januar 2009

Irritasjon

Jeg er en tyv. Skyt meg noen.
I dag stjal jeg hele 30 kroner fra lommeboka til lillesøster. Det er så greit med gjerrige småsøsken som alltid har penger. Grunnen til at jeg tok penger i dag var at jeg trengte noe til mat på skolen. Altså Pepsi Max og vaffel. Jeg kunne nok spurt mamma om penger, men jeg glemte det. Dessuten fikk jeg femti kroner i går, til fuglemat og fredagssjokolade. Jeg kunne sikkert brukt litt av det på mat, men det turte jeg ikke, for da måtte jeg kanskje velge mellom mat til fuglen og sjokolade senere, og det kunne blitt et vanskelig valg. Så derfor stjal jeg. Unnskyld, Tiril. Du skal få tilbake når jeg får penger. Lover.

3 ting som irriterer meg:
- Folk som sier at de er så utrolig annerledes og ikke passer inn noe sted, men som likevel har rundt 500 venner på facebook og alltid har mange venner rundt seg på skolen.
- Kjendiser som ikke vil være kjendis. Som klager over hvor fælt og slitsom det er å være kjent og som kunne ønske de kunne være skuespillere/sangere uten at noen visste om det.
- Dårlige lærere og de idiotiske reglene som sier at inkompetente lærere ikke kan sparkes.

Spesielt det siste punktet irriterer meg. Jeg har en av de dårligste lærerne jeg noen gang har opplevd i sosiologi. Hun lærer oss ingenting og forvirrer med sine helt uforståelige timer. I alle år har hun blitt klaget på, og i år har alle klassene hennes sendt skriftlig klage. I dag fikk vi besøk av assisterende rektor som skulle følge med undervisningen. Mens Jarnfrid (den elendige læreren) var ute for å kopiere noe meningsløst, snakket hun med oss. Da kunne hun fortelle oss at vi ikke ble kvitt Jarnfrid uansett hvor dårlig hun viste seg å være. Hun kunne ikke sparkes og vi kunne ikke få en annen lærer. Det eneste som kunne gjøres var at Jarnfrid skulle få tilbakemelding og så kunne vi håpe på at hun blir bedre. Altså skal det gå utover klassen at reglene sier at lærere ikke kan sparkes. Vi må lide og begynne å hate et fag som vi opprinnelig ville ha. Det er så urettferdig at jeg får vondt inni meg. Hvem er det som lager slike regler? Hvorfor skal det så mye til før en lærer sparkes? Bør det ikke handle om, om elevene lærer noe eller ikke, og ikke hvordan læreren vil føle det hvis han/hun sparkes?

Jeg har forresten begynt å lese Twilight, og jeg angrer. For hver side jeg leser så kjenner jeg at hjernecellene mine krymper seg og vurderer å hoppe ut av hodet mitt for å unnslippe. Jeg har kanskje bare lest et kapittel, men jeg mener at bare det er nok til at jeg kan si endel om boka. Det virker som om den er skrevet av en jente på 12-14 år. Jeg vet ikke hvor gammel Meyer er, men det virker som om hun er veldig ung. Hun skriver dårlig, formulerer dårlig og gjør hele historien patetisk og teit. Jeg gruer meg til jeg skal lese delen om de glinsende/lysende vampyrene. Skrekk og gru.

00002sb3 santatwilightcoal mademehitler n35005759324366858454


(BTW: tilbake til gammel signatur)
signatur1226562403

Every Sperm is Sacred

God kveld Norge!

Dagen i dag har vært utrolig lang og utrolig kjedelig. Fremføringen gikk ikke like mye til helvete som jeg hadde trodd, og da er jeg jo ganske fornøyd. Desverre er det sånn at når jeg føler at det gikk litt bra, så går det dårlig. Jeg vet i hvert fall at jeg gjorde det dårligere enn Caroline og André, så heldigvis får vi gruppekarakter! Resten av dagen gikk med på timer uten innhold og kjedsomhet. Dessuten holdt jeg på å sulte i hjel, for jeg hadde bare elleve kronestykker, og det var nok til et halvt rundstykke med brunost. Heldigvis kjøpte Caroline et halvt brownies-stykke til meg. 8D

I matten fikk vi igjen vite at mattelæreren skal ut på tur og være borte i 5 måneder (eller noe sånt) for å spille bridge (eller noe). Så mens han er borte skal vi ha en nyutdanna lærer på 55 år (haha!) som vikar, men neste uke så er han i Brasil. Derfor skal vi tirsdag og torsdag neste uke ha vikar for vikaren. Hurra! Det blir sikkert Kåre Bjarne... eller verre: Terje! :O

Resten av innlegget tenkte jeg å dedikere til min helt unike musikksmak!
Sanger jeg hører på for tiden:
Every Sperm is Sacred - Monty Python
Guilty Conscience - Eminem
Soon You'll Come Home - Lana Beeson
Minority - Green Day
The Call - Regina Specter
Memory Lane - McFly
I Guess You're Right - The Posies
When She Loved Me - Sarah McLachlan
Love Survives - Irene Cara og Freddie Jackson
Get Over You - McFly
If a Song Could Get Me You - Marit Larsen
Falling For You - Busted
I've Got You - McFly
Half the World Away - Oasis
Lake of Fire - Nirvana
One in a Million - David Pedersen
St. Jimmy - Green Day
All I'm Running For - Alejandro Fuentes
Tonight and the Rest of My Life - Nina Gordon
Teenage Wasteland - The Who
At the Beginning - Richard Marx og Donna Lewis

