer enn 5 års forskjell. Det forandrer seg sikkert når jeg er 30 år eller noe, men akkurat nå ville jeg nok ikke kastet meg etter en som var mer enn 24-25 år gammel.

Jeg liker ærlige gutter som vet hva de står for. Gutter som skiller seg ut i mengden og ikke er redd for å gjøre det. Jeg liker gutter som ikke følger mengden og er enig med alle andre. Det handler om å være et individ og stå for den man er. Akkurat hva han skal si og gjøre er opp til han, egentlig, så lenge han respekterer den jeg er. Han må vise omsorg og ikke kritisere hva jeg gjør eller hvordan jeg ser ut. Han må like meg for den jeg er. Det største nei-et i min bok er røyking. Det er et absolutt nei-nei. Røyker han er jeg ikke interessert. Snusing kan jeg alltids leve med, men helst ikke det heller.


Kilde

Jeg kan med hånden på hjertet og ti kniver i hjertet si at jeg ikke er opptatt av utseende. Personlighet står helt sentralt for meg og jeg har aldri forelsket meg i noen på grunn av utseende. Jeg forelsker meg i humor, i sjarm og i ærlighet. Alle er vakre på sin egen måte og det skal veldig mye til for at jeg kaller noen stygge. Det spiller ingen rolle hvordan vi ser ut, en dag blir vi alle gamle og rynkete og mister håret og da er det det som er i hjertet som teller. Noen får kanskje inntrykk av at jeg er opptatt av utseende fordi jeg er så opptatt av kjekke kjendiser, men det er virkelig noe helt annet. Det er bare min indre fjortis som kommer frem og hyler hver gang jeg ser en kjekkas i en film. Det er stor forskjell på det og kjærlighet.

- Hva er dine tanker om aldersforskjell i et forhold?

- Hva ser du etter i en gutt/jente?

Ønskeinnlegget

Jeg er inne i en aldri så liten bloggtørke. Livet mitt er ganske monotont og kjedelig, så da har jeg ikke noe særlig å fortelle om. Dessuten er kreativiteten helt borte for tiden og jeg klarer ikke å komme på noe å skrive om. Derfor tenkte jeg at dere fine lesere kanskje hadde noen ønsker. Er det noe dere ønsker mer av eller noe dere vil høre meningene/tankene mine om? Trenger du råd eller har du et råd til meg? Ikke vær redd for å ta tastaturet fatt og skrive inn et lite ønske i kommentarfeltet. I mellomtiden skal jeg kose meg med boka mi.- Har du noen ønsker?

Hvilket kamera?

Jeg har i eviglange tider snakket om at jeg ønsker meg et speilreflekskamera. Ikke fordi jeg har noen ambisjoner om å bli fotograf, men fordi jeg er såpass glad i å ta bilder at jeg har sett meg lei på bilder av dårlig kvalitet. Akkurat nå har jeg et kompaktkamera som tar kjempegode bilder hvis motivet står helt i ro. Jeg kan for eksempel ikke ta bilde av mennesker i bevegelse eller av planter hvis det blåser ute. Situasjonsbilder blir skurrete og stygge. Jeg er så lei! Problemet er bare at jeg ikke vet hvilket jeg skal velge. Det finnes sikkert tusen ulike kameraer som jeg kunne valgt, men jeg skal ikke ha mer enn et. Noen som har noen tips? Jeg har følgende krav:

* Lett å bruke (jeg har bare brukt speilrefleks et par ganger og hatt to minutters opplæring en gang i 10. klasse, jeg kan altså nada)
* Gode bilder (det må kunne ta bilder av ting i bevegelse)
* Gjerne video-opptak
* Ikke for dyrt

Et kamera jeg har sett at mange bloggere bruker, er Canon EOS 550D, så det er et av alternativene mine. Jeg har også hørt at mange har skrytt av Nikon, men de jeg har sett på der er altfor dyre...- Bruker du speilreflekskamera?
- Hvilket anbefaler du?

I think I'm moving but I go nowhere

"This town is colder now, I think it's sick of us
It's time to make our move, I'm shaking off the rust
I've got my heart set on anywhere but here
I'm staring down myself, counting up the years
Steady hands, just take the wheel...
And every glance is killing me
Time to make one last appeal... for the life I lead

Stop and stare
I think I'm moving but I go nowhere
Yeah I know that everyone gets scared
But I've become what I can't be, oh
Stop and stare
You start to wonder why you're here not there
And you'd give anything to get what's fair
But fair ain't what you really need
Oh, can you see what I see."

