Bøker

+

"Det er det verste for forelskelsen, å skilles. Da vet man at nå kommer det en natt uten den man er forelska i, en hel natt alene, da begynner de selvransakende, nervøse tankene, da stiger varmen i hjernen, da spør man seg selv, liker han meg? Gjør jeg noe feil? Burde jeg være annerledes? Burde jeg ha sagt noe annet?" 

Tore Renberg, Mannen som Elsket Yngve

Dette er mine gamle dager

Hvorfor finnes jeg?
Det vet jeg ikke.
Det er ikke noe jeg skal vite.
Jeg er her.

- Tore Renberg  

The Rescue

Denise og sønnen hennes Kyle er på vei hjem da de plutselig er midt i en av de mest voldsomme stormene i Nord-Carolinas historie. I uværet mister Denise kontroll over bilen og det ender med at hun krasjer. Når brannmannen Taylor McAden finner henne, er hun bevisstløs og hardt skadet og når hun våkner oppdager hun at hennes verste frykt har blitt virkelighet: Kyle er borte. Historien er enkel og til tider forutsigbar, men den er samtidig rørende og ekte. Man kan ikke gjøre annet enn å fullstendig forelske seg i bøkene til Nicholas Sparks. Alle historiene hans handler om kjærlighet og denne boka er ikke et unntak. Jeg synes likevel denne boka skiller seg ut fra de jeg har lest tidligere, fordi den går inn på hvor vanskelig det kan være å stole på noen og hvor lite som skal til for at kjærlighet ikke er nok. Jeg vil absolutt anbefale å lese boka. Noen vil kanskje synes at den er for klisjé og enkel, men jeg tror mange vil røres av den. Jeg fikk et nytt håp i livet mitt etter at jeg hadde lest den. Jeg har en stund mistet litt troen på ekte kjærlighet, men denne boka fikk meg til å begynne å tro igjen. Den har inspirert meg til å tro at jeg en dag vil møte den rette. 

 

"People come, people go- they'll drift in and out of your life, almost like characters in a favorite book. When you finally close the cover, the characters have told their story and you start up again with another book, complete with new characters and adventures. Then you find yourself focusing on the new ones, not the ones from the past." 
- Nicholas Sparks 

 

 

- Har du lest The Rescue? Hvis ja, hva synes du om den?

Burde jeg være annerledes?

Det er det verste for forelskelsen, å skilles. Da vet man at nå kommer det en natt uten den man er forelska i, en hel natt alene, da begynner de selvransakende, nervøse tankene, da stiger varmen i hjernen, da spør man seg selv, liker han meg? Gjør jeg noe feil? Burde jeg være annerledes? Burde jeg ha sagt noe annet?

(Tore Renberg, Mannen som elsket Yngve)

Bøker jeg skal lese

Fikk spørsmål om jeg kunne skrive et innlegg om alle bøkene jeg vil lese og det kan jeg selvfølgelig!Harry Potter-serien av J. K. Rowling (igjen) 
Pixley Mapogo av Tore Renberg
Beatles av Lars Saabye Christensen
The Rogue av Trudi Canavan
Hobbiten av J. R. R. Tolkien
Lord of the Rings av J. R. R. Tolkien
Sofies verden av Jostein Gaarder
Brethren av Robyn Young 
Juliet, Naked av Nick Hornby
Game of Thrones av George R. R. Martin
Anne Franks dagbok
Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro
De gales hus av Karin Fossum
La meg synge deg stille sanger av Linda Olsson
Atonement av Ian McEwan
The Time Traveler's Wife av Audrey Niffenegger
The Perfume av Patrick Süskind
P. S. I love you av Cecelia Ahern
Tatt av kvinnen av Erlend Loe
Q & A av Vikas Swarup
1984 av George Orwell
Madonnagåten av Knut Nærum
A Long Way Down av Nick Hornby
Jane Eyre av Charlotte Bronte
Dorian Gray av Oscar Wilde
Oliver Twist av Charles Dickens
Menn som hater kvinner av Stieg Larsson
Populærmusikk fra Vittula av Mikael Niemi
Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug
A walk to remember av Nicholas Sparks 
The Book Thief av Markus Zusak 
Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda
++ noen jeg sikkert har glemt 

Denne lista endrer seg hele tiden og ingen av bøkene er i prioritert rekkefølge. Jeg har akkurat begynt å lese The Time Traveler's Wife. 