Og til slutt en "vits" for de med ekstremt dårlig humor!
"Spiller du kort?"
"Nei, jeg er bare så lav!"

julie

Ikke stress

Nå sitter jeg og ser på Oprah på TV3. De snakker om det å være mor og om ulykker som kan skje. Blant annet har Oprah snakket med en dame som har mistet datteren sin. Jeg vet ikke helt hva sammenhengen var, men moren skulle på jobb og glemte at hun hadde datteren i bilen. Datteren døde fordi hun satt i bilen i over 8 timer i stekende sol. Mange vil si at hun er en dårlig mor som ikke klarer å passe på barna sine. Den skjønner jeg, jeg mener; hvordan glemmer man at man har et barn i bilen? Hvordan glemmer man sitt eget barn?

Likevel så må man forstå at når man har dårlig tid og er stressa, er det lett å glemme. Man kunne tydelig se på moren at hun ikke gjorde det med vilje, jeg mener, livet hennes ble nesten helt ødelagt. Hun ville dø selv. Det er så vannvittig trist når barn dør på den måten, og det er vanskelig å vite hva man skal tenke om det for man vet ikke hvordan det er før man selv har følt det på kroppen. Tror jeg da. Tankene mine går spesielt til datteren. Tenk dere å dø av varme. Tenk å "svette i hjel". Det må være en av de grusomste måtene å dø på. Oprah's tips for å unngå at slikt skjer, er å slappe av og ta ting med ro.Ikke stress, for det hjelper ikke.

Vi blogges!

julie

Hoppe fra taket på Hotel Cæsar?

I dag hadde jeg tidenes verste prøve. Første del var en såkalt "kunnskapstest" hvor vi skulle definere hundrevis av begreper. Det gikk rett til helvete. Andre del var å skrive en oppgave-ting om goder og sånt... fjas. Det trodde jeg også gikk rett til helvete, men så kom del tre; der skulle vi presentere det vi skrev i del to for læreren (jeg vet; ikke komplisert i det hele tatt). Etter at jeg hadde bablet i vei og svart feil på hundre spørsmål, sa læreren at jeg begynte på en sekser, men gikk litt ned fordi jeg ikke kunne svare ordentlig på spørsmålene. Jeg fikk 5+! Hvem hadde vel trodd det? Ikke jeg i alle fall! Kanskje jeg har sjanse til å beholde femmeren likevel? Spørsmålet er bare om jeg tar livet av meg før den tid, en time til med Jarnfrid og jeg er fristet til å klatre opp på toppen av Hotel Cæsar og skrike litt.

Sånn ellers har jeg brukt dagen på å se på Robin Hood og på å eksprimentere med videokameraet mitt. Jeg tar visst mer bilder med det enn jeg filmer, men det får nå være. Her er noen av bildene.
dsc01405
dsc01418dsc01412
dsc01360

Nå skal jeg vente på å få arbeidet til André om barokken på mail og snart spise middag. Blogges!

julie

ENDELIG

Nå har jeg endelig fått hentet pakken min på posten! Robin Hood og Guy of Gisbourne er endelig mine!
bilde006bilde010
Hvorfor er det så elendig kvalitet? Mobilen min suger.

Dagen i dag har vært utrolig lang. Jeg startet dagen med mat og musikk før jeg dro på skolen i 9-tida. I første time var det norsk hvor jeg, Caroline og André jobbet med prosjekt. Så var det midttime før vi hadde spansk. De neste fire eller fem ukene skal vi ha vikar, og jeg vet ikke helt om jeg liker vikaren Veronika. Hun fokuserer bare på muntlig spansk, noe som er idiotisk hvis du spør meg. Siste time var nok en torturtime med Jarnfrid. Nå er det like før jeg dropper ut og heller for IG på vitnemålet.

Nå skal jeg begynne på powerpointen som vi skal bruke på fremføringen i norsk på torsdag og pugge til prøve i sosiologi. Jeg tviler på at jeg får gjort noe, men jeg skal i hvert fall prøve. I kveld skal jeg gjøre dette:
Kvaliteten og synsvinkelen får dere skylde på Emilia for det var hun som filmet. Det skal også sies at jeg klatret den letteste veggen fordi Tiril skulle klatre på den samme etterpå...

julie

Prinsesse Julie

Dere vet sikkert at jeg lenge har ønsket meg en ordentlig kjæreste. En som liker meg for den jeg er og som kan holde meg i hånda offentlig. Lenge har jeg sett på dette ønsket og målet som umulig, men i dag sto det en skikkelig gladnyhet på seher.no.
Prins Harry av Wales er SINGEL!
Så hvis planen min om å gifte meg med Rupert Grint ikke fungerer, så har jeg ham i bakhånd.
Dere må jo bare innrømme det, prinsesse Julie av Wales høres jo ganske bra ut! Dessuten er jo prins Harry en ung mann i passende alder og med godt humør, så hvorfor ikke?Men fra alvor til spøk;
Dagen i dag har vært egentlig helt grei til søndag å være. Jeg sto opp i 10-tida og startet dagen med tre episoder av Lost. Så tilbrakte jeg flere timer foran pc-en med mitt største skriveprosjekt. Nå føles det ut som om jeg har kommet i gang med hoveddelen/høydepunktet og kan dermed begynne å utvikle historien videre. Det eneste jeg mangler er kritisk kritikk. Jeg trenger nemlig at noen leser gjennom og forteller meg akkurat hva som ikke fungerer, for jeg vet at ikke alt er perfekt. Noen som melder seg frivillig?