(foto: privat, tekst: OneRepublic)

g

g for Grey's Anatomy

En av de aller beste seriene på tv. Jeg elsker dramaet og kjærligheten og det lille snevet av legelivet. Det er kanskje urealistisk og teit, men jeg elsker det uansett.

g for glitter
Alt blir bedre med litt glitter.

g for Gaute Ormåsen
Det er nesten ingen som forstår min kjærlighet for Gaute, men den har vært der helt siden jeg så han første gang på Idol. Kjærlighet ved første blikk rett og slett.

g for geiter

Geiter er favorittdyret mitt over alle favorittdyr. Jeg vet ikke hva det er med meg og geiter, men vi har liksom en connection.

g for Glee

Jeg har alltid elsket musikaler og jeg har alltid elsket tv-serier. En miks er jo helt perfekt. Dessuten finnes det ikke noe bedre enn litt amerikansk high school-drama.

g for godteri
Hva hadde verden vært uten noe søtt? :-)

g for Green Day

Dette er kanskje det ene bandet som jeg aldri blir lei av. Jeg kan høre på sangene en million ganger uten å ville skru av. Green Day har jeg sett live to ganger og jeg elsket begge konsertene på tross av at jeg ikke liker konserter.

g for Gary Oldman
Noen skuespillere er bedre enn andre. Gary Oldman er blant eliten. Dessuten er han britisk, hvilket betyr pluss hundre poeng til han!

g for Galtvort

Dette er hjemmet mitt. Det er her jeg tilbringer nesten hele året.

g for grillmat

Det er ikke sommer uten grillmat. Punktum finale.

- Hva står dine g-er for?

Årets store, tjukke quiz

I dag har jeg sovet lenger enn jeg har gjort på lenge, lenge. Etter en lang dusj plasserte jeg meg i sofaen foran tv-en og koste meg med litt Supernatural. I løpet av dagen fant jeg ut at The Big Fat Quiz of the Year 2010 endelig hadde blitt lagt ut på youtube. Så nå har jeg sittet i en time og førti minutter og sett på et britisk quiz-show. Det er helt tydelig at jeg ble født i feil land. I kveld skal jeg i bursdag i Lørenskog og kose meg med gode venner. Hurra!- Ble du født i feil land?

Spleiselag

Baltus har blitt syk. Når gamle katter blir syke, blir man redde. Denne katten er så heldig at han har kanskje fem forskjellige hjem som han kan gå til når han er sulten eller vil sove et sted det er varmt. Vi vet ikke hva som er galt med kattepusen vår, men hvis noe kan gjøres, er vi nesten et helt nabolag som er med på å spleise. Lenge leve kjærligheten! Hold ut, kjære pus. Hjerte, hjerte, dobbelthjerte.

- Er du glad i katter?

Ut med jula

Når ble det en nyhet at en femtenåring slutter å blogge? Har jeg nevnt at verden er superrar?

Nå er hverdagen i gang igjen for de aller fleste. For meg var vel hverdagen aldri helt borte, for jeg har egentlig ikke hatt juleferie. Uansett føler vel jeg akkurat som alle andre at noe er over. Her i huset er jula ryddet ut og treet er kastet ut i hagen. Godterirestene begynner å bli borte og det er snart ikke mer brus i kjøleskapet. Altså er en grå og kjedelig januarmåned i gang og den kommer til å bli fylt av jobb, jobb og atter jobb. Heldigvis blir det noen lyspunkter med vennetreff og Disney on Ice. Livet er bra, tross alt.


Jeg har lært meg å redigere bort kviser! Yay! Ti poeng til meg!

- Hvordan er livet i 2011 så langt?

10 menn i 2010:

Vi forsetter fjorårets tradisjon med en liste over mine favorittmenn i 2010.

1.

2. 

3.

4.

5.

6.

7.

8. 

9.

10.


- Hvilke menn har vært dine favoritter i 2010?

- Hva synes du om mine menn?

Siste måned som tenåring

Om akkurat en måned er jeg 20 år gammel. Det betyr slutten på å være tenåring. Hva skjedde med å være barn og liten og søt? Hva skjedde med å være tenåring i uendelig lang tid? Kan ikke si at jeg ser frem til å være gammel og grå. Flytter til Neverland, jeg. Sees vi der?

- Hvor gammel er du om en måned?

1/1/11

I dag kan dere ønske dere noe.


Kilde

hits