Kjærlighet

Her i huset spiser hundene med skje

I'll eat you up I love you soLitt som kjærlighet på pinne, bare med pels. I'll eat you up I love you so.

Fakta

Kjærlighet og intimgrenser

What is love? Baby don't hurt my, don't hurt me, no more.

Hva er kjærlighet? Er det en psykologisk forbindelse eller en ren fysisk tiltrekkelse? Er forelskelse et instinkt for å fremme reproduksjon? Nei, det kan vel ikke være så enkelt? La oss fastslå at vi mennesker er mer enn dyr. At fordi vi kan tenke, føle, huske, er vi mer. Kjærlighet og forelskelse er ikke en naturlig refleks, men noe mer. Hva er det? Kan noen egentlig forklare kort og konsist hva det er?

Jeg har vært forelsket utallige ganger, det skal jeg ikke legge skjul på. Enkelte har jeg elsket mer enn andre. Det er unødvendig å gå noe mer inn på det. Hvem, når, hvor, hvordan. Det spiller ingen rolle. Ikke for andre enn meg i alle fall. Poenget er at jeg har vært forelsket, men stort sett vet jeg ikke hvorfor. Hvorfor akkurat han? Hva gjør han så spesiell? Spør du meg, så er det det som er kjærlighet. Når man føler noe veldig sterkt for noen, men ikke vet hvorfor. Når du ikke vet hvorfor akkurat dette mennesket betyr så mye for deg.

Vi har alle en intimgrense. En personlig sfære som vi ikke vil at noen skal overstrede. En grense hvor underbevisstheten vår roper stopp! Ikke nærmere! Enkelte deler ut klemmer til folk de knapt kjenner, mens andre vegrer seg og vil ikke. På den måten kan man være veldig forskjellige. Jeg har en intimgrense som sier stopp veldig fort, og jeg er langt ifra et klemmemenneske. Likevel er det ikke slik at jeg aldri har vært nær noen. Klemming, kyssing. Noen slipper innenfor grensen, andre ikke.

Hvorfor er vi så forskjellige? Hvorfor forelsker vi oss i noen og ikke i andre? Hvorfor slipper vi noen forbi grensene våre og ikke andre? Er det fordi vi ikke er dyr? Fordi vi er noe mer. Fordi vi tenker, føler, ser og vet.

Trykk på bildene for kilder.

- Hva er kjærlighet?
- Hvordan intimgrense har du?

Mathilde

Hunden som har vært en stor del av livet mitt i nesten 11 år, ble avlivet på fredag.

dsc03932

dsc04274

dsc04115

Jeg klarer virkelig ikke å innse at det er sant. Jeg venter bare på å våkne fra et mareritt.

Gi meg kjærlighet

25888821250682565903n500
25888821250682628014n500

f2omqc1cjpruisajbryckw2fo1500

- Har du opplevd ekte kjærlighet?

Kjærligheten er den verste uvanen å bli kvitt

Når jeg nå skal skrive om kjærlighet, tenker jeg først og fremst på kjærlighet mellom to individer som vil leve resten av livet sammen.

Kjærlighet er vanskelig. Først og fremst er det vanskelig å finne "den rette". Jeg har selv erfart at det blir flere nedturer enn oppturer i begynnelsen. Når man først har funnet en man elsker dypt og inderlig, tror jeg det vanskeligste spørsmålet som dukker opp er følgende: "Hvordan vet jeg at h*n er den rette?" Kan man vite det? Hvilke sikre tegn finnes det? Etter å ha funnet den rette, kommer andre utfordringer. Uenigheter. Sjalusi. I visse tilfeller utroskap og løgn.

Noen er heldige og møter sin store kjærlighet tidlig. Noen har kjent hverandre hele livet. Noen møtes som om det er skjebnen. Selv har jeg ikke opplevd ekte kjærlighet. Jeg har trodd flere ganger at jeg har funnet "mannen" i mitt liv, men har ganske fort innsett at det ikke er fakta.

Jeg er redd for å aldri finne noen. Jeg er redd for å tilbringe resten av livet ensom og alene. Mange vil kanskje si at jeg er ung som tenker på denne måten, men dere kan tenke hva dere vil. Tenk på det. Hvor gamle var foreldrene dine da de møtte hverandre? Mine var omtrent på min alder. Jeg har dessuten hørt historier om par som fortsatt er gift som møttes da de var 15 år gamle. Jeg er 18.

Generelt sett er kjærlighet noe vakkert. Jeg ønsker mer enn noe annet å oppleve de selv. Det er virkelig mitt høyeste ønske. Jeg vil oppleve å møte en som jeg ikke kan klare meg uten. En jeg alltid vil være med. En jeg alltid tenker på. En som er hele livet mitt. Verken mer eller mindre.

For det er det som er kjærlighet.

julietsawyer
"Kjærligheten er den verste uvanen å bli kvitt."
-- Drew Barrymore

- Har du opplevd ekte kjærlighet?

I dag så jeg ekte kjærlighet

I dag så jeg noe vakkert. I dag så jeg lykke. I dag så jeg kjærlighet.
I Lillestrøm får narkomane og eks-narkomane jobbe med å rydde gatene for søppel og andre små jobber som trengs i en by. Hver dag tar et par av dem samme buss som meg, men det var først i dag at jeg fikk se noe veldig spesielt. Mannen og damen hadde på seg hver sin gule refleksvest og klær som ikke akkurat så helt nye ut. Damen bar på en svart søppelsekk som hun hadde eiendelene sine i. Hendene deres var nesten svarte va olje og søle. Likevel sto de tett inntil hverandre og smilte. Da de satte seg på bussen satte de seg inntil hverandre. De pratet. Han kysset henne på panna og hun smilte lykkelig. Det var så vakkert at det ikke kan beskrives med ord. Kjærlighet hos mennesker som ikke er altfor heldig med livet er fantastisk.- Hva er ekte kjærlighet for deg?

Dette er en kontaktannonse

Jeg søker: gutt/mann i alderen 18-23 år som er klar til å slå seg til ro og begynne et liv i de voksne rekker. Han må like å tilbringe endeløse timer i sofaen med en film eller to, men må samtidig ikke si nei takk til å finne på noe. Det er viktig at han ønsker seg barn, om ikke akkurat nå, så om ikke så altfor mange år. I tillegg til dette er egenskaper som humor, ærlighet, trofasthet, optimisme og stahet ikke å forakte. Han må kunne ta alt med et smil, og han bør ikke være spesielt selvhøytidelig. Jeg stiller ingen høye krav, og fokuserer som regel på det positive. Det eneste du absolutt ikke må gjøre er å røyke. Det er absolutt nei-nei.


Ah, er det ikke herlig at jeg innbiller meg at noen er interessert? La-di-da-di-da!

Jeg er ikke desperat altså. Helt sant! *kneggende latter*

signatur1226562403

hits