Senere på kvelden dro jeg hjem til mormor og bestefar sammen med mamma, og litt senere kom Marianne (tante) og Ole-Hugo også. Så da tilbrakte jeg noen koselige timer der med kaffe og kaker før jeg nå nettopp kom hjem igjen. Nå sitter jeg her og har egentlig litt lyst til å skrive mer på "prosjektet" mitt, men så har jeg lovet Marit å skrive på vår bok, så da må jeg prøve å få gjort det før middag.

Vi blogges!

julie

Må man så må man

Postkontoret var selvfølgelig stengt da jeg kom løpende inn sånn ca ti over halv fire. Noe så irriterende! Hvem var det som kom på at postkontoret bare skal være oppe halvparten så lenge som alle andre butikker? Det gir jo ingen mening. Nå må jeg opp på senteret på mandag også, og det var ikke akkurat planen. Jaja, må man så man.

 = teite.


Og forresten, nå har jeg laget ny signatur! Hva synes dere? Jeg er ikke 100% fornøyd for den ble litt uklar, men jeg gidder ikke å ordne det nå.

Vi blogges!

julie

Briller eller ikke briller: det er spørsmålet.

Jeg fant postkontorlappen! Eller mamma fant den, den lå inni stolen. Dere vet, inne under en pute. Så nå kan jeg dra på postkontoret, betale over 200 i toll og få pakken min! Det skal jeg gjøre etterpå en gang. Og på mandag kommer det enda en pakke, levert med tollpost-bil og greier; den pakken er til Marit hvis noen lurte! 8D I tillegg har jeg bestilt to pakker fra pointshop, så fremover blir det mye pakker på meg.

Vet dere hva jeg er fryktlig lei av?
Linsene mine. Jeg vurderer seriøst å gå over til briller på fulltid. Jeg er nemlig utrolig lei av at det føles ut som om jeg har sandpapir i øynene etter bare et par timer. Det er helt umulig å gå med linsene i 14 timer (som det står at man kan i bruksanvisningen). Jeg får både vondt i hodet og øynene, og jeg klarer ikke å konsentrere meg om noe annet enn at øynene mine gjør vondt. Egentlig vil jeg ikke bruke briller, for jeg synes ikke at jeg kler det, men jeg vet ikke om jeg har noe valg lenger.Et litt dumt spørsmål, men hva kler jeg best?
meduten

Blogges!

signatur1226562403

Småsøsken

Er det ikke fint med småsøsken? Nå har lillesøster og vennene hennes rotet bort postkontorlappen som jeg fikk i dag, og dermed kan jeg se langt etter Robin Hood-sesongene mine. Supert. Noen som vet hva man gjør hvis lappen er borte? De beholder vel ikke pakka og nekter å gi den til meg, eller? Utrolig frustrerende, for jeg finner den ingen steder. Både jeg, Emilia og Helena har lett overalt! (Tiril gidder ikke lete fordi hun er sur fordi jeg skylder på henne)

187

Nå går trollet rundt i stua i protest og spiller random korpsmusikk på baryton-en. Digg med småsøsken.

signatur1226562403

Karakteroppgjør og fremtiden

I dag var det karakteroppgjør. Jeg er misfornøyd med noe av det, men fornøyd med det meste.

Spansk: 4 (ned fra ifjor, men helt greit)
Historie: 4 (forventet, men litt skuffet, hadde 6 på ungdomsskolen)
Kroppsøving: 4 (bedre enn ventet)
Norsk hovedmål, skriftlig: 4 (VELDIG skuffet! Utrolig urettferdig)
Norsk sidemål, skriftlig: 5 (som forventet)
Norsk hovedmål, muntlig: 5 (bedre enn ventet, men ikke veldig overraskende)
Matematikk S1: 5 (den er svak, men det er uansett en FEMMER)
Historie og filosofi: 4 (som ventet, ikke fornøyd)
Sosiologi og sosialantropologi: 5 (som ventet, denne kommer til å synke til sommeren)
Internasjonal engelsk, skriftlig: 4 (urettferdig. Jeg er skuffet og irritert)
Internasjonal engelsk, muntlig: 4 (omtrent som forventet)

Lærerne kan si så mange ganger de vil at 4 er en bra karakter, men sannheten er at det er en middels god karakter. Jeg er best i skriftlig, og likevel har jeg fått 4 i begge de fagene som er 100% skriftlige. Jeg har alltid vært blant de beste i norsk og engelsk skriftlig, mens nå er jeg plutselig "en av mengden". Det er så urettferdigat jeg kan ikke engang beskrive det med ord. Jeg er god nok til en 5-er og jeg skjønner ikke hvordan lærerne kan få for seg noe annet. Ærlig talt, jeg er ikke bedre i muntlig norsk enn i skriftlig! Å gi meg en 4 inspirerer meg absolutt ikke til å ville jobbe mer, det gjør heller det motsatte. Jeg får mest lyst til å gi opp.

I tillegg har mamma begynt å mase på at jeg må finne ut hva jeg vil bli og hva jeg vil studere etter videregående. For å være ærlig har jeg absolutt ingen anelse av hva jeg vil. Jeg vet ikke hva jeg og jeg vet ikke hva jeg passer som. Egentlig har jeg mest lyst til å grave meg ned i et hull under bakken og gi opp, men jeg skjønner jo at jeg ikke kan gjøre det.