- Hvilke bøker vil du lese?
- Hvilke bøker anbefaler du? 

"Numbing the pain for a while will make it worse when you finally feel it."

 - Albus Dumbledore
Dette er den norske kopien min av Harry Potter og Ildbegeret. Den er så godt lest at permen er helt løs. Selv om den kanskje faller fra hverandre snart, så kommer den alltid til å ha en plass i bokhylla mi. Jeg synes det har litt sjarm, jeg, at den er sliten og godt brukt. Jeg tror at bøker som dette, er lykkelige bøker. Se så elsket den er. Smil.
- Har du bøker som er så godt lest at de faller fra hverandre?

The boy who livedJeg har begynt å lese Harry Potter igjen. Egentlig hadde jeg begynt å lese en annen bok, men jeg kjente at jeg trengte en liten Potter-dose. Det er så deilig å leve seg inn i Harrys univers. 

Mannen som elsket YngveEn bok som traff meg rett i hjertet er "Mannen som elsket Yngve" av Tore Renberg. Jeg tok meg god tid og nøt hver eneste side. Renberg illustrerer ungdomstiden til Jarle Klepp på en så god måte at det kribler i magen. Alt er så ekte og man blir nesten litt forelska i Yngve sammen med Jarle. Man føler det Jarle føler og det er så sinnsykt fint. Dessuten er det deilig å lese om noe som skjedde før internett og Russland og EU. Jeg kjenner meg utrolig godt igjen i Jarles forvirring. Jeg føler at jeg har vært der, og fortsatt er der, selv. Der man står og ser på det som skjer rundt seg og ikke skjønner noen verdens ting. Filmen kan forresten ikke måle seg med boka selv om Rolf Kristian Larsen er sykt fin som Jarle.

- Har du lest "Mannen som elsket Yngve"?

Under de dype skyggene av løvtunge trær

For noen uker siden fikk jeg en bok i posten. Den heter Under de dype skyggene av løvtunge trær og er skrevet av Kari F. Brænne. Boka fikk jeg gratis tilsendt fra Aschehoug og mitt oppdrag er å anmelde den, så here we go.


Se hvem som har på uniformsjakke selv om hun ikke er på jobb da! Jeg er rampete!

Det første jeg tenkte da jeg leste bakpå boka, var at det virket som en veldig spennende historie. Den startet spennende og fortsatte jevnt mot et høydepunkt. Litt etter litt får man vite mer om hemmelighetene til Evelyn og hennes sønn og barnebarn. Boka er veldig bra skrevet og jeg synes at forfatteren er flink til å få frem ulike perspektiver og stemninger. Det er for eksempel utrolig å lese om et barns lek gjennom barnets øyne. Historien er spennende og til tider grusom. Likevel må jeg si at jeg noen ganger syntes at boka var litt treig. Det kan ha noe med at jeg brukte veldig lang tid på å lese den og bare leste et par kapitler om gangen, men jeg tror nok det hadde vært mulig å gjøre boka enda mer spennende. Jeg kan også nevne at jeg synes at tittelen er litt for lang. Uansett synes jeg at det var en bok det var verdt å lese og jeg vil gi den 3+ av 6 mulige poeng.

Vil du også anmelde bøker for Aschehoug på din blogg? Trykk her.

- Har du lest "Under de dype skyggene av løvtunge trær"?

Loppiskupp!

Jeg har jobbet på loppemarked de siste årene og har derfor fått litt fobi for det. De som aldri har jobbet på loppemarked, aner ikke hvor mye møkk og støv og annet ekkelt som ligger bak loppemarkedet dere kommer på. Jeg tror i hvert fall det tar lang tid før jeg drar på loppemarked og kjøper meg klær. Bøker derimot, kjøper jeg mer enn gjerne på loppemarked. I dag fikk jeg med meg seks nye skatter hjem til ikke mer enn 60 kroner. De fleste av dem ser ubrukte og nye ut også, så jeg er ganske fornøyd! Legg spesielt merke til utgaven av The Tales of Beedle the Bard. Fikk den til ti kroner og den ser helt ny ut!

- Hva kjøper du på loppemarked?

Boktips


Jeg har sett filmen utallige ganger og tenkte at nå må jeg få rotet meg til å lese boka bak filmen. Helt fra første siden ble jeg grepet inn i historien om en gutt som ikke helt klarer å være barn og en mann som ikke helt klarer å være voksen. Will og Markus er helt forskjellige, men sliter med det samme problemet. Å passe inn. Begge skiller seg ut fra menneskene rundt seg. Markus har rare klær og rar sveis, han er vegetarianer og av og til synger han høyt uten å legge merke til det. Will har aldri hatt en jobb - men tjener pengene på en julesang som faren skrev for mange år siden -, bor alene og liker alt som er moderne og hipt. Sammen lærer Will og Markus at det finnes mer i livet enn de trodde. Denne boka anbefales på det sterkeste! Utrolig bra skrevet og med utrolig god innsikt. 


Noen ganger får man frysninger på ryggen bare av å lese på baksiden av en bok. Dette er en sånn bok og jeg er utrolig glad for at jeg bestemte meg for å lese den. Amerika er i ruiner. Alt er grått og støvlagt. En mann og sønnen hans vandrer på Veien. De har alt de eier med seg i to ryggsekker og en ødelagt handlevogn. Målet deres er havet i Sør. De lever en evig kamp for å overleve. Langs veien møter de mange farer; mennesker som har begynt med kanibalisme og mennesker med våpen. Noen ganger går det flere uker før de får mat. Historien i seg selv er grusom og man tar seg selv i å bli redd, glad og trist samtidig som hovedpersonene. Mot slutten skal jeg ærlig innrømme at jeg gråt en skvett. Dette er en av de sterkeste leseropplevelsene jeg har hatt på lenge, og den anbefales på det sterkeste.


Denne boka har jeg blitt anbefalt så mange ganger at jeg har kommet ut av tellinga. Jeg har fått beskjed om at det er en bok jeg lese. Susie Salmon ble drept av en nabo da hun var fjorten år gammel. Hun ble lurt ned i et jordhull. voldtatt og drept. Kroppen hennes ble aldri funnet, ingenting annet enn en albue som ble funnet av en av nabohundene. Etter at Susie er død, kommer hun til himmelen, og derfra får hun mulighet til å følge med på de menneskene som var viktige i livet hennes. Gjennom Susies øyne får vi se familien hennes bryte sammen samtidig som venner og bekjente får et nytt syn på livet. Spesielt ligger fokuset på farens kamp for å finne ut av sannheten. Hva skjedde egentlig med Susie? Alice Sebold er en utrolig forfatter. Hun har evnen til å se en sak fra utallige sider og forme en historie som både virker realitisk og vakker. Les denne boka, du kommer ikke til å angre!

- Hvilke bøker anbefaler du?

Dagene som bare forsvinner


Du våkner klokka ett med et hode som er i ferd med å eksplodere. Du drar kroppen din inn i dusjen og blir stående der, halvvåken, i nesten en time. Plutselig er mamma hjemme. "Hva har du gjort i dag?" Åh, kjempemye. Jeg har fått mye ut av dagen. Du spiser frokost og kaller det lunsj. Nesten tre timer i sola med en bok som får deg til å glemme at du lever. Får deg til å glemme at du eksisterer. Du får hodepine av sola. Sitter inne med datamaskinen i en halvtime før du ut og lese igjen. . Forsvinner inn i en annen verden helt til det er middag. Dagen går mot slutten. Hvor ble den av? Du vet ikke for du har ikke eksistert. 

Lest og ulest
I dag har jeg ikke gjort annet enn å lese Harry Potter. Det er lenge siden jeg har hatt tid til å lese over 250 sider på en dag. Det var utrolig deilig. Jeg hadde nesten glemt hvor glad jeg er i å lese. Nå sitter jeg bare og lurer på hvilken bok jeg skal lese. Jeg har så mange uleste, men vet ikke helt hvilken skal begynne med. Hmm...

- Liker du å lese?
- Har du noen bokforslag til meg?

Boktips: 80 bøker i énJeg har ikke lest alle 80 enda, men jeg digger det. Anbefales på det sterkeste!

- Liker du å lese bøker?

Lille Frøken Norge

Lille Frøken Norge

21, Skedsmo

Julie, 21, Skedsmo
Evig pessimist. Liker hvaler og bøker. Blogger om alt i livet som ikke gir mening.

Kan kontaktes her: julie_phelps@hotmail.com«For hver dag som går, får jeg mindre og mindre framtid og mer og mer fortid, og for hver svidde dag som ryker bort, vokser kun én ting: ensomheten. Jeg vet ikke. Jeg kan ikke forklare det, jeg kan bare leve det.» (Tore Renberg)

Lille Frøken Norge

Kategorier

Arkiv

hits