Noen som har noen forslag for hva jeg kan gjøre/bli? For jeg tror at ideen min om å bli verdenshersker ikke kommer til å fungere helt som jeg ønsker.

hersker<----- verdenshersker!

signatur1226562403

My body feels young, but my mind is very old...

Da jeg våknet i går hadde jeg mest lyst til å lukke øynene og sove igjen, men når man har fremføring kan man ikke bli hjemme. Man kan være så trøtt, sur, deprimert og lei man bare vil, men det er utrolig slemt å bli hjemme uansett. Derfor slepte jeg meg opp og døde på badet. Nesten helt bokstavlig. Selvfølgelig slapp vi fremføringen og jeg måtte gå hjem etter enda en nesten helt meningsløs dag. Jeg la meg så tidlig jeg kunne for hodepinen og... trøttheten holdt på å ta livet av meg. Også nesten helt bokstavlig.

I dag følte jeg det på omtrent samme måte da jeg våknet, og det ble ikke bedre av at jeg kom på at jeg skulle ha fagdag i matte. Heldigvis var dagen ganske kort, og jeg var hjemme litt før kl 2. Nå sitter jeg og ser på mandagens episode av Top Model (som jeg ikke fikk se fordi pappa var teit) og skal snart se Akutten. Jeg skal bruke resten av kvelden på å se på tv bare på trass. Jeg er småsur og trøtt, hvis noen skulle lure.

Sangen jeg har hørt i dag:
 
Half the world away - Oasis
I would like to leave this city
This old town don't smell too pretty and
I can feel the warning signs running around my mind
And when I leave this island I'll book myself into a soul asylum
And I can feel the warning signs running around my mind

So here I go still scratching around the same old hole
My body feels young but my mind is very old
So what do you say?
You can't give me the dreams that are mine anyway
You're half the world away
Half the world away
Half the world away
I've been lost I've been found but I don't feel down.

So here I go still scratching around in the same old hole
My body feels young but my mind if very old
So what do you say?
You can't give me the dreams that are mine anyway
You're half the world away
Half the world away
Half the world away
I've been lost I've been found but I don't feel down

Jeg vet at dette var meningsløst, men det får bare være. Vi blogges!

signatur1226562403

Tusen takk for en dårlig dag

Gjett når jeg hadde første time i dag!
Nei, ikke ti på ti som vanlig. Neida, første time var klokka 2.
Gjett når jeg var på skolen i dag!
Nei, jeg var ikke der ti på to som jeg burde ha vært, men klokka ti som vanlig.
Jeg satt altså fra klokka 10 til klokka 2 og stirret ut i lufta.
Hvorfor gikk du ikke hjem? spør du kanskje. Jo, det skal jeg si deg. For det første visste jeg ikke at Reidar (historielæreren) var syk, og fikk ikke vite det før jeg kom på skolen ti minutter for sent. Hvorfor gikk jeg ikke hjem da, når jeg ikke hadde time før 2? Jo, jeg visste ikke at spansklæreren skulle være syk heller.
Drittskole. Ikke får vi vite på forhånd at lærerne er syke og ikke klarer de å skaffe vikarer. Tusen takk for en dårlig dag. Thank you.

Nå sitter jeg hjemme og trøstespiser kjeks. Det eneste positive med dagen er at jeg skal klatre for første gang på en hel evighet. Også er det Akutten i dag! (:

chocolatechipcookies2

Blogges!

signatur1226562403

Grunge!

Jeg trodde aldri jeg skulle blogge om mote, men nå har jeg lest i TOPP om hva som kommer til å bli årets store trend (og TOPP har jo alltid rett, sant? 8D). GRUNGE. Dere vet; Nirvana, Kurt Cobain, Johnny Depp. Min greie. Endelig kan jeg få litt klær igjen, dere vet, annet enn bare en t-skjorte i ny og ne. Grunge og gatestil er tøft, og det er meg. Yes.


kurtcobainnckurtcobain
kurtcobain2killmyselfkurtcobainc10102157
untitledjohnnydepp8

Det er så tøft! :D Eller hva? ;)

Ikke at jeg tror det blir så veldig mye shopping på meg uansett; jeg hater nemlig å kjøpe klær. Alt er enten for stort eller for lite, og prøverommene er trange.

signatur1226562403

Marit er BEST, BEST, BEST!

Jeg har VERDENS BESTE bestevenn!
I dag fikk jeg gave i posten, og gjett hva jeg fikk!

Pluss et veldig fint kort som skal få hedersplass på bokhylla mi! :D <3

Jeg vil bare nevne at Marit er BEST, BEST, BEST, og det finnes ingen som henne. Jeg er utrolig heldig som har en sånn venn.
TUSEN TAKK. <3

signatur1226562403

Robin Hood

Nå har jeg sunket så dypt at jeg har bestilt bursdagsgave til meg selv.

og

Og så ble min verden reddet! Dette kan jeg leve lenge på.
Robin Hood er en av de beste tv-seriene i verden etter min mening (:
Anbefales!

signatur1226562403

Mannen i mitt liv

Nå er jeg helt sikker på at jeg har funnet mannen i mitt liv. Bare synd at sjansen for at jeg noensinne vil møte ham er lik null. Jaja, jeg overlever nok. Kanskje.
Her er noen bilder fra hans nyeste filmprosjekt. Cherrybomb.

2

3

4

Rupert Grint jeg FORGUDER deg! : D

signatur1226562403

Hvem er du?

Dette er en etterlysning.
Du som ringer meg minst en gang i uka, men som ikke svarer hvem du er når jeg spør via melding, hvis du ser dette: hvem er du? Nummeret ditt er visst ikke registrert på 1881.
Desverre lider jeg av telefonskrekk og jeg snakker svært sjelden med fremmede over telefon. Det er ikke det at jeg ikke vil snakke med folk, men jeg liker ikke å kommunisere gjennom en liten boks. Sånn er det. Så hvis du leser dette (ikke at det er sannsynlig) vær snill å si hvem du er. (:

- Julie

Krig og fred og sånn

Jeg må bare skrive et innlegg til. Jeg driver nemlig og leser rundt på diverse blogger, og det virker som om flere og flere blogger om krigen i Midtøsten. Det jeg ikke helt får til å stemme er hvorfor akkurat denne krigen skal få så sinnsykt mye fokus. Greit, det er fælt med krig, men visste dere at like mange som har dødd i løpet av den nye krigen i Midtøsten TIL SAMMEN, dør i land som f.eks. Uganda HVER ENESTE DAG pga krig og kriminelle handlinger. Jeg er ingen ekspert, men jeg har dette fra sikre kilder (altså pappa). Krig er fælt - ja, men det er sinnsykt irriterende når folk tror at den ene krigen som er i medias søkelys er den verste og viktigste. Hvorfor skal vi bare støtte Palestina eller Israel når tusenvis av mennesker dør i andre kriger hver dag?

Lenge leve norsk såpeopera!

Dagen min har forresten vært helt OK, som man sier. Fagdager er alltid kjedelige. Jeg vet ikke hvem som kom på den idiotiske ideen med å ha et fag en hel dag, men den som gjorde det kan ikke ha gått på en gjennomsnittlig norsk skole. Elevene holder på å kjede seg ihjel i løpet av en dobbelttime, og en hel dag er ikke bedre. Jada, vi får kanskje gjort mer, men vi får også gjort masse unødvendig. I dag hadde vi historie og filosofi, og sammen med Caroline, Pia, Thea og Sarah jobbet jeg med et prosjekt om gotikken. Egentlig skulle jeg og Caroline skrive om musikk, men vi fant ingenting, så nå har vi om noe så morsomt som kunsthåndverk og malerkunst. Hurra. Virkelig underholdende. Egentlig hadde jeg mer lyst til å skrive om Nidaros (for det kunne jeg hatt nytte av i Drittvær), men neida. Jeg får følge med mens Pia snakker i stedet.I morgen er det torsdag, og dét er KJEDELIG. Norsk, historie, matte og engelsk er sånn dagen vanligvis ser ut. Heldigvis skal vi se 2. klasse drama's oppsetning av "A Clockwork Orange". Det gleder jeg meg til, for det er så utrolig mange flinke dramamennesker.

Resten av kvelden skal jeg bruke på å sitte og være lat og se på tv, fordi jeg kan. Mamma skal bort og pappa er borte (ikke spør hvor han er, for jeg aner ikke. Spør Viasat), og jeg er barnevakt. Kveldens høydepunkt blir Hotel Cæsar. Jeg er kanskje overengasjert, men jeg gleder meg til å finne ut om Cecilie tar abort eller ikke, og om Julie får beholde Alma. Lenge leve norsk såpeopera!

Blogges!

signatur1226562403

Disney on ice og Palestinaskjerf!

I går var jeg på årets tradisjonelle juletrefest. Hvilket vil si en sammenkomst med Viasat-ansatte og deres familie med musikk, boller og brus. Alle barna får en pose full av godteri, cder og Donald-blader, og etterpå drar vi på Disney on Ice. Jeg har vært på Disney on Ice hvert år så lenge jeg kan huske, og jeg elsker det like mye fortsatt. Det er bare noe med Disney som gjør meg glad!

Gårsdagens forestilling var like bra som alltid. Kombinasjonen av musikk fra Disney og skøyter er genial!

Vet dere hva som irriterer vettet av meg?
At palestineskjerf er mote.
Palestineskjerf var opprinnelig en del av den tradisjonelle arabiske mannsdrakten. Senere har det blitt utviklet til et politisk symbol, og de forskjellige fargene har vært regnet som et symbol på hvilket politisk parti man holder med i Palestina. I nyere tid har skjerfene vært et symbol på at man støtter Palestina i Palestina-Israel-konflikten.
Her i Norge er skjerfet et moteplagg og brukes av folk som ikke har noen som helst slags peiling på hva det egentlig betyr å bruke det. Det er så idiotisk at et "politisk plagg" skal være moteriktig.


(bilder: google)

Nå skal jeg skrive på Drittvær. Preikes!

signatur1226562403

FJORTIZ!

Vil dere vite hvordan jeg så ut da jeg var skikkelig fjortis? Det vil jeg også, men jeg fant ikke noe bilde på pcen og scanneren har tatt kvelden. Derfor skal dere få se hvordan jeg så ut i mine siste uker som fjortis. Heldiggriser.

fjortis

Hvorfor starter jeg et innlegg med dette? Er det kun for å dumme ut meg selv? Egentlig; ja. Men nå som jeg likevel er i gang kan jeg vel like greit fortelle dere litt om hva jeg mener om de såkalte fjortizene. Først og fremst er det etter min mening viktig å forstå at det er forskjell på en fjortiz og en fjortis. En fjortis er en jente eller gutt på 14 år. En fjortiz derimot er en gutt eller jente i alderen 12-16 år (desverre noen ganger eldre også) som tror at verden snurrer rundt dem. De bytter alltid ut s med z, og når de skriver på msn så bruke de det berømte msn-språket. Du vet, de skriver jg i stedet for jeg, u i stedet for du, lixom i stedet for liksom osv. Dessuten er det veldig populært å bruke en sprayflaske med hårspray om dagen og en boks med sko- jeg mener brunkrem. Jo, også er det om å gjøre å bruke minst mulig klær, for dét er kult. Oi, som jeg savner ungdomsskolen. NÆT.

Jeg skulle egentlig ha et bilde av en skikkelig fjortis her, men så ble jeg så redd for bildene at jeg ikke turte.

Beklager hvis noen blir støtt av dette innlegget... Nei, vent! Jeg beklager IKKE!

signatur1226562403

Det er spørsmålet

Det er veldig deilig å være tidlig hjemme fra skolen. Spesielt hvis huset er tomt, for da kan jeg høre på akkurat så høy musikk jeg vil og til og med synge til hvis jeg ønsker det!

Det siste jeg gjorde på skolen i dag, var å ha spansk muntlig. Jeg hater høringer. Det er virkelig ikke gøy. Jeg får alltid totalt blackout, og det er ille når det er spansk. Tro meg. I første time hadde jeg norsk. Vi hadde om Shakespeare, noe som egentlig er et av mine favorittemner. Dere vet; renessansen. Men denne timen var ikke gøy, for vi fikk ikke sett film (Romeo + Juliet) pga Lillestrøms manglende evne på å få tak i ordentlig utstyr. Derfor gikk timen med på å lese tekster i stedet, og da vi skulle høre litt av Hamlet på engelsk måtte jeg lese fordi jeg har engelsk i valgfag. I tillegg måtte jeg selvfølgelig være Julie da vi skulle lese et utdrag fra Romeo og Julie. Som om ikke det var nok, så måtte vi bruke slutten av timen på skrive et dikt/en kommentar til sitatet: "Å være eller ikke være: det er spørsmålet" Jeg måtte selvfølgelig lese diktet mitt i slutten av timen... Så INGEN kan si at jeg ikke var muntlig aktiv i den timen. Bare så det er sagt. Siden dere ber så pent, skal dere også få høre diktet, og jeg må bare nevne at jeg alltid føler meg skikkelig teit og patetisk når jeg prøver å være poetisk (det kan ha noe med at jeg har et utrolig rimetalent, men misliker dikt med rim).

Å være eller ikke være: det er spørsmålet
Å være
eller
å ikke være.
Så enkelt.
Så vanskelig.
Å føle
eller
å ikke føle.
Å elske
eller
å ikke elske.
Å leve
eller
dø.
Hver dag, hver time.
Hver blomst, hvert tre.
Er det
eller
er det ikke?

Resten av dagen skal jeg bruke på å stirre ut i lufta og vente på at mamma og pappa skal nekte meg å se Akutten fordi vi skal se Berlinerpoplene. For Akutten-fans som meg, så er dagens episode viktig. Ray kommer tilbake! Da han forsvant, gråt jeg i strie strømmer, og da jeg så ham i reklamen fikk jeg tårer i øynene. Ikke skjønner jeg hvordan det får an å engasjere seg så veldig i en tv-serie, men det er altså fullt mulig. Shane West er fantastisk. Hvorfor var ikke han på barsking-listen min? Det burde han ha vært! Han er tøff! Jeg VIL se Akutten i kveld! Jeg må. Sukk. . .Og så vil jeg gjerne avslutte med en nydelig historie skrevet av min kjæreste søster Tiril.
Det var en gang en høne. Den hakka av seg et fjær. Noen ertet. Etterpå sa alle unnskyld. Da ble høna glad. Snipp snapp snute så var eventyret ute.

signatur1226562403

Smil til livet, da smiler livet til deg.

De siste dagene har jeg gått rundt med følelsen av at et kapittel i livet mitt endelig er over. Jeg føler virkelig at jeg endelig er ferdig med gamle følelser og gamle minner. Kanskje er jeg fortsatt litt bitter på enkelte, men jeg lar det ikke ødelegge dagen min lengre. Faktisk begynner jeg å innbille meg at alt kommer til å bli bedre fremover. At alt kommer til å gå bra. At enden blir god. Jeg er glad igjen uten grunn og jeg kan smile og virkelig mene det. Det er deilig. Jeg er glad for at jeg holdt ut.Helgen har jeg sløst bort på alt annet enn lekser. Da er det fint at jeg har muntlig prøve i spansk i morgen. Supert. Jeg kommer til å stryke. Jeg kommer til å dumme meg ut. Jeg kommer til å glemme alt jeg skal si. Og jeg bryr meg ikke! Fin innstilling, Julie, veldig fin innstilling.

Før jeg legger meg vil jeg gjerne anbefale et par filmer.


En utrolig engasjerende film med utrolige Ellen Page i hovedrollen. Historien er så sterk at du får lyst til å gråte. Dessuten er den basert på en virkelig hendelse. Se den, bare se den, og så forstår du.


Skrekkfilm med skikkelig skrekk. Hvis du liker å skrike og se mennesker dø en blodig død; se den. Emilie de Ravin fra Lost spiller i denne. Jeg skal i hvert fall ikke se toeren.

signatur1226562403

Snape, Snape, Severus Snape!

Tidenes mest geniale karakter fyller 49 år i dag!
Severus Snape!


signatur1226562403

Norsk terror?

Kan noen være så snill å forklare meg hva som var poenget med det som skjedde i Oslo i går?
Jeg skjønner virkelig ikke hva som er poenget med å ødelegge hele hovedgata i Oslo pga en krig i Midtøsten. Ja, jeg skjønner at det er fælt at uskyldige mennesker dør i krig, men det er faen ikke grunnlag nok for å starte masseslagsmål inne i en norsk by! Jeg har ingenting imot innvandrere, men jeg blir veldig irritert når noen få skal ødelegge for alle andre. Det finnes folk i Norge som er mot innvandring, og jeg tror ikke det synet akkurat blir endret når noen innvandrere slår seg sammen og går til angrep på butikkvinduer og politi i panserbiler. Hva hjelper det folk i Gaza at norske butikker blir ødelagte? Forklar vær så snill.
Saken kan dere lese om her: http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=545932

Det var et øyeblikk på skolen i dag hvor jeg tenkte: "Er det sånn her jeg skal dø?" Det var nemlig noen som kastet fyrverkeri inn i kantina. Jeg så bare en plutselig lysende flamme som freste, og jeg fikk helt sjokk. Egentlig ble jeg ikke spesielt redd, men jeg lurte et øyeblikk på om den kom til å eksplodere, og dét gjorde meg skikkelig skjelven. Den eksploderte ikke, den bare stoppet med å frese og ble til hvitt støv. Flere sånne ble avfyrt over hele skolen. Det er bare så totalt unødvendig. Idioter. Voks opp.

Snakker vi snart om norske terroraksjoner?

signatur1226562403

Hellige Marit

Dette er et reklameinnlegg. Overse hvis du ikke liker reklame!

Jeg er fast leser av Helligemarit.blogg.no!
Bloggen anbefales fordi Marit er sinnsykt kul og skriver ikke om det samme fjaset som halvparten av bloggene på blogg.no er fylt opp av! Hun er også min beste venn, og da sier det seg selv at hun er verdt å lese om.

signatur1226562403

Miljøagent 007

Da er det offesielt! Jeg er et matematisk geni! En tvilsom femmer er ganske... genialt! I hvert fall hvis du tenker på at jeg fikk 3 i 1. klasse...
Det har ikke kommet noen torpedo enda, og knokene mine har det helt fint, men det er egentlig ikke så lenge siden jeg kom hjem. Jeg har ikke rukket å gjøre noe mer enn å ta en veldig lite miljøvennlig dusj. Egentlig hadde jeg tenkt til å være mer miljøbevisst i år, men jeg slokker jo tross alt alle lysene i huset etter hvert som folk forlater rommene, så jeg føler meg litt unnskyldt. Dessuten hadde jeg tenkt til å bli miljøagent, men det er visst aldersgrense på å bli veldig, veldig skuffet. Derfor har jeg meldt inn Tiril (lillesøster) som har lovt at jeg skal få hennes button ! :D Det reddet dagen min!

Appropo dagen min, nå skal jeg kjede dere med hva jeg har gjort i dag. Det har vært en helt utrolig kjedelig dag (skal vi se hvor mange ganger jeg kan bruke ordet kjedelig i løpet av et innlegg? ... nei, de skal vi ikke). I første time hadde vi norsk og vi satt i hele timen og gjorde oppgaver. Andre time var historie hvor jeg gjorde ferdig stilen (som ble like dårlig som jeg fryktet) og så på Driving Lessons uten lyd. Etter midttimen var det matte og så var det engelsk. Den eneste timen hvor jeg faktisk gjorde noe, var i mattetimen, så egentlig skulle jeg bare ha blitt hjemme i dag.

Jeg så forresten noe veldig morsomt på bussen i dag. Du vet sånne mennesker som er frekke og slemme, men som like er populære gjennom hele ungdomsskolen. En gutt av den typen og en jente av omtrent samme type (bare verre) har blitt kjærester. Jeg skal ikke nevne navn, for jeg er ikke ute etter å henge ut noen. Det var bare de to jeg minst hadde forventet at skulle bli sammen, og jeg synes det var veldig morsomt å se hvor desperar man kan bli. Ikke at jeg henger ut noen, jeg ønsker dem selvfølgelig (nesten) alt vel. Dere fortjener hverandre! (:

Nå avslutter jeg med dagens bilde!
dscf0128
Miljøagent 007 drikker miljøvennlig vann i Italia!

signatur1226562403

Torpedo!

Jeg vet at dette er det tredje innlegget i dag, men det er min blogg, så jeg bestemmer.

Pappa har kranglet med inkassobyrået til en eller annen fotobutikk. Han diskuterte og kranglet med dem i rundt ti minutter før han la på. Snart får vi nok torpedoen på døra, så hvis jeg plutselig forsvinner og ikke skriver her mer, så har nok noen knekt knokene mine og matet meg til haiene.Yes, takk for alt. Jeg må nok lide fordi pappa ikke betaler regningene riktig.

signatur1226562403

Verdens tøffeste

Snart ferdig med oppgaven, eller jeg er nesten ferdig med første utkastet... Det blir vel førsteinntrykket jeg leverer inn tenker jeg. Så den historieoppgaven kommer til å gå rett til helvete, men jeg kunne egentlig ikke brydd meg mindre. Hører dere det? Jeg bryr meg ikke om jeg får en dårlig karakter! Yay! 8D

megpusbestefar
Visste dere at jeg har den tøffeste (og søteste) bestefaren i verden?
(Ja, jeg poster dette fordi jeg ikke har noe annet å skrive 8D)

372u8492

Historieoppgave

I dag startet jeg på skolen klokka ti og sluttet ti over ti. Vi hadde muntlig høring i norsk, og jeg trodde jeg skulle dø. Jeg hater høringer. Det er helt forferdelig og jeg glemmer alltid alt stoffet. Jeg fikk 5- fordi jeg virket litt usikker på svarene mine. Hurra.

Nå sitter jeg og gjør helt andre ting enn det jeg bør gjøre. I morgen skal jeg levere historieoppgaven, og jeg er ikke halvveis engang, for jeg aner ikke hva jeg skal skrive. Noen som vet noe om kristendommen etter korstogene? Jeg finner ingenting, og jeg skal svare på denne problemstillingen (som jeg var så dum å komme opp med): "Drøft om korstogene hadde en positiv eller negativ virkning på kristendommen." Blæ.

Men noe har jeg funnet. Tidenes dårligste MGP Jr sang...

Hvordan kom den sangen så langt? Hun kan ikke synge engang...
Jeg skammer meg på Danmarks' vegne.

Nå skal jeg gå og grave meg ned i historieboka. Takk for alt.

signatur

10 Barskinger 2008

Jeg er kjendis- og mannenerd og har laget en liste over 2008's store barskinger! (og nå skal jeg poste den før jeg går og skaffer meg et liv)

1. Johnny Depp / Jack Sparrow


2. Josh Holloway / James 'Sawyer' Ford


3. Naveen Andrews / Sayid Jarrah


4. Alan Rickman / Judge Turpin


5. Hugh Jackman / Drover (Australia)


6. Justin Chambers / Alex Karev


7. Gary Oldman / Sirius Black


8. Trond Espen Seim / Varg Veum
Trond Espen Seim blir Varg Veum

9. Viggo Mortensen / Diego Alatriste


10. David Thewlis / Remus Lupin


Ferdig.
Noen som er enige/uenige?

signatur

Null søvn

Det lønner seg faktisk å sove natten før første skoledag etter en ferie, og det er den ene tingen jeg ikke fikk til i natt. Jeg er sikker på at jeg kunne fått til absolutt alt i natt, bortsett fra å få nok søvn.
Så dette blir sikkert en veldig fin dag. NÆT.

Jeg er så skolelei at jeg nesten kaster opp bare av tanken på skole. Det har faktisk gått så langt at jeg SAVNER ungdomsskolen, og da er det noe galt. Dere lurer sikkert på hvorfor skolen er så forferdelig. Ikke? Jeg skal forklare det uansett. Jeg kan ikke komme på et eneste fag jeg faktisk liker.
Engelsk hadde vært gøy, hvis det ikke hadde vært for alle leksene og høringene; og hvis pensumet hadde vært litt mer... interessant.
Sosiologi var greit, helt til faglæreren kom tilbake.
Historie og filosofi er altfor krevende og har altfor mye innhold.
Gym er... bare kjedelig og unødvendig.
Matte er det eneste faget jeg får til noe i, og er dermed et av fagene jeg nesten liker.
Norsk er faget jeg bør gjøre det best i, men likevel bare gjør det middels i.
Historie var favorittfaget mitt på u-skolen, men nå er det så kjedelig at jeg hater å ha det. Jeg lærer ingenting i timene.
Spansk er bare unødvendig og slitsomt.
Dessuten misliker jeg at alle på skolen er så innmari flinke. Ikke misforstå meg, jeg har ikke noe imot folk som gjør det bra. Det er bare det at jeg var blant de beste på ungdomsskolen, mens nå er jeg blant de dårligste, og det liker jeg ikke.

Vi blogges!

- Julie

Jeg er ikke sint. Bare veldig, veldig skuffet.

Jeg har ikke tenkt til å gi dere en lang avhandling av jula, selv om det er lenge siden jeg skrev et ordentlig innlegg. Det har skjedd en del siden sist, men endel av det er privat og jeg vil at færrest mulig skal få vite noe om det. Blant annet har jeg hatt noen skikkelig dårlige erfaringer, og jeg har lært noe nytt om meg selv. Jeg trodde ikke at jeg kunne bli så forbanna trangsynt, men nå viser det seg at jeg er en idiot, og tror meg - det skal ikke gjenta seg. Ikke at jeg egentlig er sint på noen. Jeg er ikke sint. Jeg er bare veldig, veldig skuffet.

Jeg vet ikke om jeg engang gidder å skrive et sammendrag av desember eller 08. Ikke nå i hvert fall.
Jeg poster heller en koselig liten bildeserie, for å komme i litt bedre humør.

kameraballbursdagtirilvennegruppe 040
klassetur 087
klassetur 089
klassetur 090
klassetur 129
fra skolen 048

fra videokamera diverse bilder 191
Alle bildene er tatt av meg/med mitt kamera og er redigert av meg. Dermed tilhører de meg, see?
Jeg savner å være ung. Jeg savner sommeren.

- Julie

LIAR

Det er ikke ofte jeg kan relatere meg til sanger av Madcon, men nå kan jeg det.

It seems to be the truth.
I guess she cheated on me too.
She really got me good.
I said she really got me good.


You?re the first thing I would choose,
but the last thing I need.
Girl I?m stuck on you,
it?s so hard to set me free.
You?re the first thing I would choose,
but the last thing I need.
You?re a liar.
Liar.

Jeg blogger kanskje senere om jula og nyttår, men det er egentlig ikke så mye å si.

signatur

